Veza na daljinu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sephora

#476 Re: Veza na daljinu?

Post by Sephora »

_BataZiv_0809 wrote:
Sephora wrote: Kad se sigurno u sebe i svoj izbor ,nema razloga za strah!

Nesigurnost u sebe ,je posljedica mnogo cega..
Izvini sto pitam ovako, ali koliko veza imas iza sebe, odnosno kojih si godina? :) Nemoj shvatiti kao provokaciju, jer nije zaista.
(: Pa, dovoljno godina da mogu pisati o ljubavi, ta neka moja iskustva su me naucila, da budem ovo sto zapravo jesam ! :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#477 Re: Veza na daljinu?

Post by _BataZiv_0809 »

Sephora wrote:
(: Pa, dovoljno godina da mogu pisati o ljubavi, ta neka moja iskustva su me naucila, da budem ovo sto zapravo jesam ! :wink:
Ljubav nije egzaktna nauka i nema pravila. To sto ti tvrdis za nekog vazi, za drugog ne mora.

Svako ima svoje iskustvo i svoju pricu.

Ja sam bio u vezama gdje me odrzavao samo strah od neizvjesnosti koja bi uslijedila prekidom.

Ali eto prosao sam prekida i prekida. Mnogo boli i suza. I dosao do zakljucka da se bez svakoga moze.

Medjutim sta znaci to ovom momku da mu tako kazem? Nista! Jer on ima svoju pricu i svoja osjecanja.
Sephora

#478 Re: Veza na daljinu?

Post by Sephora »

_BataZiv_0809 wrote:
Sephora wrote:
Ljubav nije egzaktna nauka i nema pravila. To sto ti tvrdis za nekog vazi, za drugog ne mora.

Svako ima svoje iskustvo i svoju pricu.

Ja sam bio u vezama gdje me odrzavao samo strah od neizvjesnosti koja bi uslijedila prekidom.

Ali eto prosao sam prekida i prekida. Mnogo boli i suza. I dosao do zakljucka da se bez svakoga moze.

Medjutim sta znaci to ovom momku da mu tako kazem? Nista! Jer on ima svoju pricu i svoja osjecanja.
Slazem se sa tobom potpuno, ali sam samo zeljela izvuci iz njega malo vise info, sto bi me dovelo do nekog zakljucka sto je i on sam potvrdio..Svi smo razliciti i reagujemo, drugacije, p i kad bol u pitanju...Nova rana, da zaborav staroj, i tako redom..dok se ne nade ono "pravo"..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#479 Re: Veza na daljinu?

Post by _BataZiv_0809 »

Sephora wrote: Slazem se sa tobom potpuno, ali sam samo zeljela izvuci iz njega malo vise info, sto bi me dovelo do nekog zakljucka sto je i on sam potvrdio..Svi smo razliciti i reagujemo, drugacije, p i kad bol u pitanju...Nova rana, da zaborav staroj, i tako redom..dok se ne nade ono "pravo"..
Tako je. Ja bih mu najradije rekao da se ne upusta u veze na daljinu, jer imaju tek promil sanse da uspiju, ali necu. Bas zato sto svako ima svoju pricu i sto moje iskustvo znaci samo meni, a nekome drugome ne mora.

Uglavnom, sve je to ljepota zivljenja, fluid zivota. I suze i bol i radost i sreca. Sve je to lijepo u konacnici :thumbup:
jao_situacije

#480 Re: Veza na daljinu?

Post by jao_situacije »

sherbett wrote:
sha_ba wrote:
KPNCTNJAH wrote:Spavaj s drugom, ako nakon toga budes osjecao krivicu, znaci da ti je i dalje stalo do ove, ako ne, onda je volis... :mrgreen:
Objasnio kiki :mrgreen:
Ja ne kuzim
nisi jedina
sha_ba

#481 Re: Veza na daljinu?

Post by sha_ba »

sta vi znate sta je ljubav :mrgreen:
Sephora

#482 Re: Veza na daljinu?

Post by Sephora »

_BataZiv_0809 wrote:
Sephora wrote: Slazem se sa tobom potpuno, ali sam samo zeljela izvuci iz njega malo vise info, sto bi me dovelo do nekog zakljucka sto je i on sam potvrdio..Svi smo razliciti i reagujemo, drugacije, p i kad bol u pitanju...Nova rana, da zaborav staroj, i tako redom..dok se ne nade ono "pravo"..
Tako je. Ja bih mu najradije rekao da se ne upusta u veze na daljinu, jer imaju tek promil sanse da uspiju, ali necu. Bas zato sto svako ima svoju pricu i sto moje iskustvo znaci samo meni, a nekome drugome ne mora.

