Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

kluz franjo

#476 Re: Kifla mandatar

Post by kluz franjo »

StupskaBitanga wrote:A ko su dodatni koji su podržali vladu
Po još nepotvrđenim informacijama, osim 19 glasova koalicije (SDA 10, DF 7 i BPS 2), 3 glasa podrške su došla i od BOSS-a (2) i samostalnih zastupnika Mekić i/ili Aljović.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#477 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

kluz franjo wrote:
VjecitiStudent wrote:Prvi čin, bacanje dimne zavjese, je okončan.
U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.
- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva

„Pravda, beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala, transparentnost, objektivan pristup rješavanju problema, javni interes i interes građana prije ličnih i stranačkih interesa te procesi koji proizvode nove vrijednosti, ključne su riječi ovog ekspozea i opšte smjernice za rad Vlade Kantona Sarajevo u mandatu 2014-2018"., naglasio je premijer Konaković u svom ekspozeu
Dino plagirao Zeljkovićev "naučni rad"!

Prvi čin - Dimna zavjesa
Drugi čin - Lov u mutnom ("Mi radimo analizu situacije, evo samo što nismo počeli, ...")
Treći čin - Hljeba i igara (razvaljivanje DF-a, promjena skupštinske većine, SDA + BOSS + samostalni zastupnici)
Zadnji čin - Brigo moja, pređi na drugoga (kriza, ostavke, tehnički mandat itd)
:thumbup:

imamo copy-paste stanje od prethodne ćetri godine....kriza se uvodi kao trajno stanje i naslučujem da nas pred sami kraj kolapsa ćekaju sa nekim spasonosnim rješenjem prekompozicije (tj pederalizacije :roll: ) Pederacije na dvije ć-etnićke cjeline Rvacku i Prošnjaćku
saja_dj

#478 Re: Kifla mandatar

Post by saja_dj »

kluz franjo wrote:
VjecitiStudent wrote:Prvi čin, bacanje dimne zavjese, je okončan.
U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.
- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva

„Pravda, beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala, transparentnost, objektivan pristup rješavanju problema, javni interes i interes građana prije ličnih i stranačkih interesa te procesi koji proizvode nove vrijednosti, ključne su riječi ovog ekspozea i opšte smjernice za rad Vlade Kantona Sarajevo u mandatu 2014-2018"., naglasio je premijer Konaković u svom ekspozeu
Dino plagirao Zeljkovićev "naučni rad"!

Prvi čin - Dimna zavjesa
Drugi čin - Lov u mutnom ("Mi radimo analizu situacije, evo samo što nismo počeli, ...")
Treći čin - Hljeba i igara (razvaljivanje DF-a, promjena skupštinske većine, SDA + BOSS + samostalni zastupnici)
Kao iz South Parka

Image

Posao politicara:
1. Udji u vladu KS
2. ???
3. Kuca na poljinama

Drugi Cin je najjaci. Kao de je dosao lik iz Andromeda Galaksije, pa da vidi kakva je situacija prvo, analize folovi.
The 51st State

#479 Re: Kifla mandatar

Post by The 51st State »

L u c i f e r wrote:
The 51st State wrote:u odnosu na forumske ublehe kifla je ekspert, cim to toliko ima vremena za kritikovati, secirati, predlagati, kurcu mogu svirati.
Jak argument nema sta... :-)
ko tonbe, da se toliko anticipacije i truda ulozi u stvarnom zivotu, kifla ne bi ni bio u poziciji da sastavlja vladu, ovako je to samo palamudjenje obicno.
L u c i f e r

#480 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

The 51st State wrote:
L u c i f e r wrote:
The 51st State wrote:u odnosu na forumske ublehe kifla je ekspert, cim to toliko ima vremena za kritikovati, secirati, predlagati, kurcu mogu svirati.
Jak argument nema sta... :-)
ko tonbe, da se toliko anticipacije i truda ulozi u stvarnom zivotu, kifla ne bi ni bio u poziciji da sastavlja vladu, ovako je to samo palamudjenje obicno.
Jes, jer eto ti znaš koliko ko ulaže truda u rl-u... :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#481 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

ja očekujem ko prijašnji SDA premijeri povećanje samima sebi jedno tri puta plate 100% a onda svima smanjenje po 20%
Banksy

#482 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

kluz franjo wrote:
Prvi čin - Dimna zavjesa
Bravo! :thumbup:
pici

#483 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

Banksy wrote:
kluz franjo wrote:
Prvi čin - Dimna zavjesa
Bravo! :thumbup:
najbolja analiza do sada...banksy, šteta šHo ti JAzlaJA nebi duga vijeka da prepišHe program
Banksy

#484 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Pa ovo i jeste, otprilike, program svih vlada, svih nivoa, zadnjih desetak godina. @Franjo je to perfektno uočio i vrlo duhovito imenovao.

