"Bosnjak prije svega"

Post Reply
BatoS

#476 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by BatoS »

ime_kojeg_nema wrote:Bosanski, crnogorski, hrvatski i srpski su jedan jezik koji su različiti sociolingvistički faktori oblikovali u cetiri razlicita standarda.
Nije ti stalo do bosanskog jezika... nije ti stalo do Bosne... nedostaje ti Jugoslavija... znaci da se vjerovatno izjasnjavas kao "Bosanac i Hercegovac"?
ime_kojeg_nema

#477 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by ime_kojeg_nema »

BatoS wrote:
ime_kojeg_nema wrote:Bosanski, crnogorski, hrvatski i srpski su jedan jezik koji su različiti sociolingvistički faktori oblikovali u cetiri razlicita standarda.
Nije ti stalo do bosanskog jezika... nije ti stalo do Bosne... nedostaje ti Jugoslavija... znaci da se vjerovatno izjasnjavas kao "Bosanac i Hercegovac"?
Nisam nigdje rekao da mi nije stalo do bosanskog jezika nego da su navedeni jezici jedan te isti jezik. Stalo mi je do Bosne (i Hercegovine). Nedostaje mi Jugoslavija. Izjasnjavam se kao neopredijeljen.
hevi metalac

#478 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by hevi metalac »

BatoS wrote:
Vama "Bosnjacima" je u vecini slucajeva stalo do Bosnjakistana, iako javno govorite za BiH. To je najgore od svega
dustaban

#479 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by dustaban »

hevi metalac wrote: Vama "Bosnjacima" je u vecini slucajeva stalo do Bosnjakistana, iako javno govorite za BiH. To je najgore od svega
A ovo sto ti kratko odbrusi je... sustina svega!
:thumbup:
Cherry-Cherry

#480 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Cherry-Cherry »

dustaban wrote:
hevi metalac wrote: Vama "Bosnjacima" je u vecini slucajeva stalo do Bosnjakistana, iako javno govorite za BiH. To je najgore od svega
A ovo sto ti kratko odbrusi je... sustina svega!
:thumbup:
:thumbup: :thumbup:
escobar__

#481 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by escobar__ »

hevi metalac wrote:
BatoS wrote:
Vama "Bosnjacima" je u vecini slucajeva stalo do Bosnjakistana, iako javno govorite za BiH. To je najgore od svega
Vama "Bosancima" je u većini slučajeva stalo do Srboslavije, iako javno govorite za BiH. To je najgore od svega. 8-)
Cybernetic

#482 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 16:05, edited 1 time in total.
Paranoid

#483 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Paranoid »

Cybernetic wrote: Cekaj malo: turske, arapske i perzijske rijeci dokazuju postojanje zasebnog bosanskog jezika? Jednostvno, bajka o bosanskom jeziku ti dodje isto kao kada konja pokusavas ubijediti da je magarac. Mislim sva ta prica da su hrvatski, bosanski, srpski i sada cak crnogorski posebni jezici je je cisti idiotizam i drskost. Recimo hrvatski ne ispunjava nikakve kriterije da bude smatran posebnim jezikom zbog cega hrvatski lingvisti pokusavaju stvoriti taj umjetni jezik izmisljanjem novih, najvecemn dijelu Hrvata nerazumljivih rijeci. BosnjOcki zagovaraci zasebnog bosanskog jezika svoj jezicni separatizam opet pokusavaju potkrijepiti turcizmima, dakle stranim rijecima. Kod Srba nema tih pokusaja "tehnickog" separatizma, ali zato tvrde da je sve to srpski jezik. :-)

Istina je samo jedna i ocigledna: govorite jednim te istim jezikom, pa zvali ga cak i posranim.
Image

"Gramatika bosanskoga jezika za srednje škole" autora Frane Vuletića, prva je gramatika u Bosni i Hercegovini za interkonfesionalno školstvo. Zemaljska vlada BiH štampala ju je 1890. godine. Doživjela je više izdanja i bila u upotrebi do 1911., s tim što od 1908. godine nosi naziv "Gramatika srpsko-hrvatskog jezika".
Liga Rojalista

#484 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Liga Rojalista »

