Obicne djevojke koje prodaju sex

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#476 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by _BataZiv_0809 »

dobar osjecaj wrote:Bez obzira na razlicitu argumentaciju ja nekako ne mogu da zamislim da moj muskarac ima potrebu da koristi usluge kurvi.
U odnosu kurva i musterija stavljam prilicno jasan znak jednakosti jer jedno bez drugog ne moze postojati.

Kao sto BZ navede primjere muskaraca u invalidskim kolicima ili sa bilo kojim drugim oblikom zdravstvenih smetnji ili poremecaja, ja to tako i zamisljam u kontekstu ko ima realno osnovu da treba usluge kurvi.

Jednostavno mi je nemoguce shvatiti da zdrav, sjajan muskarac koji je sposoban da zivi i da ostvaruje drustvene kontakte, pa i da nadje zenu s kojom ce imati kvalitetan seksualni zivot na obostrano zadovoljstvo ima ikakvu potrebu da placa da ga zadovolji ma kako fantasticna kurva koja pripada svima koju su spremni da je plate.
Vidi tvoja nemogucnost (sama si se tako izrazila) da shvatis nesto, ne znaci da je to pogresno. Svaka ljudska osoba je unikatna, ali i istovremeno slicna drugima. Kada bi npr. u diskoteci napravila anketu zbog cega je neko dosao bas tu, bilo bi svakojakih odgovora. Isto ti je sa posjecivanjem prostitutki. Nekome je prijeka potreba, neko je radoznao, nekome je fetis, nekome je dobra zabava...

Meni je to jedna vrsta relaksacije, reset za dusu i tijelo, iako sam svojim drustvenim zivotom, fizickim izgledom i uobicajenim seksualnim zivotom, zadovoljan.

P.S. Evo vidim da si sad meni direktno odgovorila, pa da se nadovezem.

Odijelo i kravatu sam spomenuo kao znak urednosti i respekta, ne vidim gdje je tu povrsnost. Za ostatak sam vec odgovorio u postu. Lijep pozdrav :thumbup:
berenice

#477 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by berenice »

emko1234 wrote:
berenice wrote:Da sam staromodna, bila bih i sama jedna od njih. Zar ne misliš da se prije puno više kupovalo i prodavalo, nego je to danas slučaj?

Žensko zgražavanje kod nas - o tome ti mogu reći samo da su moral i ljudskost svugdje na svijetu iste, tako da to nema veze sa zgražavanjem kod nas. Osim toga, ja lično se ne čudim tim ženama, nego vama, Freier-ima. Kontaš?

Dragi moj, to jeste za ibretiti se kad skontaš šta je nekome dovoljno i koliko malo se cijeni - tj. i sebe i druge.
Dobro jebi ga, tebi je tvoja zlatna. I ti je cuvaš za nekog ko umije sa zlatom.
Priča i konstatacija ti je površna, čovjek iznad ti je odlično objasnio. Obzirom da se radi o zanatu koji je star koliko i ljudi, mislim da su mnogo pametnija lica sjedila i vjecala i kontala hoće li se nešto legalizovat ili neće.
Žene gore nemaju gazdu, gazda joj je država. Porezni je obveznik ko i svi ostali. Ona kad dođe da radi, ona iznajmi sobu. Plati kiriju za taj dan, i ostalo ide njoj. Ako joj se ne sviđaš, ako nisi pristojan, čist, normalan, ako je tretiraš kao roba bez dogovora s njom, ima svako moguće pravo da te odjebe i prijavi. Gore postoji zakon koji prosititutke štiti i vjeruj mi da sve savršeno funkcionira.
Ako ti u svojoj glavi vidiš otete djevojčice koje neko tjera na to, varaš se. Naravno da ima i toga. Isto košto imaš doktora specijalistu koji radi u poznatoj klinici i zarađuje brdo love, a isto tako imaš doktora koji radi u nekoj rupi u banana državi i zaradi šipak.
Poenta je da se ovdje o tome i ne priča. I ne znam čemu moralisanje, meni je poštenija ta sto danas primi 10 likova od one koja je šatro fina, a u haustoru se presvlači kad krene vani da je babo ne vidi i tange suši i mikrovalnoj, da komsije ne vide.
A đe ti je to gore?

