True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#476 Re: True detective

Post by dale cooper »

Dobar i prikladan zavrsetak. Marti i Rusti zajedno, zivi i uhvatili su zlikovca. :D
Za ostale sudionike mozemo pretpostaviti da ce policija odraditi ostatak posla sa obzirom
na pregrst dokaza koje su Marti i Rusti skupili. Povecalo ce definitivno biti upereno prema
ostatku Tatle porodice. Bolje je da su zavrsili na ovaj nacin, umjesto sa zapetljavanjem u
gomilu misterija za koje bi tesko bilo dati prikladan odgovor. Lost je to uradio i na kraju se
saplitao na svakom koraku. Kao sto neko rece ovo je bila prica prije svega o dvojici pravih
detektiva (to sada mozemo sa obrazom konstantovati), njihovom medusobnom odnosu
i zivotnim filozofijama. Takode je bila prica, kako na kraju zakljucise, izmedu dobra i zla
i potencijalu koji svaki covjek ima u sebi za oboje.

Super mi je bila ona scena u pecini kada Rusti halucinira nesto sto bi se moglo opisati kao
vremenski vrtlog (bar sam ga ja tako dozivio), i koji se lijepo nadovezuje na onaj Rustijev
misticizam o vremenu kao o ravnom krugu koji se ponavlja iznova. Takode bi se moglo
povezati i sa onom pricom stare crnkinje o Carcosi kao "o onom koji jede vrijeme"

Svida mi se sav taj misticizam i razlicita vjerovanja koja su bila prozeta kroz seriju
i koja su navodno tipicna za Luzijanu, ali je dobro sto nisu dopustili da to bude
nit vodilja serije.
Zatamnjena stakla

#477 Re: True detective

Post by Zatamnjena stakla »

serija vrh! marti i kol babe očeva

kent vejt for anodr sizn :mrgreen:
Maharadza

#478 Re: True detective

Post by Maharadza »

Koja li će dvojica biti u 2.sezoni glavni, nadam se: Bale & Neeson ili Rourke & Downey Jr. - ova bi bila ubitačna kombinacija :D

Sent from my GT-I9300
dezurni_ucenik

#479 Re: True detective

Post by dezurni_ucenik »

Kakve su se teorije ovdje pisale zadnja dva mjeseca,mene bi stid bilo. :lol: .Te Cohle je yellow king,te Marty,te njegov punac.Onda Yellow King je sunce,Yellow King je brod :lol:
nema me tamo

#480 Re: True detective

Post by nema me tamo »

dezurni_ucenik wrote:Kakve su se teorije ovdje pisale zadnja dva mjeseca,mene bi stid bilo. :lol: .Te Cohle je yellow king,te Marty,te njegov punac.Onda Yellow King je sunce,Yellow King je brod :lol:

Da su Martijeve kcerke u kultu.. :D
Da ih je otac seksualno iskorištavao...

Da je Maggie glavna u svemu tome.. :lol: :lol: :lol:
Pa onda " mogucnost " da je Rust isto u kultu, a lik najbolje izrađena licnost u seriji..
CoCoLoCo

#481 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Mars medjedi, sad me stid ovde nos promolit kolko sam se nabubo :lol:
Bezveze mi malo da su samo povrsne igrace pohvatali, osta guverner netaknut, jos onaj izvjestaj dok cohle lezi u bolnici, kao negiraju povezanost sa njima, bas bas bezveze kraj :sad:
Nadao sam se da nece bit ovako kliseiziran i obican kraj, al et, ispade bas tako, steta, sve u svemu solidna serija, pregledah zbog nje i MUD od mckoneghy-a. jako dobar film, pa jedva cekam i interstellar od njega, bit ce predobar film cini mi se :D
dezurni_ucenik

#482 Re: True detective

Post by dezurni_ucenik »

nema me tamo wrote:
dezurni_ucenik wrote:Kakve su se teorije ovdje pisale zadnja dva mjeseca,mene bi stid bilo. :lol: .Te Cohle je yellow king,te Marty,te njegov punac.Onda Yellow King je sunce,Yellow King je brod :lol:

Da su Martijeve kcerke u kultu.. :D
Da ih je otac seksualno iskorištavao...

