1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post Reply

Genocid se desio:

DA
120
75%
NE
41
25%

Total votes: 161

budza

#476 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by budza »

cyprus wrote:Ja bih savjetovo normalnim forumašima da ne ulaze u diskusiju sa likovima kao što su Vizionar i Stjui...Riječ je o mučkim provokatorima, kojima ovakve teme služe za zajebanciju... Ovaj drugi je naročito od ranije poznat po ovoj vrsti aktivnosti...

A što se tiče budze, on nije trol... Jednostavno se radi o muslimanskom četniku...

:thumbup:
Rizvan

#477 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Rizvan »

Kikibombona wrote:
O cemu pricamo jebote?
Ti očito pričaš sam sa sobom.

Od vjernika postenje zaista ne ocekujem!
Bravo :lol: Još dva tri posta razmjenjena s tobom i bolje ćeš me poznavati nego ja sam sebe, kutija za trpanje očito ne manjka.
Valjda nisi imao vremena, prece bracu braniti.
Nego bombonice, da si s razumjevanjem pročitao moj prvi post, razumio bi da prozivam zapad radi ignorisanja muslimanskih žrtava sa Balkana iz tog perioda, što je nemoguće ne spomenuti na ovakoj temi, jer su se stradanja Armenaca i balkanskim muslimanskih naroda otprilike u istom periodu, i na prostoru istog (nekadašnjeg) carstva. Kao direktnim potomcima žrtava, dozvolit ćeš da balkanski muslimanski narodi ovo iznenadno spominjanje stradanja armenaca i daljneg ignorisanja muslimanskih žrtava, dočekaju s ironijom?

Pošto pretpostavljam da ćeš ponovo potegnuti na lični nivo, ne namjeravam ti se objašnjavati, moji stavovi sigurno nisu crno-bjeli, kako ih ti etiketiraš. Ali bez obzira na moje lično stajalište, ja sam samo jedna induvidua, niti sam vođa jedne države, niti medijska mašinerija, tako da nađi bolje argumente da relativiziraš ono što sam napisao u prvom postu.
Stjui

#478 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Stjui »

apoksiomen wrote: Nepotrebno persiranje. Možda kod onih koji sa profilnima i avatarima na temu Srebrenice komentiraju "koga briga za Armence, bilo prije 100 godina, a koliko su oni Turaka pobili"?
Ili koji na bombardovanje Gaze kažu "bio Hitler u pravu, trebalo je pobit čifute do zadnjeg? Ovo je uobičajen diskurs na BiH mrežama.
čini mi se da g.cluster ima takav profil,a on kaže da je izvršen genocid nad jermenima.

a evo zašto persiranje-dugo već forumam(ubrzo pa desetljeće) i uvijek sam svoje kolege forumaše smatrao za kulturnu raju,te sam se tako prema njima i postavljao.uglavnom sam i bio u pravu,a i sad sam(kod većine slučajeva) što se tiče moje pretpostavke.naravno,uvijek se tu nađe i neko sa mentalitetom i kućnim odgojem onoga čike što po cijele dane sjedi pred piljarom i dere sarajevske klipače i takav si da za pravo da kolege forumaše naziva govnarima,volovima itd.znači,persiranje jeste potrebno i persiraću uvijek kako forumaša kojeg cijenim i poštujem i uživam čitajući njegove komentare,tako i suštu suprotnost prije pomenutog forumaša.na taj način se diskusija rijetko svodi na lične uvrede,gdje su forumaši više ocrnili sebe,nego g.vizionara i mene.
Last edited by Stjui on 26/04/2015 13:35, edited 2 times in total.
AkHolic

#479 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by AkHolic »

http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide
Hamidian massacres, 1894–96
Main article: Hamidian massacres

Corpses of massacred Armenians in Erzurum in 1895
Since 1876, the Ottoman state had been led by Sultan Abdul Hamid II. Immediately after the Treaty of Berlin was signed, Abdul Hamid attempted to forestall implementation of its reform provisions by asserting that Armenians did not make up a majority in the provinces and that their reports of abuses were largely exaggerated or false. In 1890, Abdul Hamid created a paramilitary outfit known as the Hamidiye which was made up of Kurdish irregulars who were tasked to "deal with the Armenians as they wished".[25]:40 As Ottoman officials intentionally provoked rebellions (often as a result of over-taxation) in Armenian populated towns, such as in Sasun in 1894 and Zeitun in 1895–96, these regiments were increasingly used to deal with the Armenians by way of oppression and massacre. In some instances Armenians successfully fought off the regiments and in 1895 brought the excesses to the attention of the Great Powers, who subsequently condemned the Porte.[27]:40–2

