Sirija

Locked
HM 2011

#476 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by HM 2011 »

Korisničkoime wrote:
HM 2011 wrote:Medjunarodno pravo - legalna fizička prisila u svrhu zaštite pravnog poredka na teritoriju suverene države od strane legalno izabrane vlasti prema važećim propisima te države..... U tom slučaju suspendovana (ne primjenjuju se) su skoro sva ljudska prava..

Povelje o ljudskim pravima su pisali predstavnici država, prihvatile i implemntiraju drzave putem organa vlasti.....

Toliko o medjunarodnom pravu u slučaju Sirije....

Termin oko kojeg we vodi polemika je provodjenje izbora i promjena vlasti - po svaku cijenu, milom ili silom....

O tome medjunarodno pravo šuti....

Vezano za diktatore - jel ono i gadafi rahmetli bio diktator..... A i kad se svrgnu diktatori - kome pripada njihova javna i tajna imovina... Narodu ili __novim diktatorima......
Što se tiče međunarodnog prava - ne znam gdje bih počeo vjeruj mi tvoje tumačenje ne samo da je suviše jednostavno ono je i pogrešno.
Da rahmetli Gadafi je bio diktator isti nemaju javne imovine posjedovanje javne imovine od strane fizičke osobe je samo po sebi nemoguće jer čim je u vlasništvu fizičke ili pravne osobe prestaje da bude javna imovina. Međutim imovina navedenih kako će se raspodijeliti i kome trebale bi da uredi zakonodavstvo države u kojoj je diktator svrgnut.
Ne vjerujem ti - dokazi da lažem - dokazi da prema međunarodnom pravu assad nema pravo raditi ono što radi (osim zabrane proliferacije kasetnog oružja)

Takodje kada sam govorio o imovini nisam mislio na javna dobra nego na imovinu diktatora koja je skrivena od javnoszi i imovinu diktatora za koju javnost zna - kome ta imovina pripada nakon svrgavanja diktatora...?

Nqtodu? Ili nekom novom diktatoru....

Ako dobiju novog diktatora n
zagortenej

#477 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by zagortenej »

seksan wrote:
TheMule wrote: Znao sam nekoliko momaka iz Irana, to su super momci za 10. Ne kontam u cemu je stos sto se tice ovih suni-sija gluposti. Jedna mala sekta ili covjek kaze neku glupost, onda se to pripaja cijelom narodu.
Jesu li vam bili za 10 i za vrijeme kada su za vrijeme rata slali oruzje SRBIJI a ne VAMA? :thumbup:

Valjda je to uobicajeno kod vas. Ne zelim u off ali moram ovo reci silovali bosnjake,, tukli, ih etnicki cistili da bi danas jedan bosnjo doso i rekao preci mi je prijatelj Darko,Marko, Nikola, Ivan nego jedan sta ja znam ismail koji ima bradu. :thumbup: Da ne spominjem zene! :thumbup:
osobina licemjera, izvrtanje tuđih riječi, laž...
TheMule

#478 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

seksan wrote:
TheMule wrote: Znao sam nekoliko momaka iz Irana, to su super momci za 10. Ne kontam u cemu je stos sto se tice ovih suni-sija gluposti. Jedna mala sekta ili covjek kaze neku glupost, onda se to pripaja cijelom narodu.
Jesu li vam bili za 10 i za vrijeme kada su za vrijeme rata slali oruzje SRBIJI a ne VAMA? :thumbup:

Valjda je to uobicajeno kod vas. Ne zelim u off ali moram ovo reci silovali bosnjake,, tukli, ih etnicki cistili da bi danas jedan bosnjo doso i rekao preci mi je prijatelj Darko,Marko, Nikola, Ivan nego jedan sta ja znam ismail koji ima bradu. :thumbup: Da ne spominjem zene! :thumbup:
Vidis, u tome je stvar. Nisu ovi momci to radili. Valjda sad ja treba da ih ubijem kad ih slijedeci put vidim? Ili sta savjetujes, da ih ignorisem i ne pozdravim? Pokusam pretuci? Sta da radim?

A i to o slanju oruzja Srbiji su velike optuzbe koje zahtjevaju velike dokaze. Pa bujrum, dokazi.