Bogam', dala ja svoju ima nekoliko godina. I više puta. I ne samo jednom muškarcu. Znam, glupa sam što nisam uzela lovu, ali kontala sam: What LOVA's got to do with it?!
Rekla sam već da sam svjesna svega, najstariji zanat bla, bla, bla. A to za te pametnije od mene koji su sjeli i dogovorili se da legalizuju prostituciju - mogu se kladiti da su to bili muškarci, jer da su žene sjele i dogovorile se, prostitutke bi bile u kavezima i plaćalo bi se puuuuuno više, nego što bi vas većina bila spremna dati - malo mašte ne škodi, ne?!

Ja sam po tebi, znači, površna. Dragi Freier-u, čuj ti sebe: "gazda, država, porezni obveznik, kirija, roba, dogovor, zakon (!)..." Za mene je to površno, jer je čisti naturalizam.

Ne vidim ba ja u svojoj glavi otete djevojčice, one su tu, tj. one su tu u većem broju nego prostituke koje su to svojom voljom i koje su zakonom zaštićene. Praviš paralelu nečim što bi te, ako bismo sad nastavili ovim tokom, ukopalo kao inteligentno biće.

Razumiješ li ti mene uopšte?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#478 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by _BataZiv_0809 »

Fkt nidje veze prica. Cuj da su zene odlucivale, ne bi se legalizovala prostitucija. :D
Bas ono tipicna postavka-zene su u svemu tome iskljucivo zrtve, za sve su krivi muskarci :D

Ali dobro sad makar znamo s kim imamo posla.

Ok evo bila si party breaker, tvoja uloga na ovoj temi se iscrpila, haj pusti nas ziva i zdrava bila da ko ljudi diskutujemo.

Ne vidim sta te motivise da kvaris ovu temu, prostitucije je bilo i bice je, bez obzira trollala ti nas ili ne. :thumbup:
sheilak

#479 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by sheilak »

berenice wrote:
A to za te pametnije od mene koji su sjeli i dogovorili se da legalizuju prostituciju - mogu se kladiti da su to bili muškarci, jer da su žene sjele i dogovorile se, prostitutke bi bile u kavezima i plaćalo bi se puuuuuno više, nego što bi vas većina bila spremna dati - malo mašte ne škodi, ne?!
ne trola berenice, ali ne kontam ovo boldirano. ok, za plaćanje više, al što kavez? i slazem se sa batom iznad :D , ideja legalizacije prostitucije prije bi bila ženska.
Alkos

#480 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Alkos »

Ne vidim ništa loše u prostituciji, ko voli nek izvoli... Ne znam zašto se žene osjećaju ugroženo!? Bar takav utisak stičem.
emko1234

#481 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by emko1234 »

berenice@

U doba kapitalizma u kojem živimo, naturalizam je sasvim normalna i prirodna pojava. I ne želim opšte s tobom voditi raspravu o tome. Moj stav je savršeno jasan. Nisam šovinista, imam mater i sestru hvala Bogu, tako da mi se ne može prigovoriti da nisam empatičan.
Jednostavno mislim da je legalizacije prostitucije svakoj državi donijela samo dobro.
alkalna_baterija

#482 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by alkalna_baterija »

Ma nije to taj užitak na psihičkom, a moguće i na fizičkom polju ko kad znaš da je plaćena, maltene tebi podređena, da je tu samo radi tebe, da joj ne moraš tepat poslije i izvinjavat se ako si gotov ranije nego što je ona zamislila da trebaš biti, ima malo i fetiša, dodatno uzbuđenje jer radiš nešto što je moralno neprihvatljivo, da ne kažem zabranjeno... :roll:

kontam ja potrebu za tim kod vas, ali mi nije jasno kako vam se ne gadi, mislim...?
zvuči ponižavajuće, ali ja pričam isključivo o onima koje su same odabrale ovaj način zarade, ne o onima koje su natjerane, to je već tuga, problem, i nije za ovu temu

ni ova priča o profi kurvama nije za ovu temu, jer je tema valjda o običnim djevojkama, koje tu i tamo skontaju da one čizmice od 250 KM ipak vrijede da se jednu noć prepuste, nakon nekog vremena skontaju da im treba i torbica, itd... :D
Jokericious

