Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qler

#476 Re: Istočno Sarajevo

Post by Qler »

Odnedavno zivim na dobrinji, i veze nemam koje je koja dobrinja po brojevima. Znam samo na kojoj sam ja, jer tu zivim :) ali znam gdje je entitetska granica, i preko koje garaze ide armatura :) i koja je ulica u dva entiteta :)
Banksy

#477 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
banksi,
je.e se nekom za sadržaje, bioskope i ostalo, da mu je samo guzicu spustiti na neki svoj trosjed...
E, sad već pričamo u realnim kategorijama.

Nakon šuplje o odličnoj investiciji, budućem velegradu, Eldoradu i aeronautici vraćamo se u realnost ...
kako kažeš, da im je samo guzicu spustiti na neki svoj trosjed ... i to je sve.
Jedinstvo_Manchester

#478 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

Bodkin wrote:
Qler wrote:Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..
U kojo skoli si to vidio majke ti?
varijabilni

#479 Re: Istočno Sarajevo

Post by varijabilni »

atrakcija u istočnom sarajevu je vidikovac.

mala moja evo ti ga evo, pa sa njega gledaj sarajevo. :lol: :D
radostan dan

#480 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Nakon šuplje o odličnoj investiciji, budućem velegradu, Eldoradu i aeronautici vraćamo se u realnost ...
ne znam ja ništa o tome, za boldirao mislim da jeste.
Bodkin

#481 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
ne znam ja ništa o tome, za boldirao mislim da jeste.
i ja mislim da je dobra investicija kupiti stan tamo. nema to veze sa aeronautikom nego logikom. ista razdaljina kao vojnicko ili dobrinja, a cijene nize. da ne pricam o stupu ili ilidzi :D mada ne znam kakve su cijene tamo
Bodkin

#482 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

Jedinstvo_Manchester wrote:
Bodkin wrote:
Qler wrote:Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..
preko puta tusa skola
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#483 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

tako sa taksi misli da se most u vojkovićima zove most ratka mladića
ja odem kasnije tamo kad vidim ploču ratka močevića

doduše možda se ne zna ćirilica :mrgreen:

jesi li siguran da nije neki junak sa šajkačom iz doba prvog srpskog ustanka
Bodkin

#484 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

Black swan wrote:tako sa taksi misli da se most u vojkovićima zove most ratka mladića
ja odem kasnije tamo kad vidim ploču ratka močevića

doduše možda se ne zna ćirilica :mrgreen:

jesi li siguran da nije neki junak sa šajkačom iz doba prvog srpskog ustanka
e jeboga, pa sta sam ti uradio da me vrijedjas :-D hoces da odemo skupa da vidis? sao skreni u onu zgradu desno, biblioteka sta li je
p.s.ima i karadjordje do njega :P
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#485 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

Kara Đorđe :mrgreen:
Bodkin

#486 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

Black swan wrote:Kara Đorđe :mrgreen:
sto je karao karao je :D
idimidodjimi

#487 Re: Istočno Sarajevo

Post by idimidodjimi »

Bodkin wrote:
Jedinstvo_Manchester wrote:
preko puta tusa skola[/quote]

lazes vala ko.... aj da cetveronosce ne vrijedjam....redovno idem na roditeljske sastanke u tu skolu, ni mladica ni karadzica nema...bajdvej, Sveti Sava je skola...
radostan dan

#488 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

bodkin ti je extremno objektivan forumaš. sigurno je zamjena u pitanju.
Creasy

#489 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

respo wrote:
Creasy wrote:
O kakvom sadrzaju ti pricas?
Sto se kafica i klubova tice, Lukavica je bolja od svakog naselja u Novom Gradu. Dodji nekad u Soho, Luxor, Contru ili Trap, pa ces vidjeti faca sa Dorbinje i Alipasina... O XL-u da ne pricam, tamo su vecina.
Raja iz Lukavice ide u grad jedino u Cinema City ili na neki bazen (Otoka, Termalna), ako ne racunamo soping na Otoci i Ciglanama... :mrgreen: Sve ostalo imaju tu pred nosom.
Ti ces nas ovde ubijediti da je recimo bolji sadrzaj u Buca potoku nego u Lukavici... i da je tamo ugodnije zivjeti. :lol:
koja je razlika izmedjo tog soha luxora i tih ostalih od npr
varadera na c vili musica na pofalicima cepelina na c vili 2 i slicno
vjerovatno nikakva
znaci prica da su to neki kafici ti pada u vodu
svaki kvart u sarajevu ima po 2-3 kafica istog ranga kao ti pomenuti
xl?
pa raja dodje da vidi nove picke i ako sta zakaci zakaci ako ne zakaci dodje vidi pojebe ako moze i ode na stare okacije jez pub igman itd zavisi od afiniteta
ako ne racunaju otoku ciglane bbi altu i ostalo sve pred nosom ima svako naselje u sarajevu pa i sire ilijas vogosca hadzici
o ugodnosti zivota ne pricaj sapke ti

jer ugodan zivot ne znaci da imas 5 kafica u ulici cak sta vise to je sve samo ne ugodan zivot
C.Vila i Pofalici nisu u Novom Gradu... :roll: A sto se ugodnosti zivota tice, tu prevashodno mislim na stanje kriminaliteta i samu lokaciju naselja, konkretno u poredjenju sa Buca potokom - konfiguracija terena... :D
I ne pametuj vise, ziovta ti, nemoj da ti zovemo onog djeda sa semafora... :lol:
JThomas

