Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#476 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

zateznistub wrote:
pici wrote:bora Ćorbali, pesnik, pevač, muzičar po opredjeljenju...četnik, vojvoda, po ubjeđenju...

žvaljo, šHupak po rođenju
Ko god da si za ovaj post ti treba uruciti pulicera...mislim nagradu
Image
Škobo Habu

#477 Re: Nele i KLIX

Post by Škobo Habu »

PM72 wrote:
Ako ti nije mrsko navedi kad i gdje je to bilo.Ja za ovako nešto nikad nisam čuo,možda je i bilo,ali bih volio da znam šta,kako i gdje.Bio sam među prvim policajcima koji su ušli u reintegrisano područje Hadžića (preko Igmana),Ilidže,Vogošće,Grbavice...ali za te sanduke prvi put čujem.10.000 mrtvačkih sanduka nije 10.000 paklica cigareta,to je konvoj od bar stotinu kamiona a toga nije bilo.Samo smo jedne prilike zaustavili vozilo UN-a sa Ilidže u kojem je bio mrtvački sanduk.Unutar transportera je bila porodica pokojnika a pokojnik u kamionu.Nismo im vjerovali nego smo ih natjerali da otvore sanduk.
Izvinjavam se, omano sam nenamjerno, jer sam pis'o prema sjećanju, bilo je riječ o 1.000 sanduka i 10.000 hiljada kutija za pakovanje stvari. Naknadno sam provjerio taj podatak koji je od vođstva bosanskih Srba bio upućen prema Michaelu Staineru.
Gojeni H

#478 Re: Nele i KLIX

Post by Gojeni H »

pici wrote:bora Ćorbali, pesnik, pevač, muzičar po opredjeljenju...četnik, vojvoda, po ubjeđenju...

žvaljo, šHupak po rođenju
:lol: :thumbup:
York Light 100`s

#479 Re: Nele i KLIX

Post by York Light 100`s »

Nele kada je bio u formi i kada ga je neko yebo tamo bar 1% ovdje pametno zbori o Voji Šešelju i o historiji

dustaban

#480 Re: Nele i KLIX

Post by dustaban »

LBVIEW wrote:
dustaban wrote:...(tvrdi da su chetnici fini ljudi ili tako nekako... :mrgreen: )
Drago mi je da su konacno pale maske pojedinim obektivnim forumasima , pa se otvoreno propagira tipicna cetnicka relativizatorska prica po kojoj je neko Srbe "cackao" tj. provocirao tako da su ovi,jadni,kud ce st a ce,bili primorani pokrenuti rat, a inace ni u snu ne bi.
A ono sto je nakon tog famoznog "cackanja" Srba usijedilo-agresija i genocid,nije nista drugo niti se moze od ovog prethodnog razdvojiti,jer je ono sto je srpsko politicko vodstvo sprovelo zlocin s predumisljajem, a ne nesto to se spletom okolnosti,u ratnih haosu desilo,od Prijedora do Foce.Isto je dugo pripremano,sistematski sprovedeno tamo gdje se moglo te se isto tako sistematski pokusalo sakriti.Dalje,vodi se omaklo pa je javno prijetnjom obznanio planove, sto je svima bil jasna poruka da ako ne nastave "cackati", kako ti ono kazes,odnosno legitimnim politickim stedstvima boriti se za svoju buducnost,stavljaju sebe u poziciju taoca nad cijim glavana konstantno visi izrecena prijetnja.
Hoce li ti biti ista lakse ako te podsjetim da su i Srbi dobili popichki zato sto su chachkali americhku mechku!

Nas jedino moze obradovati tudji belaj.
A kad me vec vuces za jezik podsjeticu te na jednu, tvome uhu opet neprijatnu, izjavu jedne Hrvatice iz Grabovice koja je rekla doslovce ovako - "za nas je Grabovica veci genocid od Srebrenice, ovdje je od 35 mjestana civila prezivjelo samo dvoje sakrivene djece!"
Dakle sto je mjerilo genocidnosti? Broj ubijenih ili procenat prezivjelih?

Nadam se da ces sad konacno shvatiti o cemu govorim - na Balkanu su se sljegli najveci zlocinci na dunjaluku. Svi koji su imali priliku su to dokazali. I, sto je najgore, zlocin se zlocinom pere. Srebrenica je nesto sto su Hrvati samo mogli pozeljeti, konacno ce imati dobar odgovor kad Srbi pocnu srati o Jasenovcu!
U narednom nekom ratu vjerovatno ce i Bosnjaci dobiti priliku (ova Grabovica ocito nije bila dovoljno velika) pa da jednom zavrsimo i tu pricu o finim i genocidnim balkanskim plemenima.

