Reuf Bajrović - All About

Post Reply
JThomas

#476 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JThomas »

pa svi isti drže glavne poluge vlasti, i formalno i neformalno. jedino suljo ne drži jer ništa više ne drži...
lerdi

#477 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by lerdi »

@JThomas

E jebi ga drug praviš se sad naivan bezveze. DF institucialno nije jak ni blizu da bi na drugi način gurao stvari. Jedina šansa za ovakve poteze je javnost koja će ih podržati u ovakvim stvarima jer ovi su u ovih 20 godina ušli u sve moguće pore i mogu raditi šta hoće. U svim službama, u svim ministarstvima, preduzećima i ustanovama stranke koje su na vlasti od rata imaju svoje ljude i jako je teško gurati bez podrške javnosti. Što više incijativa izađe u javnost više će ih imati šanse da prođu jer javnost očekuje onda i od drugih u vlasti da poguraju stvari koje društvu idu u prilog. Pa pročitaj samo Čamparinu izjavu u vezi ove incijative i sve će ti se samo reči.
madner

#478 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by madner »

JThomas wrote:pa svi isti drže glavne poluge vlasti, i formalno i neformalno. jedino suljo ne drži jer ništa više ne drži...
Pa sto onda pitas cemu ova inicijativa? :D
JThomas

#479 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JThomas »

ne pitam se ja ništa, ja znam da je ubleha, pitanja su retorička.
privremeni

#480 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by privremeni »

lerdi wrote:
Poziv je došao jučer koliko sam ja upratio. Sada samo treba pratiti realizaciju onoga što su tražili. Da smo imalo zreli i pametni sada bi fino pritisli sve ministre DF-a i tražili od njih svako malo izvještaje o tome šta se uradilo po ovom pitanju. Javno, preko medija, socijalnih mreža itd. Al ne mi sad idemo onom "Ma čisti populizam", "Šuplja", "Šta će finansijska šta su do sad radili" i u samom korjenu režemo nešto što bi nam kao društvu trebalo ići u prilog. Zato sam i napisao da nije čudo što nas vozaju okolo godinama. Jednostavno nismo razvijeni kao društvo i to ovi obilato koriste.

Što se tiče drugog dijela ja fakat, ali fakat ne vidim kako Čović i Komšić po ovom pitanju mogu u istu ravan.
Postajem dosadan samom sebi, ali... apeli i pozivi putem novina i to u ime stranke je jedna stvar (makar to zvali pritiskom,populizmom ili necem trecim), a sluzbeni zahtjev nadleznog ministarstva i ministra drugom ministarstvu ili organu je druga stvar,jedini pravi i zakonski put. vala postaje :zzzz:
Covic i Komsic mogu u istu recenicu, za ravan ne znam, uostalom obojica su bosanski rvati, samo se nisu dogovorili koji je veci... mislim rvat
Banksy

#481 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

madner wrote:
Branila je paralelna struktura vladanja naravno a ovo je pokusaj da se izvrsi pritisak preko medija kako bi institucija radila svoj posao.
Dosad su pritisak preko medija, na institucije koje ne rade svoj posao ili ga rade traljavo, činili opozicija i nevladin sektor. Prvi put čujem da pozicija vrši pritisak sama na sebe.
Banksy

#482 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

JThomas wrote:
kao što rekoh, ovo je level ublehe koji može progutati samo neko ko ne može razliku između č i ć...
Upravo to.
pumica

#483 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by pumica »

Sta radi opozicija?
Osim sto gleda kako da uleti.

A zasto zeli da uleti?
Ima bolje namjere nego sto ih ima DF?
pumica

#484 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by pumica »

