Za ostale sudionike mozemo pretpostaviti da ce policija odraditi ostatak posla sa obzirom
na pregrst dokaza koje su Marti i Rusti skupili. Povecalo ce definitivno biti upereno prema
ostatku Tatle porodice. Bolje je da su zavrsili na ovaj nacin, umjesto sa zapetljavanjem u
gomilu misterija za koje bi tesko bilo dati prikladan odgovor. Lost je to uradio i na kraju se
saplitao na svakom koraku. Kao sto neko rece ovo je bila prica prije svega o dvojici pravih
detektiva (to sada mozemo sa obrazom konstantovati), njihovom medusobnom odnosu
i zivotnim filozofijama. Takode je bila prica, kako na kraju zakljucise, izmedu dobra i zla
i potencijalu koji svaki covjek ima u sebi za oboje.
Super mi je bila ona scena u pecini kada Rusti halucinira nesto sto bi se moglo opisati kao
vremenski vrtlog (bar sam ga ja tako dozivio), i koji se lijepo nadovezuje na onaj Rustijev
misticizam o vremenu kao o ravnom krugu koji se ponavlja iznova. Takode bi se moglo
povezati i sa onom pricom stare crnkinje o Carcosi kao "o onom koji jede vrijeme"
Svida mi se sav taj misticizam i razlicita vjerovanja koja su bila prozeta kroz seriju
i koja su navodno tipicna za Luzijanu, ali je dobro sto nisu dopustili da to bude
nit vodilja serije.