Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
-
theTruePath
-
RahatHurmašica
#477 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ganićem recimo, fikretom prevljakom, čengići, šaja i kompanija.... a i svi drugi su imali njegovu prećutnu saglasnost (čim nije ništa poslije rata uradio po tom pitanju). privatizacija je počela još dok je on bio na vlasti. jel misliš da oni nisu znali na šta će to sve izaći, pogotovo jer je isti model korišten u zemljama istočnog bloka.theTruePath wrote:S kakvim ratnim profiterima je on to bio blizak? i dalje,nije islamizirao armiju,ali ne moze on tjerati vojnike da kriju svoj islamski identitetRahatHurmašica wrote:Alija je kao čovjek dobar, ali kao vođa je podbacio. Nije nam trebala forsirana islamizacija Armije, trebao je bolje birati ljude oko sebe, distancirati se od ratnih profitera, manje slušati hodže.... a poslijeratnu privatizaciju da i ne spominjem..
pa nije baš tako bilo. niko se nije trebao kriti, ali selamanje je ipak bilo forsirano i samo takvi su napredovali u službi.
Last edited by RahatHurmašica on 21/10/2013 12:03, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#478 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ma ništa, 'vamo jedan pozelenio,theTruePath wrote:fato,sta to?
-
_majevica_
#479 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Druze igras li ti igricu Travian ?Zagor te-nej wrote:theTruePath wrote:PONOVO TE PITAMZagor te-nej wrote:
Hajde dobro,i ti u to 100% vjerujeS? ja mislim da se radi o nekoj "nostalgiji" za predislamskom historijom Bosne
nista strasno,ima toga u svim drzavama,Turci tengrizi,egipcani koji se mole i furaju na bogove iz faraonskog vremena
svedjani vikinzi i slicno
jel znaš koja je bila filozofija dualističke religije, kojoj je pripadalo bogumilstvo, kao izdanak manihejstva
imaš bar google, probaj se malo ekspresno obrazovat, pa se javi
-
udrch
#480 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
tebi bi bilo bolje da konačno izađeš iz dječije sobe, ipak si u dubokim dvadesetim i skontaš da si prestar da ovisiš o roditeljskom džeparcu i prestaneš kriviti sve oko sebe zbog brojnih promašaja u životu..fatamorgana wrote:Ma šta će to tebi, tebe zanima samo SDA-milstvo a ne bogumilstvo,
priznajem ti da si pravi sarajevski šaner, ali od toga se ne živi..
- fatamorgana
#481 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Šta mai udrch, jel' se opet bilo za vikend u podrinju?udrch wrote:![]()
predstavljaš se kao stručnjak, a ne znaš deset rečenica navesti..
-
burger_pasa
#482 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
nijedan, zelembaći i crvendaći su isti, samo im ko kameleonima druga boja dresaZagor te-nej wrote:burger_pasa wrote:@zagortenej Bilo bi interesantno cuti sta je tvoja nacionalnost, vjeroispovjest i ko je tvoja pozitivna licnosti medju politicarima? Komsic? Covic? ili mozda Lagumdzija? Daj nam malo mozak razbistri?
lični interes, udomljavanje i uhljebljavanje na državen jasle bliže i daljnje familije...to je prioriteni cilj i jednih i drugih
državna administracija je najprofitabilnija i najbolja firma danas u BH, i zaposlenje u njoj je prvi cilj
što se tiče bogumilstva, kao i onaj što se smije, može reagovat tako samo neko ko pojma nema
a ja tematiku držim u malom prstu
dakle, moje religijsko poimanje je najbliže onom koje su imali bogumili DUALISTI
ko za o čemu pričam sve će mu biti jasno, ko ne zna, nek se obrazuje, pa javi[/quote
mislim da mogu razumijeti tvoje frustacije, osjecas da ne pripadas nijednom narodu, drzavu ne volis, covijeka koji je tu drzavu stvorio ne volis itd... onda bi ti bilo najbolje da potrazis hljeb u nekoj drugoj zemlji. ko zna, mozda te neko i primi? al da znas da u svim zapadno evropskim drzavama je drzavni posao najbolji i najsigurniji. I da se svi politicari na zapadu bore za svoj interes, pa onda za dresove... Merkelova se bori za crne, Steinmeyer za crvene, Netanjahy za plave itd... shvati da nema idealnog drustva, nema socijalizma, tito je mrtav
- Ramzess Veliki
#483 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
koliko se sjećam onaj šmokljan nas je ubijeđivao da rata neće biti i da za rat treba dvoje.udrch wrote:ne sumnjam da si bili patrioti, ali koliko ljudi bi uzelo oružje u ruke na njihov poziv..Styling wrote:Slažem se. Nijaz je bio pravi patriota i vjerujem da bi se zdušno borio za BiH. Mislim da bi u tandemu sa Bogićem Bogičevićem polučio puno bolji rezultat. Ako ništa, znali su s kim imaju posla.StupskaBitanga wrote:Po meni sposovni bi bio Nijaz D. (rahmet mu duši) od svih kandidata na izborima on bi bio puno bolji izbor
a svi smo mi znali sa kim imamo posla, samo smo se zavaravali..
