Zlatna lopta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#476 Re: Zlatna lopta
Nego, ko je Messija oblacio? Zisko iz Gorazda

- Partijaner
#477 Re: Zlatna lopta
Jedan Matthias Sammer je dobio ispred Ronalda 96.popokatepetl_com wrote:Pricajte sta hocete Ribery je otresao Messija i Barcelonu sa Bayernom a otreso bi i Reala da ih Lewandovski nije natrpao uzeo je sve moguce trofeje i bio je najbolji igrac najbolje ekipe za tu godinu. Ako to nije dovoljno za zlatnu loptu onda nista nije, jer ipak Ronaldo je natrpao 80 golova od cega vecinu bankrotiranim ekipama iz Primere, osvojio je kurac sa najskupljom ekipom svijeta, od Messija jeste bio bolji ali od Riberya nije. Riberya jebe sto nema dovoljno fanova na fejsbuku i lajkova na slike ko pomenuta dvojica. Da odaberu 20-ak strucnjaka da izaberu najboljeg igraca svijeta sigurno je da bi Ribery bio najbolji. I nemojte mi molim vas pricati o individualnoj nagradi kad je istu dobio Canavaro a npr. jedan Henry koji je individualno trebao dobiti minumum jednom u svoje vrijeme nije dobio nagradu.
Ronaldo mozda jest bolji igrac od Bilala, ali je Rib imao uspjesniju sezonu, uostalom sto se bira svake godine novi igrac.
Dobro si ti rekao, Riberi nije mozda medijski popracen kao ova dvojica, ali eto.
- pussysmoke
#478 Re: Zlatna lopta
E sad ide malo on priča šta bi bilo kad bi bilo...Crvena Tifoza wrote:Sta bi tek bilo da je igrao svaku utakmicu.
- pussysmoke
#479 Re: Zlatna lopta
Ronaldo je fakat pravi egoista, čuj molim te ovo: "Ovo je nagrada cijelog kolektiva. Nagrada za upravu kluba, igrače i svakako za navijače."
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ronald ... /140114118
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ronald ... /140114118
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
- skenderija04
#481 Re: Zlatna lopta
Ronaldinho kaze :" Ja imam 5 zlatnih lopti"

- pussysmoke
-
Crvena Tifoza
#483 Re: Zlatna lopta
Zasto bi mjenjao klubove? Znaci i Totti bi bio 50% od onoga da je otisao u Madrid kad su mu nudili.pussysmoke wrote:E sad ide malo on priča šta bi bilo kad bi bilo...Crvena Tifoza wrote:Sta bi tek bilo da je igrao svaku utakmicu.Šta bi bilo kad bi Messi malo promijenio sredinu? Siguran sam da bi bio 50% onoga što je sad. Mijenjaj malo klubove, da vidimo kako se snalaziš u različitim okolnostima.
- pussysmoke
#484 Re: Zlatna lopta
Ko zna? Promijeniš klub pa pokažeš od čega si napravljen. Jednostavno.Crvena Tifoza wrote:Zasto bi mjenjao klubove? Znaci i Totti bi bio 50% od onoga da je otisao u Madrid kad su mu nudili.
-
Crvena Tifoza
#485 Re: Zlatna lopta
Znaci to je nova verzija price. Promjeni sredinu. Prije je bilo, Messi je pola Barcelone. Sad covjek bio povrijedjen skoro pa pola godine, ali opet Barca ubjedljivo prva u Spaniji.pussysmoke wrote:Ko zna? Promijeniš klub pa pokažeš od čega si napravljen. Jednostavno.Crvena Tifoza wrote:Zasto bi mjenjao klubove? Znaci i Totti bi bio 50% od onoga da je otisao u Madrid kad su mu nudili.
Ali eto, i da promjeni sredinu mislis da bi za njega imao para nekakav (lupam sad) Norwich ili sta ti ja znam. Naravno da nebi. Otisao bi opet u ekipu koja ima pare, i koja bi opet dovela igrace svjetske klase pored njega.
Ipak ima nesto sto se zove ljubav prema klubu. Zadovoljan i fino mu u Barci. Nisu svi igraci poput recimo Ibrahimovica koji ce ostati poznat kao još i "fudbalski nomad" - svako malo novi klub.
- pussysmoke
#487 Re: Zlatna lopta
Nije to nikakva nova verzija priče i daj da vidim molim te gdje sam ja to rekao da je Messi pola kluba.Crvena Tifoza wrote:Znaci to je nova verzija price. Promjeni sredinu. Prije je bilo, Messi je pola Barcelone. Sad covjek bio povrijedjen skoro pa pola godine, ali opet Barca ubjedljivo prva u Spaniji.