Jel maca bolje? :D
StupskaBitanga

#485 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Meni logika govori da bi se komplet SKS trebao rasparcati u nezavisne poslanike da bi sastavili novu parlamentarnu većinu poslije ove jer i ovu su misteriozno sastavili
Innovation

#486 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

kluz franjo wrote:Po još nepotvrđenim informacijama, osim 19 glasova koalicije (SDA 10, DF 7 i BPS 2), 3 glasa podrške su došla i od BOSS-a (2) i samostalnih zastupnika Mekić i/ili Aljović.
o Odluci o potvrđivanju nove Vlade KS, a ZA su glasala 22, protiv 13 zastupnika, dok suzdržanih nije bilo.
:roll:
StupskaBitanga

#487 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

na čemu je Kifla? Jel ovo neko loše brašno
"GRAS ima problem ljudskih resursa, ljudi rade u jednom zatvorenom ambijentu. Tu ima dosta domaćinskog poslovanja i negomilanih dugova. Tu postoji splet problema, i mi smo ponudili model koji može donijeti rješenje problema. Toplane imaju sličan problem, platne prirode. Racionalizacija i restruktuiranje firme je potrebno, dosta je nekvalitetno raspoređenih pozicija. ZOI i Skenderija bi trebali biti pokretač nekih pozitivnih procesa i puniti budžetske kase. Imali smo problem prekomjernog zapošljavanja, ali nisu problem prekomjerni nego neuposleni", kazao je premijer Konaković.
pici

#488 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

ovo je kiflina nabolja košH razlika u karijeri 22-13
dječak sa šibicama

#489 Re: Kifla mandatar

Post by dječak sa šibicama »

pici wrote:ja očekujem ko prijašnji SDA premijeri povećanje samima sebi jedno tri puta plate 100% a onda svima smanjenje po 20%
Kifla u tome vec ima iskustva, kad je nagovorio poslanike da ne smanjuju plate 5% na ukupni dohodak, vec na pausal :oops: sto u konacnici iznosi smanjenje od mozda 0,5% ukupne plate.

Neda kifla dnevnice i minuli rad :D
Maharadza

#490 Re: Kifla mandatar

Post by Maharadza »

StupskaBitanga wrote:na čemu je Kifla? Jel ovo neko loše brašno
"GRAS ima problem ljudskih resursa, ljudi rade u jednom zatvorenom ambijentu. Tu ima dosta domaćinskog poslovanja i negomilanih dugova. Tu postoji splet problema, i mi smo ponudili model koji može donijeti rješenje problema. Toplane imaju sličan problem, platne prirode. Racionalizacija i restruktuiranje firme je potrebno, dosta je nekvalitetno raspoređenih pozicija. ZOI i Skenderija bi trebali biti pokretač nekih pozitivnih procesa i puniti budžetske kase. Imali smo problem prekomjernog zapošljavanja, ali nisu problem prekomjerni nego neuposleni", kazao je premijer Konaković.
'nači da možemo očekivati dodatno zapošljavanje po uzoru na bakirovih 100k novih radnih mjesta?! :oops:
StupskaBitanga

#491 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

U bankrotu je snaga
HM 2011

#492 Re: Kifla mandatar

Post by HM 2011 »

Maharadza wrote:
StupskaBitanga wrote:na čemu je Kifla? Jel ovo neko loše brašno
'nači da možemo očekivati dodatno zapošljavanje po uzoru na bakirovih 100k novih radnih mjesta?! :oops:

ne - nego angažman radne snage u situacijama kada je to moguce - zoi gras....

u slucaju toplana - pomaze samo nesto potpuno novo, do sada nevidjeno, spektakularno.....

