BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

SSemir

#476 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by SSemir »

tipicni bosnjo: nije bitno sta je rekao, nego ko je rekao! 'taaaa ce nama amerikanac govoriti.. :(
Sezam

#477 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Sezam »

LSD wrote:Sezam

Pa evo vidiš i sam brate....svaka šuša iz Oregona, Montane ili Dakote - može doci u ovaj Šeher i serbez hraknuti po njemu....a što je najgore lomotomizirani forumaši koji se stide sopstvnog identiteta ce ga braniti ko rođenog oca i uvjeravati sve oko sebe da je oregonska šuša u pravu.
Jesi li ti uopste svjestan u kakvom su racku stadioni u Sarajevu? Takvo nesto vise ne postoji u Evropi, osim mozda u Albaniji, a i to sumnjam.I hajde da tu igraju neki bezvezni klubovi, ali reprezentacija... :oops:

Ali narocito mi se svidja ovaj pristup, ako se slozis sa OCIGLEDNIM, onda si papak koji se stidi identiteta :zzzz:
LSD

#478 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by LSD »

Sezam wrote:
LSD wrote:Sezam

Pa evo vidiš i sam brate....svaka šuša iz Oregona, Montane ili Dakote - može doci u ovaj Šeher i serbez hraknuti po njemu....a što je najgore lomotomizirani forumaši koji se stide sopstvnog identiteta ce ga braniti ko rođenog oca i uvjeravati sve oko sebe da je oregonska šuša u pravu.
Jesi li ti uopste svjestan u kakvom su racku stadioni u Sarajevu? Takvo nesto vise ne postoji u Evropi, osim mozda u Albaniji, a i to sumnjam.I hajde da tu igraju neki bezvezni klubovi, ali reprezentacija... :oops:

Ali narocito mi se svidja ovaj pristup, ako se slozis sa OCIGLEDNIM, onda si papak koji se stidi identiteta :zzzz:
Jok buraz nisam svjestan nikako stanja naših stadiona, iako godinama idem po njima :wink:
Ali treba da dođe jenki pa da nam to pojasni i da nas naruži, da se mi sad ovdje po forumu crvenimo.... jbg on je pametniji i njegova ima specificnu težinu :lol: ....a mogao si jarane davnih dana mene pitati kakvo je stanje naših stadiona, pa bi ti odgovorio iz prve ruke.
Sad je pitanje kome ti vjeruješ i do cijeg ti je mišljenja stalo....izgleda da jenkijeva zadnja u svakoj kombinaciji
north

#479 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by north »

Jeste, bitno je ko je rekao..nema pravo neki anonimus američki da javno blati ovaj grad, dođe ovdje prvi put i piše samo sranja o gradu...dobro je palermo napisao, što nije napisao usput što lijepo o gradu, ima valjda nešto još dobroga i lijepoga u njemu, ali yok..hrakni po domaćinu i proširi crnu sliku po svijetu, a domaćin će klimnuti i reći da je u pravu...

Svjesni smo svi ovdje da su Grbavica i Koševo odron, a ostale sem Bilinog Polja nije vrijedno ni spominjati jer su oni poseban rock n roll, i da za to krivicu snose domaći ljudi, mi smo krivi a ne stranci, ali ko je neki fuckin amer da piše o kanalizacionim cijevima oko stadiona i ruglu grada....može to mišljenje zadržati za sebe pa i pitati nekog iz grada o tome šta je uzrok i interesovati se, ali smijati se javno gradu i o tome pisati članke koje neko vani treba da čita i smatra nas još više divljacima, za to mu se sjetim najmilijih...
agnostic_front

#480 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by agnostic_front »

Stan'te ba malo. I Florence Hartmann prošle godine popljuva onog bildta š*pka, pa joj nismo govorili kako je ona papak iz Francuske, nismo joj govorili da mi znamo kakav je bildt š*pak, nego nam je bila draga žena (meni barem). Trebala je žena iz Francuske da popljuje š*pka iz Švedske, dok je Bošnjo gled'o ko tele. I sad se kao ovdje na kritiku stadiona gubi nacionalni identitet. Smiješno.
Arteta

