EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#476 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Truba »

kakva je ono karina da gib ne može protiv španije
a bih i cro su mogli odmah poslije rata
ili srb i cro 1998 :? :? :?

a uefa i fifa protiv politike
wolf07

#477 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

agent_zero wrote:
Idemedosumom wrote:80% tog belgijskog sastava smo mi vec 2x karali dok nas je Ciro vodio. Sad smo neuporedivo jaci ;-)
A oni 10x jači nego tad i zreliji. Plus sa odličnom atmosferom u i oko reprezentacije.

Daj ljudi, smirite doživljaje i budite realni...

Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Jbg zaboravio si napomenuti uvijek i svima neugodnu Andoru i dopadljivu igru Kipra!!! Koja crna Latvija i Litvanija ljudi nisu presli centra kako treba, samo je bilo pitanje kad cemo dati go ili vise njih. Ili mozda imaju jos neki Litvanija i Latvija za koje ja nisam nikad cuo. Muke sa Slovackom OK, ali broji se konacan ishod, pun mi je vise kuratz utakmica koje smo odlicno igrali - i izgubili!
shalla

#478 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by shalla »

Kao što neko reče, naš plasman na EP uopšte neće ovisiti o tekmama sa Belgijom tako da bezze smarate pričom Belgija ovakva Belgija onakva... Jesu jaki ko zemlja ali nisu rang Španije, Njemačke, Holandije tako da mislim da možemo uzeti 1 ili 3 boda a vjerujte mi čak i da u dvomeču sa njima uzmemo 0 bodova (što je skoro pa nemoguće) opet plasman neće doći u pitanje ako ostale tekme riješimo kako treba (prvenstveno gostovanja u Velsu i Izraelu)...

Dakle, mislim da ako se u ovom formatu kvalifikacija i sa ovom grupom ne plasiramo na EP (taman i da kiksamo i odemo u baraž tu će ti protivnici biti šta ja znam, Poljska, Slovenija, Mađarska, Austrija) onda jbg, onda samim tim i ne zaslužujemo da igramo to prvenstvo ;-)
The BEN10

#479 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by The BEN10 »

wolf07 wrote:
agent_zero wrote:Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Jbg zaboravio si napomenuti uvijek i svima neugodnu Andoru i dopadljivu igru Kipra!!! Koja crna Latvija i Litvanija ljudi nisu presli centra kako treba, samo je bilo pitanje kad cemo dati go ili vise njih. Ili mozda imaju jos neki Litvanija i Latvija za koje ja nisam nikad cuo. Muke sa Slovackom OK, ali broji se konacan ishod, pun mi je vise kuratz utakmica koje smo odlicno igrali - i izgubili!
Evo vidiš, i ovo je tipičan primjer kada se nema osjećaj za realnost. Pogledajte ba ljudi malo portale po regionu, prije svega Hrvatske, pa ćete vidjeti kako se kritički i oprezno pristupa svakoj utakmici. Ne mogu da shvatim našu javnost koja sve gleda crno-bijelo, pa jal je jak ili slab, ništa između.
Care, Portugal je 2 puta remizirao sa Izraelom, a domaći remi ih je koštao direktnog plasmana na SP! Vrijedi li spominjati da nas je isti taj Portugal ponizio, razvalio i skršio u 2 navrata!?
Kako misliš da je na kraju bitan rezultat - pa mi smo visili protiv Slovačke, i da smo bili malo nesretniji, išli bi opet u baraž gdje bi nas eventualno Portugal ponovo kršio. Ili da nismo imali onoliko sreće u Grčkoj, gdje je Gekas promašio nemoguće.
Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
cyprus

#480 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by cyprus »

shalla wrote: Jesu jaki ko zemlja ali nisu rang Španije, Njemačke, Holandije tako da mislim da možemo uzeti 1 ili 3 boda...
Po imenima definitivno jesu rang Holandije... Naravno, tu ima i drugi aspekt koji se često zanemaruje... Holandija ima bolju tradiciju i izgrađenu rutinu, tako da timski vjerovatno jeste jača od Belgije... Ali posmatrajući igrače pojedinačno, ne vidim da su Belgijanci imalo u podređenom položaju u odnosu na sjeverne susjede...

