Inace jedan od autora na saff.ba portaluThe One and Only wrote:Alkohol kada piješ, konkretno pive, treba ti određeno vrijeme da popiješ to. Također trebaš popiti puno da bi se napio. Travu ispušiš za 5 minuta a za 10 si napušen. To je mnogo veći rizik u poduzimanju bilo kakvih radnji poslije toga. Trava razara mozak i usporava razmišljanje, to sam primjetio više puta kod nekih osoba. Nisam za legalizaciju nikako i više bi volio da policija stegne jače obruč za dilere koji prodaju tu drogu, da je mnogo teže doći do nje.
Legalizacija kanabisa
- AdoCka
#476 Re: Legalizacija kanabisa
-
Ripicipi
#477 Re: Legalizacija kanabisa
bai wrote:U medicinske svrhe da i to samo isključivo ulje sa visokim vrijednostima thc, kao što se na recept mogu dobiti i derivati opijuma, tipa morfij...
A kao razlog protiv navodim činjenicu da je marihuana droga sa halucinogenim dejstvom. Koliko ste puta vidjeli da osobama koji prvi ili deseti put konzumiraju marihuanu se pojave žabe, krokodili, crvi... (ovo nije vic o nani koja leti, već istina). Za halucinacije kod alkohola treba godina staža i idealan trenutak da se potrefi delirij tremens.
Da li želim da mi sutra dijete ima mogućnost u slobodnoj prodaji kupiti i konzumirati nešto što sasvim realno može izazvati trenutni poremećaj percepcije, a onda ko zna. Jedno veliko protiv od mene.
Za ovo bi ti i Murga rek'o da pises gluposti.
Last edited by Ripicipi on 08/07/2014 13:44, edited 1 time in total.
- lua
#478 Re: Legalizacija kanabisa
Trebalo bi prvo zabraniti alkohol u cijeloj državi, jer je i alkohol opijat. Trebaš popiti puno da bi se napio, popiješ puno, odvali te pjesma Šabana Šaulića, pretučeš ženu i kera...Ovo je sad čisto klišeiziranje. K'o i tvoj post. Prema tome, ako ne konzumiraš, recimo, cigarete, tebi bi trebalo biti svejedno što iste poskupljuju. Ukoliko ne konzumiraš droge, onda bi tebi trebalo biti svejedno da li su iste legalne ili ilegalne. Zašto? Zato što su svi ti poroci stvar ličnog izbora.The One and Only wrote:Alkohol kada piješ, konkretno pive, treba ti određeno vrijeme da popiješ to. Također trebaš popiti puno da bi se napio. Travu ispušiš za 5 minuta a za 10 si napušen. To je mnogo veći rizik u poduzimanju bilo kakvih radnji poslije toga. Trava razara mozak i usporava razmišljanje, to sam primjetio više puta kod nekih osoba. Nisam za legalizaciju nikako i više bi volio da policija stegne jače obruč za dilere koji prodaju tu drogu, da je mnogo teže doći do nje.
Dekriminalizacija kanabisa bi prvenstveno napravila to da balavci koje hapse i biju k'o volove u kupusu zbog grama gandže ne bi više bili po zatvorima. Ta mjesta bi se oslobodila za ubice, silovatelje, lopove i ostalu bagru koja je po tvoj lični integritet mnogo opasnija od tog nekog balavog dilerčića. Pored toga bi se narkokarteli polahko prestajali rokati međusobno, te bi prestali rokati civile diljem svijeta.
I na kraju krajeva, imaš niz zemalja koje su legalizovale kanabis i koje usljed toga imaju ogroman rast budžeta. Dakle pukneš porez, pa ti vajdu ako hoćeš.
Al' u BiH nije legalno biti onaj koji jesi, jer je društvo zadrto k'o sektaška selendra. Ne brini! Ovdje se gandža neće legalizirati nikad.
- Leo_alfa
#479 Re: Legalizacija kanabisa
Argument da gandza ne treba biti legalna jer je stetna nema smisla. Mnogo drugih stvari je isto tako stetno pa su leglane, nema potvrdjenih studija koje govore o stetnosti trave u vecoj mjeri u odnosu na vec legalne cigarete i alkohol.