Uglavnom, sve je to ljepota zivljenja, fluid zivota. I suze i bol i radost i sreca. Sve je to lijepo u konacnici :thumbup:
Licno iskustvo nabolje nauci...
jao_situacije

#483 Re: Veza na daljinu?

Post by jao_situacije »

ljubav ide preko stomaka šabenzi..
ergo, ne znaš kuhat ne'š se udat'
Bluemore

#484 Re: Veza na daljinu?

Post by Bluemore »

_BataZiv_0809 wrote:

:thumbup:
KPNCTNJAH

#485 Re: Veza na daljinu?

Post by KPNCTNJAH »

E cuj ne kontaju :mrgreen:
dudlov

#486 Re: Veza na daljinu?

Post by dudlov »

Imo sam jednu vezu na daljinu i kasnije saznadoh da je svaki moj odlazak stara prokomentarisala: ode budala, ma nije joj zlatna. :lol: :lol: :lol:
sedma_7

#487 Re: Veza na daljinu?

Post by sedma_7 »

hmmm,

ako ti bas odgovara, zenite se, ne vodajte se bezze,

ako si mladji, i brak ti nije ni na kraj pameti (trenutno), ne savjetujem vezu na daljinu (to nako malo iz mog iskustva)
prva veza koju sam imala (dugogodisnja) je bila super prvih 6 godina, 7. godinu smo prekinuli jer se zadnju godinu pretvorila u vezu na daljinu... cim smo se razisli (ja se vratila u rodni grad, on ostao raditi u sarajevu) pocelo je bit klimavo, ja sam tu debelo ispusila jer sam bila "fina, postena, kulturna, vjerna", a on je bio sve suprotno... tak da, budi pametan/na, ne daj da te neko zeza.

druga veza, 6 mj, vrlo tesko, on student na medicini, ja tek pocela radit, relacija Tuzla-Doboj, vidjali se svake druge sedmice, nijedno nije imalo vremena, patnja... mada ima i to svojih cari, sad kad sam malo starija i "pametnija", ne znam da li bi se usudila peglat sa takvim necim. srecnoo.
Sunny-7

#488 Re: Veza na daljinu?

Post by Sunny-7 »

Ih, veza na daljinu... Ja u tome ne vidim nista lose, ako su oboje uravnotezene osobe. Problem je jedino izvagati, sta vise vrijedi: ti trenuci ciste radosti sa nekim par puta godisnje, ili nista. Znam da je odabrao nista, ne znam zasto mu je nista bilo bolje od sigurno kvalitetno boljih par sedmica godisnje. Sa mnom. Mozda mu nisam ulazila u racunicu. Onda to vjerovatno nije bila ljubav. Jbg.
Sada nema nista, i sto je pokusavao, nije uspjelo, jer nijedna nije ja. Ne moze mene da se rijesi, ne mogu ni ja njega, ne mozemo podnijeti da se konacno "otkinemo" jedno od drugog, a ni ovo ovako...nista.
Ali ja sam sretna sto sam voljela, i kad bih mogla vratiti vrijeme, isto bih uradila, i isto bih se zaljubila, i jos vise ga voljela, pa poslije nek boli do kraja zivota!
Jednom se zivi, a koliko puta zaista volis, ono, istinski, iskreno, nesebicno?!
Capajebo

#489 Re: Veza na daljinu?

Post by Capajebo »

Cu' bilo super prvih 6 godina :lol:
Citam i nesvjesno kontam bit ce prvih 6 mjeseci, kad ne lezi vraze, 6 godina bilo super i jos se zali :mrgreen:
ćiribiribela

#490 Re: Veza na daljinu?

Post by ćiribiribela »

Sunny-7 wrote:Ali ja sam sretna sto sam voljela, i kad bih mogla vratiti vrijeme, isto bih uradila, i isto bih se zaljubila, i jos vise ga voljela, pa poslije nek boli do kraja zivota!
Jednom se zivi, a koliko puta zaista volis, ono, istinski, iskreno, nesebicno?!
Ovo si bas lijepo napisala. :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#491 Re: Veza na daljinu?