#490 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

dao bih sve sarajevske kapije, za srpski zrak ispred srpske avlije... 8-)

redarstveniče, providan si.
ganjeta

#491 Re: Istočno Sarajevo

Post by ganjeta »

Zipa se, možda i tebe prepozna na jugu kao i mene :wink: .
gomago

#492 Re: Istočno Sarajevo

Post by gomago »

Đinajlu wrote:
gomago wrote:Kula uvijek bila Kula i Lukavica uvijek bila Lukavica kakvo Istočno sarajevo, pa gdje je onda zapadno, sjeverno i južno. ?
Nema, imaš samo Istočno i Bliskoistično Sarajevo.
Nisam to znao rođen sam na jezeru ja nisam znao za ovo bliskoistočno Sarajevo, dobro si me prosvjetlio/la jbga samo ne znam na osnovu čega si ovo zaključio/la al fakat rajvoSa je rajvoSa, a šuma i livade od Rogatice do Trebevića je šuma vazda bila i bit će, i držite se te šume tu vam je mjesto.
Jedinstvo_Manchester

#493 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

gomago wrote:
Đinajlu wrote:
gomago wrote:Kula uvijek bila Kula i Lukavica uvijek bila Lukavica kakvo Istočno sarajevo, pa gdje je onda zapadno, sjeverno i južno. ?
Nema, imaš samo Istočno i Bliskoistično Sarajevo.
Nisam to znao rođen sam na jezeru ja nisam znao za ovo bliskoistočno Sarajevo, dobro si me prosvjetlio/la jbga samo ne znam na osnovu čega si ovo zaključio/la al fakat rajvoSa je rajvoSa, a šuma i livade od Rogatice do Trebevića je šuma vazda bila i bit će, i držite se te šume tu vam je mjesto.
E nek si nam rek'o, The feelings are mutual
OpusDei

#494 Re: Istočno Sarajevo

Post by OpusDei »

^^Samo sto mi ne dolazimo na vase forume (sta cemo uopste tamo?) nego vi na nase :) Pa pogledaj samo koliko vas ima na ovoj temi :-)

Kao sto morate u SA kad god zelite ici u kino, pozoriste, na plivanje, soping itd.
Bodkin

#495 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

idimidodjimi wrote:
Bodkin wrote:
preko puta tusa skola
lazes vala ko.... aj da cetveronosce ne vrijedjam....redovno idem na roditeljske sastanke u tu skolu, ni mladica ni karadzica nema...bajdvej, Sveti Sava je skola...
ajde ovako, kladimo se pred svima u 100 kermi. odemo skupa ili ja uslikam i donesem. pored skole sa desne strane zgrada, biblioteka je ili sta vec. udjes i tu u tom prvom hodniku pravo od vrata slika.

u stvari nebitno, neces ti mene uvjeravati u nesto sto sam svojim ocima vidio, a boli me i cuna vala ;-)
Bodkin

#496 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:bodkin ti je extremno objektivan forumaš. sigurno je zamjena u pitanju.
vjeruj druze da sam svojim ocima vidio. da mi nije mrsko otisao bih samo da slikam i postavim ali onda ce biti montaza ili sta vec :)
varijabilni

#497 Re: Istočno Sarajevo

Post by varijabilni »

Bodkin wrote:
idimidodjimi wrote:
Bodkin wrote:
preko puta tusa skola
ajde ovako, kladimo se pred svima u 100 kermi. odemo skupa ili ja uslikam i donesem. pored skole sa desne strane zgrada, biblioteka je ili sta vec. udjes i tu u tom prvom hodniku pravo od vrata slika.

u stvari nebitno, neces ti mene uvjeravati u nesto sto sam svojim ocima vidio, a boli me i cuna vala ;-)
prvo si rekao da je u školi a sad da je pored škole. odluči se. :roll:
Bodkin

#498 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

varijabilni wrote:
prvo si rekao da je u školi a sad da je pored škole. odluči se. :roll:
Bodkin wrote:
e jeboga, pa sta sam ti uradio da me vrijedjas :-D hoces da odemo skupa da vidis? sao skreni u onu zgradu desno, biblioteka sta li je
p.s.ima i karadjordje do njega :P
dakle biblioteka sefe, BIBLIOTEKA UZ SKOLU
varijabilni

#499 Re: Istočno Sarajevo

Post by varijabilni »

biblioteka nije škola. a ni ne vjerujem ti, išao sam u matičnu biblioteku na neke predstave koje su se tu održavale i nisam vidio sliku ni karadžića ni mladića.

http://www.matbibli.rs.ba/index.html
Creasy

#500 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

OpusDei wrote:^^Samo sto mi ne dolazimo na vase forume (sta cemo uopste tamo?) nego vi na nase :) Pa pogledaj samo koliko vas ima na ovoj temi :-)

Kao sto morate u SA kad god zelite ici u kino, pozoriste, na plivanje, soping itd.

Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj? :roll:
Post Reply