IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

Stoner

#476 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stoner »

lua wrote:
Evo da ti i ja, građanski, odgovorim. Bosna i Hercegovina ima Ustav, odnosno Aneks IV Daytonskog mirovnog sporazuma, koji kao takav nije građanski. On je oktroiran i njegov rok trajanja je istekao davno. Dakle, prije no što krenemo pričati o novom ustroju Bosne i Hercegovine, prvenstveno bismo narodu Bosne i Hercegovine trebali dati priliku da dobije građanski Ustav po kome svi imaju jednaka prava i slobode. Tek tada treba pitati isti taj narod u BiH da li se slaže sa daljom decentralizacijom BiH (koju inače zastupaju samo etnonacionalne i fašistoidne stranke i političari u BiH).

4 federativne jedinice podrazumijevaju mnogo više troškova, te umjesto suženja administrativnog aparata, mi bismo došli u situaciju da unutar BiH imamo 4 državolike strukture, koje bi imale svoja zakonodavna i izvršna tijela, čak i vlastito sudstvo, što na koncu vodi do apsolutnog oduzimanja državnosti Bosni i Hercegovini. Država Bosna i Hercegovina, kao jedina međunarodno priznata struktura od svih navedenih, bi lagano gubila na svojoj legitimnosti, dok se kroz nekoliko desetljeća dotične federativne jedinice jedna po jedna ne bi cijepale od Bosne i Hercegovine.

Dakle umjesto ozbiljnih promjena nacionalističke partije zagovaraju dobrotvorno taljenje, koje bi se savršeno uklopilo u tu ideju o trećem identitetu, sve to pod velom dobrobiti Hrvata u BiH, a suštinski samo da bi svako imao svoje sudije, svoje policajce, svoje zakonodavce, koji se jedni drugima ne bi smjeli petljati u posao, pa bi na koncu te 4 strukture zastranjene, i ojađene čupale dinar iz zajedničkog budžeta naše države. Oduzimanjem nadležnosti državi Bosni i Hercegovini, ćutke pristajemo na njenu eventualnu podjelu, koju nacionalističke partije, onako lijepo upakovanu u diplomatska rješenja svakako priželjkuju. I da, ovdje mislim i na bošnjačke i na srpske i na hrvatske stranke.

Prije nego što se uopće krene pričati o bilo kakvom ustroju, rastroju ili bilo čemu drugom vezanom za BiH, prvenstveno se konačno treba osigurati da do izražaja dođe volja naroda, a ne političkih elita. A zadržavanje Daytonskog ustava nije rješenje, jer ako i želiš da Bosnu i Hercegovinu neko cjepka, onda joj prvo iz Ustava oduzmi "teritorijalni integritet" i suverenitet, pa se onda time bavi. Inače, sve odluke takvog kalibra su međunarodnopravno neodržive, da ne kažem čisto protuustavne i apsolutno fašističko tandaranje.

Trebalo bi samo prestati lagati ljude i ne govoriti o četiri teritorijalne jedinice, o dragi rukovodioci, glasači, ljubitelji SDA partije, i lijepo reći da SDA zastupa ideju trećeg entiteta u BiH. Ako i dalje ljudi koji preferiraju floskulu "Glasaj za mog, bolje da me moj krade, nego njihov" odluče da glasaju za nacionalne stranke, neka budu svjesni da će živjeti u državi koja tek tada više nikako neće funkcionisati.

A imamo i Ostale, koji su apsolutno obespravljeni unutar ove države. Možda bismo trebali pokazati malo građanske solidarnosti i zapitati se da li je ovo ovako kako je zaista dobro, fer i pošteno.

Bosnu i Hercegovinu upoređivati s Jugoslavijom je notorna glupost.
Ako se donese građanski Ustav koje mehanizme zaštite će imati manji narodi od preglasavanja?

