Istočno Sarajevo
- Qler
#476 Re: Istočno Sarajevo
Odnedavno zivim na dobrinji, i veze nemam koje je koja dobrinja po brojevima. Znam samo na kojoj sam ja, jer tu zivim
ali znam gdje je entitetska granica, i preko koje garaze ide armatura
i koja je ulica u dva entiteta 
- Banksy
#477 Re: Istočno Sarajevo
E, sad već pričamo u realnim kategorijama.radostan dan wrote:
banksi,
je.e se nekom za sadržaje, bioskope i ostalo, da mu je samo guzicu spustiti na neki svoj trosjed...
Nakon šuplje o odličnoj investiciji, budućem velegradu, Eldoradu i aeronautici vraćamo se u realnost ...
kako kažeš, da im je samo guzicu spustiti na neki svoj trosjed ... i to je sve.
- Jedinstvo_Manchester
#478 Re: Istočno Sarajevo
U kojo skoli si to vidio majke ti?Bodkin wrote:ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..Qler wrote:Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
-
varijabilni
#479 Re: Istočno Sarajevo
atrakcija u istočnom sarajevu je vidikovac.
mala moja evo ti ga evo, pa sa njega gledaj sarajevo.

mala moja evo ti ga evo, pa sa njega gledaj sarajevo.
-
radostan dan
#480 Re: Istočno Sarajevo
ne znam ja ništa o tome, za boldirao mislim da jeste.Nakon šuplje o odličnoj investiciji, budućem velegradu, Eldoradu i aeronautici vraćamo se u realnost ...
-
Bodkin
#481 Re: Istočno Sarajevo
i ja mislim da je dobra investicija kupiti stan tamo. nema to veze sa aeronautikom nego logikom. ista razdaljina kao vojnicko ili dobrinja, a cijene nize. da ne pricam o stupu ili ilidziradostan dan wrote:ne znam ja ništa o tome, za boldirao mislim da jeste.Nakon šuplje o odličnoj investiciji, budućem velegradu, Eldoradu i aeronautici vraćamo se u realnost ...
-
Bodkin
#482 Re: Istočno Sarajevo
preko puta tusa skolaJedinstvo_Manchester wrote:U kojo skoli si to vidio majke ti?Bodkin wrote:ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..Qler wrote:Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#483 Re: Istočno Sarajevo
tako sa taksi misli da se most u vojkovićima zove most ratka mladića
ja odem kasnije tamo kad vidim ploču ratka močevića
doduše možda se ne zna ćirilica
jesi li siguran da nije neki junak sa šajkačom iz doba prvog srpskog ustanka
doduše možda se ne zna ćirilica
-
Bodkin
#484 Re: Istočno Sarajevo
e jeboga, pa sta sam ti uradio da me vrijedjasBlack swan wrote:tako sa taksi misli da se most u vojkovićima zove most ratka mladića
doduše možda se ne zna ćirilica![]()
p.s.ima i karadjordje do njega
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#485 Re: Istočno Sarajevo
Kara Đorđe 
-
Bodkin
#486 Re: Istočno Sarajevo
sto je karao karao jeBlack swan wrote:Kara Đorđe
-
idimidodjimi
#487 Re: Istočno Sarajevo
preko puta tusa skola[/quote]Bodkin wrote:U kojo skoli si to vidio majke ti?Jedinstvo_Manchester wrote:
lazes vala ko.... aj da cetveronosce ne vrijedjam....redovno idem na roditeljske sastanke u tu skolu, ni mladica ni karadzica nema...bajdvej, Sveti Sava je skola...
-
radostan dan
#488 Re: Istočno Sarajevo
bodkin ti je extremno objektivan forumaš. sigurno je zamjena u pitanju.
- Creasy
#489 Re: Istočno Sarajevo
C.Vila i Pofalici nisu u Novom Gradu...respo wrote:koja je razlika izmedjo tog soha luxora i tih ostalih od nprCreasy wrote:
O kakvom sadrzaju ti pricas?
Sto se kafica i klubova tice, Lukavica je bolja od svakog naselja u Novom Gradu. Dodji nekad u Soho, Luxor, Contru ili Trap, pa ces vidjeti faca sa Dorbinje i Alipasina... O XL-u da ne pricam, tamo su vecina.
Raja iz Lukavice ide u grad jedino u Cinema City ili na neki bazen (Otoka, Termalna), ako ne racunamo soping na Otoci i Ciglanama...Sve ostalo imaju tu pred nosom.
Ti ces nas ovde ubijediti da je recimo bolji sadrzaj u Buca potoku nego u Lukavici... i da je tamo ugodnije zivjeti.
varadera na c vili musica na pofalicima cepelina na c vili 2 i slicno
vjerovatno nikakva
znaci prica da su to neki kafici ti pada u vodu
svaki kvart u sarajevu ima po 2-3 kafica istog ranga kao ti pomenuti
xl?
pa raja dodje da vidi nove picke i ako sta zakaci zakaci ako ne zakaci dodje vidi pojebe ako moze i ode na stare okacije jez pub igman itd zavisi od afiniteta
ako ne racunaju otoku ciglane bbi altu i ostalo sve pred nosom ima svako naselje u sarajevu pa i sire ilijas vogosca hadzici
o ugodnosti zivota ne pricaj sapke ti
jer ugodan zivot ne znaci da imas 5 kafica u ulici cak sta vise to je sve samo ne ugodan zivot
I ne pametuj vise, ziovta ti, nemoj da ti zovemo onog djeda sa semafora...
