Sarajevo u Ratu
- karanana
#477 Re: Sarajevo u Ratu
na youtubeu preporucujem, ukucajte: Sarajevo 1992 - No comment. ima 9 klipova, ima mnogo snimaka koje ja ranije nisam vidio.
- muha_sa
#478 Re: Sarajevo u Ratu
postavi karananakaranana wrote:na youtubeu preporucujem, ukucajte: Sarajevo 1992 - No comment. ima 9 klipova, ima mnogo snimaka koje ja ranije nisam vidio.
-podsjetnik za nezaborav--ne da se neko nekom sveti vec cisto da ne ode u zaborav.
- alica.k
#479 Re: Sarajevo u Ratu
mrzim ovu temu, svaki put me rasplace.
ja sam imala samo 5 godina kad je poceo rat, al se sjecam svakog dana. nekad pomislim da bi bolje bilo da se ne sjecam, a nekad pomislim da je bolje sto se sjecam. ne znam ni ja.
ja sam imala samo 5 godina kad je poceo rat, al se sjecam svakog dana. nekad pomislim da bi bolje bilo da se ne sjecam, a nekad pomislim da je bolje sto se sjecam. ne znam ni ja.
- karanana
#480 Re: Sarajevo u Ratu
evo prvi dio, a onda se ostalih 8 pojavljuje sa desne strane.muha_sa wrote:postavi karananakaranana wrote:na youtubeu preporucujem, ukucajte: Sarajevo 1992 - No comment. ima 9 klipova, ima mnogo snimaka koje ja ranije nisam vidio.ima ih koji ne znaju nac a pojma nemaju šta su nam neljudi s brda radili
![]()
-podsjetnik za nezaborav--ne da se neko nekom sveti vec cisto da ne ode u zaborav.
ovom plbih treba spomenik dici jer ima dosta sakupljenog materijala i kroz youtube kanal i web stranicu ga cuva i organizuje da se moze vidjeti.
-
nuki_cika
#481 Re: Sarajevo u Ratu
Naježim se kad cujem onaj zvuk kako padaju granate.Dok je rat trajao imao sam osjecaj da ce mi svake sekunde jedna pasti u stan kad počnu da pucaju 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#483 Re: Sarajevo u Ratu
ja 7. takve stvari se ne zaboravljaju. zvuk ispaljenja. zvuk detonacije. miris baruta. oči majke nakon što brata isprati na liniju.alica.k wrote:mrzim ovu temu, svaki put me rasplace.
svjestan si da život nije igra i veselje. i već si osjetio kako život može biti gadan.
ni dlake ti nisu počele rasti, a već si sazrio dovoljno da znaš da sa nekim stvarima nema zezancije. ostavi to traga na čovjeku sasvim sigurno, ako se imalo, ičega sjećaš...
- duh_sa_sjekirom
#489 Re: Sarajevo u Ratu
Ja mislim da je ovo sve fotomontaža...Ovo su sami sebi uradili pa sad lažu kao da su to časni i pošteni četnici napravili...
Propagandni materijal ustaško-džihadske zavjere...
Propagandni materijal ustaško-džihadske zavjere...
- alica.k
#490 Re: Sarajevo u Ratu
bas zato bih volila da se ne sjecam.Chmoljo wrote:ja 7. takve stvari se ne zaboravljaju. zvuk ispaljenja. zvuk detonacije. miris baruta. oči majke nakon što brata isprati na liniju.alica.k wrote:mrzim ovu temu, svaki put me rasplace.
svjestan si da život nije igra i veselje. i već si osjetio kako život može biti gadan.
ni dlake ti nisu počele rasti, a već si sazrio dovoljno da znaš da sa nekim stvarima nema zezancije. ostavi to traga na čovjeku sasvim sigurno, ako se imalo, ičega sjećaš...
nama je ukradeno djetinjstvo, za tim najvise zalim. sto kad sam imala 5, 6 i 7 godina ja nisam razmisljala o igrackama vec sta da ponesem u podrum, a jos eto, ja sam bila na jezeru i breki u ratu i tamo nije tako strasno bilo u odnosu na druge dijelove grada. opet nismo smjeli napolje. nisu mi branili da jedem slatko, jer nije ni bilo slatka da se jede, sem onog glupog (preukusnog) keksa iz humanitarne. mama mi je na smecu nasla bebu celu, sva ocerupana i grozna...to mi je bilo nesto naj naj u zivotu.
a nekako se posebno sjecam, prve zime dole na jezeru, tada nije bilo plina uvedenog a drveta za potpalu a kamoli lozenje nije bilo. imali smo onu pec, fijaker, i u njoj lozili knjige i gume :S. kad su napokon prokopali za plin do nase zgrade, stariji su izvadili nesto rakije pa se kao "napili" kolko se moze 20 ljudi napit od jedne one flase rakije...
i sjecam se kad smo bjezali iz vogosce, svi bjeze iz sarajeva, a mi u sarajevo ko najvece budale. putovali smo citav dan (tako mi se ucinilo), preko rajlovca pa na stup, pa na alipasino. govori nam onaj ceto (4 dana pred bombardovanje porodilista) da ce za 4 dana sravnit sarajevo sa zemljom, sto smo budale, idemo u sigurnu smrt.
- Creasy
#491 Re: Sarajevo u Ratu

