Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post Reply
Hafis

#476 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:
Hafis wrote:
zavrzlama wrote:
ne moze tako....sad kad je hdz zavrsio slugovanje velikosrbima,valja tebi ici u Posavinu vracat tisucljetna ognjista
Neka, sačekaću ja tebe kad se vratiš s vraćanja Podrinja, Semberije, Krajine, istočne Hercegovine i ostalih područja koja su u vlasništvu ''velikosrba''.
Vjerojatno će i omekšati pa će i meni onda lakše biti. Valja li ova :)
Pa u Srebrenicu su se vratili bosnjaci ,iako je i genocid pocinjen...Kozarac je imao 90% povratak,Brcko 90%..Janja takodje...u Doboju bosnjaci cine 25% stanovnistva..itd itd...i to sve pod strahovitim pritiscima(preko 150 ubijenih povratnika za zadnjih 19 godina) i sto je najgore hdz otvoreno surovao sa velikosrbima u tom procesu sprecavanja povratka....i sad umjesto da podrzis povratak vecinskih hrvatskih mjesta koje su u manjem entitetu,tebi do sprdnje...ipak shvacam i vas hrvate i srbe ,zasto se odricete svoga...razlog je srbija i hrvatska...
Interes Hrvata za povratak u Posdvinu ipak je minoran. Razloga je više.
Inače ovdje ovi razvikani demografi i taktićari navješćuju relativno brz i siguran nestanak Hrvata iz srednje Bosne, ali iz BiH općenito, ''usisavanje'' od strane Hrvatske i EU i njihovo svođenje na beznačajnu manjinu u BiH, a ti raspredaš o nekakvom povratku tamo gdje nemaju čak ni osnovnih uvjeta...da ne govorimo o pravima.

P.s. Tek vidjeh - Olandez, odjebaus. Daj malo o Turskoj, arapskim ulaganjima i ostalim nafaizima, pusti šuplju.
Skijaš

#477 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Skijaš »

Pokajnik wrote:
JoseMujica wrote:sve su ovo priče šta bi bilo kad bi bilo i jedno obično loženje naroda. Ko misli da će bilo kakvo dijeljenje odraditi bez novog rata grdno se vara
Kao što ni Jugoslaviju 1991-1992 nije bilo moguće podijeliti bez rata ?
Upravo tako i eto ti recepta. Vi koji hoćete raspad zemlje skupite dovoljno hrabrosti za okršaj sa jačim od sebe i izborite se za tu nezavisnost.
Karim

#478 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Karim »

nakraci moguci odgovor je da se u kantonima, u kojima postoji zelja za otcjepljenjem, sto prije izgrade fabrike traktora, te da se odmah krene s proizvodnjom istih.
zavrzlama

#479 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by zavrzlama »

Interes Hrvata za povratak u Posdvinu ipak je minoran. Razloga je više.
Inače ovdje ovi razvikani demografi i taktićari navješćuju relativno brz i siguran nestanak Hrvata iz srednje Bosne, ali iz BiH općenito, ''usisavanje'' od strane Hrvatske i EU i njihovo svođenje na beznačajnu manjinu u BiH, a ti raspredaš o nekakvom povratku tamo gdje nemaju čak ni osnovnih uvjeta...da ne govorimo o pravima.

P.s. Tek vidjeh - Olandez, odjebaus. Daj malo o Turskoj, arapskim ulaganjima i ostalim nafaizima, pusti šuplju.
[/quote]

ne... hocu da dokazem da si ti neprijatelj svom narodu,da ne govorim o drugim narodima...ako si ti digao ruke od okupoiranih mjesta u kojima su hrvati bili vecina a danas su adminisdtrativno u manjem entitetu,ne daje ti za pravo da mene natjeras da se ja odreknem povratka bosnjaka ,ili da tebi kompeziram u federaciji preko svojih ledja,jer ti vidis podjelu BIH kao dugorocni spas za demografski devastirane BIH hrvate...realno,moralno i ljudski,je da sa mnom zajedno radis na ispravljajnju necasnih rezulatata rata nego da nastavis da asistiras velikosprskoj politici..tebe koji se odrices vlastitog ne cini dobrim ako svoju avanturu prelamas preko i mojih ledja...tvoje u posavini ja smatram i svojim i Bosanskim),a ti ni svoijim ni bosanskim i tu je ta razlika...
tandmand

#480 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by tandmand »

Za vrijeme rata je svaka ideja o podjeli BiH posavske Hrvate duboko vrijedjala.
Masovniji povratak se nije dogodio, nazalost.
Kljucna rijec je "odrzivi povratak", za koji je trebala podrska vodecih hrvatskih i bosnjackoh stranaka.
Zasto je izostala, da li je u pitanju strateska odluka ili se jednostavno narod prepustio sam sebi, pitanje je.
Ocigledno je da im je vaznije da u vlasti imaju skupi vozni park, nego da financijski podrze povratnike - stradalnicku populaciju.
Ali Kemal