Znaš li ti zašto se uopšte izvršava decentralizacija i federalizacija jedne države? Jesi li svjesna da Belgiju, Švicarsku , Njemačku i boga pitaj koliko još država nazivaš fašističkim i nacionalističkim :-)

Jel' tebi ide u glavu da je jedan narod preglasan nekoliko puta, aaaalooooooo pod tom istom krinkom građanstva u Federaciji?

Ostali su obespravljeni, pobogu, jer su Ostali. Ovo je zemlja tri naroda, oni ne pripadaju niti jednom. Nije BiH jedina takva zemlja na svijetu.

I zašto je glupost porediti Jugoslaviju i BiH, ne pravi se luda, to su dvije multinacionalne države koje su imale/imaju baš i iste nacije a i vremenska diskrepanca između te dvije je mali. Itekako se mogu porediti.

Ovakvi nacionalisti poput @lua će sjebati ovu državu i sjebaju je , pogledaj samo Dodika, ista priča samo na nivou RS.
lua

#477 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by lua »

Stoner wrote:Ako se donese građanski Ustav koje mehanizme zaštite će imati manji narodi od preglasavanja?

Znaš li ti zašto se uopšte izvršava decentralizacija i federalizacija jedne države? Jesi li svjesna da Belgiju, Švicarsku , Njemačku i boga pitaj koliko još država nazivaš fašističkim i nacionalističkim :-)

Jel' tebi ide u glavu da je jedan narod preglasan nekoliko puta, aaaalooooooo pod tom istom krinkom građanstva u Federaciji?

Ostali su obespravljeni, pobogu, jer su Ostali. Ovo je zemlja tri naroda, oni ne pripadaju niti jednom. Nije BiH jedina takva zemlja na svijetu.

I zašto je glupost porediti Jugoslaviju i BiH, ne pravi se luda, to su dvije multinacionalne države koje su imale/imaju baš i iste nacije a i vremenska diskrepanca između te dvije je mali. Itekako se mogu porediti.

Ovakvi nacionalisti poput @lua će sjebati ovu državu i sjebaju je , pogledaj samo Dodika, ista priča samo na nivou RS.
Hajde da se ne lažemo i da malo prestaneš miješati žabe i babe. Prvenstveno daj da jednom i zauvijek riješimo pitanje federalizma u BiH. Znamo da je BiH najmlađa federalna država i da je federalizam u BiH specifičan oblik federalizma, koji je za razliku od belgijskog (neutralni čak i u 2.svjetskom ratu), švicarskog (neutralni čak i u 2.svjetskom ratu) i ako želiš, eto, njemačkog nastao kao rezultat krvavog ratnog konflikta. Možemo, što se mene tiče i dublje upoređivati Belgiju i BiH, Švicarsku i BiH, ako želiš i Njemačku i BiH. Međutim mislim da si shvatio da se ova država teško može porediti sa bilo kojom od triju koje si ti naveo po svom uređenju upravo iz razloga jer naš Ustav ne nudi rješenja za federalno uređenu državu, i nejednakih kriterija na kojima se temelji.

Ukoliko bi se mijenjao Ustav Bosne i Hercegovine, na čemu sve vrijeme insistiram, morali bi se dobro zasukati rukavi kako bi svi građani Bosne i Hercegovine konačno uživali u normalnom životu, u normalnom društvu koje ne propagira aparthejd. To je dugoročan cilj i mukotrpan posao. Narod bi trebao biti direktno involviran u ustavne promjene. Samim tim bi narod eventualno imao priliku da prepozna da je biti građanin jedne države, možda kvalitetnije i vrednije od truljenja u nacionalnom toru radi bogaćenja političke elite.

Ovo što si napisao o Ostalima je jedna velika tuga. Ukoliko se buniš što su Hrvati preglasani, zašto se ne buniš što Romi, Jevreji, pa na koncu i Bosanci i Hercegovci nemaju svoje političke predstavnike? Dvostruki aršini nisu dobri, ali očigledno bolje ne umiješ.