privremeni wrote:
pumica wrote: A sto su dva stara partnera uopste dozvolili da DF udje u vlast?
Zasto ih ne eliminisu naprosto ovog momenta i spase vladu narod i drzavu ... ispljunu kako ti velis?
Ko koga voza? Ali realno ...
Ko kmeci ovih dana?
Ja samo vidim suze Covica i Novalica.
:zzzz:
Da li stvarno pitas sto ne znas ili je to retoricko pitanje?
Sto se tice kmecanja, sve troje kmece, svako iz svojih razloga, a ni u jednom slucaju nisu dovoljno kredibilni. Tako da onaj ko ce biti izvozan to ce biti DF, nazalost. I prema nekim najavama, cak na ovoj temi, a koje su nekako izmakle komentarima ucesnika, mozda vec krajem ovog mjeseca.
Da, i pocesto se zaboravlja cinjenica da je SDA uvijek rado dijelio dio kolaca sa drugom strankom, koja je onda morala nositi teret krivice za sve sto je i SDA radio, cak i bez vidne ovlasti, a zahvaljujuci dobro razgranatoj infrastrukturi. Zna se ko je na kraju mandata bio Pedro!! Nece ni sad biti drugacije.
Sto se tice HDZ-a, oni su svjesni onog sto rece prethodnik, da imaju bez obzira na svoj stetocinjski rad, sigurnu glasacku bazu, pogotovo poslije eksperimenta sa Ljijavicima i Budimirom. Kad se stane raspadat koalicija od drzavnog do kantonalnog nivoa, jedina dobra stvar je sto nece stici pare MMF-a, pa cemo se svi poceti otreznjavati i zaista misliti na ono od cega se zivi, a ne braniti stranacke gu...e.
Ja ne vidim nikakvo kmecanje DFa.
Oni traze ono sto traze ... pa bujrum.
Ako gospodi ne odgovara neka biraju novog treceg partnera.

Posebno je pitanje sta narod (i drzava) ima od svake varijante.
Kad si ti npr. u pitanju, nije mi jasno STA ZELIS?
Sta DF treba da radi? Da se povuce? I sta onda?
Banksy

#485 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

pumica wrote:Sta radi opozicija?
Osim sto gleda kako da uleti.

A zasto zeli da uleti?
Ima bolje namjere nego sto ih ima DF?
Umjesto da gledaju kako da ostanu opozicija, oni hoće da ulete ...? Zaista neočekivano ponašanje.

Teško je imati gore, zaista. DF je udario visoke standarde.
pumica

#486 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by pumica »

Pa evo uletili ili ne ... sta rade?
Sta bi radili da ulete?

Na koncu, bili su. Sva opozicija je bila i pozicija. Bas nam je cvalo.

Prvi put sada kod DFa vidim poteze koji se razlikuju od dosadasnjih...sto objasnjava kmecanje starosjedilaca pozicije.
It_is_a_Leclerc

#487 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Da je DF pristao na političku čistku u javnim preduzećima, ova ista Banksy bi se do neba upalila. Sad kad ne pristaju, ne valja ni to.

DF mora vrlo jasno shvatiti da je koalicija partnerstvo i da neke stvari jednostavno ne idu preko noći. SDP i SDA su naučili svoje koalicione partnere sa većinskom podrškom u manjinskom narodu da imaju "svoja preduzeća". Tako stvari naprosto funkcionišu u ovoj zemlji. Da, to nije po zakonu i nije pošteno, ali DF to ne može sad mijenjati. Uostalom, ja ne očekujem da će meni ili rudaru iz Banovića biti bolje i jednog jedinog truna ako direktor Aluminija, umjesto nekog Jurišićevog ustaše, bude neki Čovićev soko'. DF se mora koncentrisati na ono što, u ovom trenutku, s ovim što ima, može napraviti za OGROMAN broj ljudi koji su ih podržali na izborima. I okaniti se konfrontiranja svako malo, jer se zna ko od toga najviše profitira.
JBT

#488 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

Ovdje se stvarno lupa svega i svacega.
Ubleha sto ljudi zele raditi kako treba. Sto hoce podvuci crtu, rijesiti se sljama i parazita sve kroz pravni sistem i onda pokrenuti preduzeca od javnog interesa koji nece vishe biti izvor sredstava za licno bogacenje i jacanje stranacko-mafijaskih organizacija koja ce ih zadrzati u vlasti i time omoguciti daljne licno bogacenje i povecanje moci i utjecaja da bi i narodnim pokoljenjima bili alfa i omega, a sto bi ih do kraja zivota obezbjedilo u odnosu na odgovornost za pljacku kojom su ojadili drzavu i narod (sopstveni) jasuci im na grbaci do iznemoglosti.
To moze biti "ubleha" (radi se o pokusaju degradacije znacaja ovog procesa) samo za nekog ko se boji za licni interes, a koji je obrnuto proporcionalan jacanju drzave i neovisnih institucija drzave, a i usmjeravanju sredstava u drzavnu umjesto, kao sto se do sada radilo, u stranacku infrastrukturu.
155_mm

#489 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150518094
Izetbegović je nakon sastanka rekao novinarima kako je Čović ostao pri svom zahtjevu i stavu HDZ-a BiH kako treba smijeniti rukovodstvo Aluminija i Elektroprivrede HZHB i to što prije.

