Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcid

#476 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by akcid »

Qler wrote:Pa sto onda napravise onoliki trotoar? Za ovce? Cuj nije pjesacka zona, a pola Brijesca i Rajlovca ide u konzum pjeske tim putem, onda sta omladine ide sa Stupa pjeske tim putem... ali jok, tebe samo brine gdje ti gazis...
Opet "pametnjaković" u akciji :lol: :lol:

Kako ćeš porediti promet pješaka na Grbavici sa nekom cestom sa po dvije kolovozne trake i trotoarima koja povezuje dva naselja, udaljena međusobno min. 1.5 km? :?

Osim toga, zaista bih volio vidjeti današnjeg stanovnika Sarajeva, pa i prigradskog, koji pješači više od 100 m radi odlaska u trgovinu, naročito u Konzume, Mercatore, Binga i sl. :D

Gluposti nikad kraja, važno je samo ispasti pametan :-)
Qler

#477 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qler »

Odes dole fino i vidis koliko ljudi pjesaci, za prvi znam bar 10 porodica koje idu iz Rajlovca do vize pjeske... pametnjakovicu... ili kupaj ribice..
akcid

#478 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by akcid »

Qler wrote:Odes dole fino i vidis koliko ljudi pjesaci, za prvi znam bar 10 porodica koje idu iz Rajlovca do vize pjeske... .
Ne idem na buvljak-pijacu nedjeljom, tamo ne kupujem :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#479 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

Hajvan wrote: jebote, još će me u LAŽ natjerati.
pregledao sam filmic danas ,1983.god. su bile 2 ceste na onom dijelu gdje sam stavio sliku i okretaljka dvojke stoji na mjestu gdje je sada,znaci stara je vec bila sklonjena i napravljena cesta .cak se vidi i komad ovog asfalta da je ostao izmedju sina tramvajskih (samo da napomenem stafetu smo docekivali ispred vranicinih nebodera tacno preko puta tramvajske stanice).podvoznjaka vise nema i saobracajnica od bascarsije prema ilidzi se ukljucivala na staru ilidzansku cestu koja je imala 2 trake .policijska pratnja bila jetta s plavom i crvenom rotacijom i 2 policijska motora.
nasao sam jos 2 slike kako je to ranije izgledalo :)
Image
Image
Image
Last edited by bitanga_sa_otesa on 29/04/2014 13:12, edited 2 times in total.
Qler

#480 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qler »

Pa ne zive ljudi dole samo nedjeljom... ali hajde, rasvjeta treba samo gdje ti hodas, ostalo nije bitno...
vješalica

#481 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vješalica »

akcid wrote:

Da je ulična rasvjeta iskopčana dan-dva, tri, mogu shvatiti, ali da skoro mjesec dana nije u funkciji, to je izvan normalnog. :?
Naročito u ovim kišnim danima, sve je raskopano i blatnjavo, puno lokvi, a idioti u automobilima samo čekaju trenutak da nekog pješaka nabace na haubu :-) :(
Oj bože mili
govorim da je na dionici gdje sad rade radove gdje su stavili nove stubove nisu na njih montirali dio gdje se stavlja sijalica vec stoje onda sa desne strane gdje im stoje građevinski kontejneri
znaci nema sijalca=nema rasvjete i zato je na dionici mrak+uzrovane instalacije
i pitas mene sto je to mjesec dva?
da ja onda tebe pitam sto rade pola dionice u duzini nekih 700 i kusur metara faking godinu???? :skoljka: :skoljka:
vješalica

#482 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vješalica »

Qler wrote:Pa sto onda napravise onoliki trotoar? Za ovce? Cuj nije pjesacka zona, a pola Brijesca i Rajlovca ide u konzum pjeske tim putem, onda sta omladine ide sa Stupa pjeske tim putem... ali jok, tebe samo brine gdje ti gazis...
ja sam jednom baš napisala gdje izvode građevinske radove mogli su barem obezbijediti neku alternativu u vidu rasvjete da ne bi ko životom platio na raskopanim cestama ili upao u neku rupu,pogotovo ako ce to trajati duze vrijeme....al et
akcid