I da, nacionalisti poput mene će sjebati i uništiti ovu državu, živeći u lažnoj nadi da je suživot, normalan politički dijalog, smanjenje tenzija, te zajedničko gledanje unaprijed moguće, kako bi svi građani Bosne i Hercegovine, bez obzira na naciju, vjeru, porijeklo, seksualnu orjentaciju i sve druge aspekte svoje ličnosti, imali sva prava koja zaslužuju. Ja sam kriva, vješticu na lomaču.

E moj Stoneru... Manje vajdu, više rada ;)
cyprus

#478 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by cyprus »

Stoner wrote:Ostali su obespravljeni, pobogu, jer su Ostali. Ovo je zemlja tri naroda, oni ne pripadaju niti jednom. Nije BiH jedina takva zemlja na svijetu.
Ne, ovo je država svih njenih stanovnika... Ovo što si napisao zaista jeste užasno...

S druge strane, @lua, nisi valjda i ti prespavala zadnjih 20 i kusur godina, pa da ne znaš zašto je klasično građansko uređenje kod nas u skoroj budućnosti neizvodivo...
Stoner

#479 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stoner »

lua wrote:
Hajde da se ne lažemo i da malo prestaneš miješati žabe i babe. Prvenstveno daj da jednom i zauvijek riješimo pitanje federalizma u BiH. Znamo da je BiH najmlađa federalna država i da je federalizam u BiH specifičan oblik federalizma, koji je za razliku od belgijskog (neutralni čak i u 2.svjetskom ratu), švicarskog (neutralni čak i u 2.svjetskom ratu) i ako želiš, eto, njemačkog nastao kao rezultat krvavog ratnog konflikta. Možemo, što se mene tiče i dublje upoređivati Belgiju i BiH, Švicarsku i BiH, ako želiš i Njemačku i BiH. Međutim mislim da si shvatio da se ova država teško može porediti sa bilo kojom od triju koje si ti naveo po svom uređenju upravo iz razloga jer naš Ustav ne nudi rješenja za federalno uređenu državu, i nejednakih kriterija na kojima se temelji.

Ukoliko bi se mijenjao Ustav Bosne i Hercegovine, na čemu sve vrijeme insistiram, morali bi se dobro zasukati rukavi kako bi svi građani Bosne i Hercegovine konačno uživali u normalnom životu, u normalnom društvu koje ne propagira aparthejd. To je dugoročan cilj i mukotrpan posao. Narod bi trebao biti direktno involviran u ustavne promjene. Samim tim bi narod eventualno imao priliku da prepozna da je biti građanin jedne države, možda kvalitetnije i vrednije od truljenja u nacionalnom toru radi bogaćenja političke elite.

Ovo što si napisao o Ostalima je jedna velika tuga. Ukoliko se buniš što su Hrvati preglasani, zašto se ne buniš što Romi, Jevreji, pa na koncu i Bosanci i Hercegovci nemaju svoje političke predstavnike? Dvostruki aršini nisu dobri, ali očigledno bolje ne umiješ.

I da, nacionalisti poput mene će sjebati i uništiti ovu državu, živeći u lažnoj nadi da je suživot, normalan politički dijalog, smanjenje tenzija, te zajedničko gledanje unaprijed moguće, kako bi svi građani Bosne i Hercegovine, bez obzira na naciju, vjeru, porijeklo, seksualnu orjentaciju i sve druge aspekte svoje ličnosti, imali sva prava koja zaslužuju. Ja sam kriva, vješticu na lomaču.

E moj Stoneru... Manje vajdu, više rada ;)
A šta je prethodilo federalizaciji tih drugih država? Sve i jedna od njih je imala rat prije federalnog ustrojstva.

Ti insistiraš na mijenjanju Ustava, ali samo da bi se donio jedan još gori i nepravedniji koji su skrojili upravo oni po kojima baljezgaš dan i noć na ovom forumu.

