Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ime123

#476 Re: Citroen C5 All About

Post by ime123 »

citroen xm wrote: Kada već voliš da tvrdiš, navedi koje auto u klasi ima bolje vješanje od C5. Čini mi se da si ti naveo da nije najbolje u klasi.
Ostavi se tog argumenta svega ti, cuj najbolje vjesanje, samo ponavljas vjesanje vjesanje vjesanje aaa. Dobro vjesanje je ono koje odgovara ostalim elementima auta, i koje u sklopu sa svim pruza dobre vozne osobine auta, sto kod tog auta apsolutno nije slucaj.
Sliver wrote: poslije se čudimo kad kažu da smo na dnu po koeficijentu inteligencije u Evropi.
audija i VW vozila zajedno, nema više od citroena.
Ne znam ko ovdje ima nizak koeficijent inteligencije, al ne moras biti previse inteligentan da provjeris tu svoju tvrdnju sa brojem prodatih audi/vw vs citroen/francuska u svijetu. I po vasoj prici izgleda da Bosanci imaju najveceg udjela u kupovini auta u globalu. Izgleda da Bosanaca nema propala bi njemacka auto industrija, toliko auta kupujemo da drzimo njemacku auto industriju na vrhu. :izet: :-) :bih:
ado-šampion

#477 Re: Citroen C5 All About

Post by ado-šampion »

Sliver wrote: Citroen na svoja mala ugrađuje te opruge i amortizere, na veća uglavnom hidropneumatska. dakle, Citreon ne traži ništa ni od jednog koje si ti imenovao. S druge strane, svi bi oni htjeli HP ovjes kad bi mogli. Neki su dobili licencu , Rolls Royce ( samo na zadnjoj osovini ) i Mercedes ( opcionalno uz DOPLATU ), da ne pominjem Maseratija, jer je on bio u vlasništvu Citreona. Mercedes je razvio pneumatsko vješanje ne bi li bar za jedan milimetar bio bliži s ovjesom koji je miljama daleko.
Hidroaktivni ovjes je i dan danas najsavršeniji. Proguglaj malo.
Proguglao, slomio se guglajuci, i nigdje nisam nasao. Nasao sam test usporedbu C6 i E klase iz 2006. godine (C6 izasao 2005, ta E klasa izasla 2003.), C6 hidropneumatski, E klasa zracni ovjes, gdje je konsenzus bio da je kod E klase ovjes bolji. Udobnost na istoj razini a dinamika dosta bolja kod E klase.

Eh sad, ili ja ne znam korisiti google, ili vi nadjete nesto sto niko ne moze. :-) Daj mi ti jedan link na kojem neko iole relevatnan kaze da je hidroaktivni danas najsavrseniji. Ali od 2010. pa dalje. Nemoj mi linkova iz '91. ziv bio.
citro

#478 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

emko1234 wrote: Al u kurcu je to isto.
Uzeo si porediti normalno auto s jacim dizelom s autom koje u startu prodavanao ko jedna od najextremnijih verzija tog modela.
Ja ti priča o upotrebljivosti tih vozila. Ja itekako osjetim i koristim i taj quattro i tu snagu.
A ti nadoplatiš hydroactive, i sta onda? da na kafi pričaš kako ti auto lebdi na autoputu na 150? i kako je pravo tvrd kad ga skroz spustis? A jedna malo ozbiljnija dvičina te ispiša kad se auto treba valjat po krivinama.
To je poenta priča, sto je to doplata od koje bukvalno ništa nemaš. Pišanje u vjetar, poderane pare.
Hajmo se djeco malo uozbiljiti, krajnje je vrijeme.
Koga u C5 ozbiljnija dvičina ispiša u krivinama treba vozačku o klin okačiti.
Vozači i vlasnici C5 uglavnom ne pričaju i ne gube vrijeme na kafi , nego uživaju u svome autu i bave se svojim poslovima. Ko to može da shvati biće mu lakše, ko nemože nema potrebe da se opasno približava srčanom udaru pjeneći ovdje po forumu.
citroen xm

#479 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

Opa, javio se i Ime123, pa Ado-šampion, pa Emko1234. Sve vrli stručnjaci i poznavaoci.

Čuj ljulja se kao da nema amortizera. :lol: Emko, bar malo bolje sam od tebe očekivao.
Ado, čitaj ubuduće bolje, hvalio sam i neke njemce, samo što nisu tvoj ljubljeni VW.

