kviz potjera

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
pirmin

#476 Re: kviz potjera

Post by pirmin »

mousstapha wrote:
Moze jedno glupo pitanje, zasto na nasim televizijama nema kvizova? :D
Pitanje je na mjestu, odgovor jednostavan.
Bolje je narod zaglupljivati raznim rijalitijima i potragama za "zvijezdama" nego ga obrazovati.
Samo glupom narodu mozes prodati pricu o 100000
radnih mijesta i to uvijek nanovo. :)
dulekrele

#477 Re: kviz potjera

Post by dulekrele »

pirmin wrote:
mousstapha wrote:
Bolje je narod zaglupljivati raznim rijalitijima i potragama za "zvijezdama" nego ga obrazovati.
odgovor je jednostavan. To kosta. Svaki kviz, svaka licenca kosta. Svima jasno osim ovim sto petljaju radna mjesta i glupe narode.
mousstapha

#478 Re: kviz potjera

Post by mousstapha »

Jasno da kosta, ali opet, sigurno postoji i interes. Otplatilo bi se valjda kroz veci rejting.

Ne znam da li se placala neka strana licenca, ali nekadasnji kviz "šta je, tu je" bio je pravo popularan. Nesto sto hronicno fali nasim televizijama.

Ovaj kviz potjera je konceptualno odlican, jer je dinamican i ne zahtjeva mnogo publike u studiju.
Rampage

#479 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

Ako pričamo o ovim planetarno popularnim kvizovima tipa "Milijunaš", "Najslabija karika", "1vs 100", "Potjera" i sl. a koji su popularni ne samo na HTV-u već širom svijeta, onda moramo biti objektivni i shvatiti da to itekako košta, počev od jako skupih licenci pa sve do nagrada.

Ipak, to je opet vezano za opću nezainteresovanost naroda na našim prostorima za kvizovima, odnosno teško da će neki sponzor dati novac da se njegova reklama vrti u nekom tamo "lijevom" terminu, vezanom za kulturu kad već može uložiti pare na sigurno - uplatiti reklamu za termin kada ide "Elif" i sl:)
dulekrele

#480 Re: kviz potjera

Post by dulekrele »

ako samo uzmemo u obzir da je naplativost TV takse u hrvatskoj skoro 97% a kod nas 30% onda je jasno zasto nemamo ni kvizova.
fortaleza

#481 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

pirmin wrote:
mousstapha wrote:
Mislim da bi FTV bankrotirao s ovim fondom nagrada te plaćanjem licenci, studija, novinara, te svih ostalih troškova. Činjenica je i da jedan RTS na svojoj verziji kviza Potjera daje oko 7 (sedam) puta manje novca u odnosu na HRT i da to puno govori, s tim da su kod njih i pitanja dosta teža te tako i stupanj naplate znanja, odnosno moraš biti barem 30% bolji natjecatelj u Srbiji da osvojiš daleko manje novca, a i organizacija im šteka od lošeg voditelja, lovaca i slično, voditelj izravno navija za lovca. Pa čak postoje i you tube videa iz Srbije gdje ljudi pokušavaju dokazati da je sve namješteno, koji je RTS uklonio. :D

U BiH bi to ličilo na teški cirkus po pitanju svega, a kako imamo mogućnost to sve pratiti u puno kvalitetnijoj režiji na jednom od domaćih jezika svakako bi se malo kome isplatilo zbog slabog interesa također, a i preslab je kadar nažalost da to sve realizira po našim javnim kućama.

Pa vidite i sami da je tržište u BiH totalno ugašeno po pitanju televizije, šema naših tv programa ne može i ne želi proizvesti kvalitetan program, a i mnogi to i ne traže.
dulekrele wrote:ako samo uzmemo u obzir da je naplativost TV takse u hrvatskoj skoro 97% a kod nas 30% onda je jasno zasto nemamo ni kvizova.
80% je stupanj naplate, ali slažem se da je to bolje uređeno u Hrvatskoj, mada i dalje ne vjerujem da bi BiH tv kuće uspjele isto uspješno napraviti i da im je naplata 100%. Defetističan sam po tom pitanju, a činjenica je da je HRT imao svojih vlastitih kvizova za koje nije plaćao licencu, recimo "Kolo sreće" koje je godinama bio uspješan kviz, a sami su ga proizveli, pa čak i prodavali drugim tv kućama dok u BiH to nikad nije bio slučaj.
dulekrele

#482 Re: kviz potjera

Post by dulekrele »

kolo srece nije hrvatski kviz vec licencirani. malo se informisi.
Jedan od prvih hrvatskih licenciranih kvizova razvio se iz američkog „Wheel of fortune“ autora Meryja Griffina. U SAD-u se „Kolo sreće“ prikazuje od 1975. godine, a već više od trideset sezona je jedan od najgledanijih televizijskih kvizova u američkom eteru. Svakog tjedna zbog zagonetki, nagrada i testiranja znanja više od 47 milijuna gledatelja sjedi prikovano uz svoje male ekrane, a u okretanju kola i kupovanju samoglasnika su se okušale i brojne glazbene i filmske zvijezde.
fortaleza

#483 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Nedavno sam čitao o nekim kvizovima na HRT-u što ih nisu morali plaćati, čini mi se da je i Kolo sreće tu bilo, ako ne moja greška, a u podsvjesti znam da je slično bilo i u Americi pa je valjda od njih :-) .. al eto imali su svojih kvizova, sjećam se upitnika te još nekih game show-ova.
Banksy

#484 Re: kviz potjera

Post by Banksy »

Puno znanja, malo para, šteta ...
asurbanipal

#485 Re: kviz potjera

Post by asurbanipal »

Rampage wrote:Ako pričamo o ovim planetarno popularnim kvizovima tipa "Milijunaš", "Najslabija karika", "1vs 100", "Potjera" i sl. a koji su popularni ne samo na HTV-u već širom svijeta, onda moramo biti objektivni i shvatiti da to itekako košta, počev od jako skupih licenci pa sve do nagrada.

