Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MyTao

#476 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Sto mu gromova, opet sam te triggerovo :mrgreen:
I opet o pici pricas :-D
Znam da si mangina al pocet cu pomisljat da zaista jednu posjedujes. :)
Da, da... muskarac koji prica o pici je jedno veliko cudo za tebe... mora da to radi jer je posjeduje :roll:

Sta ti imas protiv pice toliko? prvo bi ih u rudnik ako bi da budu kao ona stvarka koju ti izgleda preferiras :) a sad ne zelis da se o prica o tome na temi o zenama i njihovim pravima... vi islamisti bi non stop da nesto zabranjujete.
Sovinista, rasista, islamista, vehabija, frustriran, sve sam to jer sam te triggerovo dok si napustio svoj safe space. :D
Samo jos nisam Hitler jer sam ti uvrijedio osjecaje tebe kao mangine. :evil:
There there, bice to uredu.
Mozemo dodati i papagaj... De mi molim te objasni sta ti znaci to triggerovo jer sam napustio safe place? Ozbiljno pitam, ne razumijem te.

Ako mislis na safe place u figurativnom smislu, kako to ikako ima veze sa ovom raspravom? Sta je to moj safe place po tebi? Ne volim seksizam, jer cijenim svoju mater? pa sam triggorovan tvojim rijecima?

Na sta tacno ciljas?

Ja se ne stidim reci da nesto ne razumijem, volio bi nauciti... ozbiljno ti to kazem.
Mohamad Sissoko

#477 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mohamad Sissoko »

TRIGGER WARNING :mrgreen:

Toliko si triggerovan ovom diskusijom da si poceo da zaboravljas. :-D
MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Totalno si triggered :mrgreen:
Pa vec sam ti rekao da jesam.

Ti bi se najbolje osjecao negdje gdje zene nemaju pravo hodati ulicom ili voziti auto, a u slucaju da traze to pravo onda bi ako i svaki dobri i pametni borac za vjeru mira da se one stave u rudnik ;-)
MyTao wrote:
Mozemo dodati i papagaj... De mi molim te objasni sta ti znaci to triggerovo jer sam napustio safe place? Ozbiljno pitam, ne razumijem te.

Ako mislis na safe place u figurativnom smislu, kako to ikako ima veze sa ovom raspravom? Sta je to moj safe place po tebi? Ne volim seksizam, jer cijenim svoju mater? pa sam triggorovan tvojim rijecima?

Na sta tacno ciljas?

Ja se ne stidim reci da nesto ne razumijem, volio bi nauciti... ozbiljno ti to kazem.
Znas ti to dobro, dolazis ocigledno iz te PC kulture, zato si se i triggerovo a ja bi na bosanskom reko uzjebo :mrgreen: na obicnu salu, medjutim nisi dovoljno inteligentan a i triggerovanje van tvog safe space-a je doprinjelo, da ne skontas obicnu recenicu. :mrgreen:
MyTao

#478 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:TRIGGER WARNING :mrgreen:

Toliko si triggerovan ovom diskusijom da si poceo da zaboravljas. :-D
MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Totalno si triggered :mrgreen:
Pa vec sam ti rekao da jesam.

Ti bi se najbolje osjecao negdje gdje zene nemaju pravo hodati ulicom ili voziti auto, a u slucaju da traze to pravo onda bi ako i svaki dobri i pametni borac za vjeru mira da se one stave u rudnik ;-)
MyTao wrote:

Na sta tacno ciljas?

Znas ti to dobro, dolazis ocigledno iz te PC kulture, zato si se i triggerovo a ja bi na bosanskom reko uzjebo :mrgreen: na obicnu salu, medjutim nisi dovoljno inteligentan a i triggerovanje van tvog safe space-a je doprinjelo, da ne skontas obicnu recenicu. :mrgreen:
Objasni mi sta je to moj safe place, i sta je to sto si ti rekao da je mene "triggerovalo"? Ozbiljno te pitam, zelio bi nauciti nesto danas.