I valjda ce nakon toga svima doci iz dupeta u glavu - dok se Hrvati ne postide Jasenovca, Srbi Srebrenice i Bosnjaci Grabovice... do tada ce nam svaka forumska rasprava u kojoj neko priopci neugodne cinjenice zavrsavati ovako kako ova zavrsava - pripadnik ARBiH biva proglasen cetnikom samo zato sto je nebosnjak i sto je rekao nesto sto ne godi bosnjackom uhu.
uglavnomja

#481 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

a vukovar si zaboravio :?
Bodkin

#482 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

na stranu forumske patriote ali idi ti doktore u tri lijepe pic** mater***. seres nesto o sarajevu a 20 godina nisi smio da dodjes. garant znas o situaciji u njemu od jarana ti dodika. branio bi srbe u sarajevu iz beograda, a ni jednog ne smijes licno pozdraviti u sarajevu. gdje si bio kad si mogao nesto uraditi? srao po gradu i navijao za granate. nakon tri godine silovanja imas obraza da tvrdis da nije isti grad pa si jos dosao malo da dignes strasti. nije inace dovoljno fasista u drzavi. da ponovim, mrs u tri pic** materi**
dustaban

#483 Re: Nele i KLIX

Post by dustaban »

uglavnomja wrote:a vukovar si zaboravio :?
nije namjerno, ima toga jos...
Bodkin

#484 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote: Prije nego što nastaviš lupati glavom, stani malo, postavi sam sebi pitanje ali budi fer i odgovori sam sebi onako iskreno

Kada bi ISIL počeo praviti gluposti širom Bosne i Hercegovine, šta bi mislio o Bošnjacima koji bi za to vrijeme od svih gradova i sela u Bosni i Hercegovini baš izabrali Gornju Maoču da se sklonu od belaja?
Ne moraš ništa odgovoriti jer i ti i ja znamo tvoj odgovor

Hajde sad nastavi lupati glavom o zid
evo pokusacu biti fin i odgovoriti ti normalno jer vidim da ti imas izrazito ograniceno razmisljanje. kako vremenski tako i geografski. dakle, srbin koji nije htio da ratuje u bosni je imao logican izbor, a to je da ode u beograd. prvo, vecina ih je imala familiju u srbiji. drugo, jesu to mozda trebali u zagreb? ili u njemacku? jedino mjesto gdje se jos ne puca u NJIHOVOJ DRZAVI je srbija.a oni jos srbi. trece, 80% ih je otislo iz srbije nakon kratkog vremena. cetvrto, 91 i 2015 se porediti ne mogu.ako ne razumije zasto, nema svrhe ni odgovarati ti. dakle makni se iz 2015 ako hoces da shvatis drugu stranu. ako neces onda nije ni bitno. svako ko je otisao u srbiju je cetnik. u tom slucaju da ponovim :zid:
kakavdanakneiskustvu

#485 Re: Nele i KLIX

Post by kakavdanakneiskustvu »

uglavnomja wrote:
dustaban wrote:Ondak izvini. S obzirom kako ti je ostanak u Sarajevu najvazniji kriterij za davanje titule "raja" pomislio sam da ti ovi Cacini idolopoklonici ne smetaju, fakat su svi ostali u Sarajevu.
Sad kad vidim da ti je kriterij ipak visok, pitam se - ko li ga onda zadovoljava?

ti si ocito nesto pobrkao :?

kakav ba kriterij?
zavidim svakome ko je zdusio 92.

u biti samo su dva ljudska izmeta, nele i nemanja. ali nemanja je to odradio sa stilom. za neleta je sve vec receno, da ne ponavljam.

cola, brega itd su otisli i sutili. i vratili se kad su htjeli.

jedino je neda ukraden nesto seruckala, kmecala o jadnom srblju, onako uopsteno ... pa prestala, poklopila se ... ne zaboravlja se, ali ona nije bila "nele" i nije napunila septicku jamu
srao je brega,pred koncert dugmeta u sarajevu je pokazao koliki je to ljigavac
York Light 100`s