#481 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Ali Kemal »

zavrzlama wrote:tvoje u posavini ja smatram i svojim...
Ovo je prakticno kljuc svega, ja tvoje smatram svojim. :-)
Mislim koj ce ti qurac tudje, zar ne mislis da ima dovoljno, po meni i previse, za sve u Bosni.
Da je to neka pretrpana zemlja ko Singapur pa hajde, ali Bosna je 130 drzava svijeta po gustini naseljenosti, i to po nekim procjenama, posto popis jos nije zavrsen,
sto ce reci da je rijetko naseljena, pogotovu za evropske norme, gdje je cjelokupna teritorija i ako naseljiva, ipak prazna.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... on_density

Cak je i Srbija bez Kosova gusce naseljena od Bosna, i Albanija :shock:
tandmand

#482 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by tandmand »

Zamisli koliko Rusija ima prazne teritorije i opet uzese Krim, a bacili su oko i na Republiku Srpsku.
Jest da nije njihova ali kao da jeste - nudi mogucnost daljinskog upravljanja.
Ali Kemal

#483 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Ali Kemal »

tandmand wrote:Zamisli koliko Rusija ima prazne teritorije i opet uzese Krim, a bacili su oko i na Republiku Srpsku.
Nista im dobro to nije donijelo.
tandmand

#484 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by tandmand »

Ali Kemal wrote:
tandmand wrote:Zamisli koliko Rusija ima prazne teritorije i opet uzese Krim, a bacili su oko i na Republiku Srpsku.
Nista im dobro to nije donijelo.
Iz njihovog ugla gledanja, to je mnogo bolje od NATO raketa i flote na Krimu.
Radi se o tome da je nekima i te kako stalo do tih praznih teritorija, ne bilo primjenjeno na BiH.
Koliko samo svadje oko morske granice izmedju Slovenije i Hrvatske. A sto ce im, jelda prazan prostor, niko ne zivi na pucini. :D
Mister Yes

#485 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Mister Yes »

tandmand wrote:Vrijeme je da Mister Yes opet izbaci onu kartu "pojas HAZE", uz eventualne izmjene. Dodati Sutorinu a Neum zamijeniti za Prevlaku. :oops:
Pojas HaZe je već zastarjela ponuda. Prije nekoliko mjeseci to je i moglo proći ali danas već ne. Sada je već jasno i da Livno i Duvno postaju nenaseljena područja tako da se ponuda sada mora reducirati. Tako je to hebiga.

Umjesto Pojasa HaZe sada je na stolu "Broćanski trougao" također poznat i kao "Gospin trokut". Misteriozno područje gdje nestaju konvoji humanitarne pomoći i oružja ali i ljudi "pogrešne" nacionalnosti. Treba ga izbjegavati što je moguće više:

Image
prog321

#486 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by prog321 »

Mister Yes wrote:
Image
:thumbup:

Sljedeci potez je gradnja zida oko tog trokuta, .. i eto im treci. :-D
Danguba

#487 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Danguba »

prog321 wrote: :thumbup:

tako nekako kada nece u ravnu posavinu. :)

bas se nesto pitam, mogu li svi stati u ovaj trougao ili da ga redizajniramo. :roll:

:gunjastajl:
tandmand

#488 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by tandmand »

Vidi kako se taj Trokutistan vrati ko bumerang. :D
prog321

#489 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by prog321 »

Danguba wrote:
prog321 wrote: :thumbup:

tako nekako kada nece u ravnu posavinu. :)

bas se nesto pitam, mogu li svi stati u ovaj trougao ili da ga redizajniramo. :roll:

:gunjastajl:
Stat ce, ne brigaj.
HDZejci i ne jebu. Prirodni prirastaj kao kod Eskima. :-D
Mister Yes

#490 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Mister Yes »

Inače, jedna teorija kaže da se upravo tu nalazila legendarna Troja što svemu daje još jednu dodatnu čar. Sve u znaku broja tri. Trokut, Troja, treći entitet. Interesantno je kako je Gospin trokut istog oblika kao i BiH pa ćak i iste orjentacije tako da se može reći da je to BiH u malom. :D
tandmand

#491 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by tandmand »

27.11.2014.
U sklopu Doma zdravlja
U Tomislavgradu zbog nedostatka ginekologa rodilište nije u funkciji
Rodilište koje se nalazi u sklopu Doma zdravlja u Tomislavgradu trenutno ne funkcionira zbog nedostatka liječnika specijaliste ginekologa.

U periodu dok je radilo, rodilište je opsluživala ginekologinja Ivanka Živković, koja iz zdravstvenih razloga nije sada u mogućnosti jedno vrijeme kvalitetno pokrivati ovaj odjel. Kako je za Fenu kazala doktorica Živković, skupa sa upravom ove zdravstvene ustanove dali su se u potragu za adekvatnom zamjenom te je izrazila optimizam da će pronaći načina za njenu zamjenu u ovo prijelazno razdoblje jer ovo rodilište u Tomislavgradu nije prekidalo svoj rad ni u težim situacijama od ove koja se nalazi pred njima.