St aje to PC kultura? nikada do sada nisam cuo za to.
Mohamad Sissoko

#479 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mohamad Sissoko »

Ne bih dalje.Postalo dosadno. :wink:
MyTao

#480 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:Ne bih dalje.Postalo dosadno. :wink:
Kao sto sam i mislio... :run: :run:
hadzinicasa

#481 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

e sta uradiste od teme...
bolje se meni drzat' kuhanja.
O'zone
Globalni moderator

#482 Re: Danasnji "feminizam"

Post by O'zone »

Mogli bi ste Vi bit malo "triggerovani" jer prelaziti granicu normalne konverzacije tim prepucavanjem a onda tražite svoj "safe place" u Banovićima.
prog321

#483 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

A zasto su uvijek kuharice na udaru feministkinja ?
:-D
vješalica

#484 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

Pandakonda wrote:
Ako pod ravnopravnost misliš po zakonu onda su barem u modernim zemljama žene po zakonu jednake, znaci prava su im ista kao muškarcima. Što se tiče tog drugog dijela mislim da feminizam baš tu ne pomaže. Današnji feminizam tjera žene da namjerno idu na poslove koji im se ne sviđaju, u većini slučajeva je to programiranje, tehnologije, teži fizički poslovi itd, samo zbog toga da dokažu muškarcima kako i one mogu to radit. I onda dobijemo masu depresivnih žena koje nisu mogle da prate svoje snove zato što su se bojale da će ih moderne feministkinje prozvat izdajicama ženskog roda i kako samo pridodaju rodnim stereotipima.
da budu jednake znači da su između ostalog i plaćene
a uvijek su slabije plaćane i više se moraju dokazivati u svojim profesijama od muškaraca,pa čak i onim koje su tipično ženske
zato što ih gledaju kao neljudsku sortu i unaprijed ograničavaju i stavljaju u poziciju da nikada njihov rad neće biti kvalitetan kao muški
programiranje,tehnologije su sasvim normalna zanimanja za žene,a teži fizički poslovi ima i takvih koje žene regularno obavljaju svojom voljom i slobodom
niko nikoga nije natjerao na takve poslove
i onda imamo masu depresivnih impotentnih idiota koji koriste svaku priliku u životu da podcrtaju da je jedina odgovarajuća profesija viriti iza šporeta i rađati djecu i podizati,dok je muška uloga nabijati miške po fizičkim poslovima i lupati po stolu da im se iznese tanjir
tako jedna jednostavna stvar je toliko bolna za muškarce da u 80% slučajeva nisu sebi sposobni da održe život dok im žena ne iznese tanjir :run:
vješalica

#485 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

prog321 wrote:A zasto su uvijek kuharice na udaru feministkinja ?
:-D
ne znam
možda zato što moraju temerute održavati u životu
vješalica

#486 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

prog321 wrote:Vecina poslovnih zena rade samo zato jer ih muzevi tjeraju ili subtilno ocekuju od njih da donesu svoj dio kolaca.
Kod privatnika je ovako.
Zene na poslu su premorene. Od nastavnica u privatnim skolama, do advokatskih ustanova i menadzera u hotelima sve je isto. Nema to nista sa jednakim pravima nego jednostavno ocekivanjem da zena tegli ko konj pod krinkom ravnopravnosti.
Dobro, ove u Nvz i drzavnim firmama samo palamude po citav dan o feminizmu i slicnih glupostima. Njima je dobro. :-D
mora da tegli
glavna joj je uloga da tegli i ništa drugo
sve mora sama...
Pandakonda