#486 Re: Nele i KLIX

Bodkin wrote:
York Light 100`s wrote: Prije nego što nastaviš lupati glavom, stani malo, postavi sam sebi pitanje ali budi fer i odgovori sam sebi onako iskreno

Kada bi ISIL počeo praviti gluposti širom Bosne i Hercegovine, šta bi mislio o Bošnjacima koji bi za to vrijeme od svih gradova i sela u Bosni i Hercegovini baš izabrali Gornju Maoču da se sklonu od belaja?

evo pokusacu biti fin i odgovoriti ti normalno jer vidim da ti imas izrazito ograniceno razmisljanje. kako vremenski tako i geografski. dakle, srbin koji nije htio da ratuje u bosni je imao logican izbor, a to je da ode u beograd. prvo, vecina ih je imala familiju u srbiji. drugo, jesu to mozda trebali u zagreb? ili u njemacku? jedino mjesto gdje se jos ne puca u NJIHOVOJ DRZAVI je srbija.a oni jos srbi. trece, 80% ih je otislo iz srbije nakon kratkog vremena. cetvrto, 91 i 2015 se porediti ne mogu.ako ne razumije zasto, nema svrhe ni odgovarati ti. dakle makni se iz 2015 ako hoces da shvatis drugu stranu. ako neces onda nije ni bitno. svako ko je otisao u srbiju je cetnik. u tom slucaju da ponovim :zid:
:lol: :lol: :lol: čuj Zagreb. Nisam znao da ti je toliko jadna argumentacija da moraš navoditi Zagreb kao alternativu kako bi opravdao odlazak u Beograd. Šou :D
A ti što si fin i voliš odgovoriti hajd budi sad fin i odgovori na pitanje koje sam postavio u prošlom postu:
Šta bi mislio o Bošnjacima koji bi od svih gradova i sela u Bosni i Hercegovini baš izabrali Gornju Maoču kao mjesto za živjeti ukoliko bi se ISIL počeo u Bosni praviti pizdarije?
Nevažno je koja je godina, zanima me tvoje mišljenje kada ti je već krivo što imam takvo mišljenje o svim Srbima što su otišli u Srbiju.
Ponovo generalizacija Srba da su svi isti potiče upravo od par srpskih forumaša ovdje što misle da je i Nele i ostali Srbi i trebali ići u zemlju agresora jer su znaš Srbi, pa šta drugo očekivati
Bodkin

#487 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

samo budala ne vidi tu logiku. pocinje rat, nije 2015 godina. kakav bolan agresor, ne zna se ko pije i ko placa. uglavnom vidim da nema smisla objasnjavati. zivio
York Light 100`s

#488 Re: Nele i KLIX

Bodkin wrote:samo budala ne vidi tu logiku. pocinje rat, nije 2015 godina. kakav bolan agresor, ne zna se ko pije i ko placa. uglavnom vidim da nema smisla objasnjavati. zivio
Mogao je u svom tom haosu gdje se ne zna ko pije a ko plaća slučajno nedaj Bože jedna grupa Bošnjačkih ili Hrvatskih izbjeglica zalutati u Beograd, nije to bila 2015. godina pa da znaš kud ćeš šta ćeš :-)
Bodkin

#489 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote:samo budala ne vidi tu logiku. pocinje rat, nije 2015 godina. kakav bolan agresor, ne zna se ko pije i ko placa. uglavnom vidim da nema smisla objasnjavati. zivio
Mogao je u svom tom haosu gdje se ne zna ko pije a ko plaća slučajno nedaj Bože jedna grupa Bošnjačkih ili Hrvatskih izbjeglica zalutati u Beograd, nije to bila 2015. godina pa da znaš kud ćeš šta ćeš :-)
jel to tvrdis da nije bilo bosnjaka koji su otisli u srbiju? bilo je jarane i hrvata pa su nastavili dalje. ja ih licno znam. ali ne, srbi su trebali valjda u dizeldorf :lol: kako rekoh, ne vrijedi
York Light 100`s

#490 Re: Nele i KLIX

Bodkin wrote:
York Light 100`s wrote:
jel to tvrdis da nije bilo bosnjaka koji su otisli u srbiju? bilo je jarane i hrvata pa su nastavili dalje. ja ih licno znam. ali ne, srbi su trebali valjda u dizeldorf :lol: kako rekoh, ne vrijedi
Čuj ovog :D prvo veliš za Srbe "pa normalno da će u Beograd, da neće možda u Zagreb?" dok sad veliš kako je Beograd imao i Bošnjaka i Hrvata :lol: nema šta bili ste i u devedesetim kada ste pucali multi kulti

