Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#476 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jefferson »

Nadzak ja tebe fino upita bez smajlija a ti ignorises.
Znaci tako se skoluju danas piloti u BiH?
jefferson

#477 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jefferson »

Locker wrote:Kada je prisutna niska oblačnost može se vidjeti da avioni počnu ispuštati otrove odmah nakon polijetanja a isključe ih tek nakon što slete na aerodrom. Jasno se vide otrovi kako izlaze u vrtložnim krugovima na krajevima krila.
A ti bi mogao skupiti para pa se jednom provozati avionom. SJedi pored prozora kod krila pa onda valjaj gluposti.
DaysleepeR

#478 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by DaysleepeR »

onoliko koliko je moguće namirisati se dezodoransom tako da ti jaran pršće sa 15 sprata a ti stojiš ispred zgrade sa podignutim rukama, toliko je moguće da te neko ciljano truje sa visine od 10000 metara...
Locker

#479 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Locker »

DaysleepeR wrote:onoliko koliko je moguće namirisati se dezodoransom tako da ti jaran pršće sa 15 sprata a ti stojiš ispred zgrade sa podignutim rukama, toliko je moguće da te neko ciljano truje sa visine od 10000 metara...
Ali zamisli da te jaran pršće sa tonama i tonama dezodoransa!
sema911s

#480 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by sema911s »

Locker wrote:
DaysleepeR wrote:onoliko koliko je moguće namirisati se dezodoransom tako da ti jaran pršće sa 15 sprata a ti stojiš ispred zgrade sa podignutim rukama, toliko je moguće da te neko ciljano truje sa visine od 10000 metara...
Ali zamisli da te jaran pršće sa tonama i tonama dezodoransa!
avijoni lete na koliko 3000m, jel tako, u oblaku srednje velicine se nalaze tone i tone vode, i koliko dodje do nas na godinu pola metra kubnog,.

po toj vasoj logici sva nfta koja je iskopana se prosula nama na glavu u jednom trenutku
nadžak

#481 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

jefferson wrote:Nadzak ja tebe fino upita bez smajlija a ti ignorises.
Ma jok bolan kakvo ignorisanje. Vjerovatno sam "preletio" preko posta. Pogledaću malo unazad pa ti se javim. Vidiš da ovdje malo ozbiljnih sugovornika ima. Sve neka šprdnja, proglase te trolom, optužbe, itd.
Pjanic15

#482 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Pjanic15 »

nadžak wrote:
Ma jok bolan kakvo ignorisanje. Vjerovatno sam "preletio" preko posta. Pogledaću malo unazad pa ti se javim. Vidiš da ovdje malo ozbiljnih sugovornika ima. Sve neka šprdnja, proglase te trolom, optužbe, itd.
Pa što onda nisi ni na jedan post replicirao u kojima sam naveo argumente, sve do jednog si preskočio trollu. :lol:
jefferson

#483 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jefferson »

nadžak wrote:
Odes dvije stranice iza i eto.
nadžak

#484 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

Biće Jeffersone, navratiću pa ćemo nastavit ljudski a tebi sa nikom Pjanic je pravo bezveze to ponašanje. Vidio sam tvoje postove i napisaću odgovor koji će biti zajednički otprilike i za tebe ali posebno za tebe neće biti, nisi korektan.
Pjanic15

#485 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Pjanic15 »

Nekorektno su mi jaki argumenti jel, samo ti trollaj. :lol:
helpdesk1

#486 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by helpdesk1 »

Slusaj 'kolega' nadzak, da si pilot znao bi da smo nauceni da koristimo samo egzaktne podatke I da sa istim radimo, tj na osnovu istih donosimo odluke . Mani se ovih naklapanja ziv bio, pisi ako imas sta o ljepotama letenja I mozda ces nekoga zaintrigirati da radi najljepsi posao na svijetu. A ovo chemtrail vs contrail, pusti ublehasima bjelosvjetskim. Haj uzdravlje I no hard feelings :thumbup:
drndalo

#487 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

Da obnovim reklamu...
drndalo wrote:Da ne biste cekali kada ce koji avion naletiti da vas zaprasuje, obavite to sami po promotivnoj cijeni:

Image
agnostic_front

#488 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

Hvalospjevke za pilota.
drndalo

#489 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

drndalo wrote:Evo ga jos jedan koji je zaboravio iskljuciti pumpe...