- JThomas
#490 Re: Istočno Sarajevo
dao bih sve sarajevske kapije, za srpski zrak ispred srpske avlije...
redarstveniče, providan si.
redarstveniče, providan si.
- ganjeta
#491 Re: Istočno Sarajevo
Zipa se, možda i tebe prepozna na jugu kao i mene
.
- gomago
#492 Re: Istočno Sarajevo
Nisam to znao rođen sam na jezeru ja nisam znao za ovo bliskoistočno Sarajevo, dobro si me prosvjetlio/la jbga samo ne znam na osnovu čega si ovo zaključio/la al fakat rajvoSa je rajvoSa, a šuma i livade od Rogatice do Trebevića je šuma vazda bila i bit će, i držite se te šume tu vam je mjesto.Đinajlu wrote:Nema, imaš samo Istočno i Bliskoistično Sarajevo.gomago wrote:Kula uvijek bila Kula i Lukavica uvijek bila Lukavica kakvo Istočno sarajevo, pa gdje je onda zapadno, sjeverno i južno. ?
- Jedinstvo_Manchester
#493 Re: Istočno Sarajevo
E nek si nam rek'o, The feelings are mutualgomago wrote:Nisam to znao rođen sam na jezeru ja nisam znao za ovo bliskoistočno Sarajevo, dobro si me prosvjetlio/la jbga samo ne znam na osnovu čega si ovo zaključio/la al fakat rajvoSa je rajvoSa, a šuma i livade od Rogatice do Trebevića je šuma vazda bila i bit će, i držite se te šume tu vam je mjesto.Đinajlu wrote:Nema, imaš samo Istočno i Bliskoistično Sarajevo.gomago wrote:Kula uvijek bila Kula i Lukavica uvijek bila Lukavica kakvo Istočno sarajevo, pa gdje je onda zapadno, sjeverno i južno. ?
-
OpusDei
#494 Re: Istočno Sarajevo
^^Samo sto mi ne dolazimo na vase forume (sta cemo uopste tamo?) nego vi na nase
Pa pogledaj samo koliko vas ima na ovoj temi
Kao sto morate u SA kad god zelite ici u kino, pozoriste, na plivanje, soping itd.
Kao sto morate u SA kad god zelite ici u kino, pozoriste, na plivanje, soping itd.
-
Bodkin
#495 Re: Istočno Sarajevo
ajde ovako, kladimo se pred svima u 100 kermi. odemo skupa ili ja uslikam i donesem. pored skole sa desne strane zgrada, biblioteka je ili sta vec. udjes i tu u tom prvom hodniku pravo od vrata slika.idimidodjimi wrote:lazes vala ko.... aj da cetveronosce ne vrijedjam....redovno idem na roditeljske sastanke u tu skolu, ni mladica ni karadzica nema...bajdvej, Sveti Sava je skola...Bodkin wrote:
preko puta tusa skola
u stvari nebitno, neces ti mene uvjeravati u nesto sto sam svojim ocima vidio, a boli me i cuna vala
-
Bodkin
#496 Re: Istočno Sarajevo
vjeruj druze da sam svojim ocima vidio. da mi nije mrsko otisao bih samo da slikam i postavim ali onda ce biti montaza ili sta vecradostan dan wrote:bodkin ti je extremno objektivan forumaš. sigurno je zamjena u pitanju.
-
varijabilni
#497 Re: Istočno Sarajevo
prvo si rekao da je u školi a sad da je pored škole. odluči se.Bodkin wrote:ajde ovako, kladimo se pred svima u 100 kermi. odemo skupa ili ja uslikam i donesem. pored skole sa desne strane zgrada, biblioteka je ili sta vec. udjes i tu u tom prvom hodniku pravo od vrata slika.idimidodjimi wrote:lazes vala ko.... aj da cetveronosce ne vrijedjam....redovno idem na roditeljske sastanke u tu skolu, ni mladica ni karadzica nema...bajdvej, Sveti Sava je skola...Bodkin wrote:
preko puta tusa skola
u stvari nebitno, neces ti mene uvjeravati u nesto sto sam svojim ocima vidio, a boli me i cuna vala
-
Bodkin
#498 Re: Istočno Sarajevo
varijabilni wrote:
prvo si rekao da je u školi a sad da je pored škole. odluči se.
dakle biblioteka sefe, BIBLIOTEKA UZ SKOLUBodkin wrote:
e jeboga, pa sta sam ti uradio da me vrijedjashoces da odemo skupa da vidis? sao skreni u onu zgradu desno, biblioteka sta li je
p.s.ima i karadjordje do njega
-
varijabilni
#499 Re: Istočno Sarajevo
biblioteka nije škola. a ni ne vjerujem ti, išao sam u matičnu biblioteku na neke predstave koje su se tu održavale i nisam vidio sliku ni karadžića ni mladića.
http://www.matbibli.rs.ba/index.html
http://www.matbibli.rs.ba/index.html
- Creasy
#500 Re: Istočno Sarajevo
OpusDei wrote:^^Samo sto mi ne dolazimo na vase forume (sta cemo uopste tamo?) nego vi na nasePa pogledaj samo koliko vas ima na ovoj temi
![]()
Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj?