Sa mjeseca se vidi da vam Nacertanije i nije posebno mrsko. Nemojte se buniti.
Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
-
korisnik101
#476 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
[quote="salter071"]
- Paranoid
#477 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
salter071 wrote:Pocelo etketiranje? E vidis da ja smatram da si cetnik, ja bih ti to direktno u facu rekao, ali tebi je, izgleda, svako ko se ideoloski s tobom ne slaze automatski cetnik.Paranoid wrote: Tvoje forumsko načertanije samo pokazuje da trolaš i da veze nemaš o čemu pišeš..
Kasnis. Trebao si to reci '92 a ne ostavljati ljude u uvjerenju da kupe gelere za svoj grad koji pripada svima nama, bez obzira na procente.
Ja tebe ne bih nikada nazvao cetnikom iz prostog razloga sto su cetnici imali istu pricu svih ovih godina, a protiv koje smo se digli, dok ti svoju pricu mijenjas ovisno o procentuanoj sitaciji.
Kad smo vec kod tih procenata kojima si opsjednut 100% grijesis, ali to je tvoj problem - ne moj.
Kad budes imao ono sto nemas, pa direktno nazoves neistomisljenike imenima kojima ih zelis etiketirati, onda se javi. Imaj u vidu da je to isti metod koji su koristili i fasisti prije 70 godina.
IDENTIFICIRATI, ETIKETIRATI, PA ELIMINIRATI! Zvuci li ti poznato?
Ma da, kad dolazi od tebe to nekako patriJotski zvuci, zar ne?

...koliko se sjećam ti i ja nismo nikad ostvarili komunikaciju i sve što si ovde nabrojao je zaobilaženje pitanja koje sam ti uputio..
Što se tiče IDENTIFICIRATI (već sam rekao šta si), u ETIKETIRANJU si mi sam pomogao da te označim kao trola, a što se tiče ELIMINIRANJA to očekujem od administracije da odradi u zavisnosti koliko je ljudi prijavilo tvoje postove i koliko se odazvalo tvom nebuloznom pisanju o Bošnjacima..
-
salter071
#478 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Prvo navodis Tomasicu i bosnjacke zrtve, dok si zaboravio spomenuti da se na toj lokaciji nalaze i tijela Hrvata.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Koga jednom zmija ujede i guštera se boji, kaže stara narodna polovica. Kosovo je recimo dobilo državu, a nije otišla i neku stvar, upravo kroz natalitet. Ne boji li se srpska politika najviše nataliteta od strane Bošnjaka. Nije li RS upravo nastala na masovnim grobnicama (neću pominjati ovdje Srebrenicu da ne bude otrcano, pogledaj Tomašicu kod Prijedora sa par stotina kompletnih i nekompletnih leševa) Bošnjaka, pokušavajući tako umanjiti i poništiti efekte nataliteta? Šta treba da rade Bošnjaci da se masovno sterilišu kako se eto ne bi zamjerili Srbima ili Hrvatima natalitetom?![]()
Nakon toga spominjes iste Hrvate i Srbe u kontekstu naci-ideologije, dok nemas komentara na iznesene nade kako ce se drugi iseliti.
Samo ti je promaklo to da je i poziv na iseljavanje po medjunarodnom pravu element zlocina genocida.
Pravi se ti da nisi vidio taj komentar. Ima ih jos koji su u proslosti tvrdili da "nisu znali".
To se zove Nirnberska odbrana.
Nije upalila ni onda, zasto bi danas?
-
salter071
#479 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Vidi, vidi, aktiviraju se i online Seve! Kad ostanes bez argumenata slijede uvrijede i prijetnje ELIMINACIJOM (banom).Paranoid wrote:
...koliko se sjećam ti i ja nismo nikad ostvarili komunikaciju i sve što si ovde nabrojao je zaobilaženje pitanja koje sam ti uputio..