Stvarno mi se i ne nabraja šta sve izvaljujete, ali eto. Bitno je da vi pratite testove i da ford Mondeo ima bolje vješanje od C5. :lol:
citro

#480 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

emko1234 wrote:
citroen xm wrote:Opa, došli smo i do politike i do papaka koji su ili nisu šljegli u grad.

@Ado

Vidim, kada nemaš šta reći onda prozivaš da živim u 90-im. E pa za tvoju informaciju, vozio sam se u svim modelima koje si nabrojao i opet ću reći: Pričaš gluposti po pitanju udobnosti, o buci zadnjeg vješanja nisam ni pričao.

Kada već voliš da tvrdiš, navedi koje auto u klasi ima bolje vješanje od C5. Čini mi se da si ti naveo da nije najbolje u klasi.

@Emko

Naravno da ne kontaš, kao što ne kontaš mnogo toga. Provozaj taj C5 sa H3+ o kome kenjaš, pa ćeš vidjeti neke stvari. I da, ne treba se za sve pritiskati dugme, ali ti o tome nemaš pojma. Samo kenjaš jer u tvoj Audiju od 100 milja nema tih tipkica niti načina da se nešto promjeni.
Šta ga imam vozat više nego što sam ga vozio, vozio i bio vožen u onom dizelu sa 160ks i sa svim tim džidžama koje su fol zajebane. Ekskluziv oprema, masaže u sicevima, automatik, bixenoni, kurci palci.
Niđe veze. Auto se naginje u krivinama ko da nema amortizera opste, jest udoban. Ali to je neophodno u toj klasi. Ništa mu drugo ne mogu priznati, ide ko 20 konja slabiji švabo bilo koje marke. Nikakvo spektakularno auto. Na kraju krajeva i cijena polovnog dosta govori. Imaš 1.6hdi s ekkluziv opremom po 17-18k km iz 2010. Štaš, valjda ljudi ne znaju cijenit sve to što se krije ispod one bezoblične mase željeza.
Emko stari druže, ne postoji 1.6 HDI sa Exclusive opremom. Čak se ni Hidroaktiva nikada nije ugrađivala sa tim motorom (u ovaj noviji model). Ti auti iz 2010 se mogu naći za te novce, ali imaju dosta manje opreme, nemaju Hidro, i svi su prešli blizu 200.000 km. I svi su manje ili više company car. Ne da mi se tražiti, ali sumnjam da i Passati iz te godine i sa takvim karakteristikama koštaju više, a kao novi su znatno skuplji.

Za ovo naginjanje u krivinama sa C5, što pričaš, sada počinjem sumnjati da si se ikada vozio u njemu.

Možemo li ubuduće biti malo precizniji u iznošenju podataka, a ne samo lupati onako bezveze, samo da se nešto napiše protiv C5 ?
citro

#481 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

citroen xm wrote:Opa, javio se i Ime123, pa Ado-šampion, pa Emko1234. Sve vrli stručnjaci i poznavaoci.

Čuj ljulja se kao da nema amortizera. :lol: Emko, bar malo bolje sam od tebe očekivao.
Ado, čitaj ubuduće bolje, hvalio sam i neke njemce, samo što nisu tvoj ljubljeni VW.

Stvarno mi se i ne nabraja šta sve izvaljujete, ali eto. Bitno je da vi pratite testove i da ford Mondeo ima bolje vješanje od C5. :lol:
Koje nebuloze !!!
I šta kaže taj gospodin na Youtube-u, oplete ga Mondeo u krivinama pravo :lol:
Našem svijetu je važno da je nešto na Youtube-u objavljeno pa je to odmah mjerilo istine i vjerodostojnosti. Smiješno.
citro

#482 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

emko1234 wrote:
johntra wrote:
emko1234 wrote: Al u kurcu je to isto.
Uzeo si porediti normalno auto s jacim dizelom s autom koje u startu prodavanao ko jedna od najextremnijih verzija tog modela.
Ja ti priča o upotrebljivosti tih vozila. Ja itekako osjetim i koristim i taj quattro i tu snagu.
A ti nadoplatiš hydroactive, i sta onda? da na kafi pričaš kako ti auto lebdi na autoputu na 150? i kako je pravo tvrd kad ga skroz spustis? A jedna malo ozbiljnija dvičina te ispiša kad se auto treba valjat po krivinama.
To je poenta priča, sto je to doplata od koje bukvalno ništa nemaš. Pišanje u vjetar, poderane pare.
pa imaš i C5 bez hidroaktivnog ovjesa, znači da je karanana, ne bi uzimali ljude na tome da doplaćuju...što znači da može spadati u kategoriju nečeg ekstremnog, kao što si ti napisao...