nije covjek na losem tragu....
kluz franjo

#493 Re: Kifla mandatar

Post by kluz franjo »

Kada se čovjek malo potrudi može da pronađe dosta toga.
Evo možda jedno od objašnjenja zašto smo tu, gdje jesmo.
Ovo je link za Agenciju za privatizaciju KS i izvještaj o imovinskoj transformaciji iz društvene/državne/kantonalne imovine u privatnu (tender, aukcija, direktna pogodba i upis dioničara po "Markoviću") za period 1999-2012. http://www.kapsa.ba/Registar.pdf
Ono što na prvu bode oči je činjenica da je u tom periodu imovina procijenjena po početnoj vrijednosti od ukupno cca. 820 miliona prodata/prešla/upisana u privatne ruke za cijenu od skoro cca. 1,8 milijardi KM (zvuči super, zar ne). ALI, uvijek to ali.
Ali od tih 1,8 milijardi, samo je 125 miliona cash, a preko 1,6 milijardi su CERTIFIKATI.
U samom izvještaju (tamo gdje se "investitori" nisu sakrili iza fondova i sl.) nalazimo interesantna imena.
Ešref Gačanin i ostali privatiziraju IPSA za milion u kešu i dva u certifikatima
Ćamil Lutvikadić (bez ostalih) firmu Bosanka za 600.000 u gotovini i 6 mio u certifikatima
Mujo Selimović kupuje dvije firme (ima se, može se) za 195.000 cash i 9,5 MILIONA u certifikatima
Abdulah Mešković i INTEREUROPA Slovenija (Robno-transportni centar Halilovići) za 400.000 sa bankomata i 24 miliona certifikata.
Faruk Gabela i prijatelji (4 firme iz sastava UNIONINVESTA) nekih 720.000 cash i 6,9 miliona certifikata
Fahrudin Radončić i AVAZ (2 firme) 1,2 mio cash i 11 mio certifikati... i mnogi drugi (Šeta, Čenga itd...)
Ja samo postavljam jedno pitanje, odakle Radončiću, Selimoviću i ostalima CERTIFIKATI U VIŠEMILIONSKOJ VRIJEDNOSTI?
U jedinstvu je - odgovor.
pici

#494 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

kluz franjo wrote:Kada se čovjek malo potrudi može da pronađe dosta toga.
Evo možda jedno od objašnjenja zašto smo tu, gdje jesmo.
Ovo je link za Agenciju za privatizaciju KS i izvještaj o imovinskoj transformaciji iz društvene/državne/kantonalne imovine u privatnu (tender, aukcija, direktna pogodba i upis dioničara po "Markoviću") za period 1999-2012. http://www.kapsa.ba/Registar.pdf
Ono što na prvu bode oči je činjenica da je u tom periodu imovina procijenjena po početnoj vrijednosti od ukupno cca. 820 miliona prodata/prešla/upisana u privatne ruke za cijenu od skoro cca. 1,8 milijardi KM (zvuči super, zar ne). ALI, uvijek to ali.
Ali od tih 1,8 milijardi, samo je 125 miliona cash, a preko 1,6 milijardi su CERTIFIKATI.
U samom izvještaju (tamo gdje se "investitori" nisu sakrili iza fondova i sl.) nalazimo interesantna imena.
Ešref Gačanin i ostali privatiziraju IPSA za milion u kešu i dva u certifikatima
Ćamil Lutvikadić (bez ostalih) firmu Bosanka za 600.000 u gotovini i 6 mio u certifikatima
Mujo Selimović kupuje dvije firme (ima se, može se) za 195.000 cash i 9,5 MILIONA u certifikatima
Abdulah Mešković i INTEREUROPA Slovenija (Robno-transportni centar Halilovići) za 400.000 sa bankomata i 24 miliona certifikata.
Faruk Gabela i prijatelji (4 firme iz sastava UNIONINVESTA) nekih 720.000 cash i 6,9 miliona certifikata
Fahrudin Radončić i AVAZ (2 firme) 1,2 mio cash i 11 mio certifikati... i mnogi drugi (Šeta, Čenga itd...)
Ja samo postavljam jedno pitanje, odakle Radončiću, Selimoviću i ostalima CERTIFIKATI U VIŠEMILIONSKOJ VRIJEDNOSTI?