-
bai
#480 Re: Legalizacija kanabisa
"Možda kod labilnih tikvana, takvi su sami krivi da rade ono što ne bi smjeli"swanfilter wrote:bai wrote:U medicinske svrhe da i to samo isključivo ulje sa visokim vrijednostima thc, kao što se na recept mogu dobiti i derivati opijuma, tipa morfij...
A kao razlog protiv navodim činjenicu da je marihuana droga sa halucinogenim dejstvom. Koliko ste puta vidjeli da osobama koji prvi ili deseti put konzumiraju marihuanu se pojave žabe, krokodili, crvi... (ovo nije vic o nani koja leti, već istina). Za halucinacije kod alkohola treba godina staža i idealan trenutak da se potrefi delirij tremens.
Da li želim da mi sutra dijete ima mogućnost u slobodnoj prodaji kupiti i konzumirati nešto što sasvim realno može izazvati trenutni poremećaj percepcije, a onda ko zna. Jedno veliko protiv od mene.
Meni se cini da si ti mislio na pecurke prije svega. Kakve zabe i bakraci ... Mozda, ako je crack pusio taj od koga si cuo za zabe ... Trenutni poremecaj percepcije .... Mozda kod labilnih tikvana, takvi su sami krivi da rade ono sto ne bi smjeli ... I, na kraju, tvoje djete nece sa 7 godina moci kupovati, a kada dođe do one starosne granice, vidjece se rezultati tvog odgoja .. Uratko ...
Ovim si sve rekao. Baš me zanima koliko ima stabilnih tinejdžera. Ponavljam da je marihuana halucinogena droga i namjerno sam navela samo jednu negativnu pojavu kod konzumiranja iste. Za detaljno objašnjenje trebao bi prisustvovati reakciji tinejdžera, a i odraslih neposredno nakon što povuku dim previše. Vjeruj da su i žabe zastupljene
-
bai
#481 Re: Legalizacija kanabisa
Moguće je da vi imate odlicnu samokontrolu i taj smiraj koji osjecate nakon konzumiranja je posljedica stabilnosti vaseg karaktera i dobrog odgoja ili možda samo ekstra kvaliteta unesenog sadržaja.Ripicipi wrote:bai wrote:U medicinske svrhe da i to samo isključivo ulje sa visokim vrijednostima thc, kao što se na recept mogu dobiti i derivati opijuma, tipa morfij...
Za ovo bi ti i Murga rek'o da pises gluposti.
- The One and Only
#482 Re: Legalizacija kanabisa
A da li si ti možda razmišljao iz perspektive roditelja kad bi bio roditelj da li bi me se ticalo. Moje dijete izađe sa društvom a oni ga pod grupnim pritiskom nagovore da zapali đoint? Vidiš da me se tiće odnosno ticat će me se u budućnosti. Ne želim da ta droga postane trendi i da se konzumira svuda jer znam da je štetna i opasna. Neki to jednostavno ne žele vidjeti. Neka zabrane i alkohol što se mene tiće, nisam alkos.lua wrote:Trebalo bi prvo zabraniti alkohol u cijeloj državi, jer je i alkohol opijat. Trebaš popiti puno da bi se napio, popiješ puno, odvali te pjesma Šabana Šaulića, pretučeš ženu i kera...Ovo je sad čisto klišeiziranje. K'o i tvoj post. Prema tome, ako ne konzumiraš, recimo, cigarete, tebi bi trebalo biti svejedno što iste poskupljuju. Ukoliko ne konzumiraš droge, onda bi tebi trebalo biti svejedno da li su iste legalne ili ilegalne. Zašto? Zato što su svi ti poroci stvar ličnog izbora.The One and Only wrote:Alkohol kada piješ, konkretno pive, treba ti određeno vrijeme da popiješ to. Također trebaš popiti puno da bi se napio. Travu ispušiš za 5 minuta a za 10 si napušen. To je mnogo veći rizik u poduzimanju bilo kakvih radnji poslije toga. Trava razara mozak i usporava razmišljanje, to sam primjetio više puta kod nekih osoba. Nisam za legalizaciju nikako i više bi volio da policija stegne jače obruč za dilere koji prodaju tu drogu, da je mnogo teže doći do nje.