I prestani sa tom glupavom pričom o nacionalnim torovima, etnosi su fakt i nije nikakav odraz građanstva ni progresivizma ignorisati i pljuvati po ljudima jer osjećaju pripadnost jednoj grupi. Podjela po etničkom principu je sasvim normalna i racionalna, riješit će se izborne manipulacije, politika će biti transparentnija i poboljšat će se odnosi među narodima.

Ne bunim se za Ostale, zato što sam legalist a nisam ljudskopravaš. Hrvati su konstitutivan narod za zagrantovanim pravima koja nisu ispoštovana. Jevreji i Romi zajedno ne čine 1% populacije ove države. Ponavljam još jednom, ovo je država tri naroda. Nek se asimiliraju.

Da, sa vjerom u suživot, politički dijalog i smanjenje tenzija preglasali čitav jedan narod i preko stotine hiljada građana ove zemlje i rođenih Bosanaca i Hercegovaca.
Stoner

#480 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Stoner »

cyprus wrote:
Stoner wrote:Ostali su obespravljeni, pobogu, jer su Ostali. Ovo je zemlja tri naroda, oni ne pripadaju niti jednom. Nije BiH jedina takva zemlja na svijetu.
Ne, ovo je država svih njenih stanovnika... Ovo što si napisao zaista jeste užasno...
Ne nije. Izjasni se ko Izraelac u Izraelu i imaš manje prava od Arapa.
omar little

#481 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by omar little »

dejton se bez puske mijenjati ne moze, zato su ga takvog i napravili, potpisali, garantirali i aminovali. normalno da je ludjacka kosulja, ali ko ce to skidati i kako? kako? gdje su te unutarnje politicke snage, vecinska volja i garancije izvan zemlje da se skida dejton u bliskoj buducnosti?
wolf07

#482 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

lua wrote:
wolf07 wrote:
Da je bilo politcke volje kazes... da je babi..! Niko i nigdje nije naznacio nikakav rok vazenja za Aneks 4 tj. Ustav BiH, prema tome sve o cemu pricas je jedna obicna spekulacija, zelja, pretpostavka, zamisao... samo ne cinjenica! Ovdje se ni neke stvari koje su napisane "crno na bijelo" nisu ispostovale a ti pricas o stvarima koje temelj imaju "da je bilo politicke volje"!
Jesi li svjestan da nijedna druga građanska država na svijetu nema oktroirani ustav? I jesi li svjestan da naš narod nije ovako latentno letargičan ni mi ne bismo morali živjeti u ovom nepravednom ruglu od društva? Znaš li šta znači "mirovni sporazum", a šta znači "građanski ustav"? Znaš li da nije istina da se Ustav BiH ne može i ne treba mijenjati?
Jbg, ja u klin - ti u plocu! Citiras ono sto pisem a ponasas se kao da sam napisao suprotno od citiranog. Gdje ja kazem da se Ustav BiH ne moze ili, nedaj Boze, ne treba mijenjati? Samo u svemu tome treba biti i malkice realan.
Better Man

#483 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Better Man »

Dejton se može promjeniti, odnosno ukinuti samo da se na području čitave BiH digne tolika masa i da otjeraju kriminalne političare sa vlasti i zahtjevaju trenutno ukidanje Dejtonskog ustava i vraćanje ustava RBiH sa određenim izmjenama u smislu veće demokratije i garanta ljudskih prava svih njenih građana na cijelom teritoriju BiH. Tada ni hiljadu Dodika i sličnih ne bi moglo spriječiti takve promjene, jer ne bi imali nikakvu podršku.
daddy-kool

#484 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by daddy-kool »

Stoner wrote:

Ne bunim se za Ostale, zato što sam legalist a nisam ljudskopravaš. Hrvati su konstitutivan narod za zagrantovanim pravima koja nisu ispoštovana. Jevreji i Romi zajedno ne čine 1% populacije ove države. Ponavljam još jednom, ovo je država tri naroda. Nek se asimiliraju.
Opa!

