samo se ti ćeraj. Ja mislim da na je RTV vazna, uvijek je bila vazna i rado cu im dati dvije kutije jebenih cigara svaki mjesecblack wrote:'ćeraćemo se'LikeLike wrote: Sta ako dodje do tuzbe
RTV taksa
Moderator: _BataZiv_0809
-
ado_sar
#476 Re: RTV taksa
-
LikeLike
#477 Re: RTV taksa
Po mom misljenju je rtv taksa skupaado_sar wrote:samo se ti ćeraj. Ja mislim da na je RTV vazna, uvijek je bila vazna i rado cu im dati dvije kutije jebenih cigara svaki mjesecblack wrote:'ćeraćemo se'LikeLike wrote: Sta ako dodje do tuzbe
-
ado_sar
#478 Re: RTV taksa
sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
-
Korisnikk
#479 Re: RTV taksa
Ko god je zaposlen u RTV servisu je uhljeb. Ja radim kod privatnika i mi svaki dan moramo sebi zaraditi hljeb. Nema to da donese neko propis da nam moraš plaćati uslugu, htio ili ne. Takmiči se na tržištu. Propadneš, jbg, prop'o si. Nisi ni prvi ni zadnji.ado_sar wrote:sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
A šta ovi? IMA ZAGARANTOVAN IZVOR PRIHODA NEOVISNO O UČINKU RADA, O KVALITETU RADA. MORAŠ MU PLAĆATI TAKSU, HTIO ILI NE, BILA USLUGA DOBRA ILI NE. I USPIJEVA DA PROPADNE IAKO IMA ZAGARANTOVAN IZVOR PRIHODA NEOVISNO O KVALITETU RADA??? USPUT, KAD IM JE TAKO TEŠKO, KAD NISU UHLJEBI, NEKA IDU U PRIVATNI SEKTOR I NEK SE DOKAŽU. KOD PRIVATNIKA KAD SI PRIJAVLJEN PLATICA U PRAVILU NE KASNI. TO ŠTO JE ČESTO MALA JE DRUGI PAR CIPELA. PONOVO, KAD SU TAKO SPOSOBNI, A USLOVI TAKO STRAŠNI, ENO IMA PRIVATNI SEKTOR.
-
Korisnikk
#480 Re: RTV taksa
Da mi bi samo mjesec dana okusiti čari rada u državnim preduzećima ili državnoj upravi. Radno vrijeme a ti masiraš polugolu kolegicu na stolu direktora ili čiji je već bio sto. Baš im je teško, slomiše se radeći.
-
didzej1602
#481 Re: RTV taksa
A po čemu ti zaključuješ da ljudi koji rade u RTV servisu ne zarade svoj hljeb?Korisnikk wrote:Ko god je zaposlen u RTV servisu je uhljeb. Ja radim kod privatnika i mi svaki dan moramo sebi zaraditi hljeb. Nema to da donese neko propis da nam moraš plaćati uslugu, htio ili ne. Takmiči se na tržištu. Propadneš, jbg, prop'o si. Nisi ni prvi ni zadnji.ado_sar wrote:sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
A šta ovi? IMA ZAGARANTOVAN IZVOR PRIHODA NEOVISNO O UČINKU RADA, O KVALITETU RADA. MORAŠ MU PLAĆATI TAKSU, HTIO ILI NE, BILA USLUGA DOBRA ILI NE. I USPIJEVA DA PROPADNE IAKO IMA ZAGARANTOVAN IZVOR PRIHODA NEOVISNO O KVALITETU RADA??? USPUT, KAD IM JE TAKO TEŠKO, KAD NISU UHLJEBI, NEKA IDU U PRIVATNI SEKTOR I NEK SE DOKAŽU. KOD PRIVATNIKA KAD SI PRIJAVLJEN PLATICA U PRAVILU NE KASNI. TO ŠTO JE ČESTO MALA JE DRUGI PAR CIPELA. PONOVO, KAD SU TAKO SPOSOBNI, A USLOVI TAKO STRAŠNI, ENO IMA PRIVATNI SEKTOR.