Da je Maggie glavna u svemu tome.. :lol: :lol: :lol:
Pa onda " mogucnost " da je Rust isto u kultu, a lik najbolje izrađena licnost u seriji..
Ko je napisao ,tacnije citirao ovdje izjavu one sto je glumila Beth : Kako nju ne treba potcijeniti u zadnjoj epizodi. :lol:

Pa onda kako su se Martyjeve kcerke tresle od straha kad je Kohl u potkosulju kosio travu. :lol: :lol: :lol: :lol:
dezurni_ucenik

#483 Re: True detective

Post by dezurni_ucenik »

CoCoLoCo wrote:Mars medjedi, sad me stid ovde nos promolit kolko sam se nabubo :lol:
Bezveze mi malo da su samo povrsne igrace pohvatali, osta guverner netaknut, jos onaj izvjestaj dok cohle lezi u bolnici, kao negiraju povezanost sa njima, bas bas bezveze kraj :sad:
Nadao sam se da nece bit ovako kliseiziran i obican kraj, al et, ispade bas tako, steta, sve u svemu solidna serija, pregledah zbog nje i MUD od mckoneghy-a. jako dobar film, pa jedva cekam i interstellar od njega, bit ce predobar film cini mi se :D

Zasto nisu pohvatali glavne igrace?Jebi ga,poenta je u tome da eliti niko nista ne moze.
nema me tamo

#484 Re: True detective

Post by nema me tamo »

To je najjace bilo...

Kaze potrcale ocu cim je ušao u kucu.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#485 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Ja sam isao na Maggie i stariju kcerku da nesto znaju. Sta znaju nemam pojma. Punac mi je bio malo podalje od toga svega ali eto i na njega poceo misliti. Sigurno zbog citave hajke i ja poceo da kontam nesto vise a zaboravio da citava serija prati dva detektiva. Poceli traziti nesto vise a vala reziser nas fino navukao na to. Nije nam zavarao oci nego je i nas natjera da ne vidimo ono sto nam je pred ocima nego nesto vise da trazimo.

Dobar kraj. Cohle nakon 17 godina svoje depresije zbog izgubljene cerke ce biti donekle normalan. Malo ga tesko takvog zamisliti :D
CoCoLoCo

#486 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Ma nije u biti ni ofulano tolko toga kolko je izostavljeno stvari u seriji na kraju, ne moze mi niko rec da curice nisu bile u dodiru sa tim nakon onakvog igranja sa lutkama i razmjestanja istih, al namjerno je ostavljeno sve nedoreceno i jbga. Zasto npr nije prikazan nikako muz novi od maggie, zasto je u zadnjoj epizodi u bolnici bas onako fokus bacen na prsten od maggie dok martyu pruza ruku u posjeti, i ne moze mi niko rec da maggie nema zestoko sumnjiv izraz lica dok je sa martyem u bolnici, kao da sa podsmjehom nekako gleda lika, ima bruka stvari koje nisu namjerno cackali a koje imaju haos dobru podlogu i validnu sumnju.
nema me tamo

#487 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Ja sam od 4 epizode bio bar 60 % siguran da je ubojica Errol..
Jer vratite se na 1 il 2 stranicu i uporedite sliku Errola s onom policijskom skicom..
Svaka cast onome ko provali ko je ubojica..

