Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sigicalo

#476 Re: Ljetovanje 2015

Post by sigicalo »

karanana wrote:
sigicalo wrote:
Aranzman smo rezervisali i uplatili Centrotransu. Medjutim, zbog ramazana je bio mali broj putnika pa smo na kraju bili spojeni sa putnicima Transturis-a Tuzla i Ventura agencije. Odlicno je sto je Ventura organizovala fakultativne izlete na koje smo mogli svi ici bez obzira na agenciju preko koje dolazimo. Mi smo probali najjeftiniju varijantu, ako i ne bude sve ok makar nije puno para.
Razlika u jednoj * izmedju AS hotela i Leonarda je vise od 300 km. AS ima muziku uzivo i par stabala, ali je bazen dosta manji i ovi sto su bili u AS-u su se zalili na izbor hrane i kolicinu. Kazu da su bile guzve ispred restorana za obroke i da nakon pola sata pola jela nema i ne iznose ponovo. Hoteli koji su blize Dracu i na pocetku su tog turistickog dijela su u prednosti sto imaju vise prodavnica, imas vise opcija za provod, uredjenije je. Minus je sto su blize luci i more je prljavije. Mi smo mislili iduce godine otici u AS ali nakon iskustava ljudi s kojima smo putovali i vlastitih ociju promijenili smo misljenje. Ako vec hoces nesto luksuznije uplati hotel Adriatik 5*, Tropical, Bleart (ali samo s pogledom na more) ili Majestic (koji nije u ponudi)
ne znam rece li ti nama koliko te je to kostalo i koliko dana? mozda i rece ali sam mozda fulio.
415 km po osobi, ukupno 918 km sa popustom za ranu rezervaciju ...krenuli u petak 3.7. u 22, dosli u subotu oko 10, otisli u subotu 11.7. u 19 sati. Iskoristili 8 dana za kupanje
Hana158

#477 Re: Ljetovanje 2015

Post by Hana158 »

agent_zero wrote:
sigicalo wrote:Danas se vratili iz Albanije. Ovako.
Hotel Leonardo *** odlican, sve se sija, hrana raznovrsna, ukusna, jedi dok ne crknes. Sobe stadardne, svaki dan ciste, mijenjaju posteljinu i peskire. Plaza cista, sitni pijesak. More toplo, dosta plitko nekih 50 m od obale, max do struka. U plicaku mutno, dublje ne. Dva dana je zbog vjetra i nekog nevremena u Italiji bilo trave u vodi. Cijene nize nego u Sarajevu. 138-140 leka je 1 euro. Pivo 150-250, pizza 300-400, voda 1 litra 60, smokve 150, groydje 200, nektarine 150, najskuplji sladoled je 170. Navece plaza puna setaca. Kad god dodjes na plazu mozes naci slobodne lezaljke. Ako slucajno nema, tu je momak koji ti donese lezaljke i suncobran.
Domaci jako slabo znaju bilo koji strani jezik, ali su spremni da se sporazumiju crtanjem, google translate-on, rukama i nogama. Oni stariji znaju malo talijanskog. Svi su strasno ljubazni, pristojni, nema dobacivanja, mrkih pogleda, mrmljanja. Gradski prijevoz je 60 leka u jednom smjeru do Draca.
Vecina hotela **** imaju muziku uzivo gdje sviraju od svojih tradicionalnih pjesama do O.Dragojevica.
Ono sto je lose je sto su neki hoteli jos u izgradnji pa im manje ulice nisu asfaltirane i pijesak je, nema klasicne setnice uz obalu nego hodas plazom, voze ko divljaci pa ne mozes setati cestom iznad hotela.
Helem nikad bolji odmor za manje para. I iduce godine via Albanija
Znači sve dobro osim mora (vode, plaže), zbog čega se uostalom i ide na more :D