Što se tiče IDENTIFICIRATI (već sam rekao šta si), u ETIKETIRANJU si mi sam pomogao da te označim kao trola, a što se tiče ELIMINIRANJA to očekujem od administracije da odradi u zavisnosti koliko je ljudi prijavilo tvoje postove i koliko se odazvalo tvom nebuloznom pisanju o Bošnjacima..
Eto vidi kako si napravio i treci korak vec vidjene politike.
Osim toga sebi dajes za pravo da drugima ODREDJUJES KOJE SU NACIJE! Nazivas me cetnikom, a vec sam ti rekao da si tragicno pogrijesio.
Nemas ti pojma!
Idi usput i sebe prijavi za nazivanje ljudi koji su ucestvovali u odbrani grada OD DANA JEDAN cetnicima.
Ako ce me na tvoju rijec izbaciti, samo zato sto ne dijelim tvoju ideologiju, onda neka to odmah urade.
Samo ostaje pitanje koja je onda razlika izmedju tebe i Rankoviceve OZNE, ako ti i znas sta je to?
Ako odbijes sve ljude koji jesu za Bosnu, ali ne na tvojoj ideoloskoj liniji, ne cudi se kada ostanes sam i ne budes imao s kim izaci na pice.
Jos nesto. Mozes ljude izbaciti, ali ne i usutkati. Cak i mrtvi govore. Uzmi za primjer izvjestaje forenzicara.
Da li ti je stvarno toliko krivo sto nisi eliminirao sve svoje neistomisljenike dok se jos pucalo, pa sad moras trpiti i razlicita misljenja? Kakva sve "ponizenja" moras trpiti! E zao mi te, ali e necu izvinjavati sto sam prezivio.
Last edited by salter071 on 11/11/2013 12:04, edited 1 time in total.
- Paranoid
#480 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Napiši gdje sam te nazvao četnikom i daj kopiraj taj post..pa ću ostatak posta odgovoriti?

- Paranoid
#481 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Trolu isteklo ti je vrijeme, idi i hvataj se "prirode i ekologije", a politiku ostavi ljudima koji nešto znaju..
Aufiderzen..
Aufiderzen..
-
salter071
#482 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Paranoid wrote:Napiši gdje sam te nazvao četnikom i daj kopiraj taj post..pa ću ostatak posta odgovoriti?
Nacertanije, Ilija Garasanin, projekt velike Srbije = cetnicka ideologija
Naravno, nisi me DIREKTNO nazvao cetnikom, nego izokola.
Zato sam ti i rekao da imas ono sto nemas, nazvao bi me direktno cetnikom.
Dalje, komentar odmah nakon reference na Nacertanije, kazes da si me vec IDENTIFICIRAO i ETIKETIRAO, a cekas i ELIMINACIJU (ban s foruma).
Za razliku od tebe, ja sam direktan i nazivam stvari njihovim imenom, a ne igram se indirektima, asocijacijama i inuendom da bi si stvorio odstupncu kako "nisam to rekao".
Kako neko rece "vidi salonskog...", a sada treba logicno ispuniti nedoreceno, s tim sto u opticaju nema izraza poput "salonski Bosnjak" ili "salonski ustasa", sto znaci da ostaje SAMO JEDNO!
Sad ces reci da to nisi TI rekao. Istina. Ti si isto kao i autor navedenog komentara igrao na nedoreceno, jer Nacertanije se ne odnose ni na Hrvate, ni na Bosnjake, ni na Slovence, nego je dokument cetnicke ideologije velike Srbije.
Hajde sad se nastavi praviti lud i tvrditi kako nisi rekao DIREKTNO, pa se ne pika.
Pika se samo to sto se ja ne slazem sa tvojom ideologijom, pa mi treba zbog toga napakovati da sam neprijatelj Bosnjaka i onda me eliminirati sa foruma, a zasto ne i ne samo sa foruma, samo ako bi ti se pruzila prilika. Ne sumnjam da bi je pokusao iskoristiti.
