Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#476 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ma sredit ce njega selektor u repki iako je na kratko vrijeme sa njim ali nema veze 
- EdoSP
#477 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Da George Karl vodi ekipu, ne bi se sekirao za minutazu. George Karl je volio igrace koji znaju poentirat, pa cini mi se, vise nego samog sebe. 
-
Fact
#478 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Denver ima dva panja što se tiče centarske pozicije,sa Nurkićem su dobili i potencijalnog trećeg.
No i uz sve to,Nurkić je bolji od ove dvojice i sigurno će imati veću minotažu nego što većina misli.
No i uz sve to,Nurkić je bolji od ove dvojice i sigurno će imati veću minotažu nego što većina misli.
-
Rob_Atl
#479 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Sad ce ljetna liga, pa nek se pokaze tu i da sve od sebe
- Logovan
#480 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
insaneinthebrain wrote:![]()
- -danTe-
-
__Phoenix__
#483 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mislim da je dobar potez otići odmah u NBA ligu, jer je situacija u Denveru više nego povoljna...
Brian Shaw radi dobar, vrlo dobar posao s centrima, pogotovo s mrcinama i old school, znamo koliko ga Shaquille cijeni i danas kaže da mu je najbolji suigrač, oživio je Mozgova(ugovor 1+1, druga godina je timska opcija)!
Također, JJ Hickson će propustiti većinu sljedeće sezone, McGee(ugovor ističe za dvije sezone) se vraća nakon teže povrede, tako da ta neka rotacija od tri centra može koristiti Jusufu da pronađe svoje minute i snađe se u ligi, sjetimo se samo kako je Mirzi bilo teško u prvoj sezoni, Nurkiću će biti barem dva puta teže jer još nema fundamente igre na tom nivou...
Brian Shaw radi dobar, vrlo dobar posao s centrima, pogotovo s mrcinama i old school, znamo koliko ga Shaquille cijeni i danas kaže da mu je najbolji suigrač, oživio je Mozgova(ugovor 1+1, druga godina je timska opcija)!
Također, JJ Hickson će propustiti većinu sljedeće sezone, McGee(ugovor ističe za dvije sezone) se vraća nakon teže povrede, tako da ta neka rotacija od tri centra može koristiti Jusufu da pronađe svoje minute i snađe se u ligi, sjetimo se samo kako je Mirzi bilo teško u prvoj sezoni, Nurkiću će biti barem dva puta teže jer još nema fundamente igre na tom nivou...
- MOSALJOZE
#484 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
I zna li neko reći,dakle pouzdano šta dalje sa Jusufom??To mene jedino zanima..
Hoće li ostati u NBA,vratiti se u Europu ili..?
-
Mustang1
#485 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ma ostaje
Eto i dresa .. Denver ima jednog onako centra i jednog debila koji je vise kvalitetnih minuta proveo u Shaqtin a Fool nego na parketu 
- MOSALJOZE
#486 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mozemo očekivati bar 10 minuta?
-
__Phoenix__
#487 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
On želi, i oni također, barem koliko sam mogao uočiti s press-a.MOSALJOZE wrote:I zna li neko reći,dakle pouzdano šta dalje sa Jusufom??To mene jedino zanima..
Mislim da čak ni odšteta nije problem jer će Jusuf u prvoj sezoni imati plaću od 1.4 miliona dolara...
Minute ne vjerujem da će biti problem, Nuggetsi su ga čini mi se i ciljali, tako da...
- Artest
#488 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Juka vec zanje pozitivan publicitet http://grantland.com/the-triangle/draft ... in-motion/
Jos kad im isprica onu pricu s volovima i kako mu je babo-drot prebio 12 likova u kafani, bice viralni hit.
Bice i minuta, ovaj GM je odusevljen Jukom. Samo ne treba ocekivat previse, i 10 je dosta za prvu sezonu.
Za Shawa je vec receno.
Jos kad im isprica onu pricu s volovima i kako mu je babo-drot prebio 12 likova u kafani, bice viralni hit.
Bice i minuta, ovaj GM je odusevljen Jukom. Samo ne treba ocekivat previse, i 10 je dosta za prvu sezonu.
Za Shawa je vec receno.
- MOSALJOZE
#489 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Kad bi Juka dobio 10 minuta,ja bih bio presrećan.Ne treba previše očekivati od njega,pogotovo što mu predstoji pakleno ljeto,a onda NBA.
Samo da ne "pukne"(čitaj povrijedi)
Samo da ne "pukne"(čitaj povrijedi)
- House
#490 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nije Denver beze tražio Jusufa.Mozgov igra toplo-hladno,McGee dokazani kloc,tako da... 
- _mufljuz_
#491 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
gledo sam snimak drafta - ja koji oni spektakl prave od svega dzizs krajst
al sam se sjebo, iznenadio kad komentator rece likovima u studiju
PRIJE NEGO STO POCNE NEKO DA KRITIZIRA OVAJ PICK (JUSUFA) NEK BUDE SVJESTAN DA MU JE STARI TEZAK PREKO150 KG VISI OD 2m I DA JE PRIPADNIK SPECIJALNIH POLICIJSKIH JEDINICA
DA NE BI IM'O PROBLEMA
oplak'o sam momacki
jebem li ti nurko tetku - sad mi valja i zbog tebe nespavat i sekirat se

