LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#476 Re: LG G2

Post by Maharadza »

made_in_sarajevo wrote:Dobar fazon sa novim zakljucavanjem :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Aha, samo izgleda to je jedini 'update' ovdje a očekivao sam ipak još nešto, npr. novi modovi za kameru i sl.

Sent from my LG-D802
ixon

#477 Re: LG G2

Post by ixon »

Pozdrav,evo i ja da se upisem u temi :-) jel ko testirao kameru na ovaj novi update 20f? Kako se ponasa? Kazu da su malo sredili low light :-)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Quaresma

#478 Re: LG G2

Post by Quaresma »

Phobius wrote:
Quaresma wrote:ipak, bh telecom idemo prvi dajemo vise :-D

pazite i da vam ne izbaci 4.4.4 kitkat :-D
Nema to veze sa BH Telekomom. Update izdaje direknto LG u ovom slučaju.
vidis da se zajebavam ba

nego hoce li g2 dobiti interface a la g3?
ixon

#479 Re: LG G2

Post by ixon »

Quaresma,imas to vec,ubaci cloudy g3 1.1 rom :-)

Quaresma

#480 Re: LG G2

Post by Quaresma »

znam ja za custom rom, al ja vise volim ofišl
Maharadza

#481 Re: LG G2

Post by Maharadza »

ixon wrote:Pozdrav,evo i ja da se upisem u temi :-) jel ko testirao kameru na ovaj novi update 20f? Kako se ponasa? Kazu da su malo sredili low light :-)

Nisam još kameru isprobao, mada je i prije bila udure po meni, ali što me najviše raduje jeste ovaj knock code koji je super stvar i još nešto što je možda važnije od svega a to je: POPRAVILI SU BUG SA ZVUKOM I ZUJANJEM NA SLUŠALICAMA (headphones, na onim in-ear nije nikada ni bilo te greške), što je super pa sada mogu ziku slušati i na svojim behringer sluškama kad sam ćiku a pošto ugl. koristim in-ear vani. :cool:

Sent from my LG-D802
Ciprol

#482 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Jel' prije ovog update moglo stati onih 7 aplikacija da budu na homescreen?

Edinz

#483 Re: LG G2

Post by Edinz »

Ja jos uvijek imam problem sa viberom i nakon updatea
033_NS

#484 Re: LG G2

Post by 033_NS »

Jel se ti problemi sa viberom desavaju samo na verzijama od bhtelecoma, jer ja koliko sam mogao primijetit ja tih problema nemam. Kod mene je zadnja verzija D80220D-EUR-XX, naravno sa knock code-om.
Last edited by 033_NS on 01/07/2014 09:22, edited 1 time in total.
Nazif_Gljiva

#485 Re: LG G2

Post by Nazif_Gljiva »

Ima li jos nekih benefita osim knock code?

made_in_sarajevo

#486 Re: LG G2

Post by made_in_sarajevo »

Nazif_Gljiva wrote:Ima li jos nekih benefita osim knock code?

vidio sam ima enkripcija telefona tacnije podataka samo ne mogu se sjetiti jel to prije bilo :mrgreen: . nisam upratio da jos sta posebno ima, nisam nesto puno cackao.

hjoj nervira me knock code, ja ga pohitim sa kucanjem,a ono nece nego treba malo smiriti :mrgreen:
ixon

#487 Re: Одг: LG G2

Post by ixon »

Maharadza wrote:
ixon wrote:Pozdrav,evo i ja da se upisem u temi :-) jel ko testirao kameru na ovaj novi update 20f? Kako se ponasa? Kazu da su malo sredili low light :-)

Nisam još kameru isprobao, mada je i prije bila udure po meni, ali što me najviše raduje jeste ovaj knock code koji je super stvar i još nešto što je možda važnije od svega a to je: POPRAVILI SU BUG SA ZVUKOM I ZUJANJEM NA SLUŠALICAMA (headphones, na onim in-ear nije nikada ni bilo te greške), što je super pa sada mogu ziku slušati i na svojim behringer sluškama kad sam ćiku a pošto ugl. koristim in-ear vani. :cool:

Sent from my LG-D802
Hvala za opsirno izlaganje. Reci mi da li je ovim novim apdejtom resen problem oko kasnjenja ekrana 2-3 sekunde nakon poziva?

Maharadza

#488 Re: LG G2

Post by Maharadza »

ixon wrote:
Maharadza wrote:

Sent from my LG-D802
Hvala za opsirno izlaganje. Reci mi da li je ovim novim apdejtom resen problem oko kasnjenja ekrana 2-3 sekunde nakon poziva?