#483 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Jokericious »

Ja ne bi nikad.
MedenoSrce

#484 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by MedenoSrce »

ma dobro, ima i bilo je uvijek i muske prostitucije :D
ima vas tako pojedinih koji bi ga i u saksiju gurnuli i ne osjecam se ja ugrozeno, ne razmisljam o tome na dnevnoj bazi ali ako cemo posteno malo povratim sebi u grlo kad pomislim da sutra se rukujem sa redovnim (vise, manje) konzumatorom usluga prodavacica ljubavi.
eluna

#485 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by eluna »

dobar osjecaj wrote:Bez obzira na razlicitu argumentaciju ja nekako ne mogu da zamislim da moj muskarac ima potrebu da koristi usluge kurvi.
U odnosu kurva i musterija stavljam prilicno jasan znak jednakosti jer jedno bez drugog ne moze postojati.

Kao sto BZ navede primjere muskaraca u invalidskim kolicima ili sa bilo kojim drugim oblikom zdravstvenih smetnji ili poremecaja, ja to tako i zamisljam u kontekstu ko ima realno osnovu da treba usluge kurvi.

Jednostavno mi je nemoguce shvatiti da zdrav, sjajan muskarac koji je sposoban da zivi i da ostvaruje drustvene kontakte, pa i da nadje zenu s kojom ce imati kvalitetan seksualni zivot na obostrano zadovoljstvo ima ikakvu potrebu da placa da ga zadovolji ma kako fantasticna kurva koja pripada svima koju su spremni da je plate.
grozim se nad postom!!

izvini - muškarci u kolicima nisu ljudi??? oni ne mogu ostvarivati društvene kontakte?????? draga moja - većih mentalhin i društvenih problema imaju ovi koje ti smatraš "sjajnim muškarcima" nego ovi drugi

ljudi su ljudi - dobri ili loši, ali ljudi, i sa nogmaa i bez nogu, i sa rukama i bez ruku ....... tolilko si ograničena da vjerovatno pojma nemaš da vrsnim slikarima postaju osobe koje imaju "patrljke" od ruku, da autisti također izgledaju normalno - da pišaju i seru u pelene i sa 50 godina, ali ipak su ljudi i imaju društvene odnose, specifične ali ih imaju

a što se tiče "sjajnih muškaraca" koji koriste usluge profi-kurvi - davno negdje ovdje baš na forumu lik napisa razlog zbog kojeg mu skidam kapu

"Plaćam da me sutra ne zove." ............. od kad to pročitah više ne osuđujem niti jednog muškarca koji to radi, jer vidim kakve su žene postale danas
Big Ang

#486 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Big Ang »

MedenoSrce wrote:ma dobro, ima i bilo je uvijek i muske prostitucije :D
ima vas tako pojedinih koji bi ga i u saksiju gurnuli i ne osjecam se ja ugrozeno, ne razmisljam o tome na dnevnoj bazi ali ako cemo posteno malo povratim sebi u grlo kad pomislim da sutra se rukujem sa redovnim (vise, manje) konzumatorom usluga prodavacica ljubavi.
gore se rukovat s ovima što onanišu :eh:
sheilak

#487 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by sheilak »

dobar osjecaj wrote: Jednostavno mi je nemoguce shvatiti da zdrav, sjajan muskarac koji je sposoban da zivi i da ostvaruje drustvene kontakte, pa i da nadje zenu s kojom ce imati kvalitetan seksualni zivot na obostrano zadovoljstvo ima ikakvu potrebu da placa da ga zadovolji ma kako fantasticna kurva koja pripada svima koju su spremni da je plate.
onda ne poznajes dovoljno muskarce/musku prirodu.