što se tiče potreba, otkud ti znaš da li nekome zaista treba C5 sa ovim ovjesom...možda neko ima vikendicu ili kuću gdje mu je put sa makadamom, možda neko putuje non stop autoputem, pa mu treba da ima tvrđi ovjes...po tvojoj logici, danas bi samo imali točkove, volan i svjetla na autima...

ako su oni levati, levat si i ti sa pogonom za koji, realno, nemaš nikakve potrebe...
Jedini opravdan razlog za kupovinu c5 s tim ovjesom. Sve ostalo je u sferi naučne fantastike. Ljudi koji kupuju citroene, afintet prema sportu i dimaici u vožnji nisu imali ni kad su igrali igrice. To je prvo, drugo je što ona kljusina od auta te može natjerat samo da voziš sporije, brže nikako.
Ja nisam rekao da su levati, al evo sad kažem da su glupani. To je isto ko da na audiju R8 nadoplatiš za nosače za thulu, ili ko da na minivanu doplatiš za aerodinamički kit koji uključuje zadnji difuzor :lol: :lol: :lol:

A što se tiče mene, ja sam uzeo ovo što sam uzeo isključivo iz razloga da kad dođem kod trovača na hambaš, mogu s rajom pričat o trkanju po gradu s poentom priče da sam najbrži a naspem za cvaju :lol: :lol: :lol:
Vidi Emko, s obzirom da sam i ja nekada kupio C5 sa Hidroaktivom, ova tvoja izjava mi implicira da sam i ja glupan.
Imaš li šta reći na tu temu ?
citro

#483 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Sliver wrote:ma pusti ba, vidis da je to nekakva balavurdija. da sta znaju isli bi na forum, audi, mercedes, jaguar, znali bi da je ovo PDF za C5, a ne te aute.
Vidiš da sam dvije stranice pustio, moram sada malo.
Samo me interesuje odgovor na ono zadnje što sam Emku pitao.
Bakir1

#484 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

Upustanje u te i takve diskusije sa ljudima koji nisu vozili/imali auto sa hidraulikom znacilo bi pravdanje za vlastiti izbor koji je neosporiv.
Kako kaze ona latinska o ukusima ne vrijedi...
Milina je vidjeti BX-a starog 20 god koji ide gore dole i dosta ml-ova, s-ova, touarega sa tockovima koji su "uprli" u blatobrane radi neispravnih kompresora i jastuka.
Svi bi oni bili na hidraulici da mogu i da nije zasticeni patent....
citro

#485 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Bakir1 wrote:Upustanje u te i takve diskusije sa ljudima koji nisu vozili/imali auto sa hidraulikom znacilo bi pravdanje za vlastiti izbor koji je neosporiv.
Kako kaze ona latinska o ukusima ne vrijedi...
Milina je vidjeti BX-a starog 20 god koji ide gore dole i dosta ml-ova, s-ova, touarega sa tockovima koji su "uprli" u blatobrane radi neispravnih kompresora i jastuka.
Svi bi oni bili na hidraulici da mogu i da nije zasticeni patent....
Pravo govoriš ...
ado-šampion

#486 Re: Citroen C5 All About

Post by ado-šampion »

Sliver wrote:
ado-šampion wrote:
Sliver wrote: Citroen na svoja mala ugrađuje te opruge i amortizere, na veća uglavnom hidropneumatska. dakle, Citreon ne traži ništa ni od jednog koje si ti imenovao. S druge strane, svi bi oni htjeli HP ovjes kad bi mogli. Neki su dobili licencu , Rolls Royce ( samo na zadnjoj osovini ) i Mercedes ( opcionalno uz DOPLATU ), da ne pominjem Maseratija, jer je on bio u vlasništvu Citreona. Mercedes je razvio pneumatsko vješanje ne bi li bar za jedan milimetar bio bliži s ovjesom koji je miljama daleko.
Hidroaktivni ovjes je i dan danas najsavršeniji. Proguglaj malo.
Proguglao, slomio se guglajuci, i nigdje nisam nasao. Nasao sam test usporedbu C6 i E klase iz 2006. godine (C6 izasao 2005, ta E klasa izasla 2003.), C6 hidropneumatski, E klasa zracni ovjes, gdje je konsenzus bio da je kod E klase ovjes bolji. Udobnost na istoj razini a dinamika dosta bolja kod E klase.