Dekriminalizacija kanabisa bi prvenstveno napravila to da balavci koje hapse i biju k'o volove u kupusu zbog grama gandže ne bi više bili po zatvorima. Ta mjesta bi se oslobodila za ubice, silovatelje, lopove i ostalu bagru koja je po tvoj lični integritet mnogo opasnija od tog nekog balavog dilerčića. Pored toga bi se narkokarteli polahko prestajali rokati međusobno, te bi prestali rokati civile diljem svijeta.
I na kraju krajeva, imaš niz zemalja koje su legalizovale kanabis i koje usljed toga imaju ogroman rast budžeta. Dakle pukneš porez, pa ti vajdu ako hoćeš.
Al' u BiH nije legalno biti onaj koji jesi, jer je društvo zadrto k'o sektaška selendra. Ne brini! Ovdje se gandža neće legalizirati nikad.
- Stoner
#483 Re: Legalizacija kanabisa
Kakva gomila gluposti se ovdje naškrabala za sat vremena.
Kakve halucinacije od marihuane?
Vi morate shvatiti da je marihuana nije opasnija od drugih tvari koje se unose u organizam.
Čovjek se može predozirati vodom i postoji stotine lijekova u apotekama koji mogu biti fatalni ako se ZLOUPOTREBLJAVAJU.
E vidite, i marijuana se kao i sve ostalo može zloupotrebljavati od korisnika i to je njegov problem, on će snositi posljedice a pri tom neće ugroziti mene ili nekog drugog.
Ono što me hoće ugroziti jeste trpanje u zatvor svake šuše kod koje se nađe gram kanabisa i onda uzimanje mog novca kroz razne namete da bi ta šuša imala šta žderat i radit u ćuzi dok ne izađe i naravno, ponovo dođe tu pa mi onda nabije još veće namete da bi policija još više ljudi potrpala u zatvore , po mogućnosti one dilere koji su im konkurencija.
Ovdje neki ne shvataju da ljudi i nisu toliko labilni i da mogu kontrolisati svoje želje i porive i ne treba im državni aparat da bi mogli voditi normalan život.
Ako ste se kad zapitali kako se od tih silnih droga iz apoteka ljudi ne predoziraju, pa jer ima malo uputstvo piše uzmite toliko i toliko tad i tad inače bi konzumiranje moglo imati neželjene efekte , ljudi to pročitaju i tako i urade.
Oni koji ne urade za njih mi se živo jebe neću da ih se trpa u zatvor i hrani mojim parama.
Kakve halucinacije od marihuane?
Vi morate shvatiti da je marihuana nije opasnija od drugih tvari koje se unose u organizam.
Čovjek se može predozirati vodom i postoji stotine lijekova u apotekama koji mogu biti fatalni ako se ZLOUPOTREBLJAVAJU.
E vidite, i marijuana se kao i sve ostalo može zloupotrebljavati od korisnika i to je njegov problem, on će snositi posljedice a pri tom neće ugroziti mene ili nekog drugog.
Ono što me hoće ugroziti jeste trpanje u zatvor svake šuše kod koje se nađe gram kanabisa i onda uzimanje mog novca kroz razne namete da bi ta šuša imala šta žderat i radit u ćuzi dok ne izađe i naravno, ponovo dođe tu pa mi onda nabije još veće namete da bi policija još više ljudi potrpala u zatvore , po mogućnosti one dilere koji su im konkurencija.
Ovdje neki ne shvataju da ljudi i nisu toliko labilni i da mogu kontrolisati svoje želje i porive i ne treba im državni aparat da bi mogli voditi normalan život.
Ako ste se kad zapitali kako se od tih silnih droga iz apoteka ljudi ne predoziraju, pa jer ima malo uputstvo piše uzmite toliko i toliko tad i tad inače bi konzumiranje moglo imati neželjene efekte , ljudi to pročitaju i tako i urade.
