hrvatska-more

Post Reply
starii

#476 Re: hrvatska-more

Post by starii »

Murat Sabanovic wrote:
Havatar wrote:ANKETA : Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?

Ne (8970)
69%
Da (2832)
22%
Ne znam (1119)
9%
zvace oni nas da se vratimo i da slobodno mokrimo u more !
a ha, cak ce nam dijeliti besplatno pastete na granici :)
ma kakva hrvatska, za ono sto nude ne vrijedi tih para,pa sad sam se vratio i vidio, cijene digli a usluga ko prije rata...eventualno ko ima neki hotel rezervisan pa se moze fino provesti ostalo po apartmanima je samo davanje pare za maglu...
Bodkin

#477 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:[bem ti, na forumu, 2013 godine, vi raspravljate o novinama u inostranstvu

a tablet 200 maraka :D
:lol: fakat cuo sam da na nekim pumpama ima akcija 200 km za prestigio
swanfilter

#478 Re: hrvatska-more

Post by swanfilter »

Nije tema al da preupitam za taj tablet od 200 km? Moze li kakav link ili nes slicno? Hvala
insomnia99

#479 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

Murat Sabanovic wrote:
da doslovno svi otpilite hrvatsku ne bi se ni osjetilo...možda malo u makarskoj
ali to se ionako neće dogodit, pa nema problema...
uglavnomja

#480 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Edin H. wrote:
miki.ba wrote:Dobro hajmo realno, koje novine zaslužuju da bi se zbog njih covjek opteretio?
Bilo koje samo da ih trznes ispod pazuha, da se vidi naslovnica :D s ciljem izazivanja strahopostovanja kod lokalnog (domorodackog :D ) stanovnistva :oops:

I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku :D

a tek kad trznes onu podvodnu xperiu iz speedo minimalki :lol: :lol:
Alfons Kauders

#481 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

insomnia99 wrote:
Murat Sabanovic wrote:
da doslovno svi otpilite hrvatsku ne bi se ni osjetilo...možda malo u makarskoj
ali to se ionako neće dogodit, pa nema problema...
tacno - raja kod nas misli da su bosanci neki faktor na jadranu... jer vecina svijeta ljetuje u makarskoj i okolinih 10tak gradica-sela...

tamo jesmo bitni, jer se radi o mjestima sa stotinjak domacinstava i isto toliko bosanskih vikendica... ali nigdje drugo nas nema...
Warashii

#482 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

@Alfons Kauders
Apsolutno tacno .
Odjednom propast ce turizam u Hrv. jer mi bosanci ne idemo na ljetovanje. Sto ne idemo? Pa ne daju nam hranu da nosimo i et tako to. Pa sta onda i potrosis dole?
Mislim budimo realni. Cinjenica je da na Makarskoj rivijeri bude lijep broj BH gradjana, al brdo ih ima vikendice, brdo ih bude kod rodbine u tim vikendicama, brdo ih placa sobe kod istih tih BH drzavljana, brdo ih placa sobe jako jeftino a tek nekolicina moze reci da bas ostavi u Hrv. 1500-2000KM za 7-10 dana.
Jbga ja mislim da je to realnost, ja sam prvi koji pokusava da se prometnem sto jeftinije i nikada nisam ni pomislio da Hrv. turizam ovisi o nama jer samo pogledam sebe i sracunam koliko potrosim na moru i sve mi bude jasno.
Osim toga nekad mi se znalo strefit da kad na plazi cujem svoje zemljake bude me stid da pricam, bude mi neugodno ispred njih jbte.
Havatar