Ali eto, i da promjeni sredinu mislis da bi za njega imao para nekakav (lupam sad) Norwich ili sta ti ja znam. Naravno da nebi. Otisao bi opet u ekipu koja ima pare, i koja bi opet dovela igrace svjetske klase pored njega.
Ipak ima nesto sto se zove ljubav prema klubu. Zadovoljan i fino mu u Barci. Nisu svi igraci poput recimo Ibrahimovica koji ce ostati poznat kao još i "fudbalski nomad" - svako malo novi klub.
Što se tiče priče o klubu koji ima pare, kakve to veze s vezom ima?! Neka pređe u bilo koji klub koji ima pare, pa da vidimo. Možda griješim, ali to ostaje da se vidi. Sam si počeo priču sa onim šta bi bilo kad bi bilo.
I pusti se priče o ljubavi prema klubu, para vrti gdje burgija neće. Da se pojavi neko sa dovoljno velikom sumom, igrao bi on i za Biser.
-
Crvena Tifoza
#488 Re: Zlatna lopta
Spominjem pare zato jer je njegova otkupna cijena 250 miliona malih i velikih. Realno govoreci, koji to klub ima pare i ko je spreman platiti te pare da ga dovede? Vjerovatno neki od ovih što Arapi/Rusi 'drze'. Misliš da bi neko napravio takvu investiciju da ga dovede, samo da moze reci 'eto ja sam kupio Messija', mslim ne. Doveli bi oni i druge vrhunske igrace.pussysmoke wrote:Nije to nikakva nova verzija priče i daj da vidim molim te gdje sam ja to rekao da je Messi pola kluba.Crvena Tifoza wrote:Znaci to je nova verzija price. Promjeni sredinu. Prije je bilo, Messi je pola Barcelone. Sad covjek bio povrijedjen skoro pa pola godine, ali opet Barca ubjedljivo prva u Spaniji.
Što se tiče priče o klubu koji ima pare, kakve to veze s vezom ima?! Neka pređe u bilo koji klub koji ima pare, pa da vidimo. Možda griješim, ali to ostaje da se vidi. Sam si počeo priču sa onim šta bi bilo kad bi bilo.
I pusti se priče o ljubavi prema klubu, para vrti gdje burgija neće. Da se pojavi neko sa dovoljno velikom sumom, igrao bi on i za Biser.
- pussysmoke
#489 Re: Zlatna lopta
To si u pravu, prije svega zbog toga što bi to bio jedan od uslova da on pređe u drugi klub.Crvena Tifoza wrote:Spominjem pare zato jer je njegova otkupna cijena 250 miliona malih i velikih. Realno govoreci, koji to klub ima pare i ko je spreman platiti te pare da ga dovede? Vjerovatno neki od ovih što Arapi/Rusi 'drze'. Misliš da bi neko napravio takvu investiciju da ga dovede, samo da moze reci 'eto ja sam kupio Messija', mslim ne. Doveli bi oni i druge vrhunske igrace.
- Zmijuga loma
#490 Re: Zlatna lopta
Ta će Messi, igrao samo u Barceloni. Umjesto da kao Del Piero ode u Siydney da potvrdi klasu.
Tačno se vidi da bi u drugom timu bio jedva 37% ovoga što je sad. Uzmimo za primjer Argentinu. Hadalj je sa 26 godina tek drugi strijelac reprezentacije svih vremena i najbolji asistent reprezentacije u istoriji, ali lako je prekucavati nekakve anonimuse poput Maradone (jel se vako piše?).
Tačno se vidi da bi u drugom timu bio jedva 37% ovoga što je sad. Uzmimo za primjer Argentinu. Hadalj je sa 26 godina tek drugi strijelac reprezentacije svih vremena i najbolji asistent reprezentacije u istoriji, ali lako je prekucavati nekakve anonimuse poput Maradone (jel se vako piše?).
-
popokatepetl_com
#491 Re: Zlatna lopta
Puno je sa Argenitnom postigao stvarno, nisu mogli Copa Americu na svom terenu uzeti, valjda Urugvaj, Paragvaj i ona Brazilska djecurlija sto je tad nastupala prejaka konkurencija a Argentinci slab kadar imaju.
- Zmijuga loma
#492 Re: Zlatna lopta
Ni Maradona nije uzeo Copa Americu, a ni izvjesni Pele. Biće da je južnoamerička dječurlija bila prejaka konkurencija za njih. No tebi trofeji ionako nisu relevantni, to si potvrdio konstatujući da je Ronaldo zaslužio hloptu.popokatepetl_com wrote:Puno je sa Argenitnom postigao stvarno, nisu mogli Copa Americu na svom terenu uzeti, valjda Urugvaj, Paragvaj i ona Brazilska djecurlija sto je tad nastupala prejaka konkurencija a Argentinci slab kadar imaju.