A što ignorišeš pitanje o Gornjoj Maoči? :mrgreen:
uglavnomja

#491 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote:

:lol: :lol: :lol: čuj Zagreb. Nisam znao da ti je toliko jadna argumentacija da moraš navoditi Zagreb kao alternativu kako bi opravdao odlazak u Beograd. Šou :D
A ti što si fin i voliš odgovoriti hajd budi sad fin i odgovori na pitanje koje sam postavio u prošlom postu:
Šta bi mislio o Bošnjacima koji bi od svih gradova i sela u Bosni i Hercegovini baš izabrali Gornju Maoču kao mjesto za živjeti ukoliko bi se ISIL počeo u Bosni praviti pizdarije?
Nevažno je koja je godina, zanima me tvoje mišljenje kada ti je već krivo što imam takvo mišljenje o svim Srbima što su otišli u Srbiju.
Ponovo generalizacija Srba da su svi isti potiče upravo od par srpskih forumaša ovdje što misle da je i Nele i ostali Srbi i trebali ići u zemlju agresora jer su znaš Srbi, pa šta drugo očekivati

evo da ti ja odgovorim, jer pojma nemas o cemu pises. kazes da si imao 10 godina u ratu, znaci - nista!

kad bi cijela bosna bila bombardovana, bez hrane, vode, struje ... a jedina mala oaza mira bila ta hebena maoca i to sa izlazom u svijet - svi bi u nju! ne da ostanu nego da preko nje odu dlje.

lako je bulazniti o patriotizmu, blabla ... sa distance od 20 godina i preko tudjeg procitanog ili ispricanog iskustva.
kad ti zivot visi o koncu, kad si gladan, zedan, smrznut, vuces vodu ko magarac, imas stare rdoitelje, malu djecu ... boli te qrac sta i kako i gdje - samo da pobjegnes.

a ti to ne mozes shavtiti. ni jedan internet patriota nema pojma koliko traje sat bombardovanja. kako je bjezati od snajpera sa karnisterima, pa vagas hoces li ih ostaviti ili ces zaginuti s njima ... kako je kad ne gledas ljudima u lice nego u kese jer si GLADAN!
kako je cucati kod kuce i cekati da se tvoji vrate, znas da je pala granata, da ima mrtvih, ali nema telefona, nema nista, nego cekas ... :cry:
ili kad tebe tvoji cekaju ...
Edin H.

#492 Re: Nele i KLIX

Post by Edin H. »

dustaban wrote:
Hoce li ti biti ista lakse ako te podsjetim da su i Srbi dobili popichki zato sto su chachkali americhku mechku!

Nas jedino moze obradovati tudji belaj.
A kad me vec vuces za jezik podsjeticu te na jednu, tvome uhu opet neprijatnu, izjavu jedne Hrvatice iz Grabovice koja je rekla doslovce ovako - "za nas je Grabovica veci genocid od Srebrenice, ovdje je od 35 mjestana civila prezivjelo samo dvoje sakrivene djece!"
Dakle sto je mjerilo genocidnosti? Broj ubijenih ili procenat prezivjelih?

Nadam se da ces sad konacno shvatiti o cemu govorim - na Balkanu su se sljegli najveci zlocinci na dunjaluku. Svi koji su imali priliku su to dokazali. I, sto je najgore, zlocin se zlocinom pere. Srebrenica je nesto sto su Hrvati samo mogli pozeljeti, konacno ce imati dobar odgovor kad Srbi pocnu srati o Jasenovcu!
U narednom nekom ratu vjerovatno ce i Bosnjaci dobiti priliku (ova Grabovica ocito nije bila dovoljno velika) pa da jednom zavrsimo i tu pricu o finim i genocidnim balkanskim plemenima.

