Sliver wrote:emko1234 wrote:citroen xm wrote:Opa, došli smo i do politike i do papaka koji su ili nisu šljegli u grad.
@Ado
Vidim, kada nemaš šta reći onda prozivaš da živim u 90-im. E pa za tvoju informaciju, vozio sam se u svim modelima koje si nabrojao i opet ću reći: Pričaš gluposti po pitanju udobnosti, o buci zadnjeg vješanja nisam ni pričao.
Kada već voliš da tvrdiš, navedi koje auto u klasi ima bolje vješanje od C5. Čini mi se da si ti naveo da nije najbolje u klasi.
@Emko
Naravno da ne kontaš, kao što ne kontaš mnogo toga. Provozaj taj C5 sa H3+ o kome kenjaš, pa ćeš vidjeti neke stvari. I da, ne treba se za sve pritiskati dugme, ali ti o tome nemaš pojma. Samo kenjaš jer u tvoj Audiju od 100 milja nema tih tipkica niti načina da se nešto promjeni.
Šta ga imam vozat više nego što sam ga vozio, vozio i bio vožen u onom dizelu sa 160ks i sa svim tim džidžama koje su fol zajebane. Ekskluziv oprema, masaže u sicevima, automatik, bixenoni, kurci palci.
Niđe veze. Auto se naginje u krivinama ko da nema amortizera opste, jest udoban. Ali to je neophodno u toj klasi. Ništa mu drugo ne mogu priznati, ide ko 20 konja slabiji švabo bilo koje marke. Nikakvo spektakularno auto. Na kraju krajeva i cijena polovnog dosta govori. Imaš 1.6hdi s ekkluziv opremom po 17-18k km iz 2010. Štaš, valjda ljudi ne znaju cijenit sve to što se krije ispod one bezoblične mase željeza.
veću količinu gluposti u tako kratkom postu nisam pročitao. poslije se čudimo kad kažu da smo na dnu po koeficijentu inteligencije u Evropi. Drug moj, ja radim u jednoj bogatoj evropskoj zemlji, audija i VW vozila zajedno, nema više od citroena. kad vidiš VW odmah znaš da je neki naš ili pakistanac, somalijac i sl.
nego hajd ti na audi forum, bespotrebno trosis tastaturu ovdje, jer
jednom sam sjeo iz niže klase Citroena u A6, provozao i dan danas se smijem toj ludačkoj avanturi i tom autu. Neupotrebljivo auto, izuzev za prevoz krompira i sl, pa taman da je skuplji što je stariji. sva sreća tu istu noć ga mangupi klepili. Vlasnik sav sretan, naplatio osiguranje i voza Mercedesa E klasu sad.
Počnimo redom,
Prvo da ti čestitam što radiš u jednoj bogatoj zemlji u kojoj audijeva i vw vozila najviše vozaju pakistanci i somalijci.
Drugo, post je toliko glup da apsolutno ne vidim ni jednu jedinu rečenicu ili tvrdnju koja zahtijeva repliku. Klasična "nemam para za švabu, pa ću kupit francuza i hvaliti ga ko da je švabo" priča. Toliko puta već viđena i opjevana na ovom podforumu.
Mene samo brine, kad već pričas o inteligenciji, kako ti čovječe koji radiš u razvijenoj i bogatoj europskoj zemlji nisi upoznat sa zakonom brojeva, koji kaže da vw i audi u njemačkoj prodaju više auta nego što jedan citroen proda u cijeloj Europi.
Druže, staviti citroen i audi u istu rečenicu i napisat pridjev nepotrebljiv pored audija je moguće jedino ako pričaš o audiju koji nije u voznom stanju.
S tobom sam završio, nastavi raditi i jednoj bogatoj europskoj zemlji sa somalijcima i pakistancima koji vozaju audije.
@citro
http://www.pik.ba/artikal/14704226/citr ... exclusive/
Mrsko mi je linkat one od kramara koje on zove modificirani model, riječ je o 1.6hdi excslusive modeli koji su facelift s diodama u prednjim farovima.
Što se tiče moje tvrdnje da su ljudi koji kupuju auta s hidraulikom koja je aposlutno bezvrijedan dodatak na autu te klase glupani, tu se ništa nije promjenilo niti će.
Johntra je jedini naveo pravi razlog zbog kojeg se eventualno može kupiti hidraulika, da dignes auto na losem putu do vikendice. Standardna ovjes na tom c5 je sigurno dovoljno uštiman da odgovara stilu vožnje i karakteru ljudi koji kupuju takva auta. A tu sigurno nisu ljubitelji dinamike, sporta, upravljivosti i bilo kakvog uzivanja koje zahtjeva ujednačen i kompatibilan rad motora, ovjesa i mjenjača.
Ovo zadnje što sam napisao bi moglo da izazove novu buru oduševljenja kod vas, ali je tako. Na tom autu je sve prosječno, a nešto je čak i ispod prosjeka kao recimo automatik mjenjač koji ubije svaku dozu agresivnosti koju ima bilo koji motor.
Ja vas razumije, vi ste se uhvatili jedine stvari koji taj auto izdvaja od svih ostalih auta u toj klasii. Ali ta stvar je toliko bezvrijedna i glupa, da ne znam s čim bi je uporedio.
Ako je kontra argument na moju tvrdnju da to nije glupo i da ljudi uzimaju to auto s tim ovjesom, samo se sjetite priče o golfu. Samo taj model se prodaje ko cijela citroenova gama zajedno, pa vi pojedinci opet kažete da je smeće.