+1, zovem agenciju svakog utorka, vjerujem da sam im dosadila.Paulaner wrote:Ja cekam jos od Oktobra
@Zviz, i ti si dosadio.
+1, zovem agenciju svakog utorka, vjerujem da sam im dosadila.Paulaner wrote:Ja cekam jos od Oktobra
Ja svakog petkaćiribiribela wrote:+1, zovem agenciju svakog utorka, vjerujem da sam im dosadila.Paulaner wrote:Ja cekam jos od Oktobra![]()
@Zviz, i ti si dosadio.
Ko ti je rekao da idu u ambasadu,ovdje ne pise takoIncub wrote:To se sve poklapa sa periodom od oko 6 sedmica, koliko se obicno ceka...
Iznenadilo me ovo da papiri idu nazad u Ambasadu, zar ne bi trebali poslati do Agencije u Sarajevu???

Drug, na koji način si obaviješten(telefon, e-mail)?Ja zovem i zovem a gospodin u agenciji se ne javlja pa ne javlja.Izludi me ovo stalno provjeravanje mejla, mada sam ja predao tek u novembru.Čestitam na dozvoli,nadam se da će i u ambasadi biti sve u redu...Paulaner wrote:Danas konacno stigla dozvola,nakon dva i pol mjeseca
Obavijesten sam mailom a mozes i ti nazvati.Uglavnom oni svakog utorka dobiju te dozvole i obavijeste nas mailom.ausvajs wrote:Drug, na koji način si obaviješten(telefon, e-mail)?Ja zovem i zovem a gospodin u agenciji se ne javlja pa ne javlja.Izludi me ovo stalno provjeravanje mejla, mada sam ja predao tek u novembru.Čestitam na dozvoli,nadam se da će i u ambasadi biti sve u redu...Paulaner wrote:Danas konacno stigla dozvola,nakon dva i pol mjeseca
Iskrene cestitke,Paulaner wrote:Danas konacno stigla dozvola,nakon dva i pol mjeseca
Hvala,praznici su me zeznuli inace bi to prije bilo gotovo..Incub wrote:Iskrene cestitke,Paulaner wrote:Danas konacno stigla dozvola,nakon dva i pol mjeseca
jesi se i nacekao ali i vrijedi...
Koliko se treba cekati na termin u ambasadi?
Cestitam i nek e sa srecom.Paulaner wrote:Hvala,praznici su me zeznuli inace bi to prije bilo gotovo..Incub wrote:Iskrene cestitke,Paulaner wrote:Danas konacno stigla dozvola,nakon dva i pol mjeseca
jesi se i nacekao ali i vrijedi...
Koliko se treba cekati na termin u ambasadi?
Termina za vizu imas svaki dan slobodnih,nema potrebe za rezervisanjem "na pamet" jer te mogu kazniti mjesec dana![]()
Imas evo ovdje na linku,prati uputstva i doci ces do kalendara sa terminima https://service2.diplo.de/rktermin/exte ... nCode=sarj
Stvar je vrlo jasna.Da li ces dobiti posao sa Srednjom skolom ili Fakultetom odredjuje onaj ko te zaposljava i niko drugi.amiliana wrote:Moze jedno pitanje
Idem u srednju skolu jos ali planiram da upisem Fizikalnu terapiju ili farmaciju zanima ne sada da li je moguce sa nasim fakultetom raditi vani jer sam cula da ih vecina ide sa srednjom skolom mislila sam da idem vani kad zavrsim fax ili u toku studija i da li se to odnosi samo na Njemacku,Austriju i sl. zemlje ili moze neka druga npr. Ceska pitam jer imam nekoga i imam u Njemackoj cula sam da se mora polagati Green Card za imigrante a vandredna sam vec dvije godine ali dogodine cu zavrsiti redovno.
Hvala
Paulaner wrote:Stvar je vrlo jasna.Da li ces dobiti posao sa Srednjom skolom ili Fakultetom odredjuje onaj ko te zaposljava i niko drugi.amiliana wrote:Moze jedno pitanje
Idem u srednju skolu jos ali planiram da upisem Fizikalnu terapiju ili farmaciju zanima ne sada da li je moguce sa nasim fakultetom raditi vani jer sam cula da ih vecina ide sa srednjom skolom mislila sam da idem vani kad zavrsim fax ili u toku studija i da li se to odnosi samo na Njemacku,Austriju i sl. zemlje ili moze neka druga npr. Ceska pitam jer imam nekoga i imam u Njemackoj cula sam da se mora polagati Green Card za imigrante a vandredna sam vec dvije godine ali dogodine cu zavrsiti redovno.
Hvala
Ako zelis aplicirati kao SSS moras imati minimalno B1 nivo Njemackog,ako zelis aplicirati kao VSS moras imati minimalno C1 nivo.