Image
drndalo

#490 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

drndalo wrote:Pu, majku im imperijalisticku, poceli su i po zemlji ispustati....

Image
drndalo

#491 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

drndalo wrote:Pogane vojske, vidite sta rade na aeromitinzima...

Image

A tek sta rade ovi Danci i Nijemci u Sjevernom moru, gluho bilo...

Image

Ali nemamo se cega bojati, dok podli zapadnjaci truju proizvodnjom chemtrails-a, nasi dobri Rusi su izmislili usisivac istih, koji ce nas spasiti...

Image
drndalo

#492 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

drndalo wrote:
Russki wrote: Izvor je dobar, ja sam jos nalazio slicnih slika na drugim nezavisnim portalima i izvorima koji su ajmo reć sakriveni od javnosti, ali sve je to djabe stari moj kad ce ti opet doci netko i reci kako si lud, teoretičar zavjere, ovakav, onakav, a on ce pun samopuzdanja otici negdje na kavu i veličati gluposti epskih razmjera.

Jedini koji valjaju gluposti epskih razmjera ovdje su oni kao ti koji od 10% istine, nekih slika koje prikazuju nesto sto ni sam ne znas sta, dozidaju koliko im treba da nesto "dokazu"...

Kad si vec u pravu i jako upucen, hajde mi izracunaj koliko jedan ovakav avion (na slici je B737), sa npr. 15 tona neke supstance u tecnom stanju, moze postici gustine te supstance u odnosu na volumen zraka u koji ga ispusta... S obzirom da se radi o trilijardama kubnih metara zraka na tom prostoru, koliki % zasicenja se moze postici u prosjeku ? Kada vec znas sve, sta se desava s gorivom ispustenim iz aviona u slucaju kada zbog potrebe za prinudnim slijetanjem moraju da ga ispuste prije slijetanja (to se strucno zove da bi mogao traziti po internetu "fuel dumping")? S obzirom na kojim se visinama i brzinama to desava, a da se ispusta obicno i vise nego gore pomenutih 15 tona, kako to da do zemlje nikada ne stignu ni kapljice, a kamoli da sve bude naskropljeno gorivom i zapaljivo?

Evo ti jos malo gradiva, ovaj put "s kontra strane", pa da mi objasnis neke fizikalne stvari spomenute...?

http://www.crometeo.hr/profesionalni-pi ... f331adc50c

http://www.index.hr/black/clanak/chemtr ... 05081.aspx

Last edited by drndalo on 29/10/2014 16:57, edited 1 time in total.
Keiko

#494 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Keiko »

Zar se o ovome jos raspravlja? :roll:
nadžak

#495 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nadžak »

S ovim postom ću definitivno i završit svoj nastup na ovoj temi.

@Jefferson
Znam da sam ti danas bio obećao da ću se javit u vezi onih tvojih pitanja al ne zamjeri, nemam volje nakon ovih svih zajebancija iznad. Možda ti se javim na PP ako si voljan.

@Pjanic15
Nećeš mi vjerovat al ne znam ni šta znači troll. Vidio sam na milon mjesta po forumima al mi se nikad nije dalo da odem na google i vidim šta je to. Troll ?!

@Drndalo
Hvala na lijepim slikama aviona. Da znaš išta o avijaciji barem bi sklonio onu prepravljanu sliku aviona sa wingletom iliti terminezonom. Nema onakvih vrtloženja iza vrhova krila koja imaju winglete. Samo da znaš. Čestitam na umijeću ponižavanja sugovornika.

@helpdesk1
Ne zamjerim ti ništa. Ne treba ti onaj dio rečenice u tvom prošlom postu "DA SI PILOT". Pošto si čovjek rado ću ti sve objasnit na PP ako ti se da. I mene zanima o tebi par stvari. Evo poslaću ti i par slika.
bella_ciao

#496 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by bella_ciao »

Ne znas sta je trol al te to ne sprijecava da trolas profesionalno :lol:
drndalo

#497 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by drndalo »

nadžak wrote:S ovim postom ću definitivno i završit svoj nastup na ovoj temi.