I valjda ce nakon toga svima doci iz dupeta u glavu - dok se Hrvati ne postide Jasenovca, Srbi Srebrenice i Bosnjaci Grabovice... do tada ce nam svaka forumska rasprava u kojoj neko priopci neugodne cinjenice zavrsavati ovako kako ova zavrsava - pripadnik ARBiH biva proglasen cetnikom samo zato sto je nebosnjak i sto je rekao nesto sto ne godi bosnjackom uhu.
Spot on :thumbup:
Bodkin

#493 Re: Nele i KLIX

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote:
A što ignorišeš pitanje o Gornjoj Maoči? :mrgreen:
zato sto ne vidis razliku izmedju crnog i bijelog i sad bih ti ja trebao objasnjavati nesto
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#494 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

nemojte samo previsHe vrsljat po susjednoj galaksiji...vratite se u mlijecni put pa malo opletite o zvalji sHupanderu
Creasy

#495 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

uglavnomja wrote:
York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote: evo pokusacu biti fin i odgovoriti ti normalno jer vidim da ti imas izrazito ograniceno razmisljanje. kako vremenski tako i geografski. dakle, srbin koji nije htio da ratuje u bosni je imao logican izbor, a to je da ode u beograd. prvo, vecina ih je imala familiju u srbiji. drugo, jesu to mozda trebali u zagreb? ili u njemacku? jedino mjesto gdje se jos ne puca u NJIHOVOJ DRZAVI je srbija.a oni jos srbi. trece, 80% ih je otislo iz srbije nakon kratkog vremena. cetvrto, 91 i 2015 se porediti ne mogu.ako ne razumije zasto, nema svrhe ni odgovarati ti. dakle makni se iz 2015 ako hoces da shvatis drugu stranu. ako neces onda nije ni bitno. svako ko je otisao u srbiju je cetnik. u tom slucaju da ponovim :zid:

evo da ti ja odgovorim, jer pojma nemas o cemu pises. kazes da si imao 10 godina u ratu, znaci - nista!

kad bi cijela bosna bila bombardovana, bez hrane, vode, struje ... a jedina mala oaza mira bila ta hebena maoca i to sa izlazom u svijet - svi bi u nju! ne da ostanu nego da preko nje odu dlje.

lako je bulazniti o patriotizmu, blabla ... sa distance od 20 godina i preko tudjeg procitanog ili ispricanog iskustva.
kad ti zivot visi o koncu, kad si gladan, zedan, smrznut, vuces vodu ko magarac, imas stare rdoitelje, malu djecu ... boli te qrac sta i kako i gdje - samo da pobjegnes.

a ti to ne mozes shavtiti. ni jedan internet patriota nema pojma koliko traje sat bombardovanja. kako je bjezati od snajpera sa karnisterima, pa vagas hoces li ih ostaviti ili ces zaginuti s njima ... kako je kad ne gledas ljudima u lice nego u kese jer si GLADAN!
kako je cucati kod kuce i cekati da se tvoji vrate, znas da je pala granata, da ima mrtvih, ali nema telefona, nema nista, nego cekas ... :cry:

E upravo zbog ovoga što si naveo, ti i drugi koji su svašta u ratu preživili, nikad ne mogu biti objektivni, niti žele čuti ovo drugo mišljenje o kojem dustaban@ priča. Ja to donekle i razumijem, ali onda ispada da ovde nema napretka dok ne izumru te ratne generacije.
hAZNADAR

#496 Re: Nele i KLIX

Post by hAZNADAR »

uglavnomja wrote:...
on je bio "nasa" raja, pa nas je izdao, lagao, popljuvao, posrao se ...
I to je sva poenta averzije prema njemu. U principu nije ni blizu Kuste niti ima toliku odgovornost.

Nele je pricao i prica samo ono sto bar 90% Srba prica. To je njegov stav o ratu i pocetku, i tako vecina Srba misli - pa ako je on nepozeljan - nepozeljni su i svi ostali. U Sarajevo redovno navrate Srbi politicke, knjzievne, filmske, muzicke,...scene koji su istovjetnu pricu pricali kao Nele ali niko za to ne mari previse.

Ne branim shupka, ali napad na njega je nesto licne prirode,.. nije isto kao neki drugi Srbin onako prica, i nije isto kadaNele - jer Nele je i dalje bar podsvjesno u glavama Sarajlija ostao njihov, njihova raja,.. jedan od njih.
York Light 100`s

#497 Re: Nele i KLIX

uglavnomja wrote:evo da ti ja odgovorim, jer pojma nemas o cemu pises. kazes da si imao 10 godina u ratu, znaci - nista!

Prvo fuj sram da te bude. Šta to znači 10 godina u ratu - ništa? Imaš sigurno djecu, rođake, komšije u dobi od 10 godina i kako imaju lijepo djetinjstvo i čega se svega igraju, e sada zamisli oduzeti im 4 godine života i strpati ih u podrume.
Šta pričaš o patriotizmu sa distance od 20 godina, kanisterima, bombardovanju, nestanku vode i struje ko da sam napisao da sam 92. godine imao 10 mjeseci a ne 10 godina. Šta meni to nabrajaš? Bio sam patriota 92. kada sam nosio lančić sa ljiljanima dok sam slušao Gljivine i Merlinove patriotske pjesme dok mi je babo bio na liniji a patriota sam i danas i na internetu i kada izađem napolje.
Šta to brbljaš? To ti smislio neku monodramu pa je želiš nama predstaviti bez ikakvih informacija ko je od nas gdje bio pa da znaš da li ima to tvoje efekta ili šta?
Edin H.

#498 Re: Nele i KLIX

Post by Edin H. »

Creasy wrote:

E upravo zbog ovoga što si naveo, ti i drugi koji su svašta u ratu preživili, nikad ne mogu biti objektivni, niti žele čuti ovo drugo mišljenje o kojem dustaban@ priča. Ja to donekle i razumijem, ali onda ispada da ovde nema napretka dok ne izumru te ratne generacije.

Ne bih se slozio, prezivio sam ja rat i potpisao bih njegov post, a rekao bih po pisanju da ga je prezivio i dustbin.
To sto prezivis rat ne znaci da ne vidis stvari pored rodjenih ociju, ali uglavnom znaci cesto gdje god da odes i razgovaras ljudima iz tri navionalna tora, da imas problem, premda po meni ljudi u Sarajevu jos uvijek uglavnom najrealnije i najispravnije rezonuju, za razliku recimo od dijaspore, koja zivi od floskula.

Nije problem sto se Nele ispalio, u krajnjoj liniji to mu je bio pametan potez, a nije otisao da granatira grad, ali pojedine njegove izjave jesu problem, a osobito pjevusenje u smislu podrske ratnim zlocincima.
Edin H.

#499 Re: Nele i KLIX

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:
uglavnomja wrote:...
on je bio "nasa" raja, pa nas je izdao, lagao, popljuvao, posrao se ...
I to je sva poenta averzije prema njemu. U principu nije ni blizu Kuste niti ima toliku odgovornost.

Nele je pricao i prica samo ono sto bar 90% Srba prica. To je njegov stav o ratu i pocetku, i tako vecina Srba misli - pa ako je on nepozeljan - nepozeljni su i svi ostali. U Sarajevo redovno navrate Srbi politicke, knjzievne, filmske, muzicke,...scene koji su istovjetnu pricu pricali kao Nele ali niko za to ne mari previse.

Ne branim shupka, ali napad na njega je nesto licne prirode,.. nije isto kao neki drugi Srbin onako prica, i nije isto kadaNele - jer Nele je i dalje bar podsvjesno u glavama Sarajlija ostao njihov, njihova raja,.. jedan od njih.
Ovo je vjerovatno istina, otisao u Beograd, prica sa akcentom kojim je i prije pricao, ali mu prica nije ostala reformisticka.
uglavnomja

#500 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

York Light 100`s wrote:
uglavnomja wrote:evo da ti ja odgovorim, jer pojma nemas o cemu pises. kazes da si imao 10 godina u ratu, znaci - nista!

Prvo fuj sram da te bude. Šta to znači 10 godina u ratu - ništa? Imaš sigurno djecu, rođake, komšije u dobi od 10 godina i kako imaju lijepo djetinjstvo i čega se svega igraju, e sada zamisli oduzeti im 4 godine života i strpati ih u podrume.
Šta pričaš o patriotizmu sa distance od 20 godina, kanisterima, bombardovanju, nestanku vode i struje ko da sam napisao da sam 92. godine imao 10 mjeseci a ne 10 godina. Šta meni to nabrajaš? Bio sam patriota 92. kada sam nosio lančić sa ljiljanima dok sam slušao Gljivine i Merlinove patriotske pjesme dok mi je babo bio na liniji a patriota sam i danas i na internetu i kada izađem napolje.
Šta to brbljaš? To ti smislio neku monodramu pa je želiš nama predstaviti bez ikakvih informacija ko je od nas gdje bio pa da znaš da li ima to tvoje efekta ili šta?

jah, eto dijete od 10 godina (vjerovatno si imao 6 kad je rat poceo) ce da nesto pametuje kako je bilo ... patriotizam sa lancicem i gljivom :D
Locked