#481 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

Lako je pljuvati po Jenkiju, a to sto Kosevo, ani Grbavica nisu stadioni za ljude koga briga.
mislim da smo trebali staviti da se igra na Bilinom Polju, ovako ko god bude gledao utakmicu ce nam se smijati.
Unitedforever

#482 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Unitedforever »

I treba da se smije. I treba još navesti na ESPN-u da je na tom stadionu otvorena olimpijada 1984.godine. Dobro nas treba ismijati.
Herr Flick

#483 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Herr Flick »

Arteta wrote:Lako je pljuvati po Jenkiju, a to sto Kosevo, ani Grbavica nisu stadioni za ljude koga briga.
mislim da smo trebali staviti da se igra na Bilinom Polju, ovako ko god bude gledao utakmicu ce nam se smijati.
Razlog sto se ne igra na Bilionom je cisto finansijski
JThomas

#484 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by JThomas »

ako je pitanje stadiona pitanje nacionalnog identiteta, onda nam je identitet bijeda i javašluk. nemojte to okretati u tom smjeru...
cindrlimindrli

#485 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

Jeste vala, sta ima koji kurac pisati o stadionima kad je vec dosao da isprati ovu utakmicu, neka ide na cevape supak jedan. :D

Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.
LSD

#486 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by LSD »

agnostic_front wrote:Stan'te ba malo. I Florence Hartmann prošle godine popljuva onog bildta š*pka, pa joj nismo govorili kako je ona papak iz Francuske, nismo joj govorili da mi znamo kakav je bildt š*pak, nego nam je bila draga žena (meni barem). Trebala je žena iz Francuske da popljuje š*pka iz Švedske, dok je Bošnjo gled'o ko tele. I sad se kao ovdje na kritiku stadiona gubi nacionalni identitet. Smiješno.
Cek malo...zamisli ti si sad neki novinarčić iz NY, odeš negdje u Minesotu ili Jutu i pocnes jbg kenjati o njihovim kanalizacijama, cijevima, stadionima, ne vidiš ništa pozitivno tamo, samo kritikuješ, čudiš se njima, provociraš ljude (iako si sve to možda u pravu)....i šta onda da ocekuješ?? da te posluže kadaifom i baklavama nakon toga :shock: sa sjekirama bi te zaganjali
Sarajevo je uvijek tolerant i gostoljubiv grad, kroz historiju - ali nemoj biti americki ološ i samo o sranjima pisati.
Napiši šta fino ko covjek o gradu gdje si došao i koji te primio.

Za ovu izjavu mu nabijam komplet i Orgeon i Nebrasku i Minesotu na neku stvar, pa tamo neka piše o kanalizacijama i stadionima :oops: ....eto, toliko o tome na ovu temu.
north

#487 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by north »

JThomas wrote:ako je pitanje stadiona pitanje nacionalnog identiteta, onda nam je identitet bijeda i javašluk. nemojte to okretati u tom smjeru...
Nije to haveru u pitanju, niko nije mentalno zaostao da ne vidi da je država i grad finansijski i skakojako drugo u debelom qrcu...zaostajemo decenijama za tim modernim svijetom, ali to ne daje pravo bilo kakvom ljigavcu s vana da kad mu se digne doleti malo ovamo i javno se pokenja po gradu i još to učtivo napiše i pošalje u bijeli svijet....svako slovo da je tačno, a ogromna većina nažalost i na sramotu domaćih vlasti jeste, njima se pogotovo sjetim familije, nije on taj koji treba da o tome javno piše....šta bi se mislilo o nekon bosanskom novinaru koji bi otišao u Ameriku i pisao o još uvijek rasizmu u Americi, kritikovao bombardovanje Iraka, Afganistana, ili ako su to prejake teme, hajmo onda - pisao o siromaštvu i bijedi u nekim zabačenim dijelovima Amerike čega sigurno ima, da li bi tamo svi na to aplaudirali i rekli kako je bosančeros u pravu...ne da se nigdje u svijetu da im neko s vana sere po državi i gradu, pokušajte to uraditi u Engleskoj, Francuskoj ima i tamo loših stvari ali ćete dobiti po čkapi, samo je to kad nas normalna pojava jer zaboga amer nije ništa slagao i treba nas hebati u zdrav mozak ko god stigne..

