Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Skijaš

#476 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Kinesko prkno wrote:Nisu se ljudi ni 92 borili za drzavu,vrijednosti,teritorijalne integritete,nego za porodice,opstanak,postojale su moralne vertikale,vojnicka solidarnost,a danas ,danas moj dobri skijasu ,razigrani sin nekog glavonje posmrce za noc godisnju potrosacku korpu prosjecne porodice.Zato nemoj da ti bude krivo sto se neko ne bori za "takvu "drzavu.
Nema mi šta biti krivo, to je lični izbor i ako neko u slučaju ponovnog oružanog sukoba odluči stajati po strani, ja to apsolutno poštujem. Kao što bi i taj neko trebao poštivati izbor onih koji bi se suprotstavili velikosrpskoj pobuni. Evo, ja ti kažem da je za mene sasvim u redu to što ti u slučaju pokušaja otcjepljenja manjeg entiteta ne bi ni prstom mrdnuo. Pošteno od mene ? Zašto je tebi problem ako ja kažem da bih ja tu neku deklaraciju o otcjepljenju naoružan dočekao u Podrinju ?

I još jednom, ne želim rat, ko ga htio, u kući mu bio. Ali reći kako bi u slučaju pokušaja secesije bilo krvi nije huškanje na rat, naprotiv, do rata može doći samo ako oni koji stalno prijete raspadom zemlje osjete da tog otpora neće biti. Tako se dovodimo u paradoksalnu situaciju da u korist rata rade upravo oni koji tvrde da rata ne bi bilo.
exliberal-ex

#477 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

Skijaš wrote:
Kinesko prkno wrote:Nisu se ljudi ni 92 borili za drzavu,vrijednosti,teritorijalne integritete,nego za porodice,opstanak,postojale su moralne vertikale,vojnicka solidarnost,a danas ,danas moj dobri skijasu ,razigrani sin nekog glavonje posmrce za noc godisnju potrosacku korpu prosjecne porodice.Zato nemoj da ti bude krivo sto se neko ne bori za "takvu "drzavu.
Nema mi šta biti krivo, to je lični izbor i ako neko u slučaju ponovnog oružanog sukoba odluči stajati po strani, ja to apsolutno poštujem. Kao što bi i taj neko trebao poštivati izbor onih koji bi se suprotstavili velikosrpskoj pobuni. Evo, ja ti kažem da je za mene sasvim u redu to što ti u slučaju pokušaja otcjepljenja manjeg entiteta ne bi ni prstom mrdnuo. Pošteno od mene ? Zašto je tebi problem ako ja kažem da bih ja tu neku deklaraciju o otcjepljenju naoružan dočekao u Podrinju ?

I još jednom, ne želim rat, ko ga htio, u kući mu bio. Ali reći kako bi u slučaju pokušaja secesije bilo krvi nije huškanje na rat, naprotiv, do rata može doći samo ako oni koji stalno prijete raspadom zemlje osjete da tog otpora neće biti. Tako se dovodimo u paradoksalnu situaciju da u korist rata rade upravo oni koji tvrde da rata ne bi bilo.
Ama skijas I ti I patriotizam za cjelovitu...koju ba cjelovitu, jel to znaci da bi sad neko isao da se bori za neku vukojebinu po istocnoj bosni gdje bosnjaka nema ni na mapi ...za to vrijeme mislis da bi hrvati sjedili sa strane I cekali da se zavrsi poluvrijeme pa da onda traze ustupke za sebe...nego da te pitam nesto eto imas hdz koji politicki jebe drzavu gore nego dodik, ako ste tolike patriote sto neposaljete specijalne snage da pohapse njih pa da se pokrene federacija...ili se samo policija salje kad im istekne upotrebna vrijednos ko sto je Budimiru napakovano ( bezuspjesno).
ako ste tolike patriote sto onda nepocistite sljam koji se obogatio poslije rata, eno poljine samo rasturite nemorate ganjat po vecim mjestima...ti ko zavrzlama sve je velikosrpska zavjera, zapamti dokle god je Sarajevo uguseno u kriminalu I korupcij niko ti se nece ni pocesat za drzavom...jel mislis da ljudi nevide sta se desava I kako je ko prosao u proslom ratu...
Kinesko prkno