A koja to zagarantovana prava Hrvata nisu ispoštovana?
daddy-kool

#485 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by daddy-kool »

@lua

Dobri postovi. :thumbup:
sinuhe

#486 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by sinuhe »

Nigdje zena, 50% populacije, u politici a ona o Sejdic-Finciju :D
Kako je to dobro?
daddy-kool

#487 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by daddy-kool »

Žene nisu diskriminisane kroz politički sistem, S-F jesu.

Socijalizam u bivšoj državi je postavio prava žena na prilično visok nivo. Smiješno mi je bilo gledati brojne strane nvo poslije rata kako se bore za prava žena u BiH, a ta prava su u stvarnom smislu bila veća nego u njihovim državama.
StupskaBitanga

#488 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by StupskaBitanga »

Gledajući kako na OBN i na TV1 što su se predstavljali Martin Raguz stvarno bi svojim nastupom dobiti podrušku i to ne samo hrvatskog naroda već svih koji iz FBiH mogu za njega glasati
Mislim da nije baš do sada bilo svojstveno da neki kandidat Hrvat u Širokom Brijegu kaže da je ovo zemlja svih nas i da je treba izgraditi što meni lično govori da nema šuplje i dvostrukih aršina jedno u Sarajevu, drugo u Mostaru treće u ZHK
Rizvan

#489 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Rizvan »

Ali većina kandidata iz njegove stranke priča drugačije. Najbolji dokaz je nedavna čestitka. :wink:
StupskaBitanga

#490 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by StupskaBitanga »

Ja govorim za njegove istupe
HDZ 90 baš i ne pratim negoo njega lično
Rizvan

#491 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Rizvan »

Trebao bi, jer on nije nezavisni kandidat, nego kandidat te političke opcije, od čije politike se on ne ograđuje.
StupskaBitanga

#492 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by StupskaBitanga »

Sutra cu specijalno vrijeme izdvojiti za to
astala_vistala

#493 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by astala_vistala »

Suljagic ili Radoncic,u principu trazim nekog novog iako su njihove ovlasti fiktivne i ne mogu nista promjeniti nova lica zelim pa makar i vece zlo bili od podrumasa i slucajnih prolaznika.
kandelabar

#494 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by kandelabar »

[/quote="lua"]

Koji dio SDA-ove politike te najviše privlači? Sviđa li ti se ideja preustroja Bosne i Hercegovine u četiri federalne jedinice, od kojih bi svaka jedinica imala svoju zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast? Ako na ovo pitanje odgovoriš sa: "Da.", onda bih ja imala još jedno, onako građansko, bratsko:

Jesu li ljudi u Bosni i Hercegovini toliko glupi da ne razumiju da bi podjela na četiri jedinice bilo aminovanje trećeg entiteta u BiH? I neka mi niko ne krene pričati laži koje je naučio napamet na predizbornim skupovima drkajući na Baketa Allmighty-a.
[/quote]

Nevezano za bilo koju stranku ako Evropa i Njemacka budu htjele dati Hrvatima 3ci entitet oni ce to dobiti jer nasa drzava je na aparatima,stalno MMF tranše zavisimo od drugih naravno to se nece zvati treci entitet nego federalna jedinica..
Poenta je kako pripojiti sto vise teritorije sa Bosnjackim narodom da bi bio balans jer bi u drugom slucaju to bila Hrvatska etnicka tvorevina..
Preustroj Federacije mora biti jer je 10 kantona +ministri+zastupnici u skupstinama previse cilj je napraviti sto racionalnije i jeftinije ali i bolje za buducnost Bosne i Hercegovine,tj. nestvarati nove republike Srpske sa dominantnim jednim narodom..Kantoni ti imaju izvrsne sudske zakonodavne ovlasti nlogicno je i federalne jedinice
sinuhe

#495 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by sinuhe »

daddy-kool wrote:Žene nisu diskriminisane kroz politički sistem, S-F jesu.