al kako se eluna demonstrativno zgraža nad postom. :D hahhahh
alkalna_baterija

#488 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Big Ang wrote:
MedenoSrce wrote:ma dobro, ima i bilo je uvijek i muske prostitucije :D
gore se rukovat s ovima što onanišu :eh:
ahahhahahaha
eluna

#489 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by eluna »

sheilak wrote:
berenice wrote:
A to za te pametnije od mene koji su sjeli i dogovorili se da legalizuju prostituciju - mogu se kladiti da su to bili muškarci, jer da su žene sjele i dogovorile se, prostitutke bi bile u kavezima i plaćalo bi se puuuuuno više, nego što bi vas većina bila spremna dati - malo mašte ne škodi, ne?!
ne trola berenice, ali ne kontam ovo boldirano. ok, za plaćanje više, al što kavez? i slazem se sa batom iznad :D , ideja legalizacije prostitucije prije bi bila ženska.
ne da mi se guglati, ali mi se i čini da je inicijativa došla od samih kurvi - na taj su način sebi obezbjedile zaštitu jer makroi obično uzimaju sve sebi, njima daju siću ............. dakle ideja legalizacije - ako se dobro sjećam, potiče od samih žena
emko1234

#490 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by emko1234 »

alkalna_baterija wrote:Ma nije to taj užitak na psihičkom, a moguće i na fizičkom polju ko kad znaš da je plaćena, maltene tebi podređena, da je tu samo radi tebe, da joj ne moraš tepat poslije i izvinjavat se ako si gotov ranije nego što je ona zamislila da trebaš biti, ima malo i fetiša, dodatno uzbuđenje jer radiš nešto što je moralno neprihvatljivo, da ne kažem zabranjeno... :roll:

kontam ja potrebu za tim kod vas, ali mi nije jasno kako vam se ne gadi, mislim...?
zvuči ponižavajuće, ali ja pričam isključivo o onima koje su same odabrale ovaj način zarade, ne o onima koje su natjerane, to je već tuga, problem, i nije za ovu temu

ni ova priča o profi kurvama nije za ovu temu, jer je tema valjda o običnim djevojkama, koje tu i tamo skontaju da one čizmice od 250 KM ipak vrijede da se jednu noć prepuste, nakon nekog vremena skontaju da im treba i torbica, itd... :D
Vala kako kome, nikad nisam bio s nekim ko to radi jer nema hljeba da jede.
Iz kojeg razloga bi nam se trebalo gaditi?
alkalna_baterija

#491 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

emko1234 wrote:
alkalna_baterija wrote:Ma nije to taj užitak na psihičkom, a moguće i na fizičkom polju ko kad znaš da je plaćena, maltene tebi podređena, da je tu samo radi tebe, da joj ne moraš tepat poslije i izvinjavat se ako si gotov ranije nego što je ona zamislila da trebaš biti, ima malo i fetiša, dodatno uzbuđenje jer radiš nešto što je moralno neprihvatljivo, da ne kažem zabranjeno... :roll:

Vala kako kome, nikad nisam bio s nekim ko to radi jer nema hljeba da jede.
Iz kojeg razloga bi nam se trebalo gaditi?
pa budi bolan, sevapnije je nego nekoj indirektno kupit ko zna koji kaputić u nizu ili joj platit ljetovanje :D

ljubite li se vi s njima ili samo onako de da ga metnem? :D
i kad ga metneš razmišljaš li ikad o tome šta je sve već bilo tu, kakve su im higijenske navike i tako ta pitanja :D

ono, fakat ne znam kako seks sa kurvom izgleda, možda i nema šta da vam se gadi :D
SaraFina

#492 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

Pa fakat nešto u mozgovima pojedinaca funkcionira drugačije i ako se zanemari moralni aspekt. Mislim razviti temu o prostituciji legalnoj ili nelegalnoj na javnom forumu je u najmanju ruku diskutabilno.