Post by Truba »

Capajebo wrote:Cu' bilo super prvih 6 godina :lol:
Citam i nesvjesno kontam bit ce prvih 6 mjeseci, kad ne lezi vraze, 6 godina bilo super i jos se zali :mrgreen:
to je ono
nek je 4000 plate al da je redovna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sephora

#492 Re: Veza na daljinu?

Post by Sephora »

Sunny-7 wrote: Jednom se zivi, a koliko puta zaista volis, ono, istinski, iskreno, nesebicno?!
Ja svaki put kad volim volim Iskreno i nesebicno..do bola ..Ne znam voljeti lazno...i kako se to voli..
KPNCTNJAH

#493 Re: Veza na daljinu?

Post by KPNCTNJAH »

Ako je suditi po forumasima koji kukaju zbog svojih bivsih, onda moras biti pravi mazohista da pozelis prolaziti kroz istu ili jos goru stvar... :mrgreen:
SaraFina

#494 Re: Veza na daljinu?

Post by SaraFina »

Pa ako je Evropa u pitanju, onda stvarno ne vidim problem da ljudi pokušaju odrzavati vezu ako su razdvojeni zbog posla, skolovanja, usavršavanja i sl.
Naravno bitan je i cilj kao i smijer kojim veza IDE. Ako je to nešto ozbiljno a osjećanja obostrana onda svakako treba pokušati zrtvovati se.

Medjutim ako je u pitanju veza koja uopće nema definiran kraj a i ja recimo nemam mogućnosti pridruziti se osobi sa kojom niti ona meni onda je besmisleno odrzavati i podgrijavati emocije.
Capajebo

#495 Re: Veza na daljinu?

Post by Capajebo »

KPNCTNJAH wrote:Ako je suditi po forumasima koji kukaju zbog svojih bivsih, onda moras biti pravi mazohista da pozelis prolaziti kroz istu ili jos goru stvar... :mrgreen:
Ali to srce je od celika! What doesn't kill me, makes me stronger! I ostali fazoni :mrgreen:
SaraFina

#496 Re: Veza na daljinu?

Post by SaraFina »

Sephora wrote:
Sunny-7 wrote: Jednom se zivi, a koliko puta zaista volis, ono, istinski, iskreno, nesebicno?!
Ja svaki put kad volim volim Iskreno i nesebicno..do bola ..Ne znam voljeti lazno...i kako se to voli..

A koliko si ti Seph to puta voljela slovima i brojem? :D

Ja mislim da djevojka hoće reći da ljudi obično istinski vole jedno ili DVA puta u zivotu.

Sve ostalo je posljedica strasti, navike, seksualne napetosti i sl.

A ne lazne ljubavi.
KPNCTNJAH

#497 Re: Veza na daljinu?

Post by KPNCTNJAH »

Capajebo wrote: Ali to srce je od celika! What doesn't kill me, makes me stronger! I ostali fazoni :mrgreen:

Jah, ne mo's me ti praviti budalom, kol'ko ja mogu biti glup, taj fazon :mrgreen:

Mislim ono, ako vec zna da ce se ta veza okoncati, zasto htjeti ponovo prolaziti kroz sve to... zar nije u pitanju gubljenje vremena na nekog s kim neces ostati duze nego prvi put kad ste bili skupa... :mrgreen:

Edit: da ne bude zabune, pricam o ovom sto je @Sunny napisala :mrgreen:
Sephora

#498 Re: Veza na daljinu?

Post by Sephora »

SaraFina wrote:
Sephora wrote:

A koliko si ti Seph to puta voljela slovima i brojem? :D

Ja mislim da djevojka hoće reći da ljudi obično istinski vole jedno ili DVA puta u zivotu.

Sve ostalo je posljedica strasti, navike, seksualne napetosti i sl.

A ne lazne ljubavi.
Pa voljela sam i volim, i uvijek iskreno, strasno..ludo..nesto mi smeta to brojanje...ne trosim vrijeme na brojke ..Davala sam uvijek najbolje od sebe, volila onoliko koliko bih i sama voljela biti voljena...

Kad bi samo voljeli jednom,ili dva puta, pola svijeta bi bilo usamljeno..jer svi smo voljeli prve momke/djevojke...a malo ko ostao cijeli zivot sa njima...
SaraFina

#499 Re: Veza na daljinu?

Post by SaraFina »

Mozda si ti u pravu Seph a ja jos mlada :)
KPNCTNJAH

#500 Re: Veza na daljinu?

Post by KPNCTNJAH »

Znaci ti si jedna od onih sto svakom frajeru kaze da ga voli :mrgreen:
Post Reply