Ne vjerujem ti - dokazi da lažem - dokazi da prema međunarodnom pravu assad nema pravo raditi ono što radi (osim zabrane proliferacije kasetnog oružja)Korisničkoime wrote:Što se tiče međunarodnog prava - ne znam gdje bih počeo vjeruj mi tvoje tumačenje ne samo da je suviše jednostavno ono je i pogrešno.HM 2011 wrote:Medjunarodno pravo - legalna fizička prisila u svrhu zaštite pravnog poredka na teritoriju suverene države od strane legalno izabrane vlasti prema važećim propisima te države..... U tom slučaju suspendovana (ne primjenjuju se) su skoro sva ljudska prava..
Povelje o ljudskim pravima su pisali predstavnici država, prihvatile i implemntiraju drzave putem organa vlasti.....
Toliko o medjunarodnom pravu u slučaju Sirije....
Termin oko kojeg we vodi polemika je provodjenje izbora i promjena vlasti - po svaku cijenu, milom ili silom....
O tome medjunarodno pravo šuti....
Vezano za diktatore - jel ono i gadafi rahmetli bio diktator..... A i kad se svrgnu diktatori - kome pripada njihova javna i tajna imovina... Narodu ili __novim diktatorima......
Da rahmetli Gadafi je bio diktator isti nemaju javne imovine posjedovanje javne imovine od strane fizičke osobe je samo po sebi nemoguće jer čim je u vlasništvu fizičke ili pravne osobe prestaje da bude javna imovina. Međutim imovina navedenih kako će se raspodijeliti i kome trebale bi da uredi zakonodavstvo države u kojoj je diktator svrgnut.
Takodje kada sam govorio o imovini nisam mislio na javna dobra nego na imovinu diktatora koja je skrivena od javnoszi i imovinu diktatora za koju javnost zna - kome ta imovina pripada nakon svrgavanja diktatora...?
Nqtodu? Ili nekom novom diktatoru....
Ako dobiju novog diktatora n