In October 1895, the Powers forced Abdul Hamid to sign a new reform package designed to curtail the powers of the Hamidiye but, like the Berlin Treaty, it was never implemented. On 1 October 1895, 2,000 Armenians assembled in Constantinople to petition for the implementation of the reforms, but Ottoman police units converged on the rally and violently broke it up.[25]:57–8 Soon, massacres of Armenians broke out in Constantinople and then engulfed the rest of the Armenian-populated provinces of Bitlis, Diyarbekir, Erzurum, Harput, Sivas, Trabzon, and Van. Estimates differ on how many Armenians were killed but European documentation of the pogroms, which became known as the Hamidian massacres, placed the figures at between 100,000 and 300,000.[32][33]

Adana massacre of 1909
Main article: Adana massacre

The Armenian quarter of Adana left pillaged and destroyed after the massacres in Adana in 1909.
A countercoup took place in early 1909, ultimately resulting in the 31 March Incident on 13 April 1909. Some reactionary Ottoman military elements, joined by Islamic theological students, aimed to return control of the country to the Sultan and the rule of Islamic law. Riots and fighting broke out between the reactionary forces and CUP forces, until the CUP was able to put down the uprising and court-martial the opposition leaders.

While the movement initially targeted the Young Turk government, it spilled over into pogroms against Armenians who were perceived as having supported the restoration of the constitution.[27]:68–9 When Ottoman Army troops were called in, many accounts record that instead of trying to quell the violence they actually took part in pillaging Armenian enclaves in Adana province.[34] The number of Armenians killed in the course of the Adana massacre ranged between 15,000 and 30,000 people.[27]:69[35]
Sanjarko

#480 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote:
Vizionar 1985 wrote: misliš na ovo
http://en.wikipedia.org/wiki/Deir_ez-Zor_Camps

300.000 ljudi
Ovi Turci bili efikasniji sa zastarjelom tehnikom od III Rajha
Kurdi bolan mrze Armene više nego Turke i ostale
Pod Kurdskoj kontroli bio
To je dio Sirije gdje su Kurdi vecina bili tada, sad Rat u Siriji ne znam kakvo je stanje na terenu
Kurdi nikada nisu bili vecina u Deir ez Zoru. Tamo skoro da ih nema! Ne izmisljaj!

Institut za genocid u Halabji je priznao genocid na Armenima. To je grad u kojem je Sadam pocinio genocid nad Kurdima.

A sta Kurdi misle o Armenima, najbolje je da pogledas na kurdskim forumima i portalima...

Maloprije obravljeno, na mediju Rudaw, daleko najjacem kurdskom mediju, za koji se kaze da je 'proturski' orjentisan

More than ever, struggle for recognition of Armenian Genocide must continue

http://rudaw.net/english/opinion/26042015

Koga zanima, moze poslije procitati komentare na ovu vijest na fb stranici Rudaw....

A mozete i ovdje recimo upratiti komentare i broj lajkova, cisto da vidite kakvo je razmisljanje i raspolozenje Kurda glede armenskog naroda....

http://rudaw.net/english/kurdistan/180320151
Good to get more recognisition. As a Kurd I believe the KRG should recognise the Armenian genocide and apologise to them for the part Kurds played in that genocide . we have no friends so we've got nothing to loose. Iran evil turkey evil Syria evil and Baghdad evil . declare indepence and loose these bastards.
Welcome welcome our Armenian brothers. We've been neighbors for thousands of years and we should not let our enemies divide us. No matter what happened between us in the past we will always be brothers! The national hero Monte Melkonian received some training from the Rojhelatis and he loved them for their hospitality. http://en.wikipedia.org/wiki/Monte_Melkonian
I ostali komentari sve govore! Pametnom dosta!
šta ba izmišljam
Kurdi koji su osvojili Jerusalem od Krstaša
da ih nije bilo u Siriji možda nikako nikada
nemate pojma na kolikom području su Kurdi prije živjeli
i danas imaju pretenzije prema nekim tim područjima