#487 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

vješalica wrote:
Pandakonda wrote:
Ako pod ravnopravnost misliš po zakonu onda su barem u modernim zemljama žene po zakonu jednake, znaci prava su im ista kao muškarcima. Što se tiče tog drugog dijela mislim da feminizam baš tu ne pomaže. Današnji feminizam tjera žene da namjerno idu na poslove koji im se ne sviđaju, u većini slučajeva je to programiranje, tehnologije, teži fizički poslovi itd, samo zbog toga da dokažu muškarcima kako i one mogu to radit. I onda dobijemo masu depresivnih žena koje nisu mogle da prate svoje snove zato što su se bojale da će ih moderne feministkinje prozvat izdajicama ženskog roda i kako samo pridodaju rodnim stereotipima.
a uvijek su slabije plaćane i više se moraju dokazivati u svojim profesijama od muškaraca,pa čak i onim koje su tipično ženske
zato što ih gledaju kao neljudsku sortu i unaprijed ograničavaju i stavljaju u poziciju da nikada njihov rad neće biti kvalitetan kao muški
programiranje,tehnologije su sasvim normalna zanimanja za žene,a teži fizički poslovi ima i takvih koje žene regularno obavljaju svojom voljom i slobodom
i onda imamo masu depresivnih impotentnih idiota koji koriste svaku priliku u životu da podcrtaju da je jedina odgovarajuća profesija viriti iza šporeta i rađati djecu i podizati,dok je muška uloga nabijati miške po fizičkim poslovima i lupati po stolu da im se iznese tanjir
tako jedna jednostavna stvar je toliko bolna za muškarce da u 80% slučajeva nisu sebi sposobni da održe život dok im žena ne iznese tanjir :run:
Već sam gore u jednom od postova napisao iz kojeg razloga postoji ta iluzija da žene nisu plaćene isto kao muškarci sad mi je mrsko ponovo pisati. Jesam li ja rekao da programiranje i tehnologije nisu normalno polje za žene ? Ja sam samo rekao da kada žene imaju izbor u ogromnoj većini slučajeva neće otići u ta polja. Imaš podatak da kada postavimo spektar dva skroz suprotna društva, recimo švedsko (koje se predstavlja kao najrazvijenije u europi) i recimo pakistansko (koje se smatra jednom od najlošijih) primjetit ćemo da što se više penjemo prema razvijenimim društvima žena sve manje ima u STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) poljima. Ne zato što joj drušvo brani nego zato što same biraju tako.

Slažem se da postoje idioti, ali takvi idioti kako ih ti opisuješ (lupanje po stolu, virenje iza šporeta itd.) su debela manjina.
FreakyStyley

#488 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FreakyStyley »

Pandakonda wrote:
vješalica wrote:
Pandakonda wrote:
Već sam gore u jednom od postova napisao iz kojeg razloga postoji ta iluzija da žene nisu plaćene isto kao muškarci sad mi je mrsko ponovo pisati. Jesam li ja rekao da programiranje i tehnologije nisu normalno polje za žene ? Ja sam samo rekao da kada žene imaju izbor u ogromnoj većini slučajeva neće otići u ta polja. Imaš podatak da kada postavimo spektar dva skroz suprotna društva, recimo švedsko (koje se predstavlja kao najrazvijenije u europi) i recimo pakistansko (koje se smatra jednom od najlošijih) primjetit ćemo da što se više penjemo prema razvijenimim društvima žena sve manje ima u STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) poljima. Ne zato što joj drušvo brani nego zato što same biraju tako.

Slažem se da postoje idioti, ali takvi idioti kako ih ti opisuješ (lupanje po stolu, virenje iza šporeta itd.) su debela manjina.

Image

Image
Jack Be Nimble

#489 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Jack Be Nimble »

Pandakonda wrote:

Sada je pitanje zasto biraju tako? Citao sam jedno istrazivanje gdje su se djeca (6-10) ispitivala da bi se vidjelo zasto curice i djecaci misle da je jedno bolje u pisanju a drugo u matematici. Istrazivanje je vidjelo da sve do seste ili sedme godine curice i djecaci misle da mogu i jedno i drugo. Da nema razlike.