Španija i Njemačka trenutno jesu ultimativni nivo u Evropi, bez premca...
El_comadante

#481 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

malo statistike Belgija je učestovala na SP i EP dosta puta. Izrael je jednom bio na SP (1970) i 4 puta na asia cupu i jednom su bili prvaci. Vels je jednom bio i na SP i na EP. jedino Kipar i Andora se nikad nigdje nisu plasirali
što se tiče kvalifikacija i one nisu nimalo naivne i bezveze tamo če biti Češka ili Turska, Srbija ili Danska, Rumunija/Madjarska, itd znaći mnogo nezgodnih i neaš lahki protivnika
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#482 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Truba »

činjenica je da će sada manje reprezentacije biti okuražene jer faktički uz malo sreće 3 prva mjesta vode na prvenstvo
što je jedinstvena prilika za mnoge igrače
wolf07

#483 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

The BEN10 wrote:
wolf07 wrote:
agent_zero wrote:Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Evo vidiš, i ovo je tipičan primjer kada se nema osjećaj za realnost. Pogledajte ba ljudi malo portale po regionu, prije svega Hrvatske, pa ćete vidjeti kako se kritički i oprezno pristupa svakoj utakmici. Ne mogu da shvatim našu javnost koja sve gleda crno-bijelo, pa jal je jak ili slab, ništa između.
Care, Portugal je 2 puta remizirao sa Izraelom, a domaći remi ih je koštao direktnog plasmana na SP! Vrijedi li spominjati da nas je isti taj Portugal ponizio, razvalio i skršio u 2 navrata!?
Kako misliš da je na kraju bitan rezultat - pa mi smo visili protiv Slovačke, i da smo bili malo nesretniji, išli bi opet u baraž gdje bi nas eventualno Portugal ponovo kršio. Ili da nismo imali onoliko sreće u Grčkoj, gdje je Gekas promašio nemoguće.
Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
Care i mi smo 2 puta razmazali Belgiju po terenu! Nije taj tim bio tako drasticno drugaciji od ovog koji nam dolazi u naredne kvalifikacije. Jesu se popravili ali nismo ni mi pasli travu. Osim toga, moj komentar koji si ti citirao vise je bio osvrt na neke nebuloze oko nasih "problema" sa pribaltickim drzavama koje nam nisu uzele boda od kako je krme rep zavrnulo. Za Belgiju sam vec rekao da moze sve da se desi u obje tekme tako da to ponavljam vec treci put. Izrael jeste nepoznanica ali nije to nesto nerjesivo, jbg kad su igrali zadnji put baraz???? Mi smo stalna musterija za veliko takmicenje vec zadnjih desetak godina, valjda to znaci nesto. Mislim da su Kipar i Vels ipak truba bez obzira sto jednom u sto godina nekome poput Islanda otkinu bod.
S druge strane, slazem se s tobom kad kazes da treba biti oprezan. Pa nece niko sam od sebe dati tri boda. Trebace dobro oznojit guzove sa svakim timom ali prolaz na EP nije uopste neka naucna fantastika.
The BEN10

#484 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by The BEN10 »

wolf07 wrote:Care i mi smo 2 puta razmazali Belgiju po terenu! Nije taj tim bio tako drasticno drugaciji od ovog koji nam dolazi u naredne kvalifikacije. Jesu se popravili ali nismo ni mi pasli travu.
Naravno da su Belgijanci dramatično bolji u odnosu na onda- pogledaj samo Hazarda kako igra. No dobro, slažemo se da su prvi favoriti i da ćemo ako remiziramo sa njima jednom, ili čak oba puta, reći da smo uspjeli.
E sad, slažemo se da je naša šansa kao i do sada dobra igra sa malima..
wolf07 wrote:
The BEN10 wrote:Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
Izrael jeste nepoznanica ali nije to nesto nerjesivo, jbg kad su igrali zadnji put baraz???? Mi smo stalna musterija za veliko takmicenje vec zadnjih desetak godina, valjda to znaci nesto. Mislim da su Kipar i Vels ipak truba bez obzira sto jednom u sto godina nekome poput Islanda otkinu bod.
S druge strane, slazem se s tobom kad kazes da treba biti oprezan. Pa nece niko sam od sebe dati tri boda. Trebace dobro oznojit guzove sa svakim timom ali prolaz na EP nije uopste neka naucna fantastika.
Dakle, da ne idemo sad u krajnost - nisam rekao da su nerješivi, ali da im treba itekako pridavati pažnju. Priče tipa lahko ćemo, ne dolaze u obzir ni pod razno, naročito sa Izraelom, a Boga mi ni sa Velsom, pa ni Kiprom.
Nema veze kad je Izrael igrao baraž, činjenica je da su remizirali sa Portugalom 2 puta u zadnjim kvalifikacijama, od toga je drugi remi Portugalcima značio odlazak u baraž! Hoćemo se još jednom podsjetiti šta je nama taj isti Portugal uradio u 4 utakmice!? Kipar jeste blaža varijanta, ali isto tako, ne smije ni trenutka biti opuštanja.
Zamisli kako bi onda tek Švabe ili Španci trebali gledati na sve predstojeće utakmice, kad mi tako ležerno govorimo o ekipama koje Portugalu otkidaju 4 boda. POENTA koju naglašavam je upravo taj pristup - a upravo je taj pristup jedan od razloga zašto se pobjednici razlikuju od gubitnika...
Itakoto