Što Turci ako su bili genocidni nisu sve ostale ne Turke Armene npr. pobili i protjerali tokom svoje
1.000 godišnje vladavine tim svim područjima i na Balkanu
AkHolic

#481 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by AkHolic »

Vizionar 1985 wrote:

Što Turci ako su bili genocidni nisu sve ostale ne Turke Armene npr. pobili i protjerali tokom svoje
The Janissaries (Ottoman Turkish: يڭيچرى yeniçeri, meaning "new soldier") were elite infantry units that formed the Ottoman Sultan's household troops and bodyguards. Sultan Murad I created the force in 1383. The number of Janissaries grew from 20,000 in 1575, to 49,000 (1591), dropped to a low of 17,000 (1648), then rebounded to 135,000 in 1826.[3]

They began as an elite corps of slaves recruited from young Christian boys, and became famed for internal cohesion cemented by strict discipline and order. By 1620 they were hereditary and corrupt and an impediment to reform.[4]
Last edited by AkHolic on 26/04/2015 13:45, edited 2 times in total.
Kikibombona

#482 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Kikibombona »

Rizvan wrote:
Nego bombonice, da si s razumjevanjem pročitao moj prvi post, razumio bi da prozivam zapad radi ignorisanja muslimanskih žrtava sa Balkana iz tog perioda, što je nemoguće ne spomenuti na ovakoj temi, jer su se stradanja Armenaca i balkanskim muslimanskih naroda otprilike u istom periodu, i na prostoru istog (nekadašnjeg) carstva. Kao direktnim potomcima žrtava, dozvolit ćeš da balkanski muslimanski narodi ovo iznenadno spominjanje stradanja armenaca i daljneg ignorisanja muslimanskih žrtava, dočekaju s ironijom?

Pošto pretpostavljam da ćeš ponovo potegnuti na lični nivo, ne namjeravam ti se objašnjavati, moji stavovi sigurno nisu crno-bjeli, kako ih ti etiketiraš. Ali bez obzira na moje lično stajalište, ja sam samo jedna induvidua, niti sam vođa jedne države, niti medijska mašinerija, tako da nađi bolje argumente da relativiziraš ono što sam napisao u prvom postu.
Nemas moralni kredibilitet da pominjes bilo kakve zlocine!

Dosao si na temu GENOCID NAD ARMENIMA a nisi napisao nista o njemu, nisi ga osudio niti nazvao pravim imenom. Sva tvoja prica je spinovanje i relativizovanje, uvreda za zrtve genocida.

Ako je tema genocid nad Armenima, pricajmo o tome! Izjasnimo se o tome!

To je kao da neko na temu 'Genocid u Srebrenici' dodje pricati o genocidu nad indijancima, nad Srbima u Jasenovcu, nad jevrejima u 2SR.... To je bezobrazluk i uvreda za zrtve!
Kikibombona

#483 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Kikibombona »

Vizionar 1985 wrote: Što Turci ako su bili genocidni nisu sve ostale ne Turke Armene npr. pobili i protjerali tokom svoje
Izbrisao sam gluposti koje ste iznad naveli, na koje rijeci nije vrijedno trositi.....

A ko bi placao porez da su sve pobili?
Koga bi regrutovali u vojsku?
Na koga bi prenosili tursku kulturu?

Mada, kada skontam, bolje da ni na oo nisam odgovorio!
Lepi_Lukic

#484 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Lepi_Lukic »

[quote="Kikibombona"][quote="Rizvan"]

Pošto pretpostavljam da ćeš ponovo potegnuti na lični nivo, ne namjeravam ti se objašnjavati, moji stavovi sigurno nisu crno-bjeli, kako ih ti etiketiraš. Ali bez obzira na moje lično stajalište, ja sam samo jedna induvidua, niti sam vođa jedne države, niti medijska mašinerija, tako da nađi bolje argumente da relativiziraš ono što sam napisao u prvom postu.[/quote]

Nemas moralni kredibilitet da pominjes bilo kakve zlocine!