#483 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Warashii wrote:@Alfons Kauders
Apsolutno tacno .
Odjednom propast ce turizam u Hrv. jer mi bosanci ne idemo na ljetovanje. Sto ne idemo? Pa ne daju nam hranu da nosimo i et tako to. Pa sta onda i potrosis dole?
Mislim budimo realni. Cinjenica je da na Makarskoj rivijeri bude lijep broj BH gradjana, al brdo ih ima vikendice, brdo ih bude kod rodbine u tim vikendicama, brdo ih placa sobe kod istih tih BH drzavljana, brdo ih placa sobe jako jeftino a tek nekolicina moze reci da bas ostavi u Hrv. 1500-2000KM za 7-10 dana.
Jbga ja mislim da je to realnost, ja sam prvi koji pokusava da se prometnem sto jeftinije i nikada nisam ni pomislio da Hrv. turizam ovisi o nama jer samo pogledam sebe i sracunam koliko potrosim na moru i sve mi bude jasno.
Osim toga nekad mi se znalo strefit da kad na plazi cujem svoje zemljake bude me stid da pricam, bude mi neugodno ispred njih jbte.
Da je tako ne bi bilo ovoliko onih koji ubjedjuju ljude da ovo to se pise nije tacno i da treba da se ide u Hrvatsku.
Alfons Kauders

#484 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Warashii wrote:@Alfons Kauders
Apsolutno tacno .
Da je tako ne bi bilo ovoliko onih koji ubjedjuju ljude da ovo to se pise nije tacno i da treba da se ide u Hrvatsku.
ma ja ba, sve je to zavjera da se bosnje preveslaju i dovedu u hrvatsku... :-)

vecina nase raje u hrvatsku ide da potrosi sto manje, a onda se dice kako bi dalmatinci propali da nije nas... nidje veze

da podjem od sebe, ako ne racunam smjestaj i ako ne pijem ko smuk svaku noc, 100 i kusur kuna dnevno mi je dosta... rucak, nesto hrane za dorucak, kafa, piva ili vino... to je 15tak eura, smijesna cifra... (uostalom toliko u prosjeku trose i mjestani dole)
deer_hunter

#485 Re: hrvatska-more

Post by deer_hunter »

Havatar wrote: Da je tako ne bi bilo ovoliko onih koji ubjedjuju ljude da ovo to se pise nije tacno i da treba da se ide u Hrvatsku.
nema tu ubjeđivanja, jednostavno ste neozbiljni s tim komentarima tipa "tamo nas ne vole"...da bar napišete mjesto gdje vam se desilo nešto neugodno, ime vlasnika apartmana,hotela gdje je loša usluga, gdje je preskupo i tako,bilo šta...al nista od toga, glavni argument je da su preskupi(ono najbolje bi bilo da ti sam kazes gazdi koliko ti nije skupo,al poznavajuci vas i onda bi se bunili), da nas ne vole(ne znam sta ocekujete,da vas poljube u zicugu na granici), da nam traze pare na pokaz na granici(sve po zakonu,al je cak i tu jasno da se to desava vrlo rijetko). naravno da ima neugodnih situacija, ali mislis li da su i hrvatski turisti na zimovanju u BiH uvijek prolazili bez neugodnosti?? naravno da ne...
aveos

#486 Re: hrvatska-more

Post by aveos »

Pola ih nece nigdje pa onda tako hoce da uvjere i ostale :)
Warashii

#487 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Havatar wrote: Da je tako ne bi bilo ovoliko onih koji ubjedjuju ljude da ovo to se pise nije tacno i da treba da se ide u Hrvatsku.
Nemam ja pojma al je cinjenica da se napravila tolika medijska hajka na sve ovo da je to cudo jedno, i to zadnjih mjesec dana, a ima ihaahaaa kako Hrvatska treba da udje u EU i mi tek pet do 12 razmatramo nase posljedice i pokusava se nesto kao srediti.
A sto je toliko ubjedjivanja za CG? Samo zato sto ne treba pasos? Jeftinije?
Nacitao sam se svega o CG i pozitive i negative, bas kao i za Hrvatsku, s tim sto sam Hrvatsku sam osjetio ali pozitivno.
Neka CG kome pase, prosle godine je bruka ljudi dole ljetovalo pa ce i ove i to je njihov izbor i pravo. Meni je brate CG plaho daleko a i ne znam kako je dole pa ne znam na sta cu da udarim. Nekad tamo jedne godine akBgd zaputim se ja dole pa mozda mi se svidi a mozda i ne, sve treba probati .
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#488 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