A tek pohvale i tapšanje po ramenima " uspješnih " odnosno onih koji su isprobavali i svjetske destinacije :D

Ne ulazeci opet u moralni aspekt, zene koje prodaju svoje tijelo na bilo koji način rade to za novac.

VI ovdje prisutni muškarci koji se hvalite takvim podvizima u najmanju ruku ste smiješni. U čemu je čar vašeg nadmetanja i razmjene iskustva osim što djelujete neutralnom posmatraču poput nakupaca na pijaci?

Pa onda ovi što su se ufurali kako su makroi. Namještanja po Sarajevu i najbolje destinacije, poznanstva u svijetu prostitucije :D

Bog te vidio!

Ja sam platio 30€ ali nije nešto u faci, mada je tijelo odlično .. Ja 50 i ići ću u Prag da oprobam tamo.

Znači pijacni nakupci mentalitet.

Unaprijed mi je zao ako će vas ta jednostavna činjenica " emotivno pogoditi"

Imate emocije uopće?

:D
Last edited by SaraFina on 24/10/2014 13:22, edited 1 time in total.
eluna

#493 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by eluna »

sheilak wrote:
dobar osjecaj wrote: Jednostavno mi je nemoguce shvatiti da zdrav, sjajan muskarac koji je sposoban da zivi i da ostvaruje drustvene kontakte, pa i da nadje zenu s kojom ce imati kvalitetan seksualni zivot na obostrano zadovoljstvo ima ikakvu potrebu da placa da ga zadovolji ma kako fantasticna kurva koja pripada svima koju su spremni da je plate.
onda ne poznajes dovoljno muskarce/musku prirodu.

al kako se eluna demonstrativno zgraža nad postom. :D hahhahh
inače se grozim i nastojim da uklonim iz svoje blizine osobe koje inferiornim smatraju druge osobe samo zbog izgleda i "prezentacije" .......... jebiga - cura ladno pljunu na naše paraolimpijce koji osvojiše boga oca, svi od reda muškarci koji i djecu imaju, ali eto - po njenom mišljenu svi bi oni morali da idu kurvama jer su nesposobni za bilo šta ...... maaaaa daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj :facepalm:
sheilak

#494 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by sheilak »

SaraFina wrote: Imate emocije uopće?

:D a jbmu. pa mozda neke od njih upravo i privlači taj impersonalni aspekt.
emko1234

#495 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by emko1234 »

Može li ovako, svaka marka koju sam potrošio na kurve što kod nas što po bijelom svijetu je bolje "uložena" nego ista ta marka koju sam potrošio na cure koje su mi se prodavale pričom ko fine, čedne, moralne i poštene a davale mi isto ko i te kurve samo zato što su imale neku indirektnu korist od mene materijalne prirode - odvozio, dovozio, plaćao, vodao i slično?
a ni sa jednom nisam bio u vezi.

I opšte se ne hvalim, nego diskutujem s ostalim muškarcima na forumu onako kako muški diskutuju.
Što se tiče pitanja kako taj sex izgleda? Kažem ti, nisam nikad bio s kurvama koje se brišu i "peru" vlažnim maramicama, imaju kadaif ispod pazuha i tri zuba. Tako da taj sex izgleda prilično normalno s nekim mojim fetišima.
I i ljubio se, i lizao i cuclao i sve što radim inače sam radio. Ne sa svakom naravno, al nije da nije bilo toga.
alkalna_baterija

#496 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

iju fuj
SaraFina

#497 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

sheilak wrote:
SaraFina wrote: Imate emocije uopće?

:D a jbmu. pa mozda neke od njih upravo i privlači taj impersonalni aspekt.
Pa cuj privlači i mene štošta što odudara od stereotipa :D Mozda neki iz " 50 nijansi sive" tj sličan njemu. Ali ne bi baš sad ovdje demonstrirala ni radnju iz knjige a ne svoju privatnost.

Ovo ti je isto da ja i ti otvorimo temu o cipelama i sad kod tebe je bila plaća, pa sebi mozeš uzeti od 100 km a ja studiram pa mi je 100 km puno.

