a bih i cro su mogli odmah poslije rata
ili srb i cro 1998
a uefa i fifa protiv politike
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Jbg zaboravio si napomenuti uvijek i svima neugodnu Andoru i dopadljivu igru Kipra!!! Koja crna Latvija i Litvanija ljudi nisu presli centra kako treba, samo je bilo pitanje kad cemo dati go ili vise njih. Ili mozda imaju jos neki Litvanija i Latvija za koje ja nisam nikad cuo. Muke sa Slovackom OK, ali broji se konacan ishod, pun mi je vise kuratz utakmica koje smo odlicno igrali - i izgubili!agent_zero wrote:A oni 10x jači nego tad i zreliji. Plus sa odličnom atmosferom u i oko reprezentacije.Idemedosumom wrote:80% tog belgijskog sastava smo mi vec 2x karali dok nas je Ciro vodio. Sad smo neuporedivo jaci
Daj ljudi, smirite doživljaje i budite realni...
Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Evo vidiš, i ovo je tipičan primjer kada se nema osjećaj za realnost. Pogledajte ba ljudi malo portale po regionu, prije svega Hrvatske, pa ćete vidjeti kako se kritički i oprezno pristupa svakoj utakmici. Ne mogu da shvatim našu javnost koja sve gleda crno-bijelo, pa jal je jak ili slab, ništa između.wolf07 wrote:Jbg zaboravio si napomenuti uvijek i svima neugodnu Andoru i dopadljivu igru Kipra!!! Koja crna Latvija i Litvanija ljudi nisu presli centra kako treba, samo je bilo pitanje kad cemo dati go ili vise njih. Ili mozda imaju jos neki Litvanija i Latvija za koje ja nisam nikad cuo. Muke sa Slovackom OK, ali broji se konacan ishod, pun mi je vise kuratz utakmica koje smo odlicno igrali - i izgubili!agent_zero wrote:Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Po imenima definitivno jesu rang Holandije... Naravno, tu ima i drugi aspekt koji se često zanemaruje... Holandija ima bolju tradiciju i izgrađenu rutinu, tako da timski vjerovatno jeste jača od Belgije... Ali posmatrajući igrače pojedinačno, ne vidim da su Belgijanci imalo u podređenom položaju u odnosu na sjeverne susjede...shalla wrote: Jesu jaki ko zemlja ali nisu rang Španije, Njemačke, Holandije tako da mislim da možemo uzeti 1 ili 3 boda...
Care i mi smo 2 puta razmazali Belgiju po terenu! Nije taj tim bio tako drasticno drugaciji od ovog koji nam dolazi u naredne kvalifikacije. Jesu se popravili ali nismo ni mi pasli travu. Osim toga, moj komentar koji si ti citirao vise je bio osvrt na neke nebuloze oko nasih "problema" sa pribaltickim drzavama koje nam nisu uzele boda od kako je krme rep zavrnulo. Za Belgiju sam vec rekao da moze sve da se desi u obje tekme tako da to ponavljam vec treci put. Izrael jeste nepoznanica ali nije to nesto nerjesivo, jbg kad su igrali zadnji put baraz???? Mi smo stalna musterija za veliko takmicenje vec zadnjih desetak godina, valjda to znaci nesto. Mislim da su Kipar i Vels ipak truba bez obzira sto jednom u sto godina nekome poput Islanda otkinu bod.The BEN10 wrote:Evo vidiš, i ovo je tipičan primjer kada se nema osjećaj za realnost. Pogledajte ba ljudi malo portale po regionu, prije svega Hrvatske, pa ćete vidjeti kako se kritički i oprezno pristupa svakoj utakmici. Ne mogu da shvatim našu javnost koja sve gleda crno-bijelo, pa jal je jak ili slab, ništa između.wolf07 wrote:Jbg zaboravio si napomenuti uvijek i svima neugodnu Andoru i dopadljivu igru Kipra!!! Koja crna Latvija i Litvanija ljudi nisu presli centra kako treba, samo je bilo pitanje kad cemo dati go ili vise njih. Ili mozda imaju jos neki Litvanija i Latvija za koje ja nisam nikad cuo. Muke sa Slovackom OK, ali broji se konacan ishod, pun mi je vise kuratz utakmica koje smo odlicno igrali - i izgubili!agent_zero wrote:Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Care, Portugal je 2 puta remizirao sa Izraelom, a domaći remi ih je koštao direktnog plasmana na SP! Vrijedi li spominjati da nas je isti taj Portugal ponizio, razvalio i skršio u 2 navrata!?