EDIT:

Necu da se mjesam u religiju, ali gledano sa historijske tacke gledista, imaju te Sije pravo da pamte sta su im Arapi uradili ako cemo ici tako daleko u historiju. Zar nisu Arapi ubili Aliju i citavu mu porodicu na najsvirepiji nacin? Zar on uistinu nije bio pravedni cetvrti kalifa? Uzeli su moc od Perzije cinivsi strasan zlocin, samo da bi se neka Arapska dinastija zadrzala na moci. To je konflikt dva stara naroda, i nema pune veze sa religijom. Ove stvari o silovnju Suni zena i druga kriva vjerovanja su rezultat ili pojedinih grupica u Iranu ili propagande od strane Arapa. To je nacionalisticka propaganda slicna onoj iz Srbije, samo sto se Arapi koriste religijom kao jednim od alata u svom arsenalu, i mi nemamo nista s tim.

EDIT2:
Sta je ovo "vama"? Ko si ti, ti nisi iz Bosne?
Last edited by TheMule on 09/08/2013 11:24, edited 1 time in total.
tesanj

#479 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by tesanj »

seksan wrote:

Kome to VAMA?? Nije ti dugo trebalo da pokazes pravo lice :mrgreen: :mrgreen:
TheMule

#480 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

tesanj wrote:
seksan wrote:

Fakat me trznu kad sam pregledo svoj post, nisam ni primjetio kad sam cito prvi put
zagortenej

#481 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by zagortenej »

tesanj wrote:
seksan wrote:

:thumbup:
seksan

#482 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

TheMule wrote:
seksan wrote:

Vidis, u tome je stvar. Nisu ovi momci to radili. Valjda sad ja treba da ih ubijem kad ih slijedeci put vidim? Ili sta savjetujes, da ih ignorisem i ne pozdravim? Pokusam pretuci? Sta da radim?

A i to o slanju oruzja Srbiji su velike optuzbe koje zahtjevaju velike dokaze. Pa bujrum, dokazi.

EDIT:

Necu da se mjesam u religiju, ali gledano sa historijske tacke gledista, imaju te Sije pravo da pamte sta su im Arapi uradili ako cemo ici tako daleko u historiju. Zar nisu Arapi ubili Aliju i citavu mu porodicu na najsvirepiji nacin? Zar on uistinu nije bio pravedni cetvrti kalifa? Uzeli su moc od Perzije cinivsi strasan zlocin, samo da bi se neka Arapska dinastija zadrzala na moci. To je konflikt dva stara naroda, i nema pune veze sa religijom. Ove stvari o silovnju Suni zena i druga kriva vjerovanja su rezultat ili pojedinih grupica u Iranu ili propagande od strane Arapa. To je nacionalisticka propaganda slicna onoj iz Srbije, samo sto se Arapi koriste religijom kao jednim od alata u svom arsenalu, i mi nemamo nista s tim.

EDIT2:
Sta je ovo "vama"? Ko si ti, ti nisi iz Bosne?
BiH narodu. :thumbup:

Ono boldirano i obojeno ne treba ni komentarisati. :thumbup:
seksan

#483 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

tesanj wrote:
seksan wrote:

Gradjanima BiH! :thumbup:
TheMule

#484 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

znam ja da je vama bih narodu, nego ko si ti?
a) nisi iz BiH
b) jesi iz BiH, ali za tebe nacije i narodnosti ne znace nista, i ti se osjecas Muslimanom-Vehabijom, i nista nije vaznije od tog pokreta?
Herr Flick

#485 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

Sirijska vojska nastavlja svoje operacije u Al-Kabunu..

http://www.youtube.com/watch?v=Kp-HRH5-zbo
HM 2011

#486 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by HM 2011 »

Nema niko pravo mjenjati osnovne religijske postulate radi pooitickih volja - poebno ne u serijatskim društvima koja se diče činjenicom kako je izvor vlasti od samog Boga......