lamudan wrote:ja jos ne kontam cemu rasprava oko hrvatskog mora,ko je isao do sad u hrvatsku ici ce opet,kome predstavlja problem izvadit pasos (40KM) taj i ne treba ici na more,pasos bi trebalo da ima svako bez obzira isao na more ili ne
Nije stvar u tome nego što nas oni smatraju ciganima iako im pare ostavljamo, a svake godine doživim šok kad dođem u prodavnice ili kafiće bilo gdje na HR primorju. Kafa na sred plaže u Makarskoj je 2006 bila 5 Kuna sad je 14 i više kako se kome ćefne ma bjaaaaži :run:
MedenoSrce

#489 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

kako god hr je preskupa za ono sto nudi

hotelski smjestaj PP bez prevoza kosta oko 1000,00KM dok AI u Tr kosta isto toliko sa prevozom
zato sam ja sebi kupila sator pa kad god mi prahne Hr ne razmisljam o smjestaju.
Alfons Kauders

#490 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Lajavikrelac wrote:
lamudan wrote:ja jos ne kontam cemu rasprava oko hrvatskog mora,ko je isao do sad u hrvatsku ici ce opet,kome predstavlja problem izvadit pasos (40KM) taj i ne treba ici na more,pasos bi trebalo da ima svako bez obzira isao na more ili ne
Nije stvar u tome nego što nas oni smatraju ciganima iako im pare ostavljamo, a svake godine doživim šok kad dođem u prodavnice ili kafiće bilo gdje na HR primorju. Kafa na sred plaže u Makarskoj je 2006 bila 5 Kuna sad je 14 i više kako se kome ćefne ma bjaaaaži :run:
1. Zasto ides u Makarsku?

2. Cijene kafe nisu skocile 250% od 2006, barem ja nisam naletio na takve lokale - kafa je u vecini dalmatinskih lokala zeru skuplja nego u Sarajevu. Piva nije, cak je negdje i jeftinija nego kod nas. :D

Btw prilicno sam siguran da kafa nije bila 5 kuna jos od onog milenija.
gost iz ZG

#491 Re: hrvatska-more

Post by gost iz ZG »

@ Lajavi i svi slični njemu ...

1- je le te neko zove u HR?
2- da li te neko tjera u HR?

ljetovanje i odlazak na more nije vojska da moraš ići gdje ti se naredi, zar ne?
Idi u CG, Albaniju, Grčku Tursku ... idi što dalje odavdje - i tamo laj ko pas koliko oćeš
Ne sramoti ostale normalne ljude

Alfons je u pravu što se cijene tiče; 2006 prosječna cijena kave bila je 6-7 kn, danas je prosjek 8-9 kn. U taj prosjek NE ulaze Dubrovnik, Opatija, Rovinj - najskuplji turist. gradovi
Bavim se turizmom (apartmani/pansion ljeti-sezona) na otoku Rabu, znam o čem pričam..Image
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#492 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Alfons Kauders wrote:1. Zasto ides u Makarsku?
Išao sam ne idem više....
gost iz ZG wrote:@ Lajavi i svi slični njemu ...

Turistička promidžba na djelu :-) de malo po Turskoj, Grčkoj, i Tunisu prođi gdje je gost svetinja nebitno koji pasoš/putovnicu nosio.
Somnambulist

#493 Re: hrvatska-more

Post by Somnambulist »

Ne vidim u cemu je problem sto Hrvatska ulazi u EU,kako se do sada prelazila granica prelazice se opet samo uz pasos umjesto licne karte,to sto seru da ce biti neke rigorozne kontrole i ostalo to su gluposti...zivi bili pa vidjeli
deer_hunter

#494 Re: hrvatska-more

Post by deer_hunter »

Lajavikrelac wrote:
Alfons Kauders wrote:1. Zasto ides u Makarsku?
Išao sam ne idem više....