@Drndalo
Hvala na lijepim slikama aviona. Da znaš išta o avijaciji barem bi sklonio onu prepravljanu sliku aviona sa wingletom iliti terminezonom. Nema onakvih vrtloženja iza vrhova krila koja imaju winglete. Samo da znaš. Čestitam na umijeću ponižavanja sugovornika.
Nije bilo tebi direktno namijenjeno, samo sam ponovio neka pitanja koja sam davno postavio, ali ne dobih nikada neki smislen odgovor...

Ne znam nista o prepravljanju slike, ali ako mislis na 4-motorac na slici sa niskim suncem, pise i ime i adresa slikara i slike pa se moze izvdjeti jel' i u cemu mijenjana i prepravljana... U svakom slucaju nisi u pravu oko vrtlozenja sa winglet-ima... Znatno je smanjeno u odnosu na avion bez istog, ali vrtlozenja IMA i tada... Samo toliko znam... Kao sto rekoh, nije mi bila namjera konkretno te ponizavati, ali kada stavljas neke "dokaze" koji to nisu u raspravu, a ja ponovo postiram pitanja na koja ranije od drugih zagovornika iste teze, onda su to pitanja i za tebe, ako mozes da mi ih pojasnis argumentima i dokazima nesto sto upitah... Ja iznesoh neke svoje laicke opservacije, nisam pilot, bio sam padobranac, i zao mi je sto se sada ne mogu baviti avio-jedrilicarstvom... Pa nesto o fizici znam, ponesto i o meteorologiji, nesto znam i o letenju, ali volim nauciti i nesto novo...

Pa bih najvise molio objasnjenje o kolicini potrebnih (bilo kojih) elemenata (spojeva) lansiranih u zrak na 8-9-10.000 km visine, da bi se postigla koncentracija koja nekim ljudima moze nesto nauditi...? Kako ti zli piloti koji to rade po nalogu zlih komandanata odredjuju gdje ce ti spojevi zavrsiti sa te visine ? Kada znamo da na tim visinama postoje jet-stream-ovi tj. vjetrovi koji "furaju" stalnim brzinama i >200 km/h... Takvo saznanje bi meni kao pilotu bilo pozeljno da znam da mi ne padne na moje dijete, ili da mu stavim gas-masku dok ne prodje...

Kako tumacis navod iz gornjeg videa na >1:10, kada kazu da nas se namnozilo par milijardi od kada nas spricaju reagensima za smanjenje naseg broja ? Koji klinac nas u BiH spricaju kad cemo svakako za 50 god. imati 1/2 stanovnika, a najmanje spricaju Kinu, Indiju, Afriku, gdje se ocito mnogo bolje "*ebaju" od nas...?
Mario979

#498 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Mario979 »

Jesu li stvarno Nijemci priznali ili je ovo samo žuta štampa ?

Na njemačkoj nacionalnoj i najvećoj televiziji ZDF puštena je, u udarnom terminu emisija o chemtrailsima. I dok mnogi i dalje ne vjeruju da neoznačeni avioni kruže našim nebom i zaprašuju atmosferu raznim otrovima, vani se o tome otvoreno govori. O čemu je riječ. Naime, tragovi chemtrailsa na nebu svakim danom sve su vidljiviji, pritisak javnosti posljednjih nekoliko godina postao je prevelik za šutnju vlasti i izmišljotine kojima su pokušali zataškati stvarnost svih ovih godina, koliko ljudi primjećuju tragove na nebu.

Klupko se počelo odmotavati, vlasti nisu u mogućnosti šutjeti pa su zaključili da je bolje polako izlaziti van s činjenicama. Naravno, u emisjii nije dana cijela istina nego polu istina jer prava istina stvorila bi paniku među sveopćom javnosti. Ovako poluistinom umiruju javnost i na sav glas govore: 'Činimo to za tebe, čovječe i tvoju budućnost'.

http://--- no links ---/vijesti/svijet/116 ... irali.html

jefferson

#499 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jefferson »

Znaci nista od Necka i odgovora na moja pitanja?
Pjanic15

#500 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Pjanic15 »

jefferson wrote:Znaci nista od Necka i odgovora na moja pitanja?
Ništa, samo loš troll... :roll:
Post Reply