Onda dodje drustveni sterotip u igru gdje se matematika asocira samo sa djecakom. Tako da vec nakon prvog razreda se vidi promjena gdje djecak i djevojcica smatraju da je matematika samo za djeca, a poznavanje jezika i pisanje za djevojcice.
vješalica

#490 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

društvo i neki bolesni smjerovi utiču na to sa čim bi se trebala jedna žena baviti u životu

šta je sa muškarcima u "ženskim" profesijama?
stakasa

#491 Re: Danasnji "feminizam"

Post by stakasa »

hadzinicasa wrote:@stakasa - sori pomenu Trumpa, a ja ne povezah relevantnost njega u ovom kontekstu i vezano za ovu temu!?
Sve sto dolazi iz Amerike se nekriticki prihvat. Feminizam i ekologija su dovedeni na nivo religioznosti. I onda - Trump. Bas se zbunili.
U Svedskoj je zena iznad muskarca. Ravnopravnost je davno postignuta a onda se je produzilo i par koraka dalje. One stvarno rade, privreduju, bore se. Ali se garibice satrase, velik dio ih dode do burn outa. Ukratko, sve sto muski rade hoce i one. Pa i u korist svoje steta ali neka je isto.
Pandakonda

#492 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:

Sada je pitanje zasto biraju tako? Citao sam jedno istrazivanje gdje su se djeca (6-10) ispitivala da bi se vidjelo zasto curice i djecaci misle da je jedno bolje u pisanju a drugo u matematici. Istrazivanje je vidjelo da sve do seste ili sedme godine curice i djecaci misle da mogu i jedno i drugo. Da nema razlike.

Onda dodje drustveni sterotip u igru gdje se matematika asocira samo sa djecakom. Tako da vec nakon prvog razreda se vidi promjena gdje djecak i djevojcica smatraju da je matematika samo za djeca, a poznavanje jezika i pisanje za djevojcice.
Muški mozak je za 10% veći od ženskog (to ne znači da smo pametniji). Muškarci imaju 7% više sive mase u mozgu dok žene imaju 10% više bijele mase u mozgu. Muškarci imaju više konekcija između moždanih hemisfera što znači da bolje provodimo percepciju u motoričke vještine i sposobnost, prepoznavanje prijetnje i djelovanje na nju. Zato što tokom evolucije muškarci su morali radit fizički jače poslove/radnje da bi odbranili ženu i djecu plemena. Na suprotnoj strani žene imaju više konekcija u prednjem djelu mozga što znači da imaju veću empatiju (psihopate uopšte nemaju te konekcije zato ne osjećaju empatiju prema drugima), što dovodi do toga da imaju veće društvene vještine, i naklonost ka brizi prema nekome. (zato u poljima tipa babysiter, medicinska sestra dominiraju žene) i ove sve sposobnosti od žena su prije bile krucijalne u odgajanju djece dok su muškarci više bili ti koji su se brinuli za njihovu sigurnost, hranu itd. Znači ne diskriminacija nego drugačije uloge (koje su danas više fleksibilne). Što znači nije patrijarhalnim sistem nego je tako evolucija milionima godina mapirala opstanak naše vrste.

Jednostavno kroz historiju svaki spol je imao svoju ulogu jer nas je tako evolucija "programirala", e sad zašto je tako priroda odredila to se ne zna :-) Također je vršen experiment u vrtiću gdje su djeci dali hrpu igračaka da odaberu sa kojima hoće da se igraju. Muškarci su većinom izabrali logičke igračke (tipa stavit određeni predmet u pravi okvir itd. što se poklapa sa tim da muškarci dominiraju u STEM polju gdje se koristi logika) dok su djevojčice birale igračke koje su ljepše na oko ili igračke o kojima se mogu brinut (tipa češljanje barbika itd.) To vidimo i danas među djecom kada djevojčice organizuju "čajanke" gdje piju "čaj" sa plišanim medima i daju im osobine i brinu se o njima kao da su pravi ljudi. Dok dječaci kada se igraju sa igračkama to je poprilično destruktivno tipa zapucavanje autića, udaranje sa ninđa kornjačama, action man itd.
stakasa

#493 Re: Danasnji "feminizam"

Post by stakasa »

Realno zene su jace od muskaraca. Muskarci su vece pizde. U globalu
Niemand

#494 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Ova prica u vezi nobelove nagrade i zena me podsjeti na majkl kejna i oskara- neS dobiti oskara samo zato sto si crn, trebas ga zasluziti.