Plaho nas je krenulo sa njim i njegovom porodicom ... sve više sirotinje i obespravljenih, a državne rezerve stoje, niko da pokrene rudnike i željezare. Eto im njihove silne laži - imaju oni veze sa islamskim zemljama - imaju ali u kurcu, što ne spasiše Hidrogradnju da joj daju posao u Dubaiju ili Kataru. Sjeme im se zatrlo da ovaj narod jednom odahne od takvijeh ...
- Havatar
#484 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
theTruePath wrote:S kakvim ratnim profiterima je on to bio blizak? i dalje,nije islamizirao armiju,ali ne moze on tjerati vojnike da kriju svoj islamski identitetRahatHurmašica wrote:Alija je kao čovjek dobar, ali kao vođa je podbacio. Nije nam trebala forsirana islamizacija Armije, trebao je bolje birati ljude oko sebe, distancirati se od ratnih profitera, manje slušati hodže.... a poslijeratnu privatizaciju da i ne spominjem..
- Zagor te-nej
#485 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
naveo sam tu, čitaj jadničeudrch wrote: http://lmgtfy.com/?q=Najva%C5%BEnije+uk ... +bosanskoj
![]()
predstavljaš se kao stručnjak, a ne znaš deset rečenica navesti..
da vidim da li imaš pojma i o čemu
kad te vidim kakve ćeš gluposti napisat onda ću te pokopat
Last edited by Zagor te-nej on 21/10/2013 12:14, edited 1 time in total.
- Zagor te-nej
#486 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ja napisao kojem narodu priapdamburger_pasa wrote: mislim da mogu razumijeti tvoje frustacije, osjecas da ne pripadas nijednom narodu,
više od tebe sigurnodrzavu ne volis,
burger_pasa wrote: covijeka koji je tu drzavu stvorio .
burger_pasa wrote: . onda bi ti bilo najbolje da potrazis hljeb u nekoj drugoj zemlji. ko zna, mozda te neko i primi? al da znas da u svim zapadno evropskim drzavama je drzavni posao najbolji i najsigurniji. I da se svi politicari na zapadu bore za svoj interes, pa onda za dresove... Merkelova se bori za crne, Steinmeyer za crvene, Netanjahy za plave itd... shvati da nema idealnog drustva, nema socijalizma, tito je mrtav
- Zagor te-nej
- Havatar
#488 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Da je rekao da ce rata biti vi biste rekli da je fasista i da zeli rat kao i sad sto kazete svakom ko kaze da treba biti svjestan da je rat moguc posto susjedi i komsije cekaju povoljan historijski trenutak da krenu da isto rade. Sto se tice ko ga je nosio u mezar nosio ga je onaj ko je branio Bosnu a oni koji su se krili po podrumima nisu ni izasli da odu na njegovu dzenazu tako da ni nisu mogli da ga nose. Sto se tice sirotinje 8 godina su vam na vlasti bili komunisti iz SDP pa sto vas nisu spasili nego za sve ono sto su oni krivi optuzujete Aliju.koliko se sjećam onaj šmokljan nas je ubijeđivao da rata neće biti i da za rat treba dvoje.Koji jadnik, i to predsjednik nečega?
![]()
![]()
Kako je ono jednom rekao - "Ja jedno mislim do podne, a drugo od podne ..."