#478 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Kinesko prkno »

Skijaš wrote:

Ovo boldano i jeste poenta mog posta,generalno gledajuci ,velikosrpska politika jaca bosanski patriotizam i obrnuto,pa sjeti se samo sinhronizovane price o 100% BiH i referendumu u RS,politicka simbioza koja priprema narod za novu turu topovskog mesa.I nije meni problem sto bi ti docekao deklaraciju u otcjepljenju naoruzan u Podrinju,ja na Grmecu ,neko na Manjaci,vec sto "svi" ne bi docekali naoruzani u Podrinju,Grmecu ili Manjaci.Preziviti sve to da bi covjek drugi put ispao budala,bilo bi mi gore nego sto disolucija .
Skijaš

#479 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Kinesko prkno wrote:
Skijaš wrote:

Ovo boldano i jeste poenta mog posta,generalno gledajuci ,velikosrpska politika jaca bosanski patriotizam i obrnuto,pa sjeti se samo sinhronizovane price o 100% BiH i referendumu u RS,politicka simbioza koja priprema narod za novu turu topovskog mesa.I nije meni problem sto bi ti docekao deklaraciju u otcjepljenju naoruzan u Podrinju,ja na Grmecu ,neko na Manjaci,vec sto "svi" ne bi docekali naoruzani u Podrinju,Grmecu ili Manjaci.Preziviti sve to da bi covjek drugi put ispao budala,bilo bi mi gore nego sto disolucija .
Meni disolucija nije prihvatljivo rješenje, a od tebe je dovoljno da im aktivno ne pomažeš ako krenu putem otcjepljenja, ništa se više od tebe ne traži.
Skijaš

#480 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

exliberal-ex wrote:
Skijaš wrote:

Ama skijas I ti I patriotizam za cjelovitu...koju ba cjelovitu, jel to znaci da bi sad neko isao da se bori za neku vukojebinu po istocnoj bosni gdje bosnjaka nema ni na mapi
Nisam Bošnjak i ovo ne gledam kao sukob plemena. Samo mislim da je ispravno braniti multietničko društvo u okvirima BiH. Zato je Bosna i Hercegovina vrijedna, ne zbog njenih planina i dolina, nego zbog onih vrijednosti koje isplivaju na površinu kada se suzbije mržnju a podrži suživot. Kada pop kupi tepih za novoizgrađenu džamiju, kada se Admira zaljubi u Boška, kada Srđan brani Alena, to se ne može parama kupiti i za to vrijedi dati sve, pa i poginuti.
Last edited by Skijaš on 16/12/2013 04:38, edited 1 time in total.
Kinesko prkno

#481 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Kinesko prkno »

Dobro,druze komandire,primljeno k znanju :bih: :bih: :bih:
Maharadza

#482 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Maharadza »

Na 3:23 sve rečeno:
Sada evo, u ovome predahu, jer ko sa hajducima i vucima živi nikada mira neće imati, dobismo malo vremena da se prisjetimo naših mrtvih, živih heroja, naših Gazija i Šehida! Neka im je rahmet!
Pamet u glavu! ;-)
xaris

#483 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by xaris »

Ovdje je ludilo svakih 50ak godina - to znamo iz historije. Trenutno stanje je katastrofalno što se tiče ekonomije a mediji samo pričaju o štrajku i prepucavanju oko Srba,Hrvata i Bošnjaka.Narodu je utuvito u glavu da ga ovi drugi i treći mrze te da su oni krivi za sve.Mišljenja sam da ako se ovdje promjeni situacija i narod bude radio neće onda nikom biti do puške već misliti samo na obitelj,prijatelje,posao i budućnost djece. Možda će te misliti da lupam gluposti ili previše vjerujem dokumentaricima ALI - Neku noć na Al-Jazzera gledam priču o ,,7 SESTARA,, - 7 naftnih kompanija koji diktiraju naftom od 1928 pa do danas. Mnoge su države diplomatijom sjebali,mnoge su ratove započeli i mnoge prekinuli samo za radi njihove koristi.Jedna od tih ,,sestara,, je naftna kompanija SHELL koja je dobila ovlasti da ISTRAŽUJE TLO BIH / TRAŽI NAFTU u BiH a već nam je od ranije poznate da imamo nafte ! Gdje se oni upetljaju tu ili bude rata ili drastično se poveća standard života. Desil se ovo prvo poručujem vam da samo se vi pobrinite za centralnu Bosnu da ne presijeku Bihać-Sarajevo a nama pustite Banja Luku,Prijedor i ostale mahale.I ne znam zašto će nas Bošnjake plašiti novi rat kad nas je oko 60% u državi,imamo svoj identitet i što je najvažnije - svaka kuća oružje ima za razliku od 90ih. :wink: NAVIJAM ZA OVO DRUGO :)
Gojeni H