Vec rekose u prethodnim postovima sustinu, na polju tehnologije ne dominiraju zene? Jel im zabranjeno? Nije. Al se i dalje ocekuje da zene moraju nesto raditi i ukoliko to ne rade-ti gadni muskarci im garant ne daju. A ne brani ti niko da upises masinstvo mjesto engleskog.

Tamo gdje zene dominiraju, to im ne smeta i to se ni ne spominje, cemu jel. Tamo gdje muskarci dominiraju- to je vec problem, dje zapelo, zasto zene ne dominiraju? Ovo je jednakost? Zene se zbilja ozbiljno sekiraju sto u vrticima ne radi velik broj muskaraca? Zene se pravo sekiraju sto se muskarci siluju po zatvorima?

Ravnopravnost nije jednako feminizam. Favoriziranje zena nije jednakost. Mrznja spram muskarcima nije jednakost.

Slazem sa stakasom, to vise nije prica o jednakosti. To postaje prica o nadmoci mjesto vanabi jedankosti.

Ono sto jes problem se ignorise, jer se zauzeto pricom o povlasticama jer si zensko. Meni je na ovom forumu npr glupo sto se u svadjama forumasicama upucuju seksisticki komentari. Really? Nemas mozga pa da to nadomjestis necim drugim il sta? Zanimljivo da velikom broju forumasica to ne smeta. One to i dalje dozivljavaju ko svadju, ne ko diskriminaciju.

Generalno sam alergicna na prostacku pricu, al ne mozes biti glupko i na kraju kad nemas vise sta reci preci na svoje seksualne frustracije. Mislim da je vecina mojih prijava postova bila zbog tog. I o tom sam usput promjenila misljenje. Ovo je balkan a ovdje zive sirovine. Zene pri svadjama koriste slicne konotacije tipa-ja sam dobra ko avion a ti si jado sa malim genitalijama. Jado uzvrati sa dzaba ti sto si avion kad te niko ne servisira. I tako u krug dok im ne dosadi.

-_-

Usput, kapitalizam ne bira koga ce zakinuti da bi se bilo u plusu.

Nemam vala nikakvu potrebu da se dokazujem muskarcima, a jos manje zenama-njima se obicno citav zivot trebas dokazivati il takmiciti sa njima. To sto neko radi tipican zenski posao a ti tipican muski ne znaci da si vrijednija. Radite drugacije poslove, to je sve.

Kad bi se citav zivot dokazivo ljudima, trebo bi se dvaput roditi, jednom da se dokazujes drugi put da naprosto zivis.

@Jack be nimble, ja sam kao dijete isla na dodatnu nastavu iz matematike i tu su bila samo 2 djecaka. Sve 4 godine. Tamicenje iz tehnickog crtanja- isle sve curice. Nije to nikakvo pravilo.
prog321

#495 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

Objasnio vam je Pandakonda.
Nismo isti. Do mozga je.
Žena koja hoće da bude muško neka nadje muškarca koji hoće biti zensko i problem riješen. :-D
Niemand

#496 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Ope prica jel su inteligentnije zene il muskarci? :D

Neke zene su pametnije od nekih muskaraca.

Neki muskarci su pametniji od nekih zena.

Nisu sve zene pametnije od svih muskaraca.

Nisu svi muskarci pametniji od svih zena.

Pozdravlja vas vasa Niemand. :sax:
Jack Be Nimble

#497 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Jack Be Nimble »

Pandakonda wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Muški mozak je za 10% veći od ženskog (to ne znači da smo pametniji). Muškarci imaju 7% više sive mase u mozgu dok žene imaju 10% više bijele mase u mozgu. Muškarci imaju više konekcija između moždanih hemisfera što znači da bolje provodimo percepciju u motoričke vještine i sposobnost, prepoznavanje prijetnje i djelovanje na nju. Zato što tokom evolucije muškarci su morali radit fizički jače poslove/radnje da bi odbranili ženu i djecu plemena. Na suprotnoj strani žene imaju više konekcija u prednjem djelu mozga što znači da imaju veću empatiju (psihopate uopšte nemaju te konekcije zato ne osjećaju empatiju prema drugima), što dovodi do toga da imaju veće društvene vještine, i naklonost ka brizi prema nekome. (zato u poljima tipa babysiter, medicinska sestra dominiraju žene) i ove sve sposobnosti od žena su prije bile krucijalne u odgajanju djece dok su muškarci više bili ti koji su se brinuli za njihovu sigurnost, hranu itd. Znači ne diskriminacija nego drugačije uloge (koje su danas više fleksibilne). Što znači nije patrijarhalnim sistem nego je tako evolucija milionima godina mapirala opstanak naše vrste.

