nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
klaki

#476 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by klaki »

Ja sam zaboravio pass i sada ga ne mogu restartovati lol. A kako su mjenjali forum ta opcija reseta se zahebala :lol:

Najgore kad neko napravi topic da je Kupio nego malo starije, fino auto u dobrom stanju, i bas po slikama auto fino, i onda napise "tek smo poceli, bice jos rada". Meni odma mrak na oci padne, zao mi auta :lol:

najvise se iznerviro kad je jedan reko "De oca ti otkini mu tu antenu i zadnji brisac skini sta ce ti."

Umalo nisam pojo tastaturu :lol:

Ali naravno ima uvijek fine raj, samo sto oni manje pisu (kao npr ja :D ), ali ugl. se odkanimo od tog foruma :)
Last edited by klaki on 01/10/2013 22:51, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#477 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by arman1 »

citroen xm wrote:Slaju lično znam, ako mislimo na istog čovjeka koji radi limariju. Momak o sebi-pri sebi. Radi svoj posao, pošteno zarađuje, hoće uvijek izaći u susret.
Da on je jedan od likova koji su pozitiva tamo. Pratim šta radi, dosta fotografija i podosta se može naučiti.
arman1

#478 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by arman1 »

klaki wrote:Ali naravno ima uvijek fine raj, samo sto oni manje pisu (kao npr ja :D ), ali ugl. se odkanimo od tog foruma :)
Zablude svi mi ponekad živimo u zabludama. :thumbup:
sorcerer

#479 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

arman1 wrote:
johntra wrote:ne može nam boki ništa, ne može mu internet dovde dobaciti...i nije offtopic, pričamo o trkaĆima..
Prije par dana sam jednog (t/D)rkaća natjerao da zaore. Lik je usjekao krivinu sa A3 i da bi izbjegao roo/bull na mojoj igrački napravio je manevar koji ga je otjerao tamo gdje je mjesto traktorima u njivu.
ja ih najvise volim kad vidim da dolijecu meni na branik sa xenonima u obicnom faru i onda ide puna kocnica pa izbjegavaju kuku :D
Last edited by sorcerer on 01/10/2013 22:54, edited 1 time in total.
johntra

#480 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by johntra »

@klaki...ma to se može samo čitati i da se smiješ komentarima...to jedino za to služi...ima ok raje, ali kao što si sam rekao, to su većinom samo čitači, jer ih je većina zbog te normalnosti i banovana...ja nisam banovan, ali iskreno rijetko tamo šta i pišem...ima nekih koje znam uživo, a tamo su aktivni, a ima ih i ovdje, i na to se sve svodi...
citroen xm

#481 Re: Odg: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i sao

Post by citroen xm »

sorcerer wrote: ja ih najvise volim kad vidim da dolijecu meni na branik sa xenonima u obicnom faru i onda ide puna kocnica pa izbjegavaju kuku :D
Ako imaš zadnje maglenke samo ih na kratko uključiš. Podjednako efikasna metoda kao ukopavanje kočnice, a bezopasna po tebe. :D
sorcerer

#482 Re: Odg: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i sao

Post by sorcerer »

citroen xm wrote:
sorcerer wrote: ja ih najvise volim kad vidim da dolijecu meni na branik sa xenonima u obicnom faru i onda ide puna kocnica pa izbjegavaju kuku :D
Ako imaš zadnje maglenke samo ih na kratko uključiš. Podjednako efikasna metoda kao ukopavanje kočnice, a bezopasna po tebe. :D
nemam maglenke zao mi je, ali zato imam kuku tacno u visini haube nacuniranih kecina,dvicina,tricina i kadeta slina :lol: :lol:
citroen xm

#483 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Znači umjesto teniske loptice ti uvijek imaš po jedan VW znak na kuki. :lol:
Mada ćuneri pokupili fazone sa zapada, skidaju obilježja auta. :run: Jer jbg kad dvičina bez znaka prođe pored tebe ti ne znaš je li dvica il ferari. :idea:
arman1

#484 Re: Odg: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i sao

Post by arman1 »

sorcerer wrote:
citroen xm wrote:
nemam maglenke zao mi je, ali zato imam kuku tacno u visini haube nacuniranih kecina,dvicina,tricina i kadeta slina :lol: :lol:
A sad kontam što si ljubomoran. Kuka, odbojnik i nosač za kavez (za cuke ili bicikla).
sorcerer

#485 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

izjede me ljubomora hahaha nemam bicikl a cuke vozim u gepeku
arman1

#486 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by arman1 »

sorcerer wrote:izjede me ljubomora hahaha nemam bicikl a cuke vozim u gepeku
Nemam cuke(imao raniji vlasnik auta), a bicikla vozim u autu(ima prostora).
mirzet87sa

#487 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

Na bhcuning se vrijedi registrovat cisto radi onog chata, da cistas raznorazne komentare/pitanja, tipa koji antifriz uzet i to hahahaa :D
sto se tice kuke, ja imam onu euro kuku na skidanje, uvijek mi je stavljena samo radi ovih rejsera.. nema mi nista draze kad ga vidim u naletu, pa opleti punim po kocnici :D
sorcerer

#488 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

kod mene je fixna kuka moze se samo skinut micom brusilicom :lol: :lol:
mirzet87sa