#484 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Gojeni H »

Kinesko prkno wrote: U ovome boldanom se i nalaze 80% "odbrambenog "kapaciteta drzave,s tim da karakter rata o kojem ti govoris bi bio napadacki.U slucaju disolucije nema potrebe braniti Travnik,Sarajevo,Zenicu nego valja preko brda napadati (oslobadjati) B.Luku,Doboj,Prijedor.Pa da,tu su pozitivne vrijednosti,patriotizam,teritorijalni integritet,kljucni faktori napadackog rata .
.Malo je romanticarski spominjati ove stvari u drzavi u kojoj djeca umiru zbog nekakvog JMbg,veterani rata -obicni ljudi koji su branili porodice i svoju egzistenciju masu glavama zbog PTSP-a na ivici gladi,dok njihova djeca stvaraju pogresne vrijednosti gledajuci retardirane muflone tipa Ese Radeljasa kako vozaju makine od 150000 eura i nadimaju super zgodne manekenke ,samo zato jer im se da,a sve to pod krinkom demokratije i transparenosti,sto bi drugo neki drugi muflon"po zakonu".I sve to gdje su ljudi dobri i meki,posteni i fini al yebga eto ako nemas 2 milje ,ni ukopati te nece, pa vidis tu su kuce od cokolade ,pa jos ako je nacelnik iz tvog sela napravi se i put,za godinu-dvije,nemas brige,onaj drzavni cemo jos 20 godina klepati ne bili se sa Zenicom sastavili.Ne trebaju nam fabrike,sta ce nama fabrike,ima dzamija,milina -podno grijanje,a na otvoru dzamije ,sunce nase milo drago reis-eto ,kaze u maniru djeda mraza,evo godine bili ste dobri bosnjaci,uzecu vam za otvor samo 30000 hiljada,al da nastavite ovako i sve to uz parolu "DA te nije Alija".Drzava kazes ti ,dok u oni u Bihacu kazu ,drzava to je Sarajevo,pa oni nas ne yebu ni 2 %,nista rezi Kljuc,Sanski most,gasi radio,skolu,dok oni u Sanskom mostu imaju repliku ,majku im opet ga popusismo u kantonalnom budzetu,valja opet krasti,ugradjivati,taliti se,sto kad mogu oni gore,oni tamo i vamo.Ti kad kazes drzava ja vidim kolo u kojem Zlaja,Tihi,Dodik i ini igraju kolo po rebrima uplakane majke koja salje gladno dijete u skolu,vidim izoblicenog penzionera koji sam od sebe krije marku ,u nadi da nadje kad mu dodju crnji dani,vidim one 3 krave iz Tuzle kako se izivljavaju nad slabijim od sebe,vidim hodzu kako trpa u zadnji padze 300 kermica od jasina,vidim zlobu i zavist,...............

Da se vratim na temu i prestanem sa preseravanjem:
Nisu se ljudi ni 92 borili za drzavu,vrijednosti,teritorijalne integritete,nego za porodice,opstanak,postojale su moralne vertikale,vojnicka solidarnost,a danas ,danas moj dobri skijasu ,razigrani sin nekog glavonje posmrce za noc godisnju potrosacku korpu prosjecne porodice.Zato nemoj da ti bude krivo sto se neko ne bori za "takvu "drzavu.
Slozili smo se da velikosrpska masinerija nije mrtva. Takodje da teznje ka secesiji suzbija samo znanje onih na onoj strani da bi to znacio rat za koji nisu 55 puta jaci kao sto su bili 92.
Skijas je vec rekao da ovu pricu ne bi trebalo gledati kao ko zeli a ko ne zeli rat.