#485 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

Ciji pristup? Nas na forumu, medija ili igraca i selektora?
Ako mislis na nas na forumu onda ti je losa poenta jer nas pristup naravno nista ne odlucuje. Mediji se jos nisu masovno oglasili niti najavljuju "petarde" protiv protivnika u grupi ili laganih 10 utakmica do Francuske. Ukoliko pak igraci i selektor ne pristupe ozbiljno i jednoj Andori a ne Izraelu, Velsu ili Kipru onda se mozemo komotno, da oprostite, popisati na ove kvalifikacije. Valjda je svima jasno da smo mi u ovim kvalifikacijama promijenili ulogu i da vise nismo lovci vec plijen.
Ako podjemo od pretpostavke da ce igraci i selektor profesionalno pristupiti svakoj utakmici cemu onda kuknjava da cemo se tesko nositi s Izraelom i Velsom? Mada ja mislim da smo mi svi tu u pet deka sto se tice ishoda ovih kvalifikacija samo sto volimo kontrirati jedni drugima, pocevsi od sebe prvog.
The BEN10

#486 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by The BEN10 »

Itakoto wrote:Ciji pristup? Nas na forumu, medija ili igraca i selektora?
Mislim na javno mnijenje, medije pogotovo, a onda i najširi auditorij - one obične hajmo reći navijače, koji prate rezultate i koji ne mare za formacijama, DV i ostalim džidža-midžama.
Dakle, naš mentalitet treba mijenjati, to je poenta. Dok je jednom švabi u podsvijesti da se bori i radi do zadnje sekunde, kod nas se priprema ražanj a zec u šumi. Godinama smo euforični bili, sjetimo se samo unaprijed upisanih pobjeda, i silnih razočarenja koja su slijedila nakon toga...
Itakoto

#487 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

The BEN10 wrote:
Itakoto wrote:Ciji pristup? Nas na forumu, medija ili igraca i selektora?
Mislim na javno mnijenje, medije pogotovo, a onda i najširi auditorij - one obične hajmo reći navijače, koji prate rezultate i koji ne mare za formacijama, DV i ostalim džidža-midžama.
Dakle, naš mentalitet treba mijenjati, to je poenta. Dok je jednom švabi u podsvijesti da se bori i radi do zadnje sekunde, kod nas se priprema ražanj a zec u šumi. Godinama smo euforični bili, sjetimo se samo unaprijed upisanih pobjeda, i silnih razočarenja koja su slijedila nakon toga...
Ne mozes mentalitet mijenjati i da hoces. Mozemo samo prihvatiti da smo tipicna balkanska nacija i kad ide, ide. Kad ne ide, pocinje paljba, i drvljem i kamenjem, prozivaju se igraci i navijaci, ne traze se samo ostavke strucnog staba vec i njihovo javno pogubljenje... sve "normala", sto bi rekli u Mostaru.
Mada mislim da nikad vise nece biti onakvog pritiska kao u zadnjih 4-5 godina, narocito u posljednjim kvalifikacijama. Treba i nas razumjeti na neki nacin. Tako malo nam je uvijek nedostajalo za neki veliki turnir iako smo imali vise kvaliteta od mnogih ucesnika. Upisane pobjede odnosno irealna razmisljanja su bili nista vise nego neka vrsta konfrontacije sa strahom od ponovnog neuspjeha, dakle jedna sasvim normalna reakcija. U tome se ne razlikujemo cak ni od Svaba koji doduse "pate" na dosta vecem nivou.
insaneinthebrain