Cybernetic wrote:
Liga Rojalista wrote:
Sine ako si imalo pismen znao bi da je prije ne punih 50-100g sasvim normalo bilo govoriti hlopta,Hlivno,pendžer,feredža,šadrvan,basamak,ćenifa sad se od toga kod Bosanaca zadržalo se samo malo riječi tipa kahva i lahko.Vlastodržac i Elita jes moja nana je pravi vlastodržac i elita de ne valjaj nebuloze.
Vjerojatno,tanjur ni glazba se nikad nije govorilo to što vi Bosanci i Hercegovi hoćete da se furate na hrvate da pijete janu i dukat da budete cool to je vas problem ali pricati da se ovako nije nikad govorilo ravno je pucanjem sebi kroz čelo.
Cekaj malo: turske, arapske i perzijske rijeci dokazuju postojanje zasebnog bosanskog jezika? Jednostvno, bajka o bosanskom jeziku ti dodje isto kao kada konja pokusavas ubijediti da je magarac. Mislim sva ta prica da su hrvatski, bosanski, srpski i sada cak crnogorski posebni jezici je je cisti idiotizam i drskost. Recimo hrvatski ne ispunjava nikakve kriterije da bude smatran posebnim jezikom zbog cega hrvatski lingvisti pokusavaju stvoriti taj umjetni jezik izmisljanjem novih, najvecemn dijelu Hrvata nerazumljivih rijeci. BosnjOcki zagovaraci zasebnog bosanskog jezika svoj jezicni separatizam opet pokusavaju potkrijepiti turcizmima, dakle stranim rijecima. Kod Srba nema tih pokusaja "tehnickog" separatizma, ali zato tvrde da je sve to srpski jezik. :-)

Istina je samo jedna i ocigledna: govorite jednim te istim jezikom, pa zvali ga cak i posranim.
Srpski jezik ima puno više turcizama nego Bosanski.Voditeljima dnevnika u Srbiji nije strano reći hartija,i mušterija na TVu.
BatoS

#485 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by BatoS »

Cybernetic wrote:Recimo hrvatski ne ispunjava nikakve kriterije da bude smatran posebnim jezikom zbog cega hrvatski lingvisti pokusavaju stvoriti taj umjetni jezik izmisljanjem novih, najvecemn dijelu Hrvata nerazumljivih rijeci. BosnjOcki zagovaraci zasebnog bosanskog jezika svoj jezicni separatizam opet pokusavaju potkrijepiti turcizmima, dakle stranim rijecima...
A sta je sa srpskim jezikom? Ispunjava li on uslove da bude zaseban jezik?
Paranoid

#486 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Paranoid »

BatoS wrote:
Cybernetic wrote:Recimo hrvatski ne ispunjava nikakve kriterije da bude smatran posebnim jezikom zbog cega hrvatski lingvisti pokusavaju stvoriti taj umjetni jezik izmisljanjem novih, najvecemn dijelu Hrvata nerazumljivih rijeci. BosnjOcki zagovaraci zasebnog bosanskog jezika svoj jezicni separatizam opet pokusavaju potkrijepiti turcizmima, dakle stranim rijecima...
A sta je sa srpskim jezikom? Ispunjava li on uslove da bude zaseban jezik?
Ispunjava sve uslove zasebnog jezika u granicama Srbije...naravno, bez Kosova, jer oni imaju svoj zaseban jezik.
Cherry-Cherry

#487 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Cherry-Cherry »

escobar__ wrote:

Vama "Bosancima" je u većini slučajeva stalo do Srboslavije, iako javno govorite za BiH. To je najgore od svega. 8-)
vama "bošnjacima" je stalo do bošnjakistana, srbima do velike srbije, hrvatima do velike hrvatske. baš se lijepo slažete. nikakve razlike nema između tebe i đure sa sokoca. jedino su bosanci za cjelovitu bosnu. vi konstitutivni bi se lako dogovorili oko podjele, jedino što bošnjacima ne odgovara 24%. da je veći procenat, sad bi pristali na podjelu.
escobar__

#488 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by escobar__ »

Cherry-Cherry wrote:
escobar__ wrote:

vama "bošnjacima" je stalo do bošnjakistana, srbima do velike srbije, hrvatima do velike hrvatske. baš se lijepo slažete. nikakve razlike nema između tebe i đure sa sokoca. jedino su bosanci za cjelovitu bosnu. vi konstitutivni bi se lako dogovorili oko podjele, jedino što bošnjacima ne odgovara 24%. da je veći procenat, sad bi pristali na podjelu.
Liječi se.
Cherry-Cherry

#489 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Cherry-Cherry »

escobar__ wrote:
Cherry-Cherry wrote:
escobar__ wrote:

Liječi se.
kako si ti pametan i kako argumentovano diskutuješ :oops: ljubi te majka, o veliki bošnjače :oops: jesi to naučio na sijelu, dok si čopao pitu kod seoskog hodže ? :oops:
escobar__

#490 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by escobar__ »

Cherry-Cherry wrote:kako si ti pametan i kako argumentovano diskutuješ :oops: ljubi te majka, o veliki bošnjače :oops: jesi to naučio na sijelu, dok si čopao pitu kod seoskog hodže ? :oops:
Naravno da sam pametan, od tebe pametniji barem duplo. A ko o čemu, ti o argumentovanoj diskusiji. Gdje su argumenti za ovu tvoju prethodnu verbalnu dijareju? Nema tu argumenata, tvoj komentar je slika i prilika mržnje koju njegujete prema Bošnjacima jer, kao što sam to ranije pomenuo, za vas su Bošnjaci veći trn u oku i neprijatelji od Srba i Hrvata zajedno.