Edit: Kakva ba validna sumnja Colo..? :D
Kaakav crni muz kakvi bakraci..
Cuj sumnjiv izraz lica..
Daj ba nemoj me nasmijavat'.. :D

i da vratite se na 2 stranicu teme i pogledate post od Dasija..
Lik hladno citiro nekog desetog i pogodio ubojicu još u 3 epizodi... :D
Last edited by nema me tamo on 11/03/2014 05:15, edited 1 time in total.
CoCoLoCo

#488 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Ama to su svi znali u nekom smislu al se vecina raje nije nadala da ce samo on na kraju najebat jer smo se nadali da ce citava ekipa past, da ce se trest zemlja ono, a ne tresla se gora rodio se mish, bezveze mi haos sto je samo eroll pao, za njega je bilo ocigledno da je taj al ipak je samo potrcko, neko ko izvrsava naredbe i manji, neznatan dio kolacha.
nema me tamo

#489 Re: True detective

Post by nema me tamo »

CoCoLoCo wrote:Ama to su svi znali u nekom smislu al se vecina raje nije nadala da ce samo on na kraju najebat jer smo se nadali da ce citava ekipa past, da ce se trest zemlja ono, a ne tresla se gora rodio se mish, bezveze mi haos sto je samo eroll pao, za njega je bilo ocigledno da je taj al ipak je samo potrcko, neko ko izvrsava naredbe i manji, neznatan dio kolacha.

Al' kad skontaš i fino su to objasnili..
Mislim sve osim ljudi s onom malom Mery za koje se ne zna ko su..
Osim Erola i onog Šerifa što je umro..
Pošto je Errol radio u crkvi i školama i to..
On je i radio te otmice i po zidovima ostavljao murale..
Al' rekao bih da se ovaj Pizzolato dobro zajeb'o s dosta povezivanja s glavnim ljudima u gradu, i na kraju kao da nije imao dovoljno mašte da završi.
CoCoLoCo

#490 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Pa vidis i to oko tog serifa sto je ko biva umro mi je shuveli, po kome je umro, samo po rjecima onog krmka koji je sa njim bio dio ekipe, ne vjerujem uopste da ja taj frajer mrtav, sta je sa murijom, sa murijskom stranom i toga je bruka nedovrseno, sta je sa guvernerom, ma bjezi ba, serija je vrh do zadnje epizode, sa zadnjom epizodom i zavrsetkom usrase i sefa i stanicu. Mozda ce u iducoj epizodi neki ucesnici ovih dogadjaja koji su izbjegli hvatanje imat neke uloge u drugim pricama.
Jack Be Nimble

#491 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Igranje sa lutkama moze znaciti svasta. Marty je govorio kako njegov posao utice na njegovu familiju...mozda je cerka cula o silovanjima i tako postavila lutke. Eh a sto smo mi povezali to sa necim drugim je nas problem a ne producenta.

Kojom murijskom stranom? Opet to smo mi sve u nasim glavama skontali pa sada skontali da smo ispali budale. Tesko prihvati da smo ispali budale pa haj bacaj kamenje na seriju :D.
CoCoLoCo

#492 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Daj ba care nemoj da se lazemo, pa ko nolke slucajeve zastaska sistematski, murija je zesce sikanirala istragu cohla i martya svo vrjeme, onaj drugi narednik leroy pogotovo, pa sjedi onaj krmak vazda nesta ispod oka gledao, pa sta bi sa onim murijacima kad se ubio onaj lik u celiji sto se tjeo sa cohlom dogovorit da propjeva, de ba malo vratite film jbte.
nema me tamo

#493 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Pa to Jack..
A Colo brate ti se hvataš za slamku baš..
Nisu svi u seriji sposobni da urade one stvari, kao što nisu u pravom zivotu..
Od debelog je opravdanje sasvim korektno..
Šerif nije htio da prlja ruke i njemu uvalio nalog..

Al' ponavljam Pizzolato je previše petljao pricu i na kraju mu se odbilo od glavu..
Pogotovo kad se onaj u Zatvoru lafo ubio..
A htio da ih sve u zatvor smjesti da bi on slobodan izašao..
Jedini trag je ostao za Guvernera...
Zbog toga treba još jedna epizoda, kao radnja smještena godinu dana kasnije..
Tako bih ja završio bar...