Dakle, bez odugovlacenja, sta ti predlazes? Pobjeci ne mozemo ili necemo svi. Hocemo li pustiti mozak na pasu i praviti se da se danas ne iskopavau masovne grobnice, a da cetnicki pilici ne cekaju da zavrse sto su poceli 92-e?
Hocemo li se opet nadati da ce nam neko drugi pomoci?
Opet, sta predlazes?
Basvod

#485 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Teznje o secesiji suzbija Ustav BiH, Dejtonski sporazum i znanje da niko u svijetu ne bi podrzao jednostranu secesiju. A sto se tice straha od Bosnjaka... ne bi se zbog tog niko pocesao.
huone

#486 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Basvod wrote:A sto se tice straha od Bosnjaka... ne bi se zbog tog niko pocesao.
Ja mislim da bi se vi kukavci i vise nego pocesali... ali dobro, ukazace vam se prilika kad tad pa cete pokazati kakvi ste mangupi.

Mi smo referendum proglasili 92. kad smo bili u najgoroj poziciji i kad su nam cetnici prijetili genocidom i nestankom... ne znam sta vi hrabra momcad cekate...
muzicar_iz_parka

#487 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by muzicar_iz_parka »

Kad bi uzimao forume za ozbiljno, kod nas bi rat počeo već odavno.
Daidža Sam je tu, onaj ko bude počinjao neke "ratne avanture" dobiće po nosu u roku od par dana, toga su svi svjesni na ovoj tragikomičnoj političkoj sceni BiH, zato osim praznih riječi u svrhu političke promocije ništa drugo se i ne dešava.
Ako malo posmatramo razvoj zadnjih godina u komšiluku i susdjedstvu, njihove oružane snage su na silaznoj putanji, većinu budžeta jedu plate a ništa ne nabavljaju naročito, samim time opasnost je manja da će njihovi proxy kod nas ići u neke sukobe.
zoljaM80

#488 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

@kineskoprkno

Nek si ti povezao gradnju džamija sa negradnjom fabrika, navikli smo na to :-)
suncokret10

#489 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

muzicar_iz_parka wrote:Kad bi uzimao forume za ozbiljno, kod nas bi rat počeo već odavno.
Daidža Sam je tu, onaj ko bude počinjao neke "ratne avanture" dobiće po nosu u roku od par dana, toga su svi svjesni na ovoj tragikomičnoj političkoj sceni BiH, zato osim praznih riječi u svrhu političke promocije ništa drugo se i ne dešava.
Ako malo posmatramo razvoj zadnjih godina u komšiluku i susdjedstvu, njihove oružane snage su na silaznoj putanji, većinu budžeta jedu plate a ništa ne nabavljaju naročito, samim time opasnost je manja da će njihovi proxy kod nas ići u neke sukobe.
a hoće li tu biti za 30-50 godina?
zavrzlama

#490 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zavrzlama »

Basvod wrote:Teznje o secesiji suzbija Ustav BiH, Dejtonski sporazum i znanje da niko u svijetu ne bi podrzao jednostranu secesiju. A sto se tice straha od Bosnjaka... ne bi se zbog tog niko pocesao.
defetizam i obmana gore na sprat ,lijevo cetvrta vrata :wink:

BIH brane brojnost i snaga onih koji su za BIH a ne ustav BIH....velikosrbi bi sutra proglasili nezavisnost,kad bi mislili kao ti da bi bosnjaci se samo pocesali i BIH branili ustavom BIH kojeg je prekrsila velikosrpska strana...to je san snova velikosrbima,proglasis nezavisnost,nema sukoba i narednih 100 godina pregovaras po svjetskim konferencijama o statusu BIH i novonastale fakticke situacije 8) ...Ustav BIH jedino svrstava onu stranu koj bi ga prekrsila u pobunjenicku i nelegitimnu,sto bi dalo legalitet onim snagama koji bi ostali uz BIH i njen ustav...
Last edited by zavrzlama on 16/12/2013 09:22, edited 1 time in total.
Rudi33

#491 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Rudi33 »

Jebo vas rat, pobrinite se radije da čim prije uđete u NATO pa će on da vas brani. :-D
muzicar_iz_parka

#492 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

suncokret10 wrote:
Nisam konsultovao vidovitu Džemilu, trenutno je kod famelije u Dansku, kad se vrati pitaću. :D

Ko će to znati, možda ni planete ne bude za 50 godina a kamoli USA, međutim to je nebitno, živi se u sadašnjosti, a ne u daljoj prošlosti ili budućnosti.