Btw bar pročitaj šta je to RTV taksa i zašto se plaća
- Maraschino
#482 Re: RTV taksa
JS mora napraviti reformu unutar sebe. Ako se pate godinama zasto takav posao ne napuste.
Ja mislim da njih ima i previse i zato imamo los i nikakav program. Ovo sto mi sada placamo njima opet nece moci biti za plate i doprinose a kamo li da prave neki dobar program. To je jos jedna od sisa da se podobni prikace a mi cemo placati(kao telekomi, elektroprivrede, poste...)
Ja mislim da njih ima i previse i zato imamo los i nikakav program. Ovo sto mi sada placamo njima opet nece moci biti za plate i doprinose a kamo li da prave neki dobar program. To je jos jedna od sisa da se podobni prikace a mi cemo placati(kao telekomi, elektroprivrede, poste...)
-
Korisnikk
#483 Re: RTV taksa
Znam petnaest puta bolje od tebe šta je RTV taksa i na šta se plaća. Upravo zato sam i napisao "Nema to da donese neko propis da nam moraš plaćati uslugu, htio ili ne" mada se možda ne vidi najbolje iz konteksta. Vidi, naplaćuju mi taksu što imam TV ili radio prijemnik kako bi sebe finansirali. Dakle imaju osiguran izvor prihoda za sebe iako oni nemaju nikakve veze sa mojim TV ili radio prijemnikom. Mi "obični smrtnici" ne možemo, za razliku od njih, obavezati drugog (primjera radi) da nama plaća pare za neku našu uslugu ili ne, kako bi mi sebi osigurali izvor prihoda. Smisao poređenja je bio u tome da se mi obični smrtnici borimo za svoju marku, nije nam poklonjena. Možeš mi vjerovati ovo a i ne moraš.didzej1602 wrote:A po čemu ti zaključuješ da ljudi koji rade u RTV servisu ne zarade svoj hljeb?Korisnikk wrote:Ko god je zaposlen u RTV servisu je uhljeb. Ja radim kod privatnika i mi svaki dan moramo sebi zaraditi hljeb. Nema to da donese neko propis da nam moraš plaćati uslugu, htio ili ne. Takmiči se na tržištu. Propadneš, jbg, prop'o si. Nisi ni prvi ni zadnji.ado_sar wrote:sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
A šta ovi? IMA ZAGARANTOVAN IZVOR PRIHODA NEOVISNO O UČINKU RADA, O KVALITETU RADA. MORAŠ MU PLAĆATI TAKSU, HTIO ILI NE, BILA USLUGA DOBRA ILI NE. I USPIJEVA DA PROPADNE IAKO IMA ZAGARANTOVAN IZVOR PRIHODA NEOVISNO O KVALITETU RADA??? USPUT, KAD IM JE TAKO TEŠKO, KAD NISU UHLJEBI, NEKA IDU U PRIVATNI SEKTOR I NEK SE DOKAŽU. KOD PRIVATNIKA KAD SI PRIJAVLJEN PLATICA U PRAVILU NE KASNI. TO ŠTO JE ČESTO MALA JE DRUGI PAR CIPELA. PONOVO, KAD SU TAKO SPOSOBNI, A USLOVI TAKO STRAŠNI, ENO IMA PRIVATNI SEKTOR.Zaposleni imaju iste minimalne plate već godinama, plate koje ne da nisu blizu platama 'uhljeba' nego je smiješno uopće porediti i spominjati u istoj rečenici, a koje, između ostalog, kasne mjesecima, bez obzira na 'zagarantovam izvor prihoda', kako ti spominješ. Da si iole upućen u cijelu situaciju znao bi da su ti isti zaposleni po svemu puno bliži vama napaćenima u privatnom sektoru nego bilo kome u državnoj službi ili slično.
Btw bar pročitaj šta je to RTV taksa i zašto se plaća
A da ti odgovorim na pitanje odakle zaključujem da ljudi koji rade u RTV servisu ne zarade svoj hljeb. Zaključujem odatle što im se neovisno o njihovom radu, kakav god bio (kvantitativno i kvalitativno) mora plaćati 7,50 KM mjesečno, i iako na taj način imaju siguran izvor prihoda svakog mjeseca jer se ne moraju se takmičiti sa drugima, ulagati u reklamiranje, opremanje i šta god još ima, uspjeli su da propadnu.