Gadjali su me s brda cetiri godine, pa eto me ovdje. Nista na sta vec nisam navikao.
Ako sam TADA govorio ono sto mislim, a zasto mislis da ce me prijetnje online ustukati SADA?
Last edited by salter071 on 11/11/2013 12:28, edited 1 time in total.
-
salter071
#483 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Ti si onda ocigledno na pogresnom mjestu. Ovo nije mjesto za one sa posebnim potrebama.Paranoid wrote:Trolu isteklo ti je vrijeme, idi i hvataj se "prirode i ekologije", a politiku ostavi ljudima koji nešto znaju..
Aufiderzen..
Prijavi se specijaisti i lijeci svoje frustracije na nekom drugom.
-
Bodkin
#484 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Jel to opet ide kolektivno napadanje forumasa zbog drugacijeg misljenja?
Sent from my Lumia using Tapatalk
-
salter071
#485 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Naravno, to je ovdje omiljeni sport forumasa koji su u sukobu intelekta tragicno nenaoruzani istim, a o cinjenicama da ni ne govorimo.Bodkin wrote:Jel to opet ide kolektivno napadanje forumasa zbog drugacijeg misljenja?
Cak bih si dopustio reci da su u toj borbi goloruki.
- madner
#486 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
I onda goloruki na invalida. Ruzna scena.
-
salter071
#487 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Pogodio si. Invalid odbrane grada. Treba li golorukima adresa da me onako svi zajedno dotuku i zavrse posao koji su poceli ovi s brda?madner wrote:I onda goloruki na invalida. Ruzna scena.
Jednom sam vec rekao da sam popio gelere, ali nisam se nikada zalio da sam invalid.
Pa eto dodjite pa se okusajte! Bujrum!
Bolje je biti i fizicki invalid nego osoba sa posebnim potrebama i nedostatkom moralnih principa, sto pojedini forumasi dokazuju iz komentara u komentar.
- Paranoid
#488 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
madner wrote:I onda goloruki na invalida. Ruzna scena.

..jah..baš ružna scena, na golorukog invalida ..
-
salter071
#489 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Vrijedjanje i sirenje laznih informacija ukazuje samo na nivo zastalosti i nemocnog bijesa onih koji se tim metodama sluze.Paranoid wrote:madner wrote:I onda goloruki na invalida. Ruzna scena.
..jah..baš ružna scena, na golorukog invalida ..
Ali 1000 puta ponovljena laz...vec je oprobani recept poznate ideologije.
-
Bodkin
#490 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
i da, ima bar 10 forumasa koji su pisali o bosni kao nacionaloj drzavi bosnjaka i vi se ovdje sad kao cudite jer kao nema nikoga da je to rekao i napadate covjeka
-
dječak sa šibicama
#491 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Mogu bosnjacki politicari i cijelu planetu proglasiti bosnjackom nacionalnom planetom, ali ce i dalje u praksi takva odluka biti provodiva na relaciji Konjic-Sarajevo-Zenica-Tuzla.
U praksi, dakle.
Bas bi volio da vidim kako to bosnjacki jastrebovi zamisljaju doci u Banjaluku, Bijeljinu, Mostar, Capljinu, Doboj, Prijedor odnosno nekih 75% teritorija BiH, i reci "od danas vi ste ovdje manjina". I vratiti se zivi kuci.
U praksi, dakle.
Bas bi volio da vidim kako to bosnjacki jastrebovi zamisljaju doci u Banjaluku, Bijeljinu, Mostar, Capljinu, Doboj, Prijedor odnosno nekih 75% teritorija BiH, i reci "od danas vi ste ovdje manjina". I vratiti se zivi kuci.