"Finansijska policija i drugi istražni organi imaju našu podršku, ali ne možemo čekati i ostaviti gubitaše da prave veći dug. Imenovanja i revizija trebaju ići paralelno", rekao je Izetbegović.

Istakao je kako svi moraju napraviti kompromis, pozitivnu atmosferu i pomoći razvoju ove zemlje.

"Nadam se da će svi biti racionalni. Imenovanja se odnose na sve gubitaše, ali HDZ posebno insistira na ova dva, s pravom s obzirom na to da su napravili gubitak i štetu u iznosu od četiri milijarde KM", rekao je Izetbegović.
:lol: :lol: :lol: :lol: sve je jasno kao dan.
cuj ovo aluminij i elektroprivreda napravili stete od 4 milijarde KM i sad kao da to spasavamo nemamo vremena da cekamo inspekciju. jebote tito dragi ko ovdje koga jebe u mozak.
StupskaBitanga

#490 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

Hoće l iRufko biti principjelan i sada zajedno sa komplet DF napusitit Vladu FBiH?
Banksy

#491 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

Suljagić:

GLAS ZA SDA JE GLAS ZA LAGUMDŽIJU,

Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena.

Komšić:

Neću sa fašistima, šovinistima, lopovima i reketašima!

Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,

Reuf Bajrović

BiH zaslužuje vlast bez Lagumdžije i Izetbegovića.
BiH zaslužuje vlast u kojoj po prvi puta od nezavisnosti nema niti jedne od te dvije osobe.

Glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju

Svako ko kaže da ne treba izaći na izbore, radi za SDA, SDP, HDZ i SNSD jer time njima daje još četiri godine da stvari naprave još gorim.

155_mm

#492 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

StupskaBitanga wrote:Hoće l iRufko biti principjelan i sada zajedno sa komplet DF napusitit Vladu FBiH?
pa zasto "rufko". pa "certifikator" prijeti da ce napustiti sve nivoe vlasti. meni je samo zao one ministrice financija.
StupskaBitanga

#493 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

što nje?
155_mm

#494 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

StupskaBitanga wrote:što nje?
pa kad je covicu bilo najgusce zalozila zena i kucu i imanje kao kauciju da izadje iz pritvora. i sad kad je doslo vrijeme da joj se sef oduzi on prijeti da ce se povuci iz vlasti. eto sto ti je nepravda.
StupskaBitanga

#495 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

ma pusti to njegova ljubav sa juniorom je toliko da bi junior za njega i dušu i tijelo dao
hajducka travica

#496 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by hajducka travica »

Nego,hoce li tkz.bosnjaci u ovom odmjeravanju snaga na 'vederalnom nivou popusiti Draganu Covicu.Bakirce,je je vec kleknuo i kaze da je pusenje kompromis sa HDZ-om.
calculator

#497 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by calculator »

Je li i Reuf Bajrović Sandžaklija?
Hafis

#498 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

Jeste, i to oriđiđi. Made in Pljevlja
Doduše, vjerojatno ga je to pomalo stid dok frizira podatke u životopisu.
HM 2011

#499 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by HM 2011 »

lerdi wrote:
privremeni wrote:
lerdi wrote: A ko kaže da nisu ili neće i pismeno poslati? Finansijska policija je sada na potezu. Poziv im je upučen i ne kontam šta uopšte hoćeš da kažeš sa ovim? Da nisu ili da su trebali pozvati policiju da uđe u preduzeća? Možda se javno poziva da bi se malo pritiska i na njih napravilo pa da stvarno uđu i odrade taj posao napokon? Samo nek uđu i nek evidentiraju šta su tamo pronašli a ubjeđen sam da posla ima koliko hoćeš. Ja SDA ne mogu očima ali da urade nešto slično i da dotjeraju malo stvari, a znamo da nikad neće zbog vlastitih interesa, prvi bi podržao. Lični animoziteti, sujete i ostale gluposti ne smiju biti iznad interesa građana ove države.
Hajmo reci da sve stoji, s tim da ja tvrdim da do petka nadlezni ministar nije nista uradio po tom pitanju, te da o javnoj prozivci u svrhu pritiska je sramotno i govoriti. Halo, vlast vrsi pritisak na institucije vlasti da rade svoj posao. Lijepa poruka narodu...
Lični animoziteti, sujete i ostale gluposti ne smiju biti iznad interesa građana ove države-lijepo receno, samo da stigne do usiju/ociju Covica i Komsica, jer u svim problemima, jos ovaj personalni nisu prevazisli.
Poziv je došao jučer koliko sam ja upratio. Sada samo treba pratiti realizaciju onoga što su tražili. Da smo imalo zreli i pametni sada bi fino pritisli sve ministre DF-a i tražili od njih svako malo izvještaje o tome šta se uradilo po ovom pitanju. Javno, preko medija, socijalnih mreža itd. Al ne mi sad idemo onom "Ma čisti populizam", "Šuplja", "Šta će finansijska šta su do sad radili" i u samom korjenu režemo nešto što bi nam kao društvu trebalo ići u prilog. Zato sam i napisao da nije čudo što nas vozaju okolo godinama. Jednostavno nismo razvijeni kao društvo i to ovi obilato koriste.