Dosao si na temu GENOCID NAD ARMENIMA a nisi napisao nista o njemu, nisi ga osudio niti nazvao pravim imenom. Sva tvoja prica je spinovanje i relativizovanje, uvreda za zrtve genocida.

Ako je tema genocid nad Armenima, pricajmo o tome! Izjasnimo se o tome!

To je kao da neko na temu 'Genocid u Srebrenici' dodje pricati o genocidu nad indijancima, nad Srbima u Jasenovcu, nad jevrejima u 2SR.... To je bezobrazluk i uvreda za zrtve![/quote]

:thumbup:
Sanjarko

#485 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote:
Vizionar 1985 wrote: misliš na ovo
http://en.wikipedia.org/wiki/Deir_ez-Zor_Camps

300.000 ljudi
Ovi Turci bili efikasniji sa zastarjelom tehnikom od III Rajha
Kurdi bolan mrze Armene više nego Turke i ostale
Pod Kurdskoj kontroli bio
To je dio Sirije gdje su Kurdi vecina bili tada, sad Rat u Siriji ne znam kakvo je stanje na terenu
Kurdi nikada nisu bili vecina u Deir ez Zoru. Tamo skoro da ih nema! Ne izmisljaj!

Institut za genocid u Halabji je priznao genocid na Armenima. To je grad u kojem je Sadam pocinio genocid nad Kurdima.

A sta Kurdi misle o Armenima, najbolje je da pogledas na kurdskim forumima i portalima...

Maloprije obravljeno, na mediju Rudaw, daleko najjacem kurdskom mediju, za koji se kaze da je 'proturski' orjentisan

More than ever, struggle for recognition of Armenian Genocide must continue

http://rudaw.net/english/opinion/26042015

Koga zanima, moze poslije procitati komentare na ovu vijest na fb stranici Rudaw....

A mozete i ovdje recimo upratiti komentare i broj lajkova, cisto da vidite kakvo je razmisljanje i raspolozenje Kurda glede armenskog naroda....

http://rudaw.net/english/kurdistan/180320151
Good to get more recognisition. As a Kurd I believe the KRG should recognise the Armenian genocide and apologise to them for the part Kurds played in that genocide . we have no friends so we've got nothing to loose. Iran evil turkey evil Syria evil and Baghdad evil . declare indepence and loose these bastards.
Welcome welcome our Armenian brothers. We've been neighbors for thousands of years and we should not let our enemies divide us. No matter what happened between us in the past we will always be brothers! The national hero Monte Melkonian received some training from the Rojhelatis and he loved them for their hospitality. http://en.wikipedia.org/wiki/Monte_Melkonian
I ostali komentari sve govore! Pametnom dosta!
ko zna ko se krije iza tih profila
danas botovi postoje koji komuniciraju sa ljudima po facebooku,igrama itd.
nigdje stvarne slike osobe na tim profilima
pametnom stvarno dosta
Sanjarko

#486 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Sanjarko »

AkHolic wrote:
Vizionar 1985 wrote:

The Janissaries (Ottoman Turkish: يڭيچرى yeniçeri, meaning "new soldier") were elite infantry units that formed the Ottoman Sultan's household troops and bodyguards. Sultan Murad I created the force in 1383. The number of Janissaries grew from 20,000 in 1575, to 49,000 (1591), dropped to a low of 17,000 (1648), then rebounded to 135,000 in 1826.[3]

They began as an elite corps of slaves recruited from young Christian boys, and became famed for internal cohesion cemented by strict discipline and order. By 1620 they were hereditary and corrupt and an impediment to reform.[4]
i radi toga nisu mogli protjerati i pobiti sve ne Turke jak argument nema šta
Sanjarko

#487 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote: Izbrisao sam gluposti koje ste iznad naveli, na koje rijeci nije vrijedno trositi.....

A ko bi placao porez da su sve pobili?
Koga bi regrutovali u vojsku?
Na koga bi prenosili tursku kulturu?