Uglavnom oni imaju avione stacionirane nekih sat vremena leta od nas (Aviano), susjed je član NATO-a (znači ne mogu braniti prelet), pa ko hoće da se igra rata dobiće po nosu, pošto nijedna strana nije poput Hamasa ili Hezbolaha da im odgovara decenijska gerilska borba, brzo bi se završilo nakon par bombi na glavu.
suncokret10

#493 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

muzicar_iz_parka wrote:
suncokret10 wrote:
Nisam konsultovao vidovitu Džemilu, trenutno je kod famelije u Dansku, kad se vrati pitaću. :D

Ko će to znati, možda ni planete ne bude za 50 godina a kamoli USA, međutim to je nebitno, živi se u sadašnjosti, a ne u daljoj prošlosti ili budućnosti.

Uglavnom oni imaju avione stacionirane nekih sat vremena leta od nas (Aviano), susjed je član NATO-a (znači ne mogu braniti prelet), pa ko hoće da se igra rata dobiće po nosu, pošto nijedna strana nije poput Hamasa ili Hezbolaha da im odgovara decenijska gerilska borba, brzo bi se završilo nakon par bombi na glavu.
to za šta tebi treba džemila drugi ljudi vide i bez nje, jer su za razliku od tebe išli u školu, uče historiju. u sadašnjosti se živi ali se sprema za budućnost, jer kad budućnost dođe tada je već kasno, il si spreman ili si u tomašici. pa ti vidi gdje si.
daddy-kool

#494 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by daddy-kool »

emil_L wrote: Opetujem se, najvrijednija oprema je legitimitet i ostaje tamo gdje je i danas. U Sarajevu...
Da ti predstavim scenarij (hipotetički naravno)..

Dodik i ostala genocidna bulumenta iz zločinačke tvorevine jednog dana jednostavno proglase nezavisnost.
Svima je poznato da u Ustavu BiH koji je direktan produkt mirovnog sporazuma, ne postoji mogućnost odcjepljenja entiteta.
Tada Sarajevo može proglasiti ratno stanje i početi ubrzano naoružavanje LEGITIMNIH vojnih formacija države BiH i pri tome ne kršeći niti jedan međunarodni akt o suverenitetu.
Nestankom OS BiH, odnosno njihovim gašnjem, koga bi Sarajevo moglo naoružavati i pri tome sačuvati legitimitet?
Mogli bi npr. naoružavati patriote (CIVILE) što automatski stavlja antiustavni akt odcjepljenja u ravan civilnih nesuglasica. Bilo kakav završetak mogućih trvenja bio bi samo završetak građanskog rata u kome nitko ne bi imao legitimitet države jer bi se sve pokušalo pretvoriti u "entičke sukobe zaraćenih CIVILNIH formacija"....

E vidiš, to je davno pročitano i zbog tog se BiH okrenula NATO-u jer NATO garantuje opstanak OS BiH a samim tim i legitimitet političkih institucija. Velika je zabluda proturanje teze da NATO garantuje fizički opstanak BiH. Taj opstanak garantuju Bošnjaci i svi ostali patrioti koji ovu zemlju smatraju svojom.

Ukratko ovo je glavni razlog zbog čega bošnjačke stranke nikada neće dozvoliti ukidanje OS-a. Prvi put kada budeš čuo da postoji neka stranka koja zagovara nestanak OS-a BiH, znaj da su tada Bošnjaci odustali od BiH kao države slobodnih ljudi i da im je cilj "bošnjakistan"..ukratko, to bi bilo to...
:thumbup:

Upravo tako.

btw. Od kuda ideja da smo nenaoružani? (ili su to one generalske - jedinice nikada nisu potpuno spremne, nikada dovoljno mts-a)
Last edited by daddy-kool on 16/12/2013 09:40, edited 2 times in total.
Hafis