Hotel Leonardo je u djelu Duressa koji je u izgradnji ispod samog autoputa.To je ona lokacija o kojoj sam pisala na drugoj temi,Ljetovanje u Albaniji.Tu lokaciju ja nikako ne preporučujem upravo zbog toga jer nije izgrađena još uvijek.Što se tiče cjena hotela,još jednom podvlačim da cjenu ne diktira usluga,blizina mora ili zvjezdice hotela,nego čisto neki njihov kriterij koji ni meni nije jasan.Hotel do hotela,ista lokacija,ista usluga a cjena negdje jeftinija negdje skuplja.Znači te njihove zvjezdice ne važe,isto vam je uzeli jeftiniji hotel ili skuplji,to vam je sve u 5 deka,što bi se reklo!Ja preporučujem hotele u ulici pavarsia,jer je tu sve izgrađeno već,sva infrastruktura,sve vam na dohvat ruke,razni restorani,slastičarnice,marketi,kao i sami centar gdje imate divan park i divno šetalište ,kao i veliki amfiteatar.Također tu imate hotele i lijepu plažu,sa šljunkom i dubljim morem ali je centar pa je gužva.I u ovom djelu obale lako smo se sporazumjevali jer skoro svaki konobar govori engleski jezik,ako on ne zna dovede nekoga ko zna.Cjene hotela su prejeftine,obala prečista.Mi se vratili juče,ove godine to nam je treće ljetovanje u Albaniji,i za ove tri godine izgradili su više nego što se Sarajevo izgradilo za 20 godina.Baš se grade brzinom svjetlosti.Prošle godine nije bilo zelenila,kao ove,godine(sade odrasle plame i četinare).Šetalište uz more je betonirano,između plaže i hotela ima duga staza za šetanje.Ovo vam sve govorim za dio u ulici pavarsia gdje je hotel vivas(njega nude nase agencije) i hotel Vila verde u kojemu smo mi bili.Ove godine su još ažurniji u očuvanju higijene na plaži.Čim vide da ste pušač trče sa pepeljarom i stavljaju vam je na sto(u sklopu suncobrana imate mali okrugli stolić),ako vide da imate smeća od sokova ili nekog drugog smeća,trče sa kesom malom za smeće to pokupe a kesu vam ostave da tu odlažete sami.Cjene lezaljki(dvije lezaljke i suncobran sa tim stolicem) su oko 2,50 eura za komplet.Ako ste u hotelu,svi hoteli nude besplatno lezaljke,tj.u cjeni smjestaja vam je i dorucak i lezaljke.Noč za cetveroclanu porodicu u hotelu gdje smo mi bili je 45 eura sa doruckom i tim suncobranima kao i parkingom.E,sada imate i skuplje i jeftinije varijante sve zavisi kako su im kapaciteti popunjeni,ako su prazni,dobijete dobre popuste ako su puni onda je cjena puna :D ,ali cjene su prejeftine u odnosu na ono što platimo u Hr.za privatni smještaj,a ovamo si u hotelu na plaži.Ujutro poslije doručka peškirić i na svoju ležaljku.Odmor je stvarno super dole,prejeftino sve, oni ljubazni,ali ima stvari dosta na kojima trebaju raditi još punoo,punoo..Apartmani privatni u zgradama na plaži su me razočarali,jer su tako napucani i s vana i iznutra a cjena 20 eura za noc(za 6 osoba),ali higijena nula.Jednostavno se ne brinu o higijeni u privatnim apartmanima.Saznala sam da te apartmane drže ljudi koji i ne žive u Duressu,nego većinom vani u dijaspori,a zaposle ljude koji ih izdaju i održavaju.Ovi imaju procenat od svakog noćenja i bitno je samo da strpaju goste tu, ništa više.Plakat kad se uđe u te stanove.Sve novo,vidi se, ali higijena bljak!Zato preporučujem hotele,ako niste raspoloženi čistiti na odmoru :D Imate na ovoj temi dosta o Albaniji: http://forum.klix.ba/albanija-ljetovanj ... 35787.html
Sheytanela

#478 Re: Ljetovanje 2015

Post by Sheytanela »

Da li je neko bio u bungalovima ili paviljonima u zaostrogu, Resort Dalmacija, kakva su iskustva i kakva je hrana?
dobar osjecaj

#479 Re: Ljetovanje 2015

Post by dobar osjecaj »

Nakon groznog cekanja od skoro dva sata na Doljanima, pitam se da li ima racunice ici preko Bijace ako mi je odrediste Ploce (trajekt za Peljesac).
radostan dan

#480 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

Image
doktor78

#481 Re: Ljetovanje 2015

Post by doktor78 »

dobar osjecaj wrote:Nakon groznog cekanja od skoro dva sata na Doljanima, pitam se da li ima racunice ici preko Bijace ako mi je odrediste Ploce (trajekt za Peljesac).
Čovjek ti je u postu iznad sve napisao. Za 1,2 KM na našem autoputu i 6 kn na hrvatskom autoputu prelaziš granicu u roku odmah i izlaziš pred samim Pločama. Istu relaciju sam prošao prije nekoliko dana u oba smjera i nakon svega mogu samo reći da me Doljani neće zadugo vidjeti
sumirprimus

#482 Re: Ljetovanje 2015

Post by sumirprimus »

radostan dan wrote:Image
nesto ti se ovde kolega ne rimuje? ... :D
radostan dan

#483 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

prčanj...jer je tako inspirativan. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#484 Re: Ljetovanje 2015

Post by _BataZiv_0809 »