Eh sad, ili ja ne znam korisiti google, ili vi nadjete nesto sto niko ne moze. :-) Daj mi ti jedan link na kojem neko iole relevatnan kaze da je hidroaktivni danas najsavrseniji. Ali od 2010. pa dalje. Nemoj mi linkova iz '91. ziv bio.
vidim da si pismen, ali mi tvoja moć rasuđivanja unosi malu zabunu. Hoces link iz 2010, a C6 je iz 2005. u biti, vozi sta hoces, ali do prije 10 dana sam se vozio u E klasi. Dobar je to auto, stvarno dobar, ali ... hidraulika je hidraulika
Vidim tebi je moc rasudjivanja odlicna. C6 je izasao 2005. i od tad nije izaslo nista novije na Hydroactive ovjesu u toj klasi. A C6 je top Citroen. Ako je E klasa 2006. bila bolja onda se ocekuje da bude i 2014. s obzirom da je C6 ostao isti zar ne? A posto ti meni kazes da je hidroaktivni ovjes i dalje najsavrseniji i jos mi potcjenjivacki patroniziras da proguglam, onda ja tebi trazim iole noviji link gdje neko relevantan tvrdi da je to tako. Jer ako kazes "i dalje", znaci da linkovi iz iz 2005. ne dolaze u obzir. Evo olaksacu ti, ne mora biti 2010. moze i 2005. Eto bujrum, nemojte da ispadne da je lakse naci link iz '91. nego iz 2005. :D
ado-šampion

#487 Re: Citroen C5 All About

Post by ado-šampion »

citro wrote:
Koje nebuloze !!!
Našem svijetu je važno da je nešto na Youtube-u objavljeno pa je to odmah mjerilo istine i vjerodostojnosti. Smiješno.
Drug, Mat i Car Buyer imaju sigurno 50 testova objavljenih samo na Youtube. Testirali su stotine auta. Njemu kroz ruke mjesecno prodje 10 modela novih auta.

Hajde budi posten s kojim autom srednje klase koje je generacija C5 si se ti druzio vise od jedan dan osim tog C5 pa smatras da si relevantniji od njega.

Ne kazem da je kod tebe to slucaj ali ovdje ima dosta ljudi koji voze ili su vozili auta s pocetka ili sredine devedesetih, cak i s kraja osamdesetih. Takvi kad to auto zamjene s C5 bukvalno ko da se sjeli u spejs satl, ko da se dobili na lutriji. Onda tesko da su mjerodavni. Nije mi cilj da nekog uvrijedim, i ja vozim auto '97. godiste, ali to je tako. Jbt ja kad sam sjeo u Pezo 308 i dovezo ga od Ljubuskog do Sarajeva meni je bio ko spejs satl. Ali kad se malo vise vozas u novijim autima vidis da nije sve tako crno-bijelo i da itekako ima razlika.
citro

#488 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

ado-šampion wrote:
citro wrote:
Koje nebuloze !!!
Drug, Mat i Car Buyer imaju sigurno 50 testova objavljenih samo na Youtube. Testirali su stotine auta. Njemu kroz ruke mjesecno prodje 10 modela novih auta.

Hajde budi posten s kojim autom srednje klase koje je generacija C5 si se ti druzio vise od jedan dan osim tog C5 pa smatras da si relevantniji od njega.