#483 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by akcid »

vješalica wrote:
akcid wrote:Da je ulična rasvjeta iskopčana dan-dva, tri, mogu shvatiti, ali da skoro mjesec dana nije u funkciji, to je izvan normalnog. :?
Naročito u ovim kišnim danima, sve je raskopano i blatnjavo, puno lokvi, a idioti u automobilima samo čekaju trenutak da nekog pješaka nabace na haubu :-) :(
Oj bože mili
govorim da je na dionici gdje sad rade radove gdje su stavili nove stubove nisu na njih montirali dio gdje se stavlja sijalica vec stoje onda sa desne strane gdje im stoje građevinski kontejneri
da ja onda tebe pitam sto rade pola dionice u duzini nekih 700 i kusur metara faking godinu???? :skoljka: :skoljka:
Kako li si samo uspjela da zaključiš da tebe pitam i da od tebe tražim odgovore :? :-) Osim dijela Zagrebačke ulice do raskrsnice za Vraca, koji je sav raskopan, javne rasvjete nema ni u produžetku do raskrsnice sa Grbavičkom i dalje do H. Čemerlića, a stubovi nisu pomjerani.

Pišem ovdje o općepoznatoj neodgovornosti institucija vlasti, koja radi kako hoće i šta kome padne na pamet :(
vješalica

#484 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vješalica »

akcid wrote:
vješalica wrote:
akcid wrote:Da je ulična rasvjeta iskopčana dan-dva, tri, mogu shvatiti, ali da skoro mjesec dana nije u funkciji, to je izvan normalnog. :?
Oj bože mili
Kako li si samo uspjela da zaključiš da tebe pitam i da od tebe tražim odgovore :? :-) Osim dijela Zagrebačke ulice do raskrsnice za Vraca, koji je sav raskopan, javne rasvjete nema ni u produžetku do raskrsnice sa Grbavičkom i dalje do H. Čemerlića, a stubovi nisu pomjerani.

Pišem ovdje o općepoznatoj neodgovornosti institucija vlasti, koja radi kako hoće i šta kome padne na pamet :(
kako si ti uspio da zakljucis da ces dobiti odgovore samo od onih od kojih hoces...ćao
O'zone
Globalni moderator

#485 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#486 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

taman se naložio kad preskoči od nedžarića do tehničke škole :roll:
lajkujMe

#487 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by lajkujMe »

u jbt al su nekad tramvaji jurili, cak brze od brzine hoda.
Qoom

#488 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qoom »

Dobro ga ekipa zada od 7:00 da bagera.
VjecitiStudent

#489 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
Hajvan wrote:ovo danas je haman uporedivos onim prije --- onda si imao jednu partiju koja je vedrila i oblačila, namirivala i krala za svoje podobnike i poslušnike… danas imaš nekoliko velikih koji su isto organizovani i isto se ponašaju ko i ta stara jedna i jjedina stranka - ista matrica, isti obrazac… samo multipicirano- i shodno tome , PUNO GORE stanje projiciraju!
:thumbup:
Sve je naslijeđeno iz prošlog sistema - adeti, ljudi, sistem. Apsolutno sve. Onaj ko kaže da je u zlatnim vremenima bilo bolje laže.
Evo uostalom, koliko se to ranije smjelo reći, i kroz filmsku umjetnost se ukazivalo na te probleme...
:lol:
Šta reći nakon ovako briljantne analize?
Niste u stanju 700m obične jebene ceste rekonstruisati za godinu dana, a poredili bi se sa onima.
Hajvan

#490 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

:
gradjaninSa

#491 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by gradjaninSa »

-

Da li još neko da misli da je spoj pješačkih staza (kod mosta) riješen katastrofalno ?
O'zone
Globalni moderator

#492 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

gradjaninSa wrote:-

Da li još neko da misli da je spoj pješačkih staza (kod mosta) riješen katastrofalno ?
Zar je riješen uopšte :?
Wind

#493 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Wind »

Samo je spojen, nije rijesen.... :sad:
neki

#494 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

Na novoj rampi na stupskoj petlji postavili inox ogradu :lol:
sema911s

#495 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by sema911s »

neki wrote:Na novoj rampi na stupskoj petlji postavili inox ogradu :lol:
vec ukradena
johntra

#496 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by johntra »

:lol: :lol:
StupskaBitanga

#497 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

sema911s wrote:
vec ukradena
nije valjda :shock:
Naslovnica

#498 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

Reci da se šališ! Priznaj!
:shock: :shock: :shock:
neki

#499 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

Nazalost, ne salim se...

Image

slika je sa skyscrapercity.com foruma
Wind

#500 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Wind »

Pa sta je sad tu problem. To je postalo "standard" za sve rekonstrukcije i novopostavljene ograde. Eno i most na grbavici kad su obnovili, isti je materijal. E sad je li to pravi inox ili nesto slicno...Uglavnom bolje je nego neke metalne konstrukcije koje ce brzo zahrdjat, pa farbanje.....

PS
Stupska petlja nije južna longitudinala.
Post Reply