Ipak, kako kaže, s druge strane prevladava nedostatak ovih specijalista, ne samo u Tomislavgradu već i okruženju, navodeći primjer u Livnu, gdje je angažiran samo jedan doktor ginekolog. O nedostatku ovog osoblja govori činjenica da je livanjskom odjelu svoju pomoć u dežurstvima i drugim liječničkim obvezama pružala upravo doktorica Živković, a u njihovom daljnjem radu potpomažu ih svojim dolascima doktori iz Mostara i Travni
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149076/u-tomi ... ZNVqu.dpuf
spreca

#492 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by spreca »

Mister Yes wrote:Inače, jedna teorija kaže da se upravo tu nalazila legendarna Troja što svemu daje još jednu dodatnu čar. Sve u znaku broja tri. Trokut, Troja, treći entitet. Interesantno je kako je Gospin trokut istog oblika kao i BiH pa ćak i iste orjentacije tako da se može reći da je to BiH u malom. :D
sve smo im odradili i opet kmece
Danguba

#493 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Danguba »

Mister Yes wrote:Inače, jedna teorija kaže da se upravo tu nalazila legendarna Troja što svemu daje još jednu dodatnu čar. Sve u znaku broja tri. Trokut, Troja, treći entitet. Interesantno je kako je Gospin trokut istog oblika kao i BiH pa ćak i iste orjentacije tako da se može reći da je to BiH u malom. :D
...a imali bi eu i prosjek naseljenosti :D
spreca

#494 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by spreca »

tandmand wrote:
27.11.2014.
U sklopu Doma zdravlja
U Tomislavgradu zbog nedostatka ginekologa rodilište nije u funkciji
Rodilište koje se nalazi u sklopu Doma zdravlja u Tomislavgradu trenutno ne funkcionira zbog nedostatka liječnika specijaliste ginekologa.

U periodu dok je radilo, rodilište je opsluživala ginekologinja Ivanka Živković, koja iz zdravstvenih razloga nije sada u mogućnosti jedno vrijeme kvalitetno pokrivati ovaj odjel. Kako je za Fenu kazala doktorica Živković, skupa sa upravom ove zdravstvene ustanove dali su se u potragu za adekvatnom zamjenom te je izrazila optimizam da će pronaći načina za njenu zamjenu u ovo prijelazno razdoblje jer ovo rodilište u Tomislavgradu nije prekidalo svoj rad ni u težim situacijama od ove koja se nalazi pred njima.

Ipak, kako kaže, s druge strane prevladava nedostatak ovih specijalista, ne samo u Tomislavgradu već i okruženju, navodeći primjer u Livnu, gdje je angažiran samo jedan doktor ginekolog. O nedostatku ovog osoblja govori činjenica da je livanjskom odjelu svoju pomoć u dežurstvima i drugim liječničkim obvezama pružala upravo doktorica Živković, a u njihovom daljnjem radu potpomažu ih svojim dolascima doktori iz Mostara i Travni
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149076/u-tomi ... ZNVqu.dpuf
pa sta shjor Hafiz radi :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#495 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by JoseMujica »

za jedno 50 godina neće moći ni taj trokut napunit...zato i jesu tako neurozni
Mister Yes

#496 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Mister Yes »

spreca wrote: pa sta shjor Hafiz radi :mrgreen:
Doktor Hafis je urolog a ne ginekolog. Njegova zona interesa su muška a ne ženska spolovila. :oops: :izet:
spreca

#497 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by spreca »

Mister Yes wrote:
spreca wrote: pa sta shjor Hafiz radi :mrgreen:
Doktor Hafis je urolog a ne ginekolog. Njegova zona interesa su muška a ne ženska spolovila. :oops: :izet:
aaaa dobro da znam...kad mi se zacepi chuna da znam kome se obratiti :mrgreen:
Danguba

#498 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Danguba »

spreca wrote: aaaa dobro da znam...kad mi se zacepi chuna da znam kome se obratiti :mrgreen:
mislis, izvaliti na hastal... :lol:
spreca

#499 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by spreca »

Danguba wrote:
spreca wrote: aaaa dobro da znam...kad mi se zacepi chuna da znam kome se obratiti :mrgreen:
pa cojk je specijalista :lol:
Mister Yes

#500 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by Mister Yes »

spreca wrote:
Danguba wrote:
pa cojk je specijalista :lol:
Ja nisam bio, ali priča se da povuče isto usisivač :D

Pacijenti svjedoče da se nakon tretmana osjećaju nekako ispražnjeno ali zdravo. A to je ipak najvažnije :oops:
Post Reply