P.S. Tek vidjeh da je kolega forumaš napisao sličan post, ispašće ko da sam ga kopirao, a samo isto na ovu temu mislimo...
Last edited by north on 13/08/2013 19:56, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#488 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

Da je neki bosanski novinar pisao o losim stvarima u Montani, vjeruj da se niko zbog toga ne bi naljutio.
Last edited by cindrlimindrli on 13/08/2013 19:56, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#489 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by BHF_Manijak »

Sjecam se nekad pred baraz sa Portugalom, kad je ono haos od terena bio, rece Ivica Osima :"dolazili su oni iz UEFA-e, obilazili stadion i tako, Kazu lose vam je ovo. Znamo reko mi to i bez vas".

Isto tako i ovaj Amer, ne treba nam on oci otvarati. Doduse covjek jeste u pravu, mogu mislit da mu je ovo sve kao horor izgledalo.
Sjecam se da smo napali i Portugalce i njihove medije sto su kao ismijavali teren Bilinog polja, a relno i ja bih isto postupio, Ljudi u 21. vijeku igraju na terenu na kojem je 30% pjeska. A onda kao slag na tortu, grijalica sa halogenkama pored Ronalda! :roll: :-)

Tereni jesu uzasni, stadioni, ali ne mogu i na erende kora. Prvo nek' debilcic pogleda kakvo je ovdje stanje bilo prije 20 godina, kakva sranja su bila...
jeza u ledja

#490 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:Nemoj zayebavati :shock: ....a jesi pametan u pm....svaka mu je zlatna, ko u Njegoša
Nije ti dosta sto si mi poslao 5 PMova pa nastavljas opet ovdje?
sinuhe

#491 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by sinuhe »

Nema drzave koja nije popljuvana na ovom forumu.
LSD

#492 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:Nemoj zayebavati :shock: ....a jesi pametan u pm....svaka mu je zlatna, ko u Njegoša
Nije ti dosta sto si mi poslao 5 PMova pa nastavljas opet ovdje?
Ma kakvi dosta, tek smo poceli :wink:
JThomas

#493 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by JThomas »

niko nigdje ne voli ništa ružno na svoj račun da čuje i pročita. i šta ćemo sad, cenzuru? da se izdaju posebne dozvole za pisanje negativnih stvari? pišu li se svaki dan na ovom forumu na račun američke politike i civilizacije svakakve negativnosti? jašta nego pišu, i to najviše od onih koji su najdalje dobacili do makarske rivijere...

a šta mislite, koliko prosječnom amerikancu puca kurac za ovo? objektivno - vrlo malo.
cindrlimindrli

#494 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

JThomas wrote:niko nigdje ne voli ništa ružno na svoj račun da čuje i pročita. i šta ćemo sad, cenzuru? da se izdaju posebne dozvole za pisanje negativnih stvari? pišu li se svaki dan na ovom forumu na račun američke politike i civilizacije svakakve negativnosti? jašta nego pišu...

a šta mislite, koliko prosječnom amerikancu puca kurac za ovo? objektivno - vrlo malo.
Ne samo to, pa oni su veci kriticari svega losega u svom drustvu vise od bilo koga sa strane. Jebaji ga, valjda su i zbog toga tu gdje jesu, a mi cemo vazda po starom
agnostic_front

#495 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by agnostic_front »

@LSD

nije da se ne slažem s tobom, ali ako ćemo obraćati pažnju na neki bezvezni članak, nekog bezveznog sajta, od strane nekog bezveznog Britanca, a ovamo primjer koji sam naveo je već davno zaboravljen, onda kakvi smo to mi?