I još više vam to piči po živcima jer znate da jedino što možete uradit jeste piskaranje komentara ispunjenih mržnjom prema Bošnjacima. :-D
BatoS

#491 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by BatoS »

Cherry-Cherry wrote:vama "bošnjacima" je stalo do bošnjakistana, srbima do velike srbije, hrvatima do velike hrvatske
Mozes li mi reci sta je to "Bosnjakistan" ?
Last edited by BatoS on 09/05/2013 11:46, edited 1 time in total.
miki.ba

#492 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by miki.ba »

escobar__ wrote:kao što sam to ranije pomenuo, za vas su Bošnjaci veći trn u oku i neprijatelji od Srba i Hrvata zajedno.
Možeš li mi pojasniti zašto ti misliš da je to tako, je li zato što necemo da se izjasnimo kao Bošnjaci il ima još neki razlog?
hevi metalac

#493 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by hevi metalac »

miki.ba wrote:
escobar__ wrote:kao što sam to ranije pomenuo, za vas su Bošnjaci veći trn u oku i neprijatelji od Srba i Hrvata zajedno.
Možeš li mi pojasniti zašto ti misliš da je to tako, je li zato što necemo da se izjasnimo kao Bošnjaci il ima još neki razlog?
lupa ba. uhvate se nekih fraza, ponavljaju samo, a zaborave sta uopste znace
and

#494 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by and »

miki.ba wrote:
izvini bogati šta piše u ustavu?da li se spominje riječ bosanac kao konstitutivni narod?
nije mi ovo baš najjasnije zašto bi se trebali izjašnjavati i podijeliti u više grupa,jer mislim da to više uzima,nego što donosi.
miki.ba

#495 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by miki.ba »

miki.ba wrote:
izvini bogati šta piše u ustavu?da li se spominje riječ bosanac kao konstitutivni narod?
Bez obzira šta piše u ustvau meni nije problem biti ostali i ne vidim ništa loše u tome.
nije mi ovo baš najjasnije zašto bi se trebali izjašnjavati i podijeliti u više grupa,jer mislim da to više uzima,nego što donosi.
Ja mislim suprotno, e sad dal mene i slicne meni treba na lomacu zato sto mislimo suprotno?
Sudeci po pojedincima mi smo najgori od sve djece.
ime_kojeg_nema

#496 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by ime_kojeg_nema »

and wrote:izvini bogati šta piše u ustavu?da li se spominje riječ bosanac kao konstitutivni narod?
Zastava koju imas na avataru je isto tako neustavna, pa si je ipak izvisio. Ako si vec legalista stavi ovaj smijesni trokut nalik na psiho test :D .

A moja zastava je samo jedna
Image
Sarajevo

Image
Banjaluka
Paranoid

#497 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by Paranoid »

Neko će zbog te zastave u Bl na raport kod preCjednika... :oops:
and

#498 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by and »

miki.ba wrote:
miki.ba wrote:
Bez obzira šta piše u ustvau meni nije problem biti ostali i ne vidim ništa loše u tome.
Ja mislim suprotno, e sad dal mene i slicne meni treba na lomacu zato sto mislimo suprotno?
Sudeci po pojedincima mi smo najgori od sve djece.
niste najgori normalno,samo treba biti pametan.treba znati svoja prava koristiti i pravnim sredstvima se boriti za državu.
ovo dijeljenje u više grupa će svima koji bih vole i kojima je jedina domovina donijeti više štete nego koristi.
BatoS

#499 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by BatoS »

ime_kojeg_nema wrote:
and wrote:izvini bogati šta piše u ustavu?da li se spominje riječ bosanac kao konstitutivni narod?
Zastava koju imas na avataru je isto tako neustavna, pa si je ipak izvisio. Ako si vec legalista stavi ovaj smijesni trokut nalik na psiho test :D .

A moja zastava je samo jedna
Image
Sarajevo

Image
Banjaluka
Pa zbog cega se ne izjasnite kao Jugosloveni nego kao "Bosanci" ?

Zbog cega se krijete iza imena Bosne kad ste Jugosloveni u dusi?
kockica_kockica

#500 Re: "Bosnjak prije svega"

Post by kockica_kockica »

E jesmo mi jadan narod :sad:

Da samo dodam da ovdje mislim na svakog gradjanina ove nesretne drzave ...
Jos mi je jadnije kad nekog optuzujete da ne voli drzavu jer nema isto misljenje sa vama... pa valjda svako od nas ima pravo na svoje misljenje, ili i to treba ukinuti? cuj bosanci su oni koji teze ka Jugoslaviji ... e pa stvarno... Apsurdistan drzava
Last edited by kockica_kockica on 09/05/2013 12:38, edited 1 time in total.
Post Reply