Kako misliš da je na kraju bitan rezultat - pa mi smo visili protiv Slovačke, i da smo bili malo nesretniji, išli bi opet u baraž gdje bi nas eventualno Portugal ponovo kršio. Ili da nismo imali onoliko sreće u Grčkoj, gdje je Gekas promašio nemoguće.
Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
Naravno da su Belgijanci dramatično bolji u odnosu na onda- pogledaj samo Hazarda kako igra. No dobro, slažemo se da su prvi favoriti i da ćemo ako remiziramo sa njima jednom, ili čak oba puta, reći da smo uspjeli.wolf07 wrote:Care i mi smo 2 puta razmazali Belgiju po terenu! Nije taj tim bio tako drasticno drugaciji od ovog koji nam dolazi u naredne kvalifikacije. Jesu se popravili ali nismo ni mi pasli travu.
Dakle, da ne idemo sad u krajnost - nisam rekao da su nerješivi, ali da im treba itekako pridavati pažnju. Priče tipa lahko ćemo, ne dolaze u obzir ni pod razno, naročito sa Izraelom, a Boga mi ni sa Velsom, pa ni Kiprom.wolf07 wrote:Izrael jeste nepoznanica ali nije to nesto nerjesivo, jbg kad su igrali zadnji put baraz???? Mi smo stalna musterija za veliko takmicenje vec zadnjih desetak godina, valjda to znaci nesto. Mislim da su Kipar i Vels ipak truba bez obzira sto jednom u sto godina nekome poput Islanda otkinu bod.The BEN10 wrote:Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
S druge strane, slazem se s tobom kad kazes da treba biti oprezan. Pa nece niko sam od sebe dati tri boda. Trebace dobro oznojit guzove sa svakim timom ali prolaz na EP nije uopste neka naucna fantastika.
Mislim na javno mnijenje, medije pogotovo, a onda i najširi auditorij - one obične hajmo reći navijače, koji prate rezultate i koji ne mare za formacijama, DV i ostalim džidža-midžama.Itakoto wrote:Ciji pristup? Nas na forumu, medija ili igraca i selektora?
Ne mozes mentalitet mijenjati i da hoces. Mozemo samo prihvatiti da smo tipicna balkanska nacija i kad ide, ide. Kad ne ide, pocinje paljba, i drvljem i kamenjem, prozivaju se igraci i navijaci, ne traze se samo ostavke strucnog staba vec i njihovo javno pogubljenje... sve "normala", sto bi rekli u Mostaru.The BEN10 wrote:Mislim na javno mnijenje, medije pogotovo, a onda i najširi auditorij - one obične hajmo reći navijače, koji prate rezultate i koji ne mare za formacijama, DV i ostalim džidža-midžama.Itakoto wrote:Ciji pristup? Nas na forumu, medija ili igraca i selektora?
Dakle, naš mentalitet treba mijenjati, to je poenta. Dok je jednom švabi u podsvijesti da se bori i radi do zadnje sekunde, kod nas se priprema ražanj a zec u šumi. Godinama smo euforični bili, sjetimo se samo unaprijed upisanih pobjeda, i silnih razočarenja koja su slijedila nakon toga...
Black swan wrote:kakva je ono karina da gib ne može protiv španije
a bih i cro su mogli odmah poslije rata
ili srb i cro 1998![]()
![]()
![]()
a uefa i fifa protiv politike
Jasna i ocekivana odluka FIFE/UEFE. Slican slucaj je i sa Azerbajdzanom i Armenijom radi Gorskog Karabaha i cinjenice da ove dvije drzave imaju samo potpisani prekid vatre ali ne i mirovni sporazum.phillie wrote:Fazon je sto Spanija valjda nije jos priznala Gibraltar kao nezavisnu drzavu, i taj teritorij smatra svojim...
Gibraltar nije NIKO priznao kao nezavisnu državu, a mislim da oni ni ne traže nezavisnostphillie wrote:Fazon je sto Spanija valjda nije jos priznala Gibraltar kao nezavisnu drzavu, i taj teritorij smatra svojim...
Sudeći na okolinu Pape bi trebao pripreme pred ovu tekmu odraditi na Alpama ili Magliću..da nam ne bude ko Argentincima protiv Venezuele,kad su svi redom počeli povraćati radi ne naviknutosti igranja na onolikim nadmorskim visinamaTipicoti wrote:Stadion Camp d’Esports d’Aixovall, Andorra la Vella (Andorra)
Kapacitet: 1.800 mjesta![]()
Point. wrote:Ona ledina gore se ubila za potpalit kakav rostilj ili okrenuti jagnje, tovar pive i laganini gledati trpanje.
Ovo se zove uživancijapirmin wrote:Point. wrote:Ona ledina gore se ubila za potpalit kakav rostilj ili okrenuti jagnje, tovar pive i laganini gledati trpanje.