Recimo da je to nerazrijesena greška - na koju niko nije obratio pažnju - pa isto treba i ispraviti pod hitno..../
seksan

#487 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

TheMule wrote:znam ja da je vama bih narodu, nego ko si ti?
a) nisi iz BiH
b) jesi iz BiH, ali za tebe nacije i narodnosti ne znace nista, i ti se osjecas Muslimanom-Vehabijom, i nista nije vaznije od tog pokreta?
Gdje sam ja rekla da sam vehabijka? Ja zivim u drzavi gdje mi je priznat vjencani list IZ. :) A nije SAUDIJA! :thumbup:

Ja samo kazem da ixirate da ste hrvatici ili srbijanci imali biste veca prava iakos te muslimani. :thumbup:

problem i jeste sto vi umjesto da se trudite da svoj zivot poboljsate vi tamo gmuite neke ne znam kako da se izrzaim ... Vezete desavanja sirije sa ratom u BiH, vezete desavanja Irana sa ratom BiH..a tema sirija!

Kada vas covjek pita dja mi jedno iransko ime koje je spasilo jednog bosnjaka- kazete a vidis kakav si licemejr! A tisucu slika gdje se alija slikao sa selefijama za vrijeme rata. :thumbup:
Herr Flick

#488 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

Cuj daj Iransko ime koje je spasilo Bosnjaka :roll: :roll: Koje ti razmisljanje imas Boze sacuvaj..Bosnjake muslimane za vrijeme rata u BiH je spasilo Iransko oruzje,neki dan sam na tv-u gledao obiljezavanje godisnjice smrti Iranskog generala koji je poginuo u zasjedi,ime mu ne znam pa ako ima neko ko zna neka objavi..A ti pod nickom seksan imas temu religija pa tamo otvaraj razne teme..
seksan

#489 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

Herr Flick wrote:Cuj daj Iransko ime koje je spasilo Bosnjaka :roll: :roll: Koje ti razmisljanje imas Boze sacuvaj..Bosnjake muslimane za vrijeme rata u BiH je spasilo Iransko oruzje,neki dan sam na tv-u gledao obiljezavanje godisnjice smrti Iranskog generala koji je poginuo u zasjedi,ime mu ne znam pa ako ima neko ko zna neka objavi..A ti pod nickom seksan imas temu religija pa tamo otvaraj razne teme..
DOKAZI TU TVRDNJU, jedino kome su Iranci oruzje slali jeste SRBIJA!
joe_black

#490 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by joe_black »

seksan wrote:
Herr Flick wrote:Cuj daj Iransko ime koje je spasilo Bosnjaka :roll: :roll: Koje ti razmisljanje imas Boze sacuvaj..Bosnjake muslimane za vrijeme rata u BiH je spasilo Iransko oruzje,neki dan sam na tv-u gledao obiljezavanje godisnjice smrti Iranskog generala koji je poginuo u zasjedi,ime mu ne znam pa ako ima neko ko zna neka objavi..A ti pod nickom seksan imas temu religija pa tamo otvaraj razne teme..
Ma pustite covjeka ...LIK JE ZESTOKI PROVOKATOR
Tvrditi da je Iran slao oruzje Srbiji ...s je isto ko tvrditi da smo mi izvrsili agresiju na Srbiju...
Ja ne znam gdje kupi takve gluposti...
TheMule

#491 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

seksan wrote:
Opstepoznata cinjenica je da su pomagali nama. Ako ces govoriti suprotno, ili iznesi dokaze, ili bi bio red administracije da te odstrani zbog konstantnog trolanja.
joe_black

#492 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by joe_black »

Ma kakvo trolanje...lik je zestoki PROVOKATOR...
jos ce pocet tvrdit da su se i ruski i grčki placenici borili protiv četnika...
TheMule

#493 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

seksan wrote:
a) nisi iz BiH
Gdje sam ja rekla da sam vehabijka? Ja zivim u drzavi gdje mi je priznat vjencani list IZ. :) A nije SAUDIJA! :thumbup:

Ja samo kazem da ixirate da ste hrvatici ili srbijanci imali biste veca prava iakos te muslimani. :thumbup:

problem i jeste sto vi umjesto da se trudite da svoj zivot poboljsate vi tamo gmuite neke ne znam kako da se izrzaim ... Vezete desavanja sirije sa ratom u BiH, vezete desavanja Irana sa ratom BiH..a tema sirija!