![]()
![]()
Jadna nam majko kakav debil je nama bio na čelu države. Ko ga je ono nosio u mezar? Kako se sjećam sve državnici, ambasadori ... a ne ... malo sam pogriješio, sad sam se sjetio - lopovi, ubice, kriminalci.
Plaho nas je krenulo sa njim i njegovom porodicom ... sve više sirotinje i obespravljenih, a državne rezerve stoje, niko da pokrene rudnike i željezare. Eto im njihove silne laži - imaju oni veze sa islamskim zemljama - imaju ali u kurcu, što ne spasiše Hidrogradnju da joj daju posao u Dubaiju ili Kataru. Sjeme im se zatrlo da ovaj narod jednom odahne od takvijeh ...
Ramzess Veliki
-
udrch
#489 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ja veze s vezom nemam, zato tražim od tebe kao experta deset smislenih rečenica koje će to pojasniti..Zagor te-nej wrote:naveo sam tu, čitaj jadniče
upućuješ me na nerelevantne izvore..
ono što želim jeste smislen odgovor i izvor na osnovu kojeg baziraš svoj stav..
-
Bodkin
#490 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
prvo, pise se covjeka. drugo, nigdje na zapadu nije drzavni posao najbolji, NIGDJE.i trece, koji si ti kur** da ti nekome govoris da ide odavdje?burger_pasa wrote: mislim da mogu razumijeti tvoje frustacije, osjecas da ne pripadas nijednom narodu, drzavu ne volis, covijeka koji je tu drzavu stvorio ne volis itd... onda bi ti bilo najbolje da potrazis hljeb u nekoj drugoj zemlji. ko zna, mozda te neko i primi? al da znas da u svim zapadno evropskim drzavama je drzavni posao najbolji i najsigurniji. I da se svi politicari na zapadu bore za svoj interes, pa onda za dresove... Merkelova se bori za crne, Steinmeyer za crvene, Netanjahy za plave itd... shvati da nema idealnog drustva, nema socijalizma, tito je mrtav
-
RahatHurmašica
#491 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Havatar wrote:Da je rekao da ce rata biti vi biste rekli da je fasista i da zeli rat kao i sad sto kazete svakom ko kaze da treba biti svjestan da je rat moguc posto susjedi i komsije cekaju povoljan historijski trenutak da krenu da isto rade. Sto se tice ko ga je nosio u mezar nosio ga je onaj ko je branio Bosnu a oni koji su se krili po podrumima nisu ni izasli da odu na njegovu dzenazu tako da ni nisu mogli da ga nose. Sto se tice sirotinje 8 godina su vam na vlasti bili komunisti iz SDP pa sto vas nisu spasili nego za sve ono sto su oni krivi optuzujete Aliju.koliko se sjećam onaj šmokljan nas je ubijeđivao da rata neće biti i da za rat treba dvoje.Koji jadnik, i to predsjednik nečega?
![]()
![]()
![]()
![]()
Jadna nam majko kakav debil je nama bio na čelu države. Ko ga je ono nosio u mezar? Kako se sjećam sve državnici, ambasadori ... a ne ... malo sam pogriješio, sad sam se sjetio - lopovi, ubice, kriminalci.
Ramzess Veliki
onda nije trebao ništa reći, bolje da je ćutio.
glede mezara, nosili su ga kriminalci, podzemlje koje je on lično proizveo.
- fatamorgana
#492 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Nešto te nema na religiji u zadnje vrijeme, draža ti polikita?udrch wrote:ja veze s vezom nemam, zato tražim od tebe kao experta deset smislenih rečenica koje će to pojasniti..Zagor te-nej wrote:naveo sam tu, čitaj jadniče
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#493 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Rahmetli Alija je bio čovjek koji je sav svoj život posvetio Islamu. Napravio je milion grešaka ali sudeći po onoj kiši koja je padala na dan njegove dženaze može se pretpostaviti da je imao ispravan nijet/namjeru. Mislim da rahmetli Alija ne bi dozvolio da se od njega pravi idol kao što to radi kriminalna SDA halka predvođena titoistima i komunistima zloupotrebljavajući iskren nijet/namjere rahmetli Alije, kako bi sakrili svoj kriminal iza njegovog djela govoreći da je ''Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne'', što je prava SDA idolatrija poput onih iz doba Staljina.