Oni koji ne urade za njih mi se živo jebe neću da ih se trpa u zatvor i hrani mojim parama.
- lua
#484 Re: Legalizacija kanabisa
Ja znam čovjeka koji duva preko 30 godina i jedino što gandža kod njeg prouzrokuje je smijeh i spavanje.
-
Ripicipi
#485 Re: Legalizacija kanabisa
I apetitlua wrote:Ja znam čovjeka koji duva preko 30 godina i jedino što gandža kod njeg prouzrokuje je smijeh i spavanje.
- Leo_alfa
#486 Re: Legalizacija kanabisa
To nema veze da li je nesto legalno ili nije. Takodje postoji "trend" kako ga nazivas gdje omladina ziletima, nozevima, staklom i sl. pravi oziljke sebi. Tako da neko dijete moze biti pod uticajem svojih drugova koji rade ovakve stvari, ali to ne znaci da se trebaju prestati prodavati nozevi i zileti.The One and Only wrote:A da li si ti možda razmišljao iz perspektive roditelja kad bi bio roditelj da li bi me se ticalo. Moje dijete izađe sa društvom a oni ga pod grupnim pritiskom nagovore da zapali đoint? Vidiš da me se tiće odnosno ticat će me se u budućnosti. Ne želim da ta droga postane trendi i da se konzumira svuda jer znam da je štetna i opasna. Neki to jednostavno ne žele vidjeti. Neka zabrane i alkohol što se mene tiće, nisam alkos.
Kako je vec Stoner napisao:
Problem je u zloupotrebljavanju.Stoner wrote:E vidite, i marijuana se kao i sve ostalo može zloupotrebljavati od korisnika i to je njegov problem, on će snositi posljedice a pri tom neće ugroziti mene ili nekog drugog.
- lua
#487 Re: Legalizacija kanabisa
Prvo da i postane legalna bilo bi kao i za cigare i alkohol zabranjeno prodavati ju maloljetnicima. Drugo ako tvoje dijete usljed "pritiska društva" povuče dim, onda ti vidi šta ćeš sa svojim djetetom. Ta droga nije trendi. Više je trendi sanjati Audija R8, i oblačiti se k'o kurva i slušati Cecu i Acu Pejovića. U zemljama diljem svijeta je legalna i nije zabilježen porast konzumacije iste u stanovništvu. U Holandiji najviše duvaju turisti. Štetnost i opasnost trave nikad nije naročito dokazana. imaš niz tekstova koji tvrde da je štetna, niz tekstova koji tvrde da je čak zdrava. Fazon je da ako ti nećeš da duvaš, ako nećeš da tvoje dijete duva: vrlo jednostavno brate NEMOJ.The One and Only wrote:
A da li si ti možda razmišljao iz perspektive roditelja kad bi bio roditelj da li bi me se ticalo. Moje dijete izađe sa društvom a oni ga pod grupnim pritiskom nagovore da zapali đoint? Vidiš da me se tiće odnosno ticat će me se u budućnosti. Ne želim da ta droga postane trendi i da se konzumira svuda jer znam da je štetna i opasna. Neki to jednostavno ne žele vidjeti. Neka zabrane i alkohol što se mene tiće, nisam alkos.
- Alfons Kauders
#488 Re: Legalizacija kanabisa
ma nisu godine - cak bi mi i vise godilo sad da pusim nego da pijem, nema mahmuranja... neg nije mi jasno...swanfilter wrote:U redu je Alfonsije, godine te sustigle, razumijemo ... Nego, idi malo zadrijemati, odmori dusu ako vec za joxa nemas ...
-
L u c i f e r
#489 Re: Legalizacija kanabisa
Naš čoek ne mere bit gluplji neg što već jes, šta god dodatno da popio, ušmrko, ušprico ili popušio. 
-
Orgasmatron
#490 Re: Legalizacija kanabisa
Treba se bost džointom u venu, sve do floka.
