Evo mog prvog utiska. Skoknem danas do bivšeg Mercatora u Ložioničkoj da kupim par stvari i odmah razočarenje. Na suhomesnatom odjelu upola manje radnika nego što je bilo kod Mercatora, ne znam da li je zbog Bajrama. Završim sa suhomesnatim i pređem na sireve, zamolim za 1/4 Livanjskog. Gospođa mi vaga kad ova jedna od uposlenica kaže nema više rezanja Livanjskog!

Pa reko šta sada moram uzeti cijeli kolut Livanjskog, može mi biti cijelu godinu? Kaže kao samo se cijeli sirevi režu, polovice se ne režu ali eto pošto je ova već prerezala dadoše mi. Reko čim je to Konzum ne može da valja, okrenem se i odem.
Druga stvar, PIK-e važe do 31.12.'14 a onda ne znaju da li će imati taj sistem. Sve u svemu Konzum ako bude radio ovakve stvari sigurno će izgubiti dosta vijernih i redovnih kupaca. Na ovim primejrima se lijepo vidi segragacija i ograničavanje kupaca, tj. uslovljavanje prilikom kupovine koje je u cijeloj Evropi zabranjeno. Ovdje se konkretno ne ograničava samo kupac već i proizvođač konkretno tog Livanjskog sira što šteti cijeloj privredi ali to Konzum očigledno ne vidi tako.
Namjeravam napisati žalbu Konzumu, znam da to kod nas ne pije vode ali eto.