Što se tiče drugog dijela ja fakat, ali fakat ne vidim kako Čović i Komšić po ovom pitanju mogu u istu ravan.
I uđe finansijska policija i potvrdi da je kompletan gubitak nastao u skladu sa zakonom predviđenim procedurama .... Onda se liši slobode nekoliko direktora radi kupovanja satova i korištenja službenog vozila za godišnji odmor i eto svi smo uspjeli pravna država je stigla - još samo da smislimo kako ćemo vratiti 200 miliona duga jednog privrednog društva....

Eto u čemu je problem sa inicijativom DF-a.....

A bilo koji zakon koji bi trebalo izmjeniti da bi se uspostavila kontrola nad utroškom i prihodovanjem - tj. da društvena sredstva ne cure - DF neće podržati isti - i oni bi da im malo iscuri u džepove.... Čitava priča o brizi za bilo koga se svodi na obični pokušaj ucjenjivanja za više pozicija u upravnim, nadzornim i sličnim odborima....

Eto DF-a i komplet opozicije.....

Bošnjacima je potrebna samo jedna stranka...

Evo malo i Čovića o temi:

Na pitanje novinara da li će sutra razgovarati i on sa Željkom Komšićem, predsjednikom Demokratske fronte, Čović je rekao kako on nema problem da komunicira s bilo kim.
"Dogovarali smo se o ovim stvarima u posljednjih pet mjeseci i nema smisla više. Populističke priče da ćemo uvoditi red, a ništa ne radimo, više ne prolaze. Kadrovska politika nije trgovina foteljama i nema smisla da dovedemo ministre u Federalnu vladu i da im svežemo ruke", rekao je Čović.

U slučaju da dođe do raspada Vlade FBiH, Čović je rekao kako će tragati za nečim novim, no misli da do toga neće doći, jer su, istakao je, došli do dna.

"Svi su razumjeli da je ovo propast. Prošlo je 50 dana od formiranja Vlade FBiH i šta smo uradili? Ne želim više stajati pred vama i reći da nismo uradili ništa. U svakoj državi se kadriranje radi za 24 sata, samo kod nas je to nauka. E, pa neće više biti", poručio je Čović

---------------------------

Još jednom napomena:

Udio vlasništva Vlade FBiH u Aluminiju je 40% - posluje sa gubitkom proizvodnja uopšte ne donosi profit - dužni EPHB 120 MIliona .....

Udio vlasništva Vlade FBIH u EPHB je 90%

Sad se samo postavlja pitanje ko je garant za dugove Aluminija te ako menadžerski kapaciteti ne uspiju - ko će plaćati dugove - da nam to pitanje razoputi Finansijska policija pa da vidimo da Vlada nije garant za dugovanja (toliko o dimnoj zavjesi koja se diže zadnjihnekoliko dana) i da je kompanija zalutala na način svojstven samo BH kompanijama....
Last edited by HM 2011 on 18/05/2015 19:28, edited 3 times in total.
kamen spoticanja

#500 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
JThomas wrote:pa svi isti drže glavne poluge vlasti, i formalno i neformalno. jedino suljo ne drži jer ništa više ne drži...
Pa sto onda pitas cemu ova inicijativa? :D
Citirat cu jednog stovanog forumasha od prije 4 godine kad je sdp uzeo vlast
"Sta je neobicno u tome da nova vlast postavlja svoje ljude u javna preduzeca i na taj nacin zeli da njima vlada i provodi svoje politike u istim ?"
Koji li je to forumash bio :mrgreen:
Post Reply