Mada, kada skontam, bolje da ni na oo nisam odgovorio!
pa isto se zapitaj i za razdoblje od 1850-1925
Rizvan

#488 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Rizvan »

Kikibombona wrote:
Rizvan wrote:
To je kao da neko na temu 'Genocid u Srebrenici' dodje pricati o genocidu nad indijancima, nad Srbima u Jasenovcu, nad jevrejima u 2SR.... To je bezobrazluk i uvreda za zrtve!
Genocid nad indijancima se je dogodio na drgom kontinentu, nad jevrejima u totalno drugom vremenskom razdoblju, stradanja muslimana i armenaca su u istom periodu i u istom historijskom kontekstu.

I nemoj mi molim te o kredibilitetu, ti koji ignorišeš i relativiziraš muslimanske žrtve iz tog perioda.
Bodkin

#489 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

Vizionar 1985 wrote: Što Turci ako su bili genocidni nisu sve ostale ne Turke Armene npr. pobili i protjerali tokom svoje
sto srbi nisu nor. pobili i protjerali sve bosnjake iz sandzaka ili hrvate iz vojvodine. kakvi ste vi pacijenti sa tim paralelama, to je smijesno. jos nisam procitao post nekoga ko je protiv naziva genocid da je smislen. sve zesce gluposti
apoksiomen

#490 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by apoksiomen »

Vizionar 1985 wrote:

Koji si ti mamlaz, ali stvarno. Pa niko nije ni rekao da su Turci po prirodi genocidni i da su ih istrebljivali 1 000 godina, nego da događaji 1915. imaju obim i težinu genocida. Sve više mi izgledaš ko troll, u pravu je cyprus.
GeeTnT

#491 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:
sto srbi nisu nor. pobili i protjerali sve bosnjake iz sandzaka ili hrvate iz vojvodine. kakvi ste vi pacijenti sa tim paralelama, to je smijesno. jos nisam procitao post nekoga ko je protiv naziva genocid da je smislen. sve zesce gluposti
Pa tvoji komentari su uglavno izvučeni iz konteksta ili neargumentovano ili idiotski... nazvati nekoga volom može samo neko ko je opanke skoro skinuo.

Dovoljno je znati da se jednom cijelom narodu nije dozvoljavalo izjašnjavanje i čovjeku bude sve jasno...ali dzaba je to pričat nekom kome je zmaj od šipova uzor..
Bodkin

#492 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

GeeTnT wrote:
Bodkin wrote:
Pa tvoji komentari su uglavno izvučeni iz konteksta ili neargumentovano ili idiotski... nazvati nekoga volom može samo neko ko je opanke skoro skinuo.

Dovoljno je znati da se jednom cijelom narodu nije dozvoljavalo izjašnjavanje i čovjeku bude sve jasno...ali dzaba je to pričat nekom kome je zmaj od šipova uzor..
cuj izvuceni iz konteksta :lol: frajer od pocetka pise kako turci nisu sigurno ubili milion armena jer eto mogli su pobiti sve i na balkanu ali nisu. drugo, o kakvom izjasnjavanju govoris? mislis turci nisu mogli da se izjasne kao turci :lol:
GeeTnT

#493 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by GeeTnT »

Osim što si ga nazivao pogrdnim imenom i blejio sa smajlijima...nisi ništa napisao što bi bilo zapamceno....

Vrhunac je tvoje spominjanje NOR-a i kako kažeš Srbi bili milosrdni, pa nisu protjerivali muslimane....hmmmm...bem ti istoriju.

...ahh da... sjećam se 80-tih kad je nastavnik objašnjavao Tursku, jbt... ko je slušao mislio je da je to zemlja Orki...a ko je bio vidio je svega što mi ni danas ne možemo imati....
AkHolic

#494 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by AkHolic »

Vizionar 1985 wrote:
AkHolic wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Jest jak.Drugi je korištenje nemuslimana kao izvorište radne snage,poreznih obveznika...
korisnik.1

#495 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by korisnik.1 »

Lijepe pametne Švabe, satrali jevreje, priznali da su ih satrali i eno ih opet među najvećim silama svijeta. Sad da pitaš mlađe generacije od npr. 96-97 godište po čemu je Njemačka poznata jedno 10% će se sjetiti holokausta, ovo ostalo će odmah reći Golf, Mercedes, BMW, Porše, Bayern, Borusija itd

Džabe se povlače u sebe, kad očigledno i istočni i zapadni blok priznaju genocid.
Putnik ali stvarno

#496 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Putnik ali stvarno »

Vizionar 1985 wrote:
AkHolic wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Pretci etnickih Turaka nisu bili vecina na podrucju danasnje Turske drzave od 1299 kada je osnovana dinastija Osmana.