- Alfons Kauders
#491 Re: Legalizacija kanabisa
et sad penzioner...lua wrote:Da bi penzioneri i predpenzioneri mogli srati i pitati šta će nekome nešto što na njih lično nikakvog nema utjecaja.Alfons Kauders wrote:kontam da je trava bila popularna kad sam ja bio mladjahni student, u onom mileniju...
ali zasto danas?
pa danas je omladina dovoljno glupa, letargicna i paranoicna i bez nje
sta ce im?
ali to nista ne mijenja... pitanje stoji - zasto lijenim, letargicnim, mentalno zaostalim i psihicki nestabilnim generacijama trebaju lake droge, kad su i bez njih totalno u kurcu? jednostavno ne vidim svrhu, bacanje para i gubljenje vremena... omladini trava ne treba, naprotiv, treba im rad, red i disciplina
mozda da uvedemo neku starosnu granicu? recimo samo se legalizacija odnosi samo na starije od 30 ili 35 godina?
- Leo_alfa
#492 Re: Legalizacija kanabisa
Ispade da se trava pusi kako bi bili "u kurcu"...
-
Orgasmatron
#493 Re: Legalizacija kanabisa
Svasta se ovdje moze procitati..
Al' dajte da se ovo dekriminalizira i to je to...Kakva legalizacija i qrac.
Al' dajte da se ovo dekriminalizira i to je to...Kakva legalizacija i qrac.
-
Senad_Duster
#494 Re: Legalizacija kanabisa
Bosanski mentalitet, bolje da mi dijete pije nego da ispusi joint bravo roditelji 
- lua
#495 Re: Legalizacija kanabisa
Iskreno ne smatram da su mlađi ljudi mahom svi lijeni, letargični, mentalno zaostali i psihički nestabilni. A sve i da jesu onda bi se možda starije generacije trebale upitati zašto su mladi takvi kakvi jesu?Alfons Kauders wrote:
et sad penzioner...i ko kaze da nema? mozda bi ja sutra krenuo dimiti dva paketa dnevno da je legalno? mozda bi otvorio coffee shop, mozda bi otvorio trgovinu?
![]()
ali to nista ne mijenja... pitanje stoji - zasto lijenim, letargicnim, mentalno zaostalim i psihicki nestabilnim generacijama trebaju lake droge, kad su i bez njih totalno u kurcu? jednostavno ne vidim svrhu, bacanje para i gubljenje vremena... omladini trava ne treba, naprotiv, treba im rad, red i disciplina
mozda da uvedemo neku starosnu granicu? recimo samo se legalizacija odnosi samo na starije od 30 ili 35 godina?
- The One and Only
#496 Re: Legalizacija kanabisa
To je ona američka logika, ne ubija oružije nego vlasnici tog oružja. Zato im svako malo neko zapuca u školama. Pravljenje ožiljaka nije ni u blizu rasprostranjeno kao pušenje marihuane, to poređenje je neuporedivo. To je psihički poremečaj i može se liječiti terapijom. Vidim ja da šta god ovdje napišem, vi se nećete složiti. Ostaje da sam ja protiv a vi kako hoćete. Ako vas nekada bude više nego nas koji se protivimo onda će se i legalizovati ali tada ja selim u neku drugu državu.To nema veze da li je nesto legalno ili nije. Takodje postoji "trend" kako ga nazivas gdje omladina ziletima, nozevima, staklom i sl. pravi oziljke sebi. Tako da neko dijete moze biti pod uticajem svojih drugova koji rade ovakve stvari, ali to ne znaci da se trebaju prestati prodavati nozevi i zileti.
- lua
#497 Re: Legalizacija kanabisa
A sad ti ovdje dobro? Na čemu god da si ti, molim te, daj i meni malo.The One and Only wrote: ali tada ja selim u neku drugu državu.