- Zagor te-nej
#494 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
pošto je očigledno da si malo retardiran copy-paste tekstaudrch wrote:ja veze s vezom nemam, zato tražim od tebe kao experta deset smislenih rečenica koje će to pojasniti..Zagor te-nej wrote:naveo sam tu, čitaj jadniče
Pisci koji zastupaju mišljenje o HERETIČKOM karakteru Crkve bosanske (CB) uglavnom se pozivaju na papske i inkvizicijske izvore, posebno na spise pape Pia II s početka druge polovine 15.vijeka. To mišljenje prvi je naučno formulirao i zastupao FRANJO RAČKI prema kojem je CB izdanak bogumilstva, koje je kao učenje i pokret u 10.vijeku utemeljio neki bugarski svećenik po imenu Bogumil. Njegovo učenje se brzo širilo po Bugarskoj, Trakiji i Makedoniji, odakle je preko Raške stiglo i u Bosnu. Bogumilstvo je jedno od izdanaka MANIHEJSTVA, pa stoga i jedno i drugo propovjedaju da životom i svijetom vladaju dva načela koja se stalno međusobno bore, a to su načela zla i dobra, odnosno tame i svijetla. Iza načela zla stoji Sotona, a iza načela dobra Bog.Sotona je tvorac vidljivog i okruženog materijalnog svijeta, od čijeg se zla čovjek može osloboditi odricanjem od ovosvjetskih uživanja, kao što su meso, vino i žene. Istovremeno ODBACUJU sve MATERIJALNO što je službena crkva vezivala sa vjerom u Boga. Tako na prvom mjestu odbacivana je cjelokupna organizaciona i hijerarhijska struktura tradicionalne crkve, svi njeni GRAĐEVINSKI OBJEKTI, a posebno bogati manastiri. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ne postoji nijedan jedini građevinski objekat sagrađen od strane CB.
Čak je i sam KRST ILI KRIŽ postao omražen «simbol lažnog vjerovanja».
Nasuprot tradicionalnoj crkvenoj i vjerskoj hijerarhiji, manihejstvo i bogumilstvo su priznavali samo dvije kategorije vjernika: prečišćene izabranike i obične vjernike. Upravo u skladu sa takvim shvatanjima u Bosni su postojali «SAVRŠENI KRSTJANI» u koje Rački ubraja strojnike, starce i goste, kao neka vrsta sveštenstva CB ( poput na primjer franjevaca ili dominikanaca). Na drugoj strani su «MRSNI LJUDI» kao obični vjernici.
Pravih/savršenih krstjana u srednjovjekovvnoj Bosni moglo je biti SVEGA NEKOLIKO STOTINA. Oni su bili obavezni da vode isposnički život. Nasuprot njima takozvani «mrsni ljudi» slobodno su se ženili, jeli mrsnu hranu, ratovali i polagali zakletve. Njihova je jedina obaveza bila da u svemu slušaju «savršene krstjane» i da se pred smrt pokaju i prime neku vrstu krštenja.
Bogumilsku teoriju o CB zastupaju i Aleksandar Solovjev i Dragutin Kniewland. Solovjev je u više svojih radova postavio nekoliko naučno osnovanih hipoteza kada su u pitanju dogmatsko učenje, organizacija i struktura CB iz kojih je izvukao opći zaključak da je «bosanska crkva bila od kraja 12. do 15.vijeka zaista heretička i to bogumilska». Analizom latinskih izvora do slično zaključka došao je i D.Kniewald, tj. da «crkva bosanska predstavlja jaku organizaciju NEOMANIHEJSKE sljedbe u bitnosti jednake onoj koju su na zapadu zvali KATARIMA ILI PATARENIMA». Tako su Rački i njegovi istomišljenici dali jednu cjelovitu sliku Crkve bosanske, kao organizacije SASVIM RAZLIČITE od crkve u okolnim zemljama, sa vlastitim načelima, ustrojstvom i teologijom, temeljenoj na DUALIZMU.