E, TU DOLAZIMO DO ONOGA ŠTO MI HUJU NABIJA, KAKO TO DA JEDAN OBIČNI ČOVJEK SA OSNOVNOM ŠKOLOM (PRIMJERA RADI) KOJI OSNUJE NEKI DOO ILI OBRT USPIJE OSTVARITI DOBIT I RAZVITI SE IAKO NEMA NIŠTA OD TOG ŠTO IMA RTV? NEMA ZAKON DA KAŽE SVI OD NJEG MORAJU KUPOVATI ILI PLAĆATI TAKSU, POLA SVIJETA ZA NJEG NIJE ČULO PA SE MORA OGLAŠAVATI I PLAĆATI, NEMA MILIONSKU TAKSU DA OD NJE KUPUJE STALNA I OBRTNA SREDSTVA. NEMA NIŠTA OD TOG, ZA SVE SE MORA BORITI I ON POSLUJE U PLUSU A RTV IMA SVE TO I U MINUSU. PA KAKO TO?
I nisam ja toliko glup koliko možda ispadnem na prvi dojam, samo me emocije ponesu. Znam da nije obični radnik s dna hijerarhije ukopao RTV, barem ne neposredno nego menadžement. Međutim i svi ti radnici su posredno odgovorni. Kad se primao prekomjerni broj radnika svi šute, "nećemo se buniti, bitno je da naša plata stigne a nek oni zapošljavaju kog hoće." E, ali onda je počelo da curi na sve strane, ne možeš poplaćati sve radnike, a da ne spominjemo i krađu koje sigurno ima a svi fino šutili. Svi ti radnici su također posredno odgovorni za stanje u RTV servisu. Za mene su uhljebi.
-
smartXL
#484 Re: RTV taksa
Da hoce Bog dat da se i ti uhljebis ovako, pa da radis, nosis kameru po zimi a plate nema...
Hocete sve vaznije dogadjaje da gledate (SP, EP, kvalifikacije...)a da nista ne placate. Javnim servisima je zakonski oduzeta mogucnost da zaradjuju vise od marketinga, dok komercijalne tv stanice mogu kako hoce. U hr ti je 3x skuplja taksa a naplata preko 80%. Kod nas... ne smijem ti ni rec, a hoces da imas nesto tipa hrt. Plati ljudino, ni njima ne padaju pare s nema, taksa im je 20KM
To sto poredis javni servis i neki privredni obrt nam daje do znanja da uopste nisi upucen u svu problematiku, dakle nemas kompetenciju da raspravljas o ovome. Nisi porcitao ni zakon koji definise ovu oblast.
Vodeci se tvojom logikom, zasto placas pdv i finansiras one koji nista ne rade. Mjesecno za pdv das sigurno 200-300KM a cigancis za 7,5KM
Hocete sve vaznije dogadjaje da gledate (SP, EP, kvalifikacije...)a da nista ne placate. Javnim servisima je zakonski oduzeta mogucnost da zaradjuju vise od marketinga, dok komercijalne tv stanice mogu kako hoce. U hr ti je 3x skuplja taksa a naplata preko 80%. Kod nas... ne smijem ti ni rec, a hoces da imas nesto tipa hrt. Plati ljudino, ni njima ne padaju pare s nema, taksa im je 20KM
To sto poredis javni servis i neki privredni obrt nam daje do znanja da uopste nisi upucen u svu problematiku, dakle nemas kompetenciju da raspravljas o ovome. Nisi porcitao ni zakon koji definise ovu oblast.
Vodeci se tvojom logikom, zasto placas pdv i finansiras one koji nista ne rade. Mjesecno za pdv das sigurno 200-300KM a cigancis za 7,5KM
- hellhammer
#485 Re: RTV taksa
Dabogda se ugasili jebala vas i eskadrila i sutjeska i most
-
ado_sar
#486 Re: RTV taksa
RTV nije komercijalna televizija koja se bavi samo pukom proizvodnjom dnevnog programa i prezivljavanjem. RTV je oduvijek bila nesto vise. Uzmimo samo arhivu koju ta televizija posjeduje. Kada nasi unuci budu zeljeli da vide kako se sarajevo gradilo tokom godina, mislite da ce se obratiti hayatu ili obn-u. Pored tog dokumentarog, slicna je stvar i sa kulturnim i muzickim programom. Mislis da ce radio kalman sacuvati sevdalnku ili nesto nase?