- AdoCka
#498 Re: Legalizacija kanabisa
lua wrote:Iskreno ne smatram da su mlađi ljudi mahom svi lijeni, letargični, mentalno zaostali i psihički nestabilni. A sve i da jesu onda bi se možda starije generacije trebale upitati zašto su mladi takvi kakvi jesu?Alfons Kauders wrote:
et sad penzioner...i ko kaze da nema? mozda bi ja sutra krenuo dimiti dva paketa dnevno da je legalno? mozda bi otvorio coffee shop, mozda bi otvorio trgovinu?
![]()
mozda da uvedemo neku starosnu granicu? recimo samo se legalizacija odnosi samo na starije od 30 ili 35 godina?U amanet nam je ostavljen k... od države, na fakultetima nam predaju ljudi koji A izgovaraju kao O, posao-hajde što je misaona imenica, nego i kad ga imaš ti si jeftina radna snaga, bijeda i roblje. Možda u mladim ljudima ima kvaliteta? A možda mentalno zaostali nemaju nikakvih poroka?
pfff,duvam travu,a prolazim 4.00 prosjekom,idem na 3 skolske sekcije,ukljucen u spasilacko drustvu...nismo svi
- Alfons Kauders
#499 Re: Legalizacija kanabisa
mi smo u amanet dobili rat, a vi lose fakultete (opet bolje od nasih)... a o poslu da i ne pricam, bas se karijera mogla napraviti u devedesetim...lua wrote:Iskreno ne smatram da su mlađi ljudi mahom svi lijeni, letargični, mentalno zaostali i psihički nestabilni. A sve i da jesu onda bi se možda starije generacije trebale upitati zašto su mladi takvi kakvi jesu?Alfons Kauders wrote:
![]()
mozda da uvedemo neku starosnu granicu? recimo samo se legalizacija odnosi samo na starije od 30 ili 35 godina?U amanet nam je ostavljen k... od države, na fakultetima nam predaju ljudi koji A izgovaraju kao O, posao-hajde što je misaona imenica, nego i kad ga imaš ti si jeftina radna snaga, bijeda i roblje. Možda u mladim ljudima ima kvaliteta? A možda mentalno zaostali nemaju nikakvih poroka?
i sad vam znaci krivi mi sto ste u kurcu, mada imate 10 puta bolju startnu poziciju od nas? izgovori su jeftini, a kmecanje ne placa racune...
a sto se tice jeftine radne snage... tja, pa sve u skladu s mogucnostima, radnim navikama i kvalifikacijama... koliko para toliko muzike vazi i obratno...
- Leo_alfa
#500 Re: Legalizacija kanabisa
Sada dodjosmo i do psiholoskog poremecaja, zanimljivo.The One and Only wrote:To je ona američka logika, ne ubija oružije nego vlasnici tog oružja. Zato im svako malo neko zapuca u školama. Pravljenje ožiljaka nije ni u blizu rasprostranjeno kao pušenje marihuane, to poređenje je neuporedivo. To je psihički poremečaj i može se liječiti terapijom. Vidim ja da šta god ovdje napišem, vi se nećete složiti. Ostaje da sam ja protiv a vi kako hoćete. Ako vas nekada bude više nego nas koji se protivimo onda će se i legalizovati ali tada ja selim u neku drugu državu.To nema veze da li je nesto legalno ili nije. Takodje postoji "trend" kako ga nazivas gdje omladina ziletima, nozevima, staklom i sl. pravi oziljke sebi. Tako da neko dijete moze biti pod uticajem svojih drugova koji rade ovakve stvari, ali to ne znaci da se trebaju prestati prodavati nozevi i zileti.
Pistolj se proizvodi namjenski da bi se pucalo u nekoga ili u nesto prilikom cega se namjerno nekoga zeli povrijediti, ubiti ili nesto ostetiti. Tako da oruzije se ne moze porediti sa kuhinjskim nozevima jer u samom startu nemaju istu namjenu. Ako ubijemo nekoga kuhinjskim nozem onda je to zloupotreba, ako ubijemo nekoga pistoljem, nije, jer mu je namjena upravo takva, da se puca u nekoga ili u nesto.
Vidim da sam nesto izostavio pa da editujem
Last edited by Leo_alfa on 08/07/2014 14:33, edited 2 times in total.