Edit : u isto se vrijeme vratili na onog što se " ubio " :D
CoCoLoCo

#494 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Serif koji se kao slucajno preziva childers kao i eroll, daj ba jbte nemrem vjerovat da tako nesta pises :lol:
U biti glupo je i preglupo i tog debelog krmka sto su ostavili zivog, ma sto vise kontam o tome to mi vise serija pada u ocima zbog ovakvog kraja bgmi, nosi, bjezi, goni, odo :lol:
nema me tamo

#495 Re: True detective

Post by nema me tamo »

To im je bio jedini trag i tako ga i nađoše..
Meni je sve fantasticno osim cinjenice da se glavni organizator svega ne pojavljuje više..
Billy tutlle je glavni i dobro bi' bilo da ima još jedna kao godinu kasnije i onda uhvate i njega nekako..
Jack Be Nimble

#496 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Mozda nista nije bilo sa tim drotovima. Opet fatali se necega i stavljali sve pod mikroskop. Ova serija je idealan primjer zasto sve serije moraju da budu izdane ko House of Cards. Koda bi ja analizirao kako su lutke poradene da sam gledao epizodu nakon epizode. Ovako bilo sedam dana a za vrijeme Super Bowla 14 dana suplje price i razvlacenja teorija.

Mogucih pet ljudi: Ledoux, debeli sa eksplozivom, serif, kosac i njegov stari.

Ipak na kraju serija je bila o dva detectiva i pratili smo njihov razvoj 17 godina. To je serija. To su odlicno napravili.
nema me tamo

#497 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Jack Be Nimble wrote:Mozda nista nije bilo sa tim drotovima. Opet fatali se necega i stavljali sve pod mikroskop. Ova serija je idealan primjer zasto sve serije moraju da budu izdane ko House of Cards. Koda bi ja analizirao kako su lutke poradene da sam gledao epizodu nakon epizode. Ovako bilo sedam dana a za vrijeme Super Bowla 14 dana suplje price i razvlacenja teorija.

Mogucih pet ljudi: Ledoux, debeli sa eksplozivom, serif, kosac i njegov stari.

Ipak na kraju serija je bila o dva detectiva i pratili smo njihov razvoj 17 godina. To je serija. To su odlicno napravili.
Da, da...

Govori Errol - Reggie i Duwall su svjedoci mojih putovanja i ubijanja kceri i tako to..

To i ja kontam isto..

Znaci 5 onih sa slike su Guverner, Ledu, Errol, stari mu i Duwall..

Guverner je direktno povezan, al' et nikako ga nije bilo od 6 epizode cini mi se..
i spominjanja u 7 naravno..

I pred kraj epizode kao ona voditeljica vijesti govori da guverner nije povezan s Errolom i ostalim..
Jer naravno nema dokaza, al' mi znamo da jest jer mu je Rust u sefu našao snimak.
CoCoLoCo

#498 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

Ljudi ba, nije svestenik tuttle guverner, to mu je samo rodjak, guvernera tuttlea nismo nikako ni vidili.
Znaci guverner, tuttle svestenik, eroll, dewall i onaj reggie.
nema me tamo

#499 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Many of the missing persons cases keep pointing at Tuttle Foundation, to the schools they used to run and to areas in which Foundation operates.

Tutlle je onaj što je htio postavit svoje ljude na pocetku da vode istragu..
I onda su Marty i Cohle našli dokaz da je Reggie Ledu umješan i onda ostavljeni na slucaju.

Bjezi ba Coco izmišljaš nove neke teorije sve je jasno...
Imaš i na imdb Billy Lee Tuttle ti je pravo ime Jay O. Sanders pa eto provjeri mu facu..
Cuj nikad nismo vidjeli.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CoCoLoCo

#500 Re: True detective

Post by CoCoLoCo »

alo baaa, kad dodje tuttle svestenik u muriju, jel lijepo kazu, suti to je guvernera tuttlea rodjak prvi, o cemu pricamo, po tvom ispade da je jedini tuttle taj svestenik, guvernera tuttlea nismo nikako vidili, pa i na kraju je osto ziv guverner tuttle i opovrgavaju umjesanost u citav slucaj, a onog tuttlea svestenika su roknuli oni jer je izgubio kasetu koju mu je klepio cohle :?
Post Reply