Gde si bre radosni
dale cooper

#485 Re: Ljetovanje 2015

Post by dale cooper »

radostan dan wrote:prčanj...jer je tako inspirativan. :D
Nedvojbeno. :mrgreen: :thumbup:
sunceKOtepsija

#486 Re: Ljetovanje 2015

Post by sunceKOtepsija »

doktor78 wrote:
dobar osjecaj wrote:Nakon groznog cekanja od skoro dva sata na Doljanima, pitam se da li ima racunice ici preko Bijace ako mi je odrediste Ploce (trajekt za Peljesac).
Čovjek ti je u postu iznad sve napisao. Za 1,2 KM na našem autoputu i 6 kn na hrvatskom autoputu prelaziš granicu u roku odmah i izlaziš pred samim Pločama. Istu relaciju sam prošao prije nekoliko dana u oba smjera i nakon svega mogu samo reći da me Doljani neće zadugo vidjeti
nadam se da se nisi preracunao
radostan dan

#487 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

_BataZiv_0809 wrote:Gde si bre radosni
evo, uživam u forumu...broj pacijenata raste geometrijskom progresijom... :mrgreen:
radostan dan

#488 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

dale cooper wrote:
radostan dan wrote:prčanj...jer je tako inspirativan. :D
Nedvojbeno. :mrgreen: :thumbup:
dapače... :mrgreen:
Mali_Vuk

#489 Re: Ljetovanje 2015

Post by Mali_Vuk »

radostan dan wrote:Image
:lol: :lol: :D
labos

#490 Re: Ljetovanje 2015

Post by labos »

Ajmo bre...jel ima neko da ide na more sada izmedju 20 i 25..Neum,Grcka,Turska il bilo gdje samo da se "moramo" a da je ostao ispaljen od drustva k'o ja ..pa da se mozda dogovorimo.pozdrav
radostan dan

#491 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

labos wrote:Ajmo bre...jel ima neko da ide na more sada izmedju 20 i 25..Neum,Grcka,Turska il bilo gdje samo da se "moramo" a da je ostao ispaljen od drustva k'o ja ..pa da se mozda dogovorimo.pozdrav

labos

e ovo ja zovem - spavač -.
radostan dan

#492 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

moram na more, ne znam šta ću od jada svojih... :-?
mO k3

#493 Re: Ljetovanje 2015

Post by mO k3 »

radostan dan wrote:
labos wrote:Ajmo bre...jel ima neko da ide na more sada izmedju 20 i 25..Neum,Grcka,Turska il bilo gdje samo da se "moramo" a da je ostao ispaljen od drustva k'o ja ..pa da se mozda dogovorimo.pozdrav

labos

:shock: :mrgreen:
Dobar :) nikad se nezna za uhar :)
reus11

#494 Re: Ljetovanje 2015

Post by reus11 »

Moze li mi neko dati par informacija o budvi? Kakve su cene po kaficima i diskotekama, kakav je provod, koe su najbolje plaze i kakve se devojke?
radostan dan

#495 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

a) paprene
b) ekstremno dobar ako si samac, a godina između 20 i 30
c) ni jedna nije nešto posebno
d) fantastične, vrele, napucane i otvorene za saradnju i strukturalni dijalog...

pak, ne-dO bog da ih dovedeš kući.
pak broj dva, srećom, nisu ni one tu da bi se udale.
labos

#496 Re: Ljetovanje 2015

Post by labos »

mO k3 wrote:
radostan dan wrote:

labos

:shock: :mrgreen:
Dobar :) nikad se nezna za uhar :)
Haha..a dobro sad..kasnije o tome :)
Bolje ikad nego nikad!
radostan dan

#497 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

tako je...

nego bate, u đenoviće ti da ideš..sam, dabome.
čegovičku da nađeš, kući da vodiš, sa obrazom...

Image
sWeeT_Companion

#498 Re: Ljetovanje 2015

Post by sWeeT_Companion »

Meni su dvije stvari koma kad neko kaže.
Prva je " Snašao se u Sloveniji" i druga "Idem na more u Neum". :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#499 Re: Ljetovanje 2015

Post by Truba »

nikad nisam bio u neumu :(
ElRe

#500 Re: Ljetovanje 2015

Post by ElRe »

radostan dan wrote:a) paprene
b) ekstremno dobar ako si samac, a godina između 20 i 30
c) ni jedna nije nešto posebno
d) fantastične, vrele, napucane i otvorene za saradnju i strukturalni dijalog...

pak, ne-dO bog da ih dovedeš kući.
pak broj dva, srećom, nisu ni one tu da bi se udale.
a) Sarajevo - x2
b) odlican, i ako si u drustvu. Muzika za sve ukuse. Zabave na plazama.
c) odlicne, mada bude puno guzve
d) ima svega
Post Reply