I onda ti meni kazeš "sačekaj snizenje" sad ako ti baš djir. Dobićeš u pola cijene, ali neće biti tako moderne kao ove godine.

Da ne poredim sa vrećama paprikama ili tikvica priču.
Big Ang

#498 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Big Ang »

emko1234 wrote:Može li ovako, svaka marka koju sam potrošio na kurve što kod nas što po bijelom svijetu je bolje "uložena" nego ista ta marka koju sam potrošio na cure koje su mi se prodavale pričom ko fine, čedne, moralne i poštene a davale mi isto ko i te kurve samo zato što su imale neku indirektnu korist od mene materijalne prirode - odvozio, dovozio, plaćao, vodao i slično?
a ni sa jednom nisam bio u vezi.

I opšte se ne hvalim, nego diskutujem s ostalim muškarcima na forumu onako kako muški diskutuju.
Što se tiče pitanja kako taj sex izgleda? Kažem ti, nisam nikad bio s kurvama koje se brišu i "peru" vlažnim maramicama, imaju kadaif ispod pazuha i tri zuba. Tako da taj sex izgleda prilično normalno s nekim mojim fetišima.
I i ljubio se, i lizao i cuclao i sve što radim inače sam radio. Ne sa svakom naravno, al nije da nije bilo toga.

ja sam u dilemi oko ovog posta
nikako ne znam tebam li se zgroziti ili čestitti :hm:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#499 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by _BataZiv_0809 »

Dugo vremena mi je bilo zao sto tema egzistira na dva tri posta mjesecno, a sad mi je zao sto je ovako posjecena i kontaminirana nepotrebnim komentarima.

Dakle tema nije moralni aspekt bavljenja prostitucijom, nego iskljucivo razmjena iskustava i misljenja. O moralnosti mnogih poslova bi se dalo diskutovati, ali prostitucija je na tapeti i to uglavnom od zena koje se ne bave istom, sa istom nemaju doticaja, ali istovremeno vrijedjaju i davaoca usluge i konzumente.

Evo ova berneice je u isti kos stavila ljude sa tjelesnim nedostacima sa psihickim bolesnicima, optuzila muskarce da su komplekasasi i da zbog nerazumijevanja zena posjecuju prostitutke. A onako na prvi pogled mi dosta licne frustracije izvire iz postova. Mislim sta te boli briga, ne tice te se direktno, pusti one kojima je to interesantno. Biti party breaker na ovoj temi mora biti motivisano necim licnim.

Neko spomenuo pijacni nakupni mentalitet. Opet nidje veze.

Pa ako je ista opcepoznato o muskarcima, onda je to cinjenica da se vole hvaliti i medjusobno takmiciti. Pa cak i u vama neshvatljivim kategorijama.

Vjerujte lijep je osjecaj biti u drustvu dame koja kao da je izasla iz casopisa. Popricati sa njom kurtoazno (vani se tim bave jako elokventne i simpaticne djevojke sa kojima je zadovoljstvo i pricati), popiti casu vina, uzivati u njenim carima, na kraju je pocastiti kojim eurom vise. Ugodno je imati takav odnos bez obaveze, bez brige...Naravno ako je pod kontrolom i u granicama normale. Med je zdrav, pa ga ne treba previse koristiti. Oni koji su prostitukama zamijenili svakodnevne zene i koji sve zene tretiraju kao robu su drugi par cipela.

Poenta price je dok ima potraznje, bice i ponude. Otkako je svijeta i vijeka zene su seksualno nadmocnije nad muskarcima i to neke manje, a neke vise vjesto koriste. Neka se prodaje za 20 eura, a neka se poput "vladarice Instragrama" uda sa 18 za troduplo starijeg milijardera.

Poslije rukovanja svakako je preporucljivo oprati ruke. Tijelo prostituke je nista gdje neki ljudi zavlace prste :D
Big Ang

#500 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Big Ang »

ja se ne rukujem :diva:
Post Reply