:thumbup: svaka čast...tHoČno u sridu...to je čitava poenta privatizacijske pljačke stolječa u CERTIFIKATIMA !!!

PO ZAKONU I U CERTIFIKATIMA !!!
VjecitiStudent

#495 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

kluz franjo wrote: Ja samo postavljam jedno pitanje, odakle Radončiću, Selimoviću i ostalima CERTIFIKATI U VIŠEMILIONSKOJ VRIJEDNOSTI?
SDA umovi koji su osmislili privatizaciju su omogućili prenošenje certifikata sa osobe na osobu ili pravno lice, tako da je širom FBiH cvjetala nezvanična berza certifikata koji su se prodavali za smiješne novce, od 1% do max. 5% njihove nominalne vrijednosti.
JoseMujica

#496 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

certifikati su najbrilijantnija prevara i pljačka u historiji

znajući to svoje sam spalio čim sam ih dobio...svakako sam sa njima mogao kurcu svirat ili ih prodat za 1-2% nominalne vrijednosti pa mi je bilo draže da ih spalim
L u c i f e r

#497 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

Ja sam svoje poklonio ko sadaku.

Zanimljivi su trenutni rezultati ankete: preko 50% glasova da ce kifla prdnut u cabar i prvoj godini mandata... :hm:
Last edited by L u c i f e r on 25/03/2015 15:34, edited 1 time in total.
Hajvan

#498 Re: Kifla mandatar

Post by Hajvan »

JoseMujica wrote:certifikati su najbrilijantnija prevara i pljačka u historiji

znajući to svoje sam spalio čim sam ih dobio...svakako sam sa njima mogao kurcu svirat ili ih prodat za 1-2% nominalne vrijednosti pa mi je bilo draže da ih spalim
a cime si otkupio stan na koji si imao do tada stanarsko pravo dobiveno u vremenima kad je bog po zemlji hodao???
JoseMujica

#499 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Hajvan wrote:

a cime si otkupio stan na koji si imao do tada stanarsko pravo dobiveno u vremenima kad je bog po zemlji hodao???
nisam bio jedini pripadnik ARBiH u kući...a i šta se imalo otkupljivati kad su naši starci svakako te stanove izgradili :? to je čisto mazanje očiju da se ne gleda ona Kluzova lista gore postavljena
ovo_malo_duse

#500 Re: Kifla mandatar

Post by ovo_malo_duse »

Nije tacno,za boldirano ali mnogi su pali na taj fazon pa su prodali za 1-2% procenta ili spalili.

Ja sam svoje fino unovcio. Doduse probali su me zaj.bat ali nisu uspjeli. Docekivali su me ti razni mesetari ispred ulaza i nudili 500 KM za tu moju sumu, Jedan je cinimi se nudio cijelu milju, a ja sam se zainatio i fino 3 puta kupaovao dionice jedne te iste kompanije, za koju sam smatrao da ne moze propast. Bez ikakvog znanja o dionicama ili bilo cemu sjecam se moj naivni plan je bio da kupim te dionice pa makar one bile jedna cigla u toj firmi :lol: nekad ce sigurno nesto vrijedit. Poodavno je bilo ali znam da sam 2 puta dobivao obavijesti da je pala transakcija zato sto je veliki broj kupaca kupio/upisao te dionice i da je probijen limit. A ja sam ponovo isao i ponovo kupovao/upisivao iste, jer mi teta sasvim slucajno na salteru rekla da mogu, kad sam otisao nakon prvog puta da pitam "sta sad".
To je bio fazon na kom su velika vecina raje otpadala ili nakon obavijesti bez znanja da moze ponovo kupit sa manjom trzisnom cijenom dionice odustajala i prodavala certifikate mesetarima.
Sjecam se i kakav je bio shok kad sam dobio neki papir/pozivnicu, na kom je pisalo da me pozivaju na godisnju skupstinu dionicara te xxx companije. To bilo nekih 1o godina poslije, ja sam skroz zaboravio na te certificate. Kad sam otisao na sarajvsku berzu da provjerim stanje 2 sata sam skakao okolo. Ja sam uzeo 80% od sume na koju su glasili certifikati. :izet: :izet: :bih:

Et. malo offa.
Locked