U vrijeme vladavine bana Mateja Ninoslava, koji se pokazao kao odlučna i sposoban vladar, konačno se učvrstila i potvrdila Crkva bosanska, uprkos svim nastojanjima Rima i Ugarske da unište bosansku herezu. Istovremeno, konačno se učvrstila i afirmirala staleška organizacija i struktura bosasnke vlastele. U ZAJEDNIČKOJ ODBRANI od vanjskih neprijatelja, crkva i vlastela su se međusobno sve više približavale. Vlastela je sve više prihvatala vjersko učenje bosasnke crkve, dok je crkva istovremeno ulazila u svjetovne poslove vlastele. Udružena sa CB, vlastela je time istovremeno štitila svoje feudalne zemljoposjedničke interese. Uslov OPSTANKA i crkve i vlastele je bila samostalna bosanska država. Između katoličanstva i pravoslavlja usko područje CB moglo se jedino održati samo unutar granica bosanske države, a s druge strane bosanska vlastela je samo unutar istih granica mogla imati i održavati svoju političku vladavinu. U svakoj drugoj državnoj tvorevini, srpskoj ili ugarskoj, Bosna bi geografski bila periferna oblast, pa bi i njena vlastela bila politički marginalizirana. U tom smislu, staleški organizirana vlastela, kao politički narod srednjovjekovne Bosne i posebno ustrojena CB, svojim interesima i sviješću o njima, imale su presudnu ulogu u etničkom razvoju i oblikovanju Bosne. Vlastela i CB su prije svega bile nosioci zemaljskog imena Bosne i Bosanaca (Bošnjana ili Bošnjaka) i čuvari svojih prava i svoje teritorijalne zasebnosti. Iz samosvjesti o sebi i svojim interesima proizilazila je i svijest o značaju vlastite teritorije za njihovo očuvanje. Takva su osjećanja ležala u korijenu bosanskog patriotizma i evolucije bošnjačkog etniciteta.
Međutim, ono što je činilo osobenosti etničko-političkog razvoja Bosne nisu bile neke velike razlike u njenom feudalnom ustrojstvu i državnoj organizaciji u odnosu na susjedne zemlje, Ugarsku sa Hrvatskom ili srpsku državu. Svi ti politički entiteti su u doba razvijenog feudalizma predstavljali staleške monarhije, u kojima je vlast vladara u većoj ili manjoj mjeri, zavisno od odnosa snaga, bila ograničena pravima vlastele, odnosno institucijom staleške skupštine, feudalnog ili državnog sabora.
Osnova različitog etnopolitčkog razvoja Bosne leži u njenoj posebnoj crkvi i njenim suštinskim razlikama u odnosu na rimokatoličku i srpskopravoslavnu crkvu. Katolička i istočnopravoslavna crkva su pored hijerarhije i monaških redova imale i raširenu mrežu župa i parohija, sa sveštenstvom koje je STALNO VRŠILO UTICAJ na svakodnevni život vjernika, okupljajući ih na mise i bogosluženja, dijeleći im svete svete tajne i oproste od grijehova, pribavljajući im Božiju milost i na ovom i na onom svijetu. Nasuprot tome, C]B je, mada je imala izvjesnu hijerarhiju sa strojnicima, gostima i didom, koji je stajao na njenom čelu, u osnovi bila OGRANIČENA na USKI KRUG «savršenih» ili «pravih krstjana koji grijehe ne ljube».
Ostalo je bila MASA OBIČNIH VJERNIKA, «mrsnih ljudi», koji nisu imali posebne crkvene milosti.