Hmm, ako se ne varam ovo je Dobrinja 1. Kako je moguce da je ovuda nego smio setati?
Ili je ovo slikano nakon rata?
- muha_sa
#492 Re: Sarajevo u Ratu
od svakodnevnog silnog granatiranja svi smo bili oguglali na isto---sjecam se moje djece prvih dana--cuju rasprskavajuci metak i bjež u kucu. vremenom naviknu na pucanje i oguglaju te kad krene granatiranje-a svakodnavno je bilo-oni se samo sklone pred haustor.Creasy wrote:
Hmm, ako se ne varam ovo je Dobrinja 1. Kako je moguce da je ovuda nego smio setati?![]()
Ili je ovo slikano nakon rata?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#493 Re: Sarajevo u Ratu
na slici iznad je grupa vojnika IFOR-a. znači već je kraj rata...
-
MAN-lion's coach
#494 Re: Sarajevo u Ratu
Ta je iz januara 1996 može i prebaciti u onu drugu temu.
Ali eto...isto mi je.

Ali eto...isto mi je.

- vinnie_jones
#495 Re: Sarajevo u Ratu
Otprilike ovdje kod ove žene na slici, bila je "mala brana" (pezejac nasukan u korito) a gore iznad na onom drugom mostu što se vidi u pozadini (ili je riječ o mostu na kontra strani, šteka mi dži pi es) je bila "prava velika brana", tu je dobrinjska omladina raznih uzrasta na ovoj kombinaciji potoka i kanalizacije kratila ljetne dane 93-95.MAN-lion's coach wrote:
Kad bi bilo lijepo vrijeme (još ako se nije plaho rokalo) na gornjoj brani bi bio žešći gužvanjac (kak'o Oficirsko, kak'a Makarska
Koliko se sjećam bilo je nekoliko ranjavanja i fala Bogu da nije došlo do epidemije kožnih bolesti među najmlađim iako je voda često znala biti "obogaćena" raznim derivatima sa agresorske strane.
Ljeti kupanje na Dobrinji a zimi (pod maglom) skijanje na Mojmilu, duh olimpizma je živio i tokom opsade, pa makar i na akumulatorskom napajanju.
-
dragonz
#497 Re: Sarajevo u Ratu
ovo je kod Geodetskog zavoda - ovi u prvom planu sipaju vodu ispod mosta iz nekakve cijevi(ja sam tu par puta sipao vodu ali sam poslije išao u milinkladsku da sipam vodu jer je bio bolji pritisak a malo ljudi; što li?muha_sa wrote:
- Creasy
#498 Re: Sarajevo u Ratu
Ubjedljivo najjaci klip koji sam gledao u ratu:
- karanana
#500 Re: Sarajevo u Ratu
dobre slike MAN.
mislim dobre u smislu prikazivanja dosad nevidjenih prizora.
jesu tvoje? stavljaj jos ako ima.
mislim dobre u smislu prikazivanja dosad nevidjenih prizora.
jesu tvoje? stavljaj jos ako ima.