-
udrch
#492 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
ako slučajno nisi primjetio, pogledaj još jednom i primjetićeš da mi se jebe šta ti misliš po bilo kojem pitanju na ovom PDF-u..ja se sa hobitima ne upuštam u uzaludno prepucavanje..salter071 wrote:Ma ja, nisi ti za rat, ti SAMO gledas koliko koga procentualno gdje ima i gdje je ko VOJNO RANJIV, a u isto vrijeme podrzavas teoriju prevladavanja kroz natalitet.udrch wrote:nikakva apsolutna nadmoć Bošnjaka u ovoj zemlji nije moguća ovim prirodnim demografskim kretanjima..MuaDib wrote:Sama pomisao da neko može praviti od BiH bošnjačku nacionalnu državu, je suluda, jer Bošnjaci nemaju ništa od toga što ih je 50%, kada 95% Bošnjaka živi na 39% teritorije BiH.
A ne svima je domet bošnjačke nacionalne emancipacije pobjeći u Sarajevo i sakriven iza tastature sr*t o nekakvoj bošnjačkoj supremaciji u BiH. A zaboravljate da time dajete argumente u ruke srpskim i hrvatskim separatistima. Bosna se ne obnavlja u Sarajevu, Bosna se obnavlja u Foči, Zvorniku, Bjeljini, Doboju, Banja Luci, Livnu, Prozoru ili Čapljini. Više ste se i Bogu i narodu popeli na vrh glave s tom idiotskom pričom. Udar na konstitutivnost je udar na BiH, od koje neće biti ništa ako svi polože pravo na dio svog kolača.
to je jedino moguće ostvariti ratom, a rat sa takvim rezultatom nije moguć..
imajući u vidu ove dvije činjenice trebate biti svjesni da Bošnjaci nemaju nikakvu želju za nacionalnom prevlašću i dominacijom nad druga dva naroda..
naš cilj će vjerovatno biti ostvaren na sljedećm popisu kada se pokaže da je Bošnjaka duplo više od Srba, broj i procenat Hrvata je nebitan, jer oni će biti taj dodatni uteg da se ova zemlja ne može raspasti i da neće biti suludih genocidnih pohoda koje smo dosad preživjeli..
naš jedini cilj je opstanak i ništa drugo, a to možemo postići samo onda kada Srbi skontaju da svoje sulude ciljeve ne mogu ostvariti..oni pametniji među njima će to shvatiti i nakon ovog popisa, jer u njihovom najznačajnijem dijelu kada su u pitanju separatističke težnje, od Zvornika do Trebinja živi 230.000 Srba i na više mjesta su vojno ranjivi..slabu populaciju bilježe i na drugom osjetljivom dijelu, oko Posavine i Brčkog, ali 95% njih nije u stanju to shvatiti, a i dalje misle da će to Srbija i Rusija riješiti za njih..zato ih Dodik i zamjava tim nebulozama..
da ponovim: naš cilj je opstanak i život u miru, ništa više, samo što imamo nesreću da živimo sa prilično nezgodnim komšijama koji se rijetko odriču mitomanije..
Stara narodna nas podsjeca na to da ko natalitetom pravi naciju ne treba da se ibreti kad mu zemlja ode u k...
- Paranoid
#493 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
.. hah dobra percepcija..dječak sa šibicama wrote:Mogu bosnjacki politicari i cijelu planetu proglasiti bosnjackom nacionalnom planetom, ali ce i dalje u praksi takva odluka biti provodiva na relaciji Konjic-Sarajevo-Zenica-Tuzla.
U praksi, dakle.
Sad smo došli do Bošnjačke države i pitanje je kako "bošnjački jastrebovi" zamišljaju osvajanje gradova..
Nenadjebivo!
Odgovor je vrlo jednostavan: Bošnjaci će mobilisati pola miliona arapa i poslati da okupiraju šumsku...jedan dio arapa su "eskadrila na ćilimima" i čekuje se da će oni prvi stići do destinacija..