Jednostavno kroz historiju svaki spol je imao svoju ulogu jer nas je tako evolucija "programirala", e sad zašto je tako priroda odredila to se ne zna :-) Također je vršen experiment u vrtiću gdje su djeci dali hrpu igračaka da odaberu sa kojima hoće da se igraju. Muškarci su većinom izabrali logičke igračke (tipa stavit određeni predmet u pravi okvir itd. što se poklapa sa tim da muškarci dominiraju u STEM polju gdje se koristi logika) dok su djevojčice birale igračke koje su ljepše na oko ili igračke o kojima se mogu brinut (tipa češljanje barbika itd.) To vidimo i danas među djecom kada djevojčice organizuju "čajanke" gdje piju "čaj" sa plišanim medima i daju im osobine i brinu se o njima kao da su pravi ljudi. Dok dječaci kada se igraju sa igračkama to je poprilično destruktivno tipa zapucavanje autića, udaranje sa ninđa kornjačama, action man itd.
Iako ima razlike u mozgu, jos nije dokazano da je zenski ili muski mozak pametniji. Jeste dokazano da curice dobijaju bolje ocjene u raznim predmetima nego muskarci, ali nije ni to dokaz da su pametnije. Mozak se razlikuje, ali jos nema dokaza da ta razlika pokazuje da je jedno pametnije od drugog. Ili bolje u necemu.

Takodjer su istrazivanja pokazala da djevojcice na STEM predavanjima gdje su one u vecini postignu mnogo bolje rezlutate nego na predavanjima gdje su u manjini. A takodjer si u pravu da empatija ima neke veze sa citavom pricom. Utvrdili su da nakon devete godine dodje kod razlike medju curicama i djecacima sto se tice empatije. To je mozda i razlog zasto ima vise zena u polju biomedicinske tehnologije nego muskaraca.
madner

#498 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Cuj nije dokazano. :lol:
Connaisseur Karlin

#499 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

vješalica wrote:društvo i neki bolesni smjerovi utiču na to sa čim bi se trebala jedna žena baviti u životu

šta je sa muškarcima u "ženskim" profesijama?
:D
Pandakonda

#500 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Iako ima razlike u mozgu, jos nije dokazano da je zenski ili muski mozak pametniji. Jeste dokazano da curice dobijaju bolje ocjene u raznim predmetima nego muskarci, ali nije ni to dokaz da su pametnije. Mozak se razlikuje, ali jos nema dokaza da ta razlika pokazuje da je jedno pametnije od drugog. Ili bolje u necemu.

Takodjer su istrazivanja pokazala da djevojcice na STEM predavanjima gdje su one u vecini postignu mnogo bolje rezlutate nego na predavanjima gdje su u manjini. A takodjer si u pravu da empatija ima neke veze sa citavom pricom. Utvrdili su da nakon devete godine dodje kod razlike medju curicama i djecacima sto se tice empatije. To je mozda i razlog zasto ima vise zena u polju biomedicinske tehnologije nego muskaraca.
Nisam rekao da su muškarci pametniji, baš sam zato u zagradu stavio da to što muškarci imaju veći mozak ne znači da smo pametniji :-) Donekle je istina da djevojke dobijaju bolje ocjene iz STEM predmeta ali opet ako imaju bolje ocjene ocjene iz tog ne mora značit da ih to baš zanima. Npr. moja drugarica je uvijek imala petice iz fizike, matematike itd. ne zato što je zanima nego zato što su je roditelji pritiskali da ima što bolji prosjek. Sad se ona pola tih stvari ne sjeća.
Post Reply