A i ako se vratimo u neku blizu proslost, ne bih rekao da pink cuva arhivske snimke sarajevskih masakara koje bi mnogi rado i zaboravili a preko tih traka presnimili cece, farme i slicne tricarije.
U novije vrijeme su tu sportski dogadjaji. Ko vam je sinoc bez reklama prenosio barcelonu-juventus? Jel mozda Hayat?
Cobani koji sada pisu po forumima i prave se jade za 7.5KM mjesecno, ne znaju sta je ta televizija znacila u ratu. Ta televizija je zajedno sa nasim borcima spasila ovo malo nase drzave, i zbog toga vas molim da dva puta razmislite kada opet pokusate da je izjednacite sa uhljebima isl.
Pretplata za drzavnu televiziju bi trebala da bude 20KM, kao u hrvatskoj a placanje mandatorno. Tada cemo imati vrhunsku produkciju, vrhunske sportske dogadjaje i ostalo, bez reklama. Pa cak i veliki RTL Formulu 1 presjeca sa petominutinim reklamnim blokovima a mi odgledamo tekmu kao gospoda.
A i ako se vratimo u neku blizu proslost, ne bih rekao da pink cuva arhivske snimke sarajevskih masakara koje bi mnogi rado i zaboravili a preko tih traka presnimili cece, farme i slicne tricarije.
U novije vrijeme su tu sportski dogadjaji. Ko vam je sinoc bez reklama prenosio barcelonu-juventus? Jel mozda Hayat?
Cobani koji sada pisu po forumima i prave se jade za 7.5KM mjesecno, ne znaju sta je ta televizija znacila u ratu. Ta televizija je zajedno sa nasim borcima spasila ovo malo nase drzave, i zbog toga vas molim da dva puta razmislite kada opet pokusate da je izjednacite sa uhljebima isl.
Pretplata za drzavnu televiziju bi trebala da bude 20KM, kao u hrvatskoj a placanje mandatorno. Tada cemo imati vrhunsku produkciju, vrhunske sportske dogadjaje i ostalo, bez reklama. Pa cak i veliki RTL Formulu 1 presjeca sa petominutinim reklamnim blokovima a mi odgledamo tekmu kao gospoda.
- orinoco
#487 Re: RTV taksa
Ja plaćam RTV taksu upravo da gledam Neretvu, Sutjesku, Dr. Mladena Stojanovića, Valtera i druge uspomene na partizanehellhammer wrote:Dabogda se ugasili jebala vas i eskadrila i sutjeska i most
- Rugafet
#488 Re: RTV taksa
Kratko i jasno - na pamet mi ne pada da placam rtv taksu.
-
LikeLike
#489 Re: RTV taksa
Uhljebi su zato sto ih ima tri puta vise nego sto treba. Uhljebi su zato sto ih znam sedmero koji su dole primljeni preko stele i primaju plate, a nista ne radeado_sar wrote:sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
-
LikeLike
#490 Re: RTV taksa
Pozaposljavali su boga oca ko i u grasu ima ih tri puta vise nego sto treba i onda kukaj da im neko drugi plate dajeMaraschino wrote:JS mora napraviti reformu unutar sebe. Ako se pate godinama zasto takav posao ne napuste.
-
LikeLike
#491 Re: RTV taksa
Kazi nam iskreno koliko imate viska radnika?smartXL wrote:Da hoce Bog dat da se i ti uhljebis ovako, pa da radis, nosis kameru po zimi a plate nema...