Ne kazem da je kod tebe to slucaj ali ovdje ima dosta ljudi koji voze ili su vozili auta s pocetka ili sredine devedesetih, cak i s kraja osamdesetih. Takvi kad to auto zamjene s C5 bukvalno ko da se sjeli u spejs satl, ko da se dobili na lutriji. Onda tesko da su mjerodavni. Nije mi cilj da nekog uvrijedim, i ja vozim auto '97. godiste, ali to je tako. Jbt ja kad sam sjeo u Pezo 308 i dovezo ga od Ljubuskog do Sarajeva meni je bio ko spejs satl. Ali kad se malo vise vozas u novijim autima vidis da nije sve tako crno-bijelo i da itekako ima razlika.
Vidi prijatelju, imam sreču, čast i privilegiju da pomoću svoga prijatelja koji je vrlo aktivan u auto svijetu probam manje više svako auto koje se pojavi kod nas. Vozio sam svašta, naravno ne i apsolutno svako auto. Išao sam sa A6 do Holandije, uglavnom ga ja vozeći, ako ti to nešto znači. Tako da sam i ja pomalo relevantan što se tiće ove priče. Na kraju, imam u kući jedno auto 2011 god, jedno 2012, i jedno "staro" 2003 koje najviše i vozim po BiH. I imam još nešto ali nije za ovu priču ovdje.
Ne vidim da ovdje neko tvrdi da je C5 najbolje auto na svijetu, naravno da nije, nije ni najsavremenije ali definitivno nemože biti predmet sprdanja od strane nekakvih nazovi uličnih trkača koji od svih mogučih kvaliteta auta cijene samo tvrd ovjes jer je to kao "sportski". I ranije sam pisao o tome da je to obična ubleha i onaj kome je "osječaj" sa volana glavni feeling je tek počeo nešto da uči o autima.
Za one novce koliko košta je to super auto, još uvijek, i po meni je nenadmašan za duge vožnje. Meni je to važno, ja se ne trkam po gradu i nikada naglo ne startam na semaforima jer mi je to infantilno.
Tema jeste bila i ostala C5, to nije trkač, nije ni gradski auto, ali definitivno ima neki svoj šarm i visoku upotrebnu vrijednost kome to treba.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#489 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Znao sam da ovaj forum ima sabana,ali da ima ovoliko :shock: :roll:
Cuj glupan neko ko je doplatio da u BiH ima hidrauliku,zemlju sa mozda najgorim cestama cestama u europi,a nije neko glupan ko doplati Quatrro pogon,motor od 3000 ccm i 250 KS iako imamo 100-ak km autoputa i max dozvoljena brzina 130 km/h
em11r

#490 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Image

Evo ja ga spuŠtio I zatamniJo sad sam stabilan kad razvijam velike brzine. I tvrd mi je sad ;)
citro

#491 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

em11r wrote:Image

Evo ja ga spuŠtio I zatamniJo sad sam stabilan kad razvijam velike brzine. I tvrd mi je sad ;)
Odlično izgleda. Peugeot felge, vidim.
em11r

#492 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Aha od 607
citro

#493 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Jedan od najljepših karavana
citroen xm

#494 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

Ajd slikaj ga u normalnom položaju. Jesu li felge i gume u propisanim dimenzijama? Nekako mi male izgledaju za razliku od oruginalnih.
ime123

#495 Re: Citroen C5 All About

Post by ime123 »

citroen xm wrote:Opa, javio se i Ime123, Sve vrli stručnjaci i poznavaoci.
Javim se ponekad kad mi je dosadno, a vi i dalje gluposti pisete. I standardna prica, na argument vi odgovorite svojom "duhovitoscu" i provokacijama. I haj ponovi jos koji put vjesanje vjesanje. :D
emko1234

#496 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

Sliver wrote:
emko1234 wrote:
citroen xm wrote:Opa, došli smo i do politike i do papaka koji su ili nisu šljegli u grad.

@Ado

Vidim, kada nemaš šta reći onda prozivaš da živim u 90-im. E pa za tvoju informaciju, vozio sam se u svim modelima koje si nabrojao i opet ću reći: Pričaš gluposti po pitanju udobnosti, o buci zadnjeg vješanja nisam ni pričao.

Kada već voliš da tvrdiš, navedi koje auto u klasi ima bolje vješanje od C5. Čini mi se da si ti naveo da nije najbolje u klasi.

@Emko

Naravno da ne kontaš, kao što ne kontaš mnogo toga. Provozaj taj C5 sa H3+ o kome kenjaš, pa ćeš vidjeti neke stvari. I da, ne treba se za sve pritiskati dugme, ali ti o tome nemaš pojma. Samo kenjaš jer u tvoj Audiju od 100 milja nema tih tipkica niti načina da se nešto promjeni.
Šta ga imam vozat više nego što sam ga vozio, vozio i bio vožen u onom dizelu sa 160ks i sa svim tim džidžama koje su fol zajebane. Ekskluziv oprema, masaže u sicevima, automatik, bixenoni, kurci palci.
Niđe veze. Auto se naginje u krivinama ko da nema amortizera opste, jest udoban. Ali to je neophodno u toj klasi. Ništa mu drugo ne mogu priznati, ide ko 20 konja slabiji švabo bilo koje marke. Nikakvo spektakularno auto. Na kraju krajeva i cijena polovnog dosta govori. Imaš 1.6hdi s ekkluziv opremom po 17-18k km iz 2010. Štaš, valjda ljudi ne znaju cijenit sve to što se krije ispod one bezoblične mase željeza.
veću količinu gluposti u tako kratkom postu nisam pročitao. poslije se čudimo kad kažu da smo na dnu po koeficijentu inteligencije u Evropi. Drug moj, ja radim u jednoj bogatoj evropskoj zemlji, audija i VW vozila zajedno, nema više od citroena. kad vidiš VW odmah znaš da je neki naš ili pakistanac, somalijac i sl.
nego hajd ti na audi forum, bespotrebno trosis tastaturu ovdje, jer jednom sam sjeo iz niže klase Citroena u A6, provozao i dan danas se smijem toj ludačkoj avanturi i tom autu. Neupotrebljivo auto, izuzev za prevoz krompira i sl, pa taman da je skuplji što je stariji. sva sreća tu istu noć ga mangupi klepili. Vlasnik sav sretan, naplatio osiguranje i voza Mercedesa E klasu sad.
Počnimo redom,