-
Bodkin
#494 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
ja sam se samo osvrnuo na ove smijesne tvrdnje odredjenih forumasa da niko ne spominje nacionalnu drzavudječak sa šibicama wrote:Mogu bosnjacki politicari i cijelu planetu proglasiti bosnjackom nacionalnom planetom, ali ce i dalje u praksi takva odluka biti provodiva na relaciji Konjic-Sarajevo-Zenica-Tuzla.
U praksi, dakle.
- Paranoid
#495 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
znači mimoiće se...e jbg..cakinaki wrote:a rs ce dovesti milion rusa i poslati u sarajevo tuzlu i zenicu,,,
-
udrch
#496 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
joj hobita na ovoj temi..
- Havatar
#497 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Jesu vecina i u Bijelom Polju i u Prijepolju a Petnjica je od prije nekoliko mjeseci postala opstina nakon sto su se gradjani izjasnili na referendumu koji je organizovan u skladu sa zakonima Crne Gore da se vrati status opstine koji je izgubila 1957 nakon sto su srpski nacionalisti spalili zgradu opstine u Petnjici. Pored toga karta nije tacna ni u Novom Travniku, Busovaci, Jajcu. Tu su Bosnjaci u vecini a ne kao sto je na karti oznaceno "crveno". U Jajcu je npr preko 60 % Bosnjaka na nivou opstine a na karti je oznacena kao crvenaMuaDib wrote:Vidi se da ne poznaješ geografiju, ex-Yu prostora.Havatar wrote:Nije ti tacna ova karta posto su u Prijepolju , Bijelom Polju , Petnjici, Srebrenici Bosnjaci vecina, dok su u Presevu i Bujanovcu Albanci vecina a na ovoj karti je to oznaceno plavom bojom.SkyLimit wrote:
Šta i da nas ima 80% kad su nas komšije stjerali u 2 rezervatića ko indijance?Koja korist i od 2 miliona Bošnjaka u trokutu Sarajevo-Tuzla-Zenica i u Krajini,kada ih u više od pola države ima koliko i Roma.
U Prijepolju i Bijelom Polju Bošnjaci nisu većina na nivou opštine.
Petnjica je samo naselje u opštini Berane.
Jedino u Srebrenici su Bošnjaci većina.
A Bujenovac i Preševo su obojeni zeleno-sivom bojom, a ne plavom.
-
leo karan
#498 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Po starom dobrom običaju, bavimo se onim cime su nam se i ocevi bavili...
Nakon popisa najbitnije je koga je vise u kojoj mjesnoj zajednici.
Gdje starosna struktura, broj zaposlenih, pismenost, broj visoko obrazovanih, broj zaposlenih u realnom sektoru...?
Nakon popisa najbitnije je koga je vise u kojoj mjesnoj zajednici.
Gdje starosna struktura, broj zaposlenih, pismenost, broj visoko obrazovanih, broj zaposlenih u realnom sektoru...?
-
Yug
#499 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Ja mislim da ova primjedba gospodina @havatara treba da udje u spis kao kljucni momenat ove teme. 
- Havatar
#500 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.
Nisu svi Bosnjaci popisani posto su neke stranke pozivale na bojkot popisa a najbolji pokazatelj ko je vecina je to sto su zadnja cetiri izborna ciklusa gdje su bosnjacke stranke osvojile vecinu. Sto se tice karte ona nije ni priblizna realnom stanju ni kad je Bosna u pitanju a ni inace posto su za skoro 40% teritorije Makedonije promasili ko je gdje vecina a i broj opstina u kojima su Madzari vecina je smanjen tako da bi bilo dobro da se vidi odakle ova mapa i ko je pravio.cakinaki wrote:u prijepolju ima 19 hiljada srba i 12 hiljada bosnjaka,,a normalno da karta nije sto posto tacna ali je priblizna realnom stanju,,svi su na ovoj karti malo osteceni,,