PRIJE NEGO STO POCNE NEKO DA KRITIZIRA OVAJ PICK (JUSUFA) NEK BUDE SVJESTAN DA MU JE STARI TEZAK PREKO150 KG VISI OD 2m I DA JE PRIPADNIK SPECIJALNIH POLICIJSKIH JEDINICA
oplak'o sam momacki
jebem li ti nurko tetku - sad mi valja i zbog tebe nespavat i sekirat se
-
LSD
#492 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Bolje mu je da ode u Evropu na godinu, da stekne još malo iskustva i da se dodatno isteše....ali i ako odmah krene u NBA, opet ce izboriti svoje mjesto pored ona dva netalentovana malja McGeea i Mozgova....Denver (sa trenutnom konkurencijom pod košem) je idealan klub za Juku.
- _mufljuz_
#493 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
realno Juka je krkan, a NBA je go krkan - nema on sta trazit u JEBropi on odmah dok je mlad treba da se kali sa krkanima - tako da - NBA yesLSD wrote:Bolje mu je da ode u Evropu na godinu, da stekne još malo iskustva i da se dodatno isteše....ali i ako odmah krene u NBA, opet ce izboriti svoje mjesto pored ona dva netalentovana malja McGeea i Mozgova....Denver (sa trenutnom konkurencijom pod košem) je idealan klub za Juku.
- KPNCTNJAH
#494 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
.
Last edited by KPNCTNJAH on 03/07/2014 15:04, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#495 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
armani guvernala ko u Momcila Krajisnika 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#496 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
_mufljuz_ wrote:gledo sam snimak drafta - ja koji oni spektakl prave od svega dzizs krajst![]()
PRIJE NEGO STO POCNE NEKO DA KRITIZIRA OVAJ PICK (JUSUFA) NEK BUDE SVJESTAN DA MU JE STARI TEZAK PREKO150 KG VISI OD 2m I DA JE PRIPADNIK SPECIJALNIH POLICIJSKIH JEDINICA![]()
![]()
![]()
DA NE BI IM'O PROBLEMA
![]()
![]()
![]()
![]()
oplak'o sam momacki![]()
jebem li ti nurko tetku - sad mi valja i zbog tebe nespavat i sekirat se![]()

Gledaj lika sunce ti, ne treba mu pendrek kolika mu je ruka
- Maharadza
#497 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
zipa čaše u ruci...na prvu je nisam ni primjetio...izgleda ko' fildžan u njegovoj ruci!Jimmy McNulty wrote:_mufljuz_ wrote:gledo sam snimak drafta - ja koji oni spektakl prave od svega dzizs krajst![]()
PRIJE NEGO STO POCNE NEKO DA KRITIZIRA OVAJ PICK (JUSUFA) NEK BUDE SVJESTAN DA MU JE STARI TEZAK PREKO150 KG VISI OD 2m I DA JE PRIPADNIK SPECIJALNIH POLICIJSKIH JEDINICA![]()
![]()
![]()
DA NE BI IM'O PROBLEMA
![]()
![]()
![]()
![]()
oplak'o sam momacki![]()
jebem li ti nurko tetku - sad mi valja i zbog tebe nespavat i sekirat se![]()
Gledaj lika sunce ti, ne treba mu pendrek kolika mu je ruka
- BHF_Manijak
#498 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Gledaj strelica od pikada, k'o cackalice pored njega!

- House
#500 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Amerikanci syebani kad su čuli da je Juka prije 5 godina počeo trenirati košarku