Turistička promidžba na djelu :-) de malo po Turskoj, Grčkoj, i Tunisu prođi gdje je gost svetinja nebitno koji pasoš/putovnicu nosio.
i gdje te na svakom ćošku prodavači vuku za ruke,noge,gaće i na silu tjeraju da kupiš nešto što ti uopšte ne treba...pa se još naljute ako ipak nekim čudom ne uspiju da te natjeraju na kupovinu i počnu mlatarati rukama i proklinjati na turskom :D
zli_hordas

#495 Re: hrvatska-more

Post by zli_hordas »

Ja u Hrvatsku idem iskljucivo radi Cehinja.
Jay Gatsby

#496 Re: hrvatska-more

Post by Jay Gatsby »

lamudan wrote:onaj ko planira potrosit 1000 € na odmor naravno da mu je bolje da ide u tursku,vise dobije za te pare,dvoje s tim parama ima da uzivaju,a onaj ko gleda da prodje jefinije nek ide u hrvatsku i to ne u hotel jer je skup,nego nekakav privatan smjestaj,to nadjes povoljno ali ne uzivas ni slicno,to je sva mudrolija
Solidan hotel je barem 100 EUR dnevno gdjegod da ideš - Turska ili Hrvatska, nebitno. Dobar odmor svuda košta.
elcaliente

#497 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Najsmjesnije su izjave tipa kako ce Hrvatski turizam propasti bez nas jer mi trosimo kao ogromne novce dole, ali ovamo kukamo sto trebamo pokazati novac koji nosimo sa sobom. Pa kako ces potrositi ako ne nosis nista sa sobom.
elcaliente

#498 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

ljetovanje i odlazak na more nije vojska da moraš ići gdje ti se naredi, zar ne?
Idi u CG, Albaniju, Grčku Tursku ... idi što dalje odavdje - i tamo laj ko pas koliko oćeš
Ne sramoti ostale normalne ljude

Alfons je u pravu što se cijene tiče; 2006 prosječna cijena kave bila je 6-7 kn, danas je prosjek 8-9 kn. U taj prosjek NE ulaze Dubrovnik, Opatija, Rovinj - najskuplji turist. gradovi
Bavim se turizmom (apartmani/pansion ljeti-sezona) na otoku Rabu, znam o čem pričam..Image
Lave de mi malo molim te navedi neke cijene gore kod vas Rab/ Pag?
Interesuje me to piva, kafa , jelo i iznajmljivanje skutera( ovo me najvise interesuje ), cisto malo radi orijentacije, ove godine cu gore u taj dio, hvala ti.
kakavdanakneiskustvu

#499 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta odlućiše u luksemburgu?
riko-ga

#500 Re: hrvatska-more

Post by riko-ga »

elcaliente wrote:Najsmjesnije su izjave tipa kako ce Hrvatski turizam propasti bez nas jer mi trosimo kao ogromne novce dole, ali ovamo kukamo sto trebamo pokazati novac koji nosimo sa sobom. Pa kako ces potrositi ako ne nosis nista sa sobom.
Zamisli da u Tucepima,Drveniku,Makarskoj...............kod jednoga gazde u kuci zjape prazne naprimjer 2 cetverokrevetne sobe jedno 10 dana.E ti izracunaj koliko je to njemu gubitak.Prosra racunica kaze jedan krevet 13-15 Evrica po danu.Puta 8 kreveta to je 104-120 Evrica.Puta 10 dana to je 1040-1200 Evrica.E zbog toga ima da kuka i lelece da ga cuju do Zagreba.

Koliko od toga gubi Drzava Hrvatska je sasvim drugi par opanaka.Naravno da drzava nece propasti ako ove godine naprimjer 30-40% posto Bosanaca i Hercegovaca ne ode na Hrvatski Jadran od onoga broja sto je tu ljetovao prosle godine.Al ce osjetiti Jozo,Ante,Kata sto izdaju sobe po Makarskoj rivijeri.............
Post Reply