Pa jel misliš da se ne piše tako prije svega o SAD-u gdje god okreneš? Upali Paralele, evo sigran sam da će svaki 3 sajt imati članke koji kritikuju SAD, pa šta. Boli ljude briga.

A kako bih ja to vidio da sam na mjesto osobe koja je odgovorna za stadion:
"Ako sam sebi dozvolio da papak iz Oregona ovako piše o stadionu za koji sam ja odgovoran, onda nešto nije u redu samnom, a on je već papak, pomoći mu nema."
LSD

#496 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by LSD »

JThomas wrote:niko nigdje ne voli ništa ružno na svoj račun da čuje i pročita. i šta ćemo sad, cenzuru? da se izdaju posebne dozvole za pisanje negativnih stvari? pišu li se svaki dan na ovom forumu na račun američke politike i civilizacije svakakve negativnosti? jašta nego pišu, i to najviše od onih koji su najdalje dobacili do makarske rivijere...

Pa objektivno, i mi njemu nabijemu na neku stvar komplet familiji za one izjave i to je to....on svoje - mi svoje, ha ja....mi nismo došli u USA da kenjamo o njihovim kanalizacijama.
cindrlimindrli

#497 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

LSD wrote:
JThomas wrote:niko nigdje ne voli ništa ružno na svoj račun da čuje i pročita. i šta ćemo sad, cenzuru? da se izdaju posebne dozvole za pisanje negativnih stvari? pišu li se svaki dan na ovom forumu na račun američke politike i civilizacije svakakve negativnosti? jašta nego pišu, i to najviše od onih koji su najdalje dobacili do makarske rivijere...

Pa objektivno, i mi njemu nabijemu na neku stvar komplet familiji za one izjave i to je to....on svoje - mi svoje, ha ja....mi nismo došli u USA da kenjamo o njihovim kanalizacijama.
Pa bili su nasi novinari u Atlanti i Chicagu, mogli su i oni kenjati o kanalizacijama, sto nisu? :D
JThomas

#498 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by JThomas »

a šta bi ti neko mogao da na bosanskom portalu objaviš priču o očajnim američkim kanalizacijama? misliš da bi se iko počešao? a ne pravio od toga pitanje nacionalnog identiteta...
LSD

#499 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by LSD »

JThomas wrote:a šta bi ti neko mogao da na bosanskom portalu objaviš priču o očajnim američkim kanalizacijama? misliš da bi se iko počešao? a ne pravio od toga pitanje nacionalnog identiteta...
Slažem se, zaista..... trebamo što češće pisati po portalima o jenkijima, njihovim sranjima, njihovoj krvavoj historiji, krizi, Detroitu koji propada, masonima, rasizmu, svjetskom policajcu koji svima dijeli lekcije i tome slicno...pucat ce i nama qrac šta oni imaju na to reci.
jeza u ledja

#500 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Sjecam se nekad pred baraz sa Portugalom, kad je ono haos od terena bio, rece Ivica Osima :"dolazili su oni iz UEFA-e, obilazili stadion i tako, Kazu lose vam je ovo. Znamo reko mi to i bez vas".

Isto tako i ovaj Amer, ne treba nam on oci otvarati. Doduse covjek jeste u pravu, mogu mislit da mu je ovo sve kao horor izgledalo.
Sjecam se da smo napali i Portugalce i njihove medije sto su kao ismijavali teren Bilinog polja, a relno i ja bih isto postupio, Ljudi u 21. vijeku igraju na terenu na kojem je 30% pjeska. A onda kao slag na tortu, grijalica sa halogenkama pored Ronalda! :roll: :-)

Tereni jesu uzasni, stadioni, ali ne mogu i na erende kora. Prvo nek' debilcic pogleda kakvo je ovdje stanje bilo prije 20 godina, kakva sranja su bila...
Upravo tako kao sto rece Osim, znamo mi to i bez njih.

Medjutim ovaj nije dosao pa srao nama, vec Amerima na nekom snj sajtu.
Locked