Prvo da ti čestitam što radiš u jednoj bogatoj zemlji u kojoj audijeva i vw vozila najviše vozaju pakistanci i somalijci.
Drugo, post je toliko glup da apsolutno ne vidim ni jednu jedinu rečenicu ili tvrdnju koja zahtijeva repliku. Klasična "nemam para za švabu, pa ću kupit francuza i hvaliti ga ko da je švabo" priča. Toliko puta već viđena i opjevana na ovom podforumu.
Mene samo brine, kad već pričas o inteligenciji, kako ti čovječe koji radiš u razvijenoj i bogatoj europskoj zemlji nisi upoznat sa zakonom brojeva, koji kaže da vw i audi u njemačkoj prodaju više auta nego što jedan citroen proda u cijeloj Europi.
Druže, staviti citroen i audi u istu rečenicu i napisat pridjev nepotrebljiv pored audija je moguće jedino ako pričaš o audiju koji nije u voznom stanju.
S tobom sam završio, nastavi raditi i jednoj bogatoj europskoj zemlji sa somalijcima i pakistancima koji vozaju audije.

@citro
http://www.pik.ba/artikal/14704226/citr ... exclusive/
Mrsko mi je linkat one od kramara koje on zove modificirani model, riječ je o 1.6hdi excslusive modeli koji su facelift s diodama u prednjim farovima.

Što se tiče moje tvrdnje da su ljudi koji kupuju auta s hidraulikom koja je aposlutno bezvrijedan dodatak na autu te klase glupani, tu se ništa nije promjenilo niti će.
Johntra je jedini naveo pravi razlog zbog kojeg se eventualno može kupiti hidraulika, da dignes auto na losem putu do vikendice. Standardna ovjes na tom c5 je sigurno dovoljno uštiman da odgovara stilu vožnje i karakteru ljudi koji kupuju takva auta. A tu sigurno nisu ljubitelji dinamike, sporta, upravljivosti i bilo kakvog uzivanja koje zahtjeva ujednačen i kompatibilan rad motora, ovjesa i mjenjača.
Ovo zadnje što sam napisao bi moglo da izazove novu buru oduševljenja kod vas, ali je tako. Na tom autu je sve prosječno, a nešto je čak i ispod prosjeka kao recimo automatik mjenjač koji ubije svaku dozu agresivnosti koju ima bilo koji motor.
Ja vas razumije, vi ste se uhvatili jedine stvari koji taj auto izdvaja od svih ostalih auta u toj klasii. Ali ta stvar je toliko bezvrijedna i glupa, da ne znam s čim bi je uporedio.
Ako je kontra argument na moju tvrdnju da to nije glupo i da ljudi uzimaju to auto s tim ovjesom, samo se sjetite priče o golfu. Samo taj model se prodaje ko cijela citroenova gama zajedno, pa vi pojedinci opet kažete da je smeće.
condy

#497 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Mrcina velika :D

Ljepo izgleda :thumbup:
Bakir1

#498 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

emire de broj na pp sutra cu ja mislim na tvoj kraj da popijemo tu kafu vise
emko1234

#499 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

condy wrote:

Mrcina velika :D

Ljepo izgleda :thumbup:
Kako vam ovo moze lijepo izgleda, auto na dva broja manjim felgama nego sto bi trebao da bude.
em11r

#500 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

To su zimske 16ke naravno da su manje

Evo na ljetnim 18kama, vikendica makadam ovo ono, morao sam kupiti c5 :)
Image

@XM
225/60R16 ali je skoro 2 tone u njemu pritisno ih je pravo :)
Post Reply