- orinoco
#492 Re: RTV taksa
To što su uhljebi ili što imaju loš program ili bilo šta drugo, nije razlog izbjegavanju plaćanja RTV takse. Tebe na plaćanje obavezuje zakon. Da je šravosudje kakvo treba biti, svi bismo je plaćali pjevajućiLikeLike wrote:Uhljebi su zato sto ih ima tri puta vise nego sto treba. Uhljebi su zato sto ih znam sedmero koji su dole primljeni preko stele i primaju plate, a nista ne radeado_sar wrote:sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
-
boshniak
#493 Re: RTV taksa
Da li je neko izbjegao platiti RTV taksu, odnosno koja je procedura mora li se uplatnicom ili se može na šalteru tražiti da se plati samo racun za struju.
-
smartXL
#494 Re: RTV taksa
Ima manje zaposlenih nego sto ima hrt, a hocete kvalitet kao hrt. Hocete kvalitet a ne placate 7,5 KM. Sta bi bilo da je taksa 20KM kao u Hr?LikeLike wrote: Kazi nam iskreno koliko imate viska radnika?
-
LikeLike
#495 Re: RTV taksa
Svaki drugi post ista prica. Znam ja to sve, ali opet kazem da je RTV taksa skupa. Pogotovo sto mi struja dolazi svako dva mjeseca pa uz racun moram njima 15KM datiorinoco wrote:To što su uhljebi ili što imaju loš program ili bilo šta drugo, nije razlog izbjegavanju plaćanja RTV takse. Tebe na plaćanje obavezuje zakon. Da je šravosudje kakvo treba biti, svi bismo je plaćali pjevajućiLikeLike wrote:Uhljebi su zato sto ih ima tri puta vise nego sto treba. Uhljebi su zato sto ih znam sedmero koji su dole primljeni preko stele i primaju plate, a nista ne radeado_sar wrote:sudeci po forumu, svako ko je zaposlen je uhljeb. Moje misljenje je da ljudi koji godinama odrzavaju kakav takav program sa minimalnim platama, bez uvezanog staza i zdravstvenog osiguranja, debelo odstupaju od nekog profila uhljeba.
- black
#496 Re: RTV taksa
bilo bi sjajno kada bi se svi (pa makar i u pola) pridrzavali onoga na sta nas obavezuje zakon, pocevsi odozgo, od vlasti, kompanija pa do nas obicnih gradjanaorinoco wrote:
To što su uhljebi ili što imaju loš program ili bilo šta drugo, nije razlog izbjegavanju plaćanja RTV takse. Tebe na plaćanje obavezuje zakon. Da je šravosudje kakvo treba biti, svi bismo je plaćali pjevajući
da li taj isti zakon obavezuje mirka iz laktasa, jozu iz sirokog i fadila iz sarajeva, da li zakon npr obavezuje vodovod da nam uredno isporuci vodu kao sto uredno naplati itd. kod nas vecina pa i banalnih problema nije samo tehnicki vec politicki problem i zato ce se tesko rijesiti
-
didzej1602
#497 Re: RTV taksa
Očigledno je da ne znaš, jer da si iole upućen znao bi da RTV taksa nije nikakva usluga, niti plaćaš bilo kakvu uslugu, RTV taksa je zakonska obaveza. Baš me zanima je li ovako cigančiš i pričaš gluposti i kada plaćaš kao 'jedan obični čovjek koji osnuje neki doo ili obrt' pdv ili neku od općinskih taksi od čega se finansira državna služba? Je li i tad pričaš o uhljebima, višku zaposlenih, visokim platama i slično? Ma daj molim te.Korisnikk wrote: Znam petnaest puta bolje od tebe šta je RTV taksa i na šta se plaća. Upravo zato sam i napisao "Nema to da donese neko propis da nam moraš plaćati uslugu, htio ili ne" mada se možda ne vidi najbolje iz konteksta. Vidi, naplaćuju mi taksu što imam TV ili radio prijemnik kako bi sebe finansirali. Dakle imaju osiguran izvor prihoda za sebe iako oni nemaju nikakve veze sa mojim TV ili radio prijemnikom. Mi "obični smrtnici" ne možemo, za razliku od njih, obavezati drugog (primjera radi) da nama plaća pare za neku našu uslugu ili ne, kako bi mi sebi osigurali izvor prihoda. Smisao poređenja je bio u tome da se mi obični smrtnici borimo za svoju marku, nije nam poklonjena. Možeš mi vjerovati ovo a i ne moraš.