Nisam nikad ni imao navedeni problem, samo ovaj oko zujanja slušalica na lijevoj strani koji je popravljen ovim update-om kao i onaj kada ti je tastatura prikazana a želiš držanjem home tipke recent apps pogledati pa je ranije znalo da se sruši sve i vrati na homescreen, sada uredno prikaže recent listu. ;)

Također sam primjetio neku 'brzinu' u radu koja ranije nije bila prisutna, mada moguće da je sve subjektivno ali nekako mi brže obavlja gotovo sve operacije, pogotovu pri multitasking-u, 'skokovi' između app-ova su nekako tečniji i i brži. :mrgreen:

Sent from my LG-D802
Maharadza

#489 Re: LG G2

Post by Maharadza »

E interesuje me da li je iko od vas nakon ovoga update-a uradio factory reset pošto znam da sam nakon update-a sa JB na KK jednostavno morao uraditi factory reset nakon čega se trajanje baterije popravilo značajno! Eh sada kontam ovo ipak nije update na novu verziju Androida (i dalje stoji da sam na 4.4.2) pa možda i ne treba, šta mislite?
Ciprol

#490 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Maharadza wrote:E interesuje me da li je iko od vas nakon ovoga update-a uradio factory reset pošto znam da sam nakon update-a sa JB na KK jednostavno morao uraditi factory reset nakon čega se trajanje baterije popravilo značajno! Eh sada kontam ovo ipak nije update na novu verziju Androida (i dalje stoji da sam na 4.4.2) pa možda i ne treba, šta mislite?
Ja sam uradio reset jer nisam uradio reset kad sam prešao sa JB na KK.

pepeljara

#491 Re: LG G2

Post by pepeljara »

Ciprol wrote:
Maharadza wrote:E interesuje me da li je iko od vas nakon ovoga update-a uradio factory reset pošto znam da sam nakon update-a sa JB na KK jednostavno morao uraditi factory reset nakon čega se trajanje baterije popravilo značajno! Eh sada kontam ovo ipak nije update na novu verziju Androida (i dalje stoji da sam na 4.4.2) pa možda i ne treba, šta mislite?

Da li to znaci da se.mora uraditi fact reset.nakon prelaska na kk???

sencobih

#492 Re: LG G2

Post by sencobih »

koliko vremenski traje proces azuriranja na KK ? odavno se kanim da to uradim, a sve me mrzi sto poslije moram vratiti na fabricke i sve ispocetka
febo_acm

#493 Re: LG G2

Post by febo_acm »

sencobih wrote:koliko vremenski traje proces azuriranja na KK ? odavno se kanim da to uradim, a sve me mrzi sto poslije moram vratiti na fabricke i sve ispocetka
Zavisi od konekcije... Fajlovi imaju oko 1.5GB. Računaj dok to skine i još 10-tak minuta za instalaciju.
sencobih

#494 Re: LG G2

Post by sencobih »

febo_acm wrote:
sencobih wrote:koliko vremenski traje proces azuriranja na KK ? odavno se kanim da to uradim, a sve me mrzi sto poslije moram vratiti na fabricke i sve ispocetka
Zavisi od konekcije... Fajlovi imaju oko 1.5GB. Računaj dok to skine i još 10-tak minuta za instalaciju.
:thumbup: a mora li cijelo vrijeme dok skida mobitel biti povezan kablom za racunar?
Maharadza

#495 Re: LG G2

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
febo_acm wrote:
:thumbup: a mora li cijelo vrijeme dok skida mobitel biti povezan kablom za racunar?
Naravno. ;)

Sto se tiče vraćanja na staro, imaš LG backup koji se odličnim pokazao kada sam ja radio factory. Prije toga samo uradio backup, kopirao ga iz LGBackup foldera sa interne na komp i nakon factory reseta vratio na internu i uradio restore bez frke, homescreen, appovi, podaci, čak i slike, muziku i klipove vratio u jednom 'potezu'. ;)

Znači ideš settings -> backup & reset -> LG Backup service ;)

Sent from my LG-D802
sencobih

#496 Re: LG G2

Post by sencobih »

hvala na informacijama, odavno se kanim ali mi je sve bilo mrsko zbog podataka, nadam se da neću sta zaj..ti
Nogatrans

#497 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Uradio maloprije update evo vec koji sat isprobavam ovaj knock code i radi vise nego dobro. Ako ko zna ima li jos kakvi noviteta nek javi. :D

Ja sam primjetio da su na pocetnom zaslonu ko manje ikone i da ne pise kao prije ispod ikone ono slovima facebook.
Maharadza

#498 Re: LG G2

Post by Maharadza »

http://arstechnica.com/gadgets/2014/07/ ... tery-test/

Image

Thirty-six percent more battery life. Installing the L preview on our Nexus 5 gave us two extra hours of runtime. These tests were done on a beat up, daily-driver phone, so the final numbers aren't necessarily indicative of what the L preview could achieve on a new device. It's the difference that matters.

Jedva čekam ovaj Android L i rezultate na G2 sa ogromnom baterijom. ;)

Sent from my LG-D802
Ciprol

#499 Re: LG G2

Post by Ciprol »

pepeljara wrote:
Ciprol wrote:

Da li to znaci da se.mora uraditi fact reset.nakon prelaska na kk???

Preporučljivo je.

bacci

#500 Re: LG G2

Post by bacci »

Zna li se oce li g2 dobiti android l?
Post Reply