Ipak, to je opet vezano za opću nezainteresovanost naroda na našim prostorima za kvizovima, odnosno teško da će neki sponzor dati novac da se njegova reklama vrti u nekom tamo "lijevom" terminu, vezanom za kulturu kad već može uložiti pare na sigurno - uplatiti reklamu za termin kada ide "Elif" i sl:)

Šteta što kod nas nema takvih kvizova. Nije loš bio onaj što je vodila Segmedina Srna, nagrade sasvim solidne za naše uslove. Ostaju nam nažalost meksičke i turske sapunice i razne farme i rijaliti šavovi. :mrgreen:
mousstapha

#486 Re: kviz potjera

Post by mousstapha »

sherbett wrote:moja mama osvojila pareee :sretan:
:D

Jel' to emisija od veceras?
mousstapha

#487 Re: kviz potjera

Post by mousstapha »

Pa veceras uzeli pare, a bila jedna gospodja. :D

Ne odlaze igraci cesto sa nekim iznosom.
kakavdanakneiskustvu

#488 Re: kviz potjera

Post by kakavdanakneiskustvu »

sinoc onaj covo sam pobijedi kotigu
Rampage

#489 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

Kad će biti na TV-u, javi nam da navijamo :D

kakavdanakneiskustvu wrote:sinoc onaj covo sam pobijedi kotigu
Ali nije bio oduševljen, vidio si koliko je žalio što nije uzeo veću ponudu:)
kakavdanakneiskustvu

#490 Re: kviz potjera

Rampage wrote:
Kad će biti na TV-u, javi nam da navijamo :D

kakavdanakneiskustvu wrote:sinoc onaj covo sam pobijedi kotigu
Ali nije bio oduševljen, vidio si koliko je žalio što nije uzeo veću ponudu:)

nisam to vidio,oko 10000 maraka cini mi se da je osvojio

p.s. de3 nek mi neko bjasni oko tih ponuda,kad lova ponudi manu,srednju,vecu,u cemu je fazon sa stizanjem od strane lovca?
mousstapha

#491 Re: kviz potjera

Post by mousstapha »

Stvar je u tome sto, ako uzme manju ima vise koraka ispred lovca. Najvisa ponuda je uvijek privlacna, ali ti je lovac za vratom. :D
kakavdanakneiskustvu

#492 Re: kviz potjera

mousstapha wrote:Stvar je u tome sto, ako uzme manju ima vise koraka ispred lovca. Najvisa ponuda je uvijek privlacna, ali ti je lovac za vratom. :D

hvala
Danval

#493 Re: kviz potjera

Post by Danval »

Odličan je kviz :)
mousstapha

#494 Re: kviz potjera

Post by mousstapha »

Uh kako Morana veceras stize 14 koraka. Svaka cast!
cLo

#495 Re: kviz potjera

Post by cLo »

veceras Morana 3 :D , ovi su bili dobri i simpaticni :thumbup:
dezurni_ucenik

#496 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

cLo wrote:veceras Morana 3 :D , ovi su bili dobri i simpaticni :thumbup:

Ekipa vrh. :thumbup:

Morana nije znala Ring of fire :-)
cLo

#497 Re: kviz potjera

Post by cLo »

dezurni_ucenik wrote:
cLo wrote:veceras Morana 3 :D , ovi su bili dobri i simpaticni :thumbup:

Ekipa vrh. :thumbup:

Morana nije znala Ring of fire :-)
e znala je ring, ali je kasnila :D
ali nije znala gluten, pa je rekla nesto kao glukoten ili slicno :D
aaaa meni se ekipa svidjela totalno :)
inace mi je Kotiga najdrazi lovac :D
cLo

#498 Re: kviz potjera

Post by cLo »

plus nije znala ni gljiva muhara, rekla je pupavka :D
dezurni_ucenik

#499 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

cLo wrote:plus nije znala ni gljiva muhara, rekla je pupavka :D

Kad Tarik isprica za Najslabiju Kariku, kako je jedan ucesnik pobjegao na pauzi. Ostavio mikrofon kod portira :lol: :lol: :lol:
cLo

#500 Re: kviz potjera

Post by cLo »

dezurni_ucenik wrote:
cLo wrote:plus nije znala ni gljiva muhara, rekla je pupavka :D

Kad Tarik isprica za Najslabiju Kariku, kako je jedan ucesnik pobjegao na pauzi. Ostavio mikrofon kod portira :lol: :lol: :lol:
:lol:
a jos je bolja ona prica kad mu je jaran glumac kupovao krompir na pijaci, pa dosla zena, uhvatila ga za nadlakticu i rekla : "najboljiii, najboljiiiii"...a on se ono nasmijao kao "hvala, hvala", kont'o ona njemu da je glumcina, kad ona : "ja maloprije kupila 1 kg, sad se vratila po jos 2!" :lol: :lol: :lol:
Post Reply