- pussysmoke
#493 Re: Zlatna lopta
...u drugom timu... uzmimo za primjer Argentinu...Zmijuga loma wrote:Ta će Messi, igrao samo u Barceloni. Umjesto da kao Del Piero ode u Siydney da potvrdi klasu.![]()
...u drugom timu... uzmimo za primjer Argentinu...
...u drugom timu... uzmimo za primjer Argentinu...
Kao primjer drugog tima on je uzeo reprezentaciju Argentine.

- Zmijuga loma
#494 Re: Zlatna lopta
Argentina nije tim? Pojasni mi to stručnjače.
Evo ukucah u Google 'Argentina football' i prvi rezultat: Argentina national football team. Primjeni gif na sebe.
Evo ukucah u Google 'Argentina football' i prvi rezultat: Argentina national football team. Primjeni gif na sebe.
- pussysmoke
#495 Re: Zlatna lopta
Druže ti iz goreg u gore, pa nema smisla. Pročitaj par puta ono što si napisao, ali fakat pročitaj, nemoj onako...Zmijuga loma wrote:Argentina nije tim? Pojasni mi to stručnjače.
- Zmijuga loma
#496 Re: Zlatna lopta
Trebao sam napisati jato umjesto tim, jel to?pussysmoke wrote:Druže ti iz goreg u gore, pa nema smisla. Pročitaj par puta ono što si napisao, ali fakat pročitaj, nemoj onako...Zmijuga loma wrote:Argentina nije tim? Pojasni mi to stručnjače.
"Tačno se vidi da bi u drugom timu bio jedva 37% ovoga što je sad."
Konstatacija da igrač nebi bio na ovom nivou da igra u drugom timu. Sarkastična, vjerujem da si to shvatio.
"Uzmimo za primjer Argentinu. Hadalj je sa 26 godina tek drugi strijelac reprezentacije svih vremena i najbolji asistent reprezentacije u istoriji, ali lako je prekucavati nekakve anonimuse poput Maradone (jel se vako piše?).
Navodim primjer (sarkastično) drugog tima (da, tima) u kojem Messi igra kao indikator koji ide u prilog prvoj (sarkastičnoj) konstataciji. Messi u timu Argentine indicira da nebi bilo pada u njegovom individualnom performansu da promjeni tim/klub. To je ozbiljan pokazatelj, za razliku od šuplje priče da bi bio 50% igrača da igra u drugom klubu koja se bazira isključivo na havi i vašim deluzijama.
Ili si takav kapacitet da si doslovno pomislio da poistovjećujem reprezentaciju i klub. Ako je tako slobodno reci, da ti ubuduće s podsmjehom preskrolam komentare.
- pussysmoke
#497 Re: Zlatna lopta
Ovo je prejako, ali fakat. Popravio si mi dan, svak ti čast. Ne mogu da vjerujem da ne kontaš, nema veze. Neka te još malo...
HINT: Nigdje nisam rekao da reprezentacija Argentine nije tim i sl. Mislim da bi to bilo maloumno.
Legendo!
HINT: Nigdje nisam rekao da reprezentacija Argentine nije tim i sl. Mislim da bi to bilo maloumno.
Legendo!
- Zmijuga loma
#498 Re: Zlatna lopta
Budi fin dječak pa mi pokaži na šta si ciljao. Čim mi evo u par postova zaobilaziš otvoreno pokazati gdje fulam, ne mogu se oteti dojmu da je nešto potpuno periferno i da moja poenta i dalje stoji. 
edit:
Budući da si utekao iz rasprave prinuđen sam da trijumfalno zaključim da sam u pravu.
Juzernejm ti je dobar. 
edit:
Budući da si utekao iz rasprave prinuđen sam da trijumfalno zaključim da sam u pravu.
- pussysmoke
#499 Re: Zlatna lopta
Pa druže kada smo govorili o drugoj ekipi u kojoj bi Messi pokazao šta zna, trebalo je navesti neku koja nije prema svojoj istoriji jedna od najboljih. Nema smisla. U Barsi igra sa majstorima, ali eto u Argentini su hadalji pa je on i pored toga uspio da postigne sve ono što si nabrojao. Nigdje veze s vezom. Za Argentinu sigurno ne igraju levati, niti su ikad igrali. Ali nema veze, nismo se dobro razumjeli.Zmijuga loma wrote:Budi fin dječak pa mi pokaži na šta si ciljao. Čim mi evo u par postova zaobilaziš otvoreno pokazati gdje fulam, ne mogu se oteti dojmu da je nešto potpuno periferno i da moja poenta i dalje stoji.
- pussysmoke
#500 Re: Zlatna lopta
Juzernejm nastade tako što mi ništa nije teško, pa eto...Zmijuga loma wrote:...Juzernejm ti je dobar.