A da ti odgovorim na pitanje odakle zaključujem da ljudi koji rade u RTV servisu ne zarade svoj hljeb. Zaključujem odatle što im se neovisno o njihovom radu, kakav god bio (kvantitativno i kvalitativno) mora plaćati 7,50 KM mjesečno, i iako na taj način imaju siguran izvor prihoda svakog mjeseca jer se ne moraju se takmičiti sa drugima, ulagati u reklamiranje, opremanje i šta god još ima, uspjeli su da propadnu.
E, TU DOLAZIMO DO ONOGA ŠTO MI HUJU NABIJA, KAKO TO DA JEDAN OBIČNI ČOVJEK SA OSNOVNOM ŠKOLOM (PRIMJERA RADI) KOJI OSNUJE NEKI DOO ILI OBRT USPIJE OSTVARITI DOBIT I RAZVITI SE IAKO NEMA NIŠTA OD TOG ŠTO IMA RTV? NEMA ZAKON DA KAŽE SVI OD NJEG MORAJU KUPOVATI ILI PLAĆATI TAKSU, POLA SVIJETA ZA NJEG NIJE ČULO PA SE MORA OGLAŠAVATI I PLAĆATI, NEMA MILIONSKU TAKSU DA OD NJE KUPUJE STALNA I OBRTNA SREDSTVA. NEMA NIŠTA OD TOG, ZA SVE SE MORA BORITI I ON POSLUJE U PLUSU A RTV IMA SVE TO I U MINUSU. PA KAKO TO?
I nisam ja toliko glup koliko možda ispadnem na prvi dojam, samo me emocije ponesu. Znam da nije obični radnik s dna hijerarhije ukopao RTV, barem ne neposredno nego menadžement. Međutim i svi ti radnici su posredno odgovorni. Kad se primao prekomjerni broj radnika svi šute, "nećemo se buniti, bitno je da naša plata stigne a nek oni zapošljavaju kog hoće." E, ali onda je počelo da curi na sve strane, ne možeš poplaćati sve radnike, a da ne spominjemo i krađu koje sigurno ima a svi fino šutili. Svi ti radnici su također posredno odgovorni za stanje u RTV servisu. Za mene su uhljebi.
A na kraju, ako misliš da zaposleni u javnim servisima ne zarade svoj hljeb, slobodno prošetaj do rtv doma ili u slučaju da nisi iz Sarajeva, prošetaj do nekog dopisništva, pa malo baci oko na opremu i stanje, provedi sa njima jedan radi dan pa će ti možda biti jasnije. Ti ljudi ne sjede na poslu čekajući da neko uplati pišljivih 7,50 km, nego rade svoj posao. A onda kući kad se vratiš otvoriš google i pronađeš zakon pa ga malo pročitaš, pa proguglaš tipa rtv taksa u hrvatskoj, austriji, španiji itd, itd. Možda onda shvatiš da je to sistem koji je normalan u gotovo svim državama svijeta, samo je kod nas vječita tabu tema.
A ja tebi, a i svima koji dijele tvoje mišljenje, od sveg srca želim da se isto ovako uhljebite!
-
ado_sar
#498 Re: RTV taksa
Ja zelim formulu 1 i fudbal bez reklama, moje dijete zeli normalan djeciji program a ne da mu crtane prekidaju reklamama za top shop kao sto rade na hajatovcima. Ako vozim, zelim da imam blok od makar pola sata muzike, a ne da slusam Hilmu sa Ilidze u glasu naroda. Tito vise nije ziv, da bismo imali to sve, mora se platiti. Mozemo voljeti ili mrziti ljude koji rade dole, ali se mora priznati da ako hoces utakmicu, pogledaces je kako treba ako je prenosi BHT, ako hoces da cujes vijesti kako treba, koje je napravio novinar koji ipak ima malo vise skole od neke priucene voditeljice na hayatu, ukljucices BH Radio. Kalmani i slicni polupismeni nas toliko zaglupljuju da smo postali masovno nepismeni, ne poznajemo izgovor, vecina rijeci nam je nepoznata. Potrebna nam je kultura i obrazovanje na radiju i televiziji. Kultura na zalost nije profitabilna kao Ceca isl, pa se televizije koje su zadrzale trenutak kulturnog i obrazovnog programa moraju platiti. Mi smo kao generacija vjerovatno vec propali, interesuje nas vise zadruga na pinku pa zato toliko i cuvamo tih 7.5KM, ali ako ce moje dijete imati djeciji program kao sto sam ga ja nekad imao, onda cu platiti 20, a ne 7.5.