#489 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

dobra stvar pravo, pokazala se u vise navrata kao korisna :D
insomnia78

#490 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by insomnia78 »

Eto jest to lijepo i pametno

s' moje sokoćalo
saabsa

#491 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by saabsa »

sorcerer wrote:kod mene je fixna kuka moze se samo skinut micom brusilicom :lol: :lol:
ja imam onu euro kuku na skidanje, uvijek mi je stavljena samo radi ovih rejsera.. nema mi nista draze kad ga vidim u naletu, pa opleti punim po kocnici
A ovo nije papanluk ??? :roll:
sorcerer

#492 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

naravno da jeste to je iber papanluk,samo nam reci sta ti radis kad se na glavnoj dzadi vozis 60 km/h i neko ti dolijece 120 km/h na branik i gura se da prodje izmedju tebe i jos nekoga koji normalno voze u svojoj traci?
GaRGa

#493 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by GaRGa »

nemaju sva auta kuku... hvala Bogu :)
saabsa

#494 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by saabsa »

sorcerer wrote:naravno da jeste to je iber papanluk,samo nam reci sta ti radis kad se na glavnoj dzadi vozis 60 km/h i neko ti dolijece 120 km/h na branik i gura se da prodje izmedju tebe i jos nekoga koji normalno voze u svojoj traci?
Sta god da radim nekontam kako ce ti kuka pomoci u takvoj situaciji ??
A kolko znam da je kuka u mnogim zemljama kaznjiva normalno ako nije nista za nju zakaceno .
mirzet87sa

#495 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by mirzet87sa »

saabsa wrote: Sta god da radim nekontam kako ce ti kuka pomoci u takvoj situaciji ??
A kolko znam da je kuka u mnogim zemljama kaznjiva normalno ako nije nista za nju zakaceno .
Pa ocito da nikad nisi imao sudar s kukom, autu tvom ne bude nista, dok se on obmota oko iste. Euro kuka je dozvoljena, ja je mogu skinut u roku 1sekunde.
Edit, i auto je FABRICKO tako IZASLO, nisam ga ja CUNIRO da bude papanluk.
saabsa

#496 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by saabsa »

mirzet87sa wrote:
saabsa wrote: Sta god da radim nekontam kako ce ti kuka pomoci u takvoj situaciji ??
Pa ocito da nikad nisi imao sudar s kukom, autu tvom ne bude nista, dok se on obmota oko iste. Euro kuka je dozvoljena, ja je mogu skinut u roku 1sekunde.
Nisam je ni rekao da je papanluk do proizvodjaca nego do vozaca ;)

Primjer iz HR :
„Propisano je da vozilo na motorni pogon opremljeno zglobno rastavljivim vučnim uređajem za vuču priključnog vozila (euro kuka), ako ne vuče priključno vozilo, ne smije učestvovati u saobraćaju sa postavljenim vučnim uređajem”, pojasnili su iz Uprave policije. Napomenuli su da je kazna, shodno Zakonu, od 20 do 50 eura za počinjeni prekršaj ukoliko se ne posjeduje euro kuka ili je nije skinuta poslije vuče.
goran16v

#497 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote: Euro kuka je dozvoljena, ja je mogu skinut u roku 1sekunde.
U EU nikakva kuka nije dozvoljena ako u tom trenutku ne vuces auto, a to sto je mozes skinuti za 1 sek ti ne bi puno pomoglo kod murije.
sorcerer

#498 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

saabsa wrote: Nisam je ni rekao da je papanluk do proizvodjaca nego do vozaca ;)

Primjer iz HR :
„Propisano je da vozilo na motorni pogon opremljeno zglobno rastavljivim vučnim uređajem za vuču priključnog vozila (euro kuka), ako ne vuče priključno vozilo, ne smije učestvovati u saobraćaju sa postavljenim vučnim uređajem”, pojasnili su iz Uprave policije. Napomenuli su da je kazna, shodno Zakonu, od 20 do 50 eura za počinjeni prekršaj ukoliko se ne posjeduje euro kuka ili je nije skinuta poslije vuče.
a ako nije opremljeno?

za moj auto recimo ne postoji euro kuka ,kao sto ne postoji za ficu,jugu ,stojadina,pezejca.ladu ,wartburga i ostale grobove prije 90 ih ,sta cemo sad?
saabsa

#499 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by saabsa »

sorcerer wrote:
saabsa wrote: Nisam je ni rekao da je papanluk do proizvodjaca nego do vozaca ;)

Primjer iz HR :
a ako nije opremljeno?

za moj auto recimo ne postoji euro kuka ,kao sto ne postoji za ficu,jugu ,stojadina,pezejca.ladu ,wartburga i ostale grobove prije 90 ih ,sta cemo sad?
Sva vozila koja imaju staru kuku za vuču, koja nije rastavna, u skladu sa novim Zakonom o bezbjednosti saobraćaja, moraće da je uklone i zamijene takozvanom “euro kukom”, u suprotnom će morati i za to da plate kaznu.
P.S. ovo je zakon u HR
sorcerer

#500 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

kad se odselim u hr odmah cu je uklonit :lol: :lol: :lol: nego ja i kad ukonim kuku ostaje jedna jaka travezna koja takodje moze nanijeti stetu svakome ko se zabije u mene ,a ja je lako puhnem crnim sprejem kad se izgrebe :D
Post Reply