Svi ti drugi, Grci (proterani), Jermeni (Pogrom), Kurdi (Pogromi u savremenoj turskoj) bili su potrebni vekovima kao poreske glave I vojska u Anatoliji.

Kao I Grci, Bugari I Srbi na Balkanu. Albance ne ubrajam, jer su vecinom presli na Islam I imali sasvim drugaciji status u Osmanskoj imperiji.

Pogrom Jermena nastaje kada se konacno shvata priblizan teritorijalni okvir koji ce Turska moci da zadrzi, a sledi ga proterivanje Grka.

O kakvom genocidu / pogromu muslimana se govori na Balkanu u to vreme ? Ili se misli na proterivanje Turaka u Balkanskim ratovima 1912 / 1913 ?
GeeTnT

#497 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by GeeTnT »

korisnik.1 wrote:Lijepe pametne Švabe, satrali jevreje, priznali da su ih satrali i eno ih opet među najvećim silama svijeta. Sad da pitaš mlađe generacije od npr. 96-97 godište po čemu je Njemačka poznata jedno 10% će se sjetiti holokausta, ovo ostalo će odmah reći Golf, Mercedes, BMW, Porše, Bayern, Borusija itd

Džabe se povlače u sebe, kad očigledno i istočni i zapadni blok priznaju genocid.
Pa u tome i jest kvaka, tj... kako naplatiti dug jer su uspješni. Kao što to danas radi Grčka pa pokušava da uvali račun Njemačkoj u iznosu od dvijestotinemilijardi..... Halo Bing,,, kako brat,

Sad se priprema teren da se jakoj Turskoj podmetne neki račun, a inkasant bi bio Strazbur i čike u perikama koje udaraju čekićem po stolu..
Bodkin

#498 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by Bodkin »

GeeTnT wrote:Osim što si ga nazivao pogrdnim imenom i blejio sa smajlijima...nisi ništa napisao što bi bilo zapamceno....

Vrhunac je tvoje spominjanje NOR-a i kako kažeš Srbi bili milosrdni, pa nisu protjerivali muslimane....hmmmm...bem ti istoriju.

...ahh da... sjećam se 80-tih kad je nastavnik objašnjavao Tursku, jbt... ko je slušao mislio je da je to zemlja Orki...a ko je bio vidio je svega što mi ni danas ne možemo imati....
ja mislim da ni ti ne znas sta si htio reci. kakav bolan nor, o cemu pricas :D
cyprus

#499 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by cyprus »

korisnik.1 wrote:Lijepe pametne Švabe, satrali jevreje, priznali da su ih satrali i eno ih opet među najvećim silama svijeta. Sad da pitaš mlađe generacije od npr. 96-97 godište po čemu je Njemačka poznata jedno 10% će se sjetiti holokausta, ovo ostalo će odmah reći Golf, Mercedes, BMW, Porše, Bayern, Borusija itd

E to je ono što ja ne razumijem kod Turaka... Negiranjem onoga što je većina ostatka svijeta formalno ili neformalno priznala sebi nabacuju teret star 100 godina... Zašto im to treba :-) :-) Priznanje genocida bi bilo zbacivanje tog tereta...
GeeTnT

#500 Re: 1915 - 2015 Genocid nad Armencima

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:
GeeTnT wrote:Osim što si ga nazivao pogrdnim imenom i blejio sa smajlijima...nisi ništa napisao što bi bilo zapamceno....

ja mislim da ni ti ne znas sta si htio reci. kakav bolan nor, o cemu pricas :D
Bodkin wrote: sto srbi nisu nor. pobili i protjerali sve bosnjake iz sandzaka ili hrvate iz vojvodine. kakvi ste vi pacijenti sa tim paralelama, to je smijesno. jos nisam procitao post nekoga ko je protiv naziva genocid da je smislen. sve zesce gluposti
Možda nisam shvatio...možda je do pisca...
Post Reply