-
LikeLike
#499 Re: RTV taksa
Ja ne gledam nase tv stanice vec 3-4 godine nikako, nema se sta vidjeti. Kad smo kod profesionalnih vodielja dnevnikaado_sar wrote:Ja zelim formulu 1 i fudbal bez reklama, moje dijete zeli normalan djeciji program a ne da mu crtane prekidaju reklamama za top shop kao sto rade na hajatovcima. Ako vozim, zelim da imam blok od makar pola sata muzike, a ne da slusam Hilmu sa Ilidze u glasu naroda. Tito vise nije ziv, da bismo imali to sve, mora se platiti. Mozemo voljeti ili mrziti ljude koji rade dole, ali se mora priznati da ako hoces utakmicu, pogledaces je kako treba ako je prenosi BHT, ako hoces da cujes vijesti kako treba, koje je napravio novinar koji ipak ima malo vise skole od neke priucene voditeljice na hayatu, ukljucices BH Radio. Kalmani i slicni polupismeni nas toliko zaglupljuju da smo postali masovno nepismeni, ne poznajemo izgovor, vecina rijeci nam je nepoznata. Potrebna nam je kultura i obrazovanje na radiju i televiziji. Kultura na zalost nije profitabilna kao Ceca isl, pa se televizije koje su zadrzale trenutak kulturnog i obrazovnog programa moraju platiti. Mi smo kao generacija vjerovatno vec propali, interesuje nas vise zadruga na pinku pa zato toliko i cuvamo tih 7.5KM, ali ako ce moje dijete imati djeciji program kao sto sam ga ja nekad imao, onda cu platiti 20, a ne 7.5.
-
ado_sar
#500 Re: RTV taksa
Mislis ona sto vodi sport na FTV? Nemoj zezati, ona mi je najbolja na cijeloj televiziji. Cura je OK, samo nije nasa, pa ne zna jezik dobro. Al da je secer, secer je. i to smedji.LikeLike wrote:Ja ne gledam nase tv stanice vec 3-4 godine nikako, nema se sta vidjeti. Kad smo kod profesionalnih vodielja dnevnikaado_sar wrote:Ja zelim formulu 1 i fudbal bez reklama, moje dijete zeli normalan djeciji program a ne da mu crtane prekidaju reklamama za top shop kao sto rade na hajatovcima. Ako vozim, zelim da imam blok od makar pola sata muzike, a ne da slusam Hilmu sa Ilidze u glasu naroda. Tito vise nije ziv, da bismo imali to sve, mora se platiti. Mozemo voljeti ili mrziti ljude koji rade dole, ali se mora priznati da ako hoces utakmicu, pogledaces je kako treba ako je prenosi BHT, ako hoces da cujes vijesti kako treba, koje je napravio novinar koji ipak ima malo vise skole od neke priucene voditeljice na hayatu, ukljucices BH Radio. Kalmani i slicni polupismeni nas toliko zaglupljuju da smo postali masovno nepismeni, ne poznajemo izgovor, vecina rijeci nam je nepoznata. Potrebna nam je kultura i obrazovanje na radiju i televiziji. Kultura na zalost nije profitabilna kao Ceca isl, pa se televizije koje su zadrzale trenutak kulturnog i obrazovnog programa moraju platiti. Mi smo kao generacija vjerovatno vec propali, interesuje nas vise zadruga na pinku pa zato toliko i cuvamo tih 7.5KM, ali ako ce moje dijete imati djeciji program kao sto sam ga ja nekad imao, onda cu platiti 20, a ne 7.5.Odakle na FTV ili BHT ona crna manekenka sto se isprovaljivala
Pustite se suplje i njihove profesionalnosti, sve je to politika
Vjerujem ja da ima ljudi koji rade dobro svoj posao i koji posteno zaradjuju svoj hljeb, ali...