Socijalizam u bivšoj državi je postavio prava žena na prilično visok nivo. Smiješno mi je bilo gledati brojne strane nvo poslije rata kako se bore za prava žena u BiH, a ta prava su u stvarnom smislu bila veća nego u njihovim državama.
Skoro pa da i jesu dok ih nema. U vladi federacije jedna zena. U manjem entitetu ih zacudo ima vise. U vijecu ministara nijedna.
Zasto medju kandidatima za clana predsjednistva nema nijedne zene? Kakvo je stanje u kantonima? Sarajevski kanton skupstina: zena 7/35, u vladi jedna zena.
Sejdic i Finci se bore za svoja prava i na kraju ce se to srediti ali gdje su zene.
wolf07

#496 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Ova prica sa zenama je toliko izlizana i ofirna da mi se gadi. Biljana Plavsic je zensko pa de mi sad recite sta je ucinila za prava zena a bila je clan Predsjednistva u prvom sazivu nakon izbora 90. To je meni isto kao kad bi sad neko rekao - znate, ovdje su ugrozena neka temeljna ljudska prava jer u Predsjednistvu BiH nema niko celav, ko zastupa celave ljude u ovoj drzavi. Zna se brate mili sta su subjekti u politici - to su gradjani, narodi, etnicke manjine, politcke partije i nezavsni zastupnici na bilo kom nivou. Ove gluposti sa zenama, molerima, celavcima... sve neke nepoliticke kategorije. Prestanite vise da mijesate babe i zabe. Skoro da je Aziji je bilo vise zena na celu drzave nego u Evropi pa i danas imamo situacije da u Bangladesu ili Indiji grupno siluju zene na ulici i u sredstvima javnog prijevoza u sred bijela dana.
kandelabar

#497 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by kandelabar »

Ona Hafeza Sabljaković gore iz USK je lijepa zena i cini mi se fino prica elokventna,ne vidim nekih drugih zena u FBiH koje imaju tako nekakav stav intelektualni naprimjer Alma Cardzic Segmedina Bajramovic onda ona Slavica Josipovic onda Lidija Bradara Lidija KOvac sve su one manje vise pod stranackim šapama i dižu ruke kad treba :roll: ostale baš i ne znam sjećam se iz proslog saziva one Husejnović iz SBiH oftamolog
racionalista

#498 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by racionalista »

kandelabar wrote:Ona Hafeza Sabljaković gore iz USK je lijepa zena i cini mi se fino prica elokventna,ne vidim nekih drugih zena u FBiH koje imaju tako nekakav stav intelektualni naprimjer Alma Cardzic Segmedina Bajramovic onda ona Slavica Josipovic onda Lidija Bradara Lidija KOvac sve su one manje vise pod stranackim šapama i dižu ruke kad treba :roll: ostale baš i ne znam sjećam se iz proslog saziva one Husejnović iz SBiH oftamolog
hafeza je autonomasica i da je pravde trebala bi biti strijeljana zajedno sa ostalim izdajnicima
kandelabar

#499 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by kandelabar »

racionalista wrote:
kandelabar wrote:Ona Hafeza Sabljaković gore iz USK je lijepa zena i cini mi se fino prica elokventna,ne vidim nekih drugih zena u FBiH koje imaju tako nekakav stav intelektualni naprimjer Alma Cardzic Segmedina Bajramovic onda ona Slavica Josipovic onda Lidija Bradara Lidija KOvac sve su one manje vise pod stranackim šapama i dižu ruke kad treba :roll: ostale baš i ne znam sjećam se iz proslog saziva one Husejnović iz SBiH oftamolog
hafeza je autonomasica i da je pravde trebala bi biti strijeljana zajedno sa ostalim izdajnicima
Nije ona kriva sto glasaju za nju da bude u Parlamentu FBiH
wolf07

#500 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

A nismo ni mi krivi, koji joj ne dajemo glas, sto je ona to sto jeste - domaci izdajnik!
Post Reply