Odatle, široki slojevi stanovništva u Bosni su OSTALI u nekom nejasno definiranom stanju između svojih STARIH PAGANSKIH vjerovanja i kršćanstva. Nisu li upravo zato ti najširi paganski slojevi stanovništva tako lako i prihvatili islam po dolasku Osmanlija
-
_majevica_
#495 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Izgleda i ovo ovde ima najvise veze sa religijomfatamorgana wrote:Nešto te nema na religiji u zadnje vrijeme, draža ti polikita?udrch wrote:ja veze s vezom nemam, zato tražim od tebe kao experta deset smislenih rečenica koje će to pojasniti..Zagor te-nej wrote:naveo sam tu, čitaj jadniče
-
RahatHurmašica
#496 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
ali to, nažalost, nije dovoljno.antimobbing wrote:Rahmetli Alija je bio čovjek koji je sav svoj život posvetio Islamu. Napravio je milion grešaka ali sudeći po onoj kiši koja je padala na dan njegove dženaze može se pretpostaviti da je imao ispravan nijet/namjeru. Mislim da rahmetli Alija ne bi dozvolio da se od njega pravi idol kao što to radi kriminalna SDA halka predvođena titoistima i komunistima zloupotrebljavajući iskren nijet/namjere rahmetli Alije, kako bi sakrili svoj kriminal iza njegovog djela govoreći da je ''Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne'', što je prava SDA idolatrija poput onih iz doba Staljina.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
-
burger_pasa
#498 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Neko covjek, neko coek, neko covik, neko cojek itd... neuzimaj sebi za pravo da glumis profesora. Na zapadu je drzavni posao najbolji posao. Nema zurbe, laganini tempo, kafica, radio, danas nisi dosao, doci ces sutra itd... to je provjereno tacno... i ja ne govorim nikom da ide odavde, vec dajem savjet i tebi i svima kojima nevalja drzava, SDA, Alija, dzamija itd... to ja za vase dobro jer cojek more ograjisatBodkin wrote:
prvo, pise se covjeka. drugo, nigdje na zapadu nije drzavni posao najbolji, NIGDJE.i trece, koji si ti kur** da ti nekome govoris da ide odavdje?
- Ramzess Veliki
#499 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
Kakav SDP, oni su posebna luzerska skupina koju ne treba spominjati u ovom kontekstu. Prozirno zamlaćivanje - sve što je protiv Alije namještaju komunisti iz SDP-a. Niđe veze. Alija je bio nikakav karakter, još nikakviji mislilac kako ga SDA pokušava prikazati. Naša nesretna okolnost da nam takav postane predsjednikom u najgorem mogućem trenutku po naše postojanje. Nije on bio za predsjednika zemlje u ratu, a nije ni za mira bio dobar.Havatar wrote:Da je rekao da ce rata biti vi biste rekli da je fasista i da zeli rat kao i sad sto kazete svakom ko kaze da treba biti svjestan da je rat moguc posto susjedi i komsije cekaju povoljan historijski trenutak da krenu da isto rade. Sto se tice ko ga je nosio u mezar nosio ga je onaj ko je branio Bosnu a oni koji su se krili po podrumima nisu ni izasli da odu na njegovu dzenazu tako da ni nisu mogli da ga nose. Sto se tice sirotinje 8 godina su vam na vlasti bili komunisti iz SDP pa sto vas nisu spasili nego za sve ono sto su oni krivi optuzujete Aliju.koliko se sjećam onaj šmokljan nas je ubijeđivao da rata neće biti i da za rat treba dvoje.Koji jadnik, i to predsjednik nečega?
![]()
![]()
![]()
![]()
Ramzess Veliki
Mi smo svi znali da će rata biti, a on je javno govorio da "Mi Bošnjaci nismo ratnički narod" i time mnogima usadio strah u kosti. A ja sam bio svjestan nasljeđa Bega Gradaščevića, braće Hrnjica i drugih Bosanskih prvaka i sam sam se naoružao da te branim, i ne sekiraj se dok je mene, opet ću ja po potrebi za pušku da te branim pa makar me opet neka strašljiva kreatura ubijeđivala da mi nismo ratnički narod zaboravljajući našu krvavu istoriju koja kaže da ni jednu našu generaciju otkad je Bosne ratovi nisu zaobišli.
- uglavnomja
#500 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?
RahatHurmašica wrote:ali to, nažalost, nije dovoljno.antimobbing wrote:Rahmetli Alija je bio čovjek koji je sav svoj život posvetio Islamu. Napravio je milion grešaka ali sudeći po onoj kiši koja je padala na dan njegove dženaze može se pretpostaviti da je imao ispravan nijet/namjeru. Mislim da rahmetli Alija ne bi dozvolio da se od njega pravi idol kao što to radi kriminalna SDA halka predvođena titoistima i komunistima zloupotrebljavajući iskren nijet/namjere rahmetli Alije, kako bi sakrili svoj kriminal iza njegovog djela govoreći da je ''Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne'', što je prava SDA idolatrija poput onih iz doba Staljina.
o cemu to ti?
bakir alijin je titoista i komunista?
razne hodze i hodzice su titoisti?
pa sam alija je rekao da je izabarao najbolje od svojih dzamijskih poznanstava da vode drzavu s njim 92.