hrasno38 wrote:detroit-mercy wrote:Znaci, nakon 15 godina podstanarstva dobijes stan, djeca vec poodrasla. Pa onda u rahatluk

. I onda sistem pocne stvarati debile koji sjede u stanu kod tate i mame i cekaju da i oni nekada dobiju stan od drzave i zive u nadi.
Btw, stanogradanj je bila vec rikavela krajem 70tih, u 80tim se vec manje i manje stanova dobijalo. Znas kad bi ti dobio sovoj, vjerovatno u 47moj godini zivota.
Dobro zamisljeno, kratko trajalo jer nije bilo na zdravim osnovama

.
Vidis bolje dobiti ikada nego nikada jer ljudski zivot bi trebao da se bazira na tome da zivis za svoju djecu. E vidis taj sistem nije pravio debile nego upravo ovaj ih pravi na izvoz. Mi smo radili pola ljeta od pocetka srednje skkole da bi otisli na more najteze fizicke poslove ali je taj dinar bio toliko sladak da je to nezamislivo. Nismo rusili nego smo pravili, cuvali ono sto imamo i brinuli se o tome. Nije nam bilo tesko izaci ispred zgrade u proljece i srediti parkove.I jos jednu bar po meni mozda medju najvaznijim stvarima sam preskocio a to je "SLUZENJE VOJNOG ROKA". E to je ono sto fali danasnjoj omladini da ih se utjera pod konac a ne da se izdrkavaju po forumima i pricaju nebuloze uz obavezno bjesnilo koje prosipaju po ulicama BH gradova. Ustajanje u 5 lijeganje u 10 i tako godina i kusur. Taj sistem je pravio ljude a ovaj pravi ...bolje da ne kazem sta!!!!!
Pa gledaj, naravno da se zivi za svoju djecu. I ja zivim za svoju djecu i pokusavam da im prenesem da ako ne ustanu i ne pobrinu se za sebe, niko se nece pobrinuti za njih.
O tome sta je koji sistem stvorio, da krenemom od Batka, M. Lukica, Karadzica, Mladica, Mauzera, Adzica, Kadijevica, Kukanjca, Kordica, Blaskica, Milosevica, Seselja, Arkana i drugih znanih i neznanih junaka sa partijskim knjizicama, zavresnim partijskim skolama, istaknutim clanovima SSOJa i dr. Jesu li i oni produkt tog tvog uzvisenog sistema ili su pali sa Marsa. Jos kad mi posebno pocnete kenjati o tome kaku su onda posteni bili vani a ovi drugi u zatvoru. A kad pogleds listu, sve i jedan sa liste uzoran drustveno politicki radnik. A to sto su sitni kokosari i banditi zavrsavali u zatvorima, druga stvar.
I nemoj mi molim te o tom zelenilu i parkovima, ponekad mi se cini da u gradovi sredjeniji sada nego prije rata

.