#495 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

suncokret10 wrote: to za šta tebi treba džemila drugi ljudi vide i bez nje, jer su za razliku od tebe išli u školu, uče historiju. u sadašnjosti se živi ali se sprema za budućnost, jer kad budućnost dođe tada je već kasno, il si spreman ili si u tomašici. pa ti vidi gdje si.
Hoćeš reći bolje je danas usmjeriti kućni proračun u dugoročno ulaganje u duge cijevi nego u aluminijske prozore, namještaj ili ne dao bog dijete upisati na fakultet.
spreca

#496 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by spreca »

Hafis wrote:
suncokret10 wrote: to za šta tebi treba džemila drugi ljudi vide i bez nje, jer su za razliku od tebe išli u školu, uče historiju. u sadašnjosti se živi ali se sprema za budućnost, jer kad budućnost dođe tada je već kasno, il si spreman ili si u tomašici. pa ti vidi gdje si.
Hoćeš reći bolje je danas usmjeriti kućni proračun u dugoročno ulaganje u duge cijevi nego u aluminijske prozore, namještaj ili ne dao bog dijete upisati na fakultet.
Gdje god nadjes plodno mjesto ti pusku posadi,jer ce jednom da te i nagradi
suncokret10

#497 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by suncokret10 »

Hafis wrote:
ne znam, pitaj one u tomašici.
muzicar_iz_parka

#498 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Nema veze što nisam išao u školu, mene raja volu mnogo jer pjevam bolje od Šabana i Keme. :D

Situacija 1992 i 2013 nije ista, kao prvo imamo vojno prisustvo zapada na našoj teritoriji a kao drugo oni su odgovorni za nadzor vazdušnog prostora (Air policing), što u daljem kontekstu znači da će u slučaju bilo kakvih pokušaja reagovati.
Koliko dugo bi recimo gazda Mile mogao voditi neki imaginarni rat kad bi mu palo par desetina NATO bombi na glavu, Milošević je izdržao dva i po mjeseca sa čitavim JNA arsenalom 1999, toliko opremljen niko više neće na ovim prostorima biti.
Isto bi se desilo i sa bilo kim drugim ko bi nešto pokušao na svoju ruku.
Koliki su vojni budžeti Srbije i Hrvatske? U prosjeku ne puno veći od BiH, jedni i drugi muku muče da nabave par novih aviona
i druge ozbiljnije vojne opreme, znači malo prostora za neke avanture kod nas, dal direktno ili indirektno.
Steely Dan

#499 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

Exliberal-ex je napisao la :
Ama skijas I ti I patriotizam za cjelovitu...koju ba cjelovitu, jel to znaci da bi sad neko isao da se bori za neku vukojebinu po istocnoj bosni gdje bosnjaka nema ni na mapi
A zasto su se Hrvati isli boriti u Knin i za Knin , Benkovac ...kada tamo nije bilo Hrvata ni na mapi . Zasto su se Srbi borili za Kosovo kada tamo nema Srba ni na mapi . Zasto Crnogorci ne poklone Ulicinj Albaniji jer tamo nema Crnogoraca ni na mapi nego zive albanci , uglavnom . Zasto se Francuzi , Englezi ...bore za neke egzoticne otoke gdje osim banana nema nista drugo . Slusaj kumasine , istocna Bosna je dio drzave Bosne i Hercegovine u kojoj je u jednom vijeku u razmaku od 50 godina napravljen 2 puta genocid nad Bosnjacima .Na tvoju nesrecu tamo ce ici Bosnjaci sa puskom ili bez nje . Sutra ili za 10 dana svejedno . Budi siguran u to . svoje zelje pohrani u srpskoj akedemiji kao sjecanje na dane kada su srpski fasiti ubijali Bosnjake kao stoku . Nikad vise . Nikad !!!!! Zapamti . A gledaces oluju . Gledaces sigurno . :evil: :evil:
ob433

#500 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by ob433 »

ma kad shvatiti da je Istočna Bosna izgubljena , bit će vam lakše da razmotrite kakve gluposti pričate , čuj iće Bošnjaci s puškom ,a preko Drine 8 miliona Srba ...neki forumaši su stvarno u rangu naših ratnih komadanata , ni plana ni programa ,samo nek se gine ..
Locked