Kada vas covjek pita dja mi jedno iransko ime koje je spasilo jednog bosnjaka- kazete a vidis kakav si licemejr! A tisucu slika gdje se alija slikao sa selefijama za vrijeme rata. :thumbup:
Pricas njihovu pricu, zivis njihovu pricu, vjerujes u tu propagandu, onda si jedna od njih. Nisi Bosanka, valjda si iz Srbije (Sandzak?), bilo kako bilo, nisi upoznata sa mnogim cinjenicama
seksan

#494 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

joe_black wrote:
seksan wrote:

isto ko tvrditi da smo mi izvrsili agresiju na Srbiju...
..
a gdje sam ja to rekLA?
TheMule

#495 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

NIsi rekla, ali ista stvar u nasim ocima. Kad izjavis tako nesto, na tebi je da das dokaza, ne na nama.
seksan

#496 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

TheMule wrote:
seksan wrote:
a) nisi iz BiH

Pricas njihovu pricu, zivis njihovu pricu, vjerujes u tu propagandu, onda si jedna od njih. Nisi Bosanka, valjda si iz Srbije (Sandzak?), bilo kako bilo, nisi upoznata sa mnogim cinjenicama
Gdje sam rekla da sam srbijanka?

Nekako cudno mi je ovo vase argumentiranje prvo provaljujete onda kada vas covjek pita dajte dokaz , dodjete s istom "forom" eh dja ti men i dokaz. ja znam po tome jer raja koja ima punoo slobodnog vremena i 24sata visi na forumima zna da na srpskim forumima, srbi masovno provociraju a a iran slao nama oruzje ovo ono.. zahvalite se irancima sto smo vas pobili i slicno. :thumbup:
seksan

#497 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

TheMule wrote:NIsi rekla, ali ista stvar u nasim ocima. Kad izjavis tako nesto, na tebi je da das dokaza, ne na nama.

Prvo rijec trolanje koristi se u HRVATSKOJ, ne u BiH, drugo kojim to "nama" i "našim" ocima? Pitaj bilo kojeg bosnjaka sta znaci trolanje, i da li je za tu rijec ikad cuo! Drugo kazes da sma rekla da ste izvrsili agresiju na srbiju , zanima me gdje sam to rekla!

Neznam kakav je to fol, furka neznam ni ja sta koristi se rijecima hrvatske, sto 90% bosnjaka nema pojma sta znace, i dodje i kaze ja sam bosnjak! :)
TheMule

#498 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

Nisi, ali neces da kaze ko si i sta si. Vec si rekla da nisi Bosanka. Stvar je u tome sto ti nama ovdje govoris kako nam je bilo, ko nam je pomogo itd, nismo mi glupi, znamo mi.
I opet ponavljam, sa logicke tacke gledista, na tebi je da das dokaze kad izjavs nesto sto je suprotno od optstepoznate cinjenice, ne na nama. Pa bujrum.
A za srpske forume, njih ne podsjecujem niti uzimam ozbiljno, oni kazu svasta nesto, 90% bude ne tacno jer nemaju blage veze. Ti vise vjerujes srpskim forumasima od bosanskih komandanata i lidera.
TheMule

#499 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by TheMule »

seksan wrote:
TheMule wrote:NIsi rekla, ali ista stvar u nasim ocima. Kad izjavis tako nesto, na tebi je da das dokaza, ne na nama.

Prvo rijec trolanje koristi se u HRVATSKOJ, ne u BiH, drugo kojim to "nama" i "našim" ocima? Pitaj bilo kojeg bosnjaka sta znaci trolanje, i da li je za tu rijec ikad cuo! Drugo kazes da sma rekla da ste izvrsili agresiju na srbiju , zanima me gdje sam to rekla!

Neznam kakav je to fol, furka neznam ni ja sta koristi se rijecima hrvatske, sto 90% bosnjaka nema pojma sta znace, i dodje i kaze ja sam bosnjak! :)
Trolanje nije hrvatska rijec, vec Engleska. Kao i mnoge rijeci, posudili smo je iz Engleskog jezika
Herr Flick

#500 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Herr Flick »

Iranci slali oruzje Srbiji a koliko ja znam Jugoslavija je bila 4 ili 5 vojna najjaca sila u Evropi..Sto bi njima trebalo Iransko orzuje kad su vojno bili medju 5 sila u Evorpi.Eto odmah ti prica pada u vodu :-) :-)
Locked