#488 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by insaneinthebrain »

malo zanimljivosti

U našoj kvalifikacionoj grupi za EURO sve su zemlje "politički nestabilne"

http://www.tkportal.ba/Pregled.aspx?idn ... port&arh=0
Itakoto

#489 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

Samo nam jos fali Ukrajina u grupi :lol:
DonVitoN

#490 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonVitoN »

Black swan wrote:kakva je ono karina da gib ne može protiv španije
a bih i cro su mogli odmah poslije rata
ili srb i cro 1998 :? :? :?

a uefa i fifa protiv politike
:thumbup:

FIFA/UEFA I POLITIKA.
phillie

#491 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by phillie »

Fazon je sto Spanija valjda nije jos priznala Gibraltar kao nezavisnu drzavu, i taj teritorij smatra svojim...
Itakoto

#492 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

phillie wrote:Fazon je sto Spanija valjda nije jos priznala Gibraltar kao nezavisnu drzavu, i taj teritorij smatra svojim...
Jasna i ocekivana odluka FIFE/UEFE. Slican slucaj je i sa Azerbajdzanom i Armenijom radi Gorskog Karabaha i cinjenice da ove dvije drzave imaju samo potpisani prekid vatre ali ne i mirovni sporazum.
cyprus

#493 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by cyprus »

phillie wrote:Fazon je sto Spanija valjda nije jos priznala Gibraltar kao nezavisnu drzavu, i taj teritorij smatra svojim...
Gibraltar nije NIKO priznao kao nezavisnu državu, a mislim da oni ni ne traže nezavisnost :-D Gibraltar je britanski posjed, kojeg su Britanci maznuli u nekom ratu u 18. ili 19. stoljeću (nisam siguran) od Španaca... I Španci ga žele nazad :-D

Samo su u tom kontekstu licemjeri, jer recimo ne puštaju Seutu i Melilju Maroku, iako je situacija vrlo slična...
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#494 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

Meni ovi Albanci nisu jasni, hajd sto Kosovo nije priznato, ali imaju Albaniju, a svugdje se prse kad ih vani sretnes i kunu se u sqiperia...kako da nista taj tamo savez njihov ne radi na pridobijanju talenata? Oni bi imali stvarno strasnu reprezentaciju da im svi oni Svicarci, Svedjani i Januzaj igraju...
Point.

#495 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Point. »

Ni meni nije jasno zasto Behrami, Saciri, Dzemaili i odtali ne igraju za Albaniju, kao recimo Cana (on je sa Kosova). Kunu se u Sqiperia avamo igraju u vise reprezentacija nego Bosanci i Hercegovci. Imali bi oni sasvim dobru reprezentaciju tada. Al valjda i oni imaju svoje Seferovice i Tankovice.
AmiĐa_Idriz

#496 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by AmiĐa_Idriz »

Tipicoti wrote:Stadion Camp d’Esports d’Aixovall, Andorra la Vella (Andorra)
Kapacitet: 1.800 mjesta :shock:

Image
Sudeći na okolinu Pape bi trebao pripreme pred ovu tekmu odraditi na Alpama ili Magliću..da nam ne bude ko Argentincima protiv Venezuele,kad su svi redom počeli povraćati radi ne naviknutosti igranja na onolikim nadmorskim visinama :lol:
Point.

#497 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Point. »

Ona ledina gore se ubila za potpalit kakav rostilj ili okrenuti jagnje, tovar pive i laganini gledati trpanje.
pirmin

#498 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by pirmin »

Point. wrote:Ona ledina gore se ubila za potpalit kakav rostilj ili okrenuti jagnje, tovar pive i laganini gledati trpanje.

:mrgreen:
MOSALJOZE

#499 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

pirmin wrote:
Point. wrote:Ona ledina gore se ubila za potpalit kakav rostilj ili okrenuti jagnje, tovar pive i laganini gledati trpanje.

:mrgreen:
Ovo se zove uživancija
denimb

#500 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by denimb »

Upravu su Njemci bili kada su se prije 4-5 godina zalili na ove ekipe tipa Andora, Lihtenstajn...bezveze se putuje, smaraju se igraci, ni za sta...
Locked