Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- kritichar
#476 Re: Unicredit banka, all about
Jel neko imao sličan slučaj?
Izdata mi je Visa elektron debitna kartica (na moj zahtjev) za račun za koji sam već imao maestro karticu, problem je sa tom visom, na bankomatu ne mogu ništa sa njom, piše "transakciju nije moguće izvesti", na šalteru mi kažu da je sve uredu sa karticom i da mi tu mogu dati pare, nije u pitanju pin, jer kad ukucam pogrešan pin, prepozna da je pogrešan i izbaci mi papir na kome to piše
isto prilikom prijave na paypal, nisam uspio prijaviti karticu, piše da se ne može registrovati kartica i da se obratim svojoj banci
Izdata mi je Visa elektron debitna kartica (na moj zahtjev) za račun za koji sam već imao maestro karticu, problem je sa tom visom, na bankomatu ne mogu ništa sa njom, piše "transakciju nije moguće izvesti", na šalteru mi kažu da je sve uredu sa karticom i da mi tu mogu dati pare, nije u pitanju pin, jer kad ukucam pogrešan pin, prepozna da je pogrešan i izbaci mi papir na kome to piše
isto prilikom prijave na paypal, nisam uspio prijaviti karticu, piše da se ne može registrovati kartica i da se obratim svojoj banci
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#477 Re: Unicredit banka, all about
hvalafantabox wrote:http://www.dollartimes.com/inflation/in ... &year=1935 , 12174 USD tj. 17807 BAM.Black swan wrote:znal mi neko izračunati koliko je 700 dolara u 1935
vrijedilo današnjih maraka
ali to mi malo izgleda...
riječ je o velikom kamenom spomeniku koji je plaćen 700 dolara
a zna se da je danas obični spomenik i po 2500
vjerovatno bi se tu i cijene kamena morale usporaditi
cijene rada kamenorezaca pa tek onda skontati koliko je to love
- _Reds_
#478 Re: Unicredit banka, all about
Pa odes u banaku, i pokazes toj sluzbeni na bankomati ispred banke da ti kartica ne radi kako treba.kritichar wrote:Jel neko imao sličan slučaj?
-
Oxygenn
#479 Re: Unicredit banka, all about
Provjeri u svojoj poslovnici gdje si podigao karticu da li ti je kartica uopste aktiviranakritichar wrote:Jel neko imao sličan slučaj?
-
modem33
#480 Re: Unicredit banka, all about
Oxygenn wrote:Provjeri u svojoj poslovnici gdje si podigao karticu da li ti je kartica uopste aktiviranakritichar wrote:Jel neko imao sličan slučaj?
Nije aktivirana kartica....
- kritichar
#481 Re: Unicredit banka, all about
zašto je ne aktiviraju ako je već izdaju, ili ako se registruje korištenje iste sa ispravnim PIN kodom?
-
terremoto
#482 Re: Unicredit banka, all about
Ja imam Yes paket sa e-ba,racun u eurima i KM,trenutno sam vani i prebacim novac prije par dana sa KM racuna na ovaj u eurima i ne mogu da podignem novac,niti da platim sa karticom.Zna li neko sta je problem? Ne sjecam se dali sam ikad podizala na bankomatu vani manje od 50 eura, mozda je to problem,ne sjecam se dali ima neki limit 
-
azdralovic
#483 Re: Unicredit banka, all about
imas karticu za taj u eurima ? ne vidim da bi trebao biti neki problem... limit je obicno 500€ dnevno... posalji mail ako nije neka zurbaterremoto wrote:Ja imam Yes paket sa e-ba,racun u eurima i KM,trenutno sam vani i prebacim novac prije par dana sa KM racuna na ovaj u eurima i ne mogu da podignem novac,niti da platim sa karticom.Zna li neko sta je problem? Ne sjecam se dali sam ikad podizala na bankomatu vani manje od 50 eura, mozda je to problem,ne sjecam se dali ima neki limit
-
mini2
#484 Re: Unicredit banka, all about
pozdrav. želim maestro student debitnu karticu, ali problem je sljedeći; završila sam dodiplomski studij tako da neću imati indeks da pokažem, a svakako planiram na master. sad, postoji li ikakvo drugo rješenje jer mi je hitno pa ne bih čekala dva mjeseca dok sa studentske ne dobijem indeks?
Sent from my A1-830 using Tapatalk
-
azdralovic
#485 Re: Unicredit banka, all about
pa moze neka potvrda sa fakulteta... ali ti trenutno nisi ni na kakvom studiju...mini2 wrote:pozdrav. želim maestro student debitnu karticu, ali problem je sljedeći; završila sam dodiplomski studij tako da neću imati indeks da pokažem, a svakako planiram na master. sad, postoji li ikakvo drugo rješenje jer mi je hitno pa ne bih čekala dva mjeseca dok sa studentske ne dobijem indeks?
jedino da nadjes nekog' razumnog tamo pa mu objasnis situaciju... mada i onaj obicni racun nije neka pljacka
-
moke_31
#486 Re: Unicredit banka, all about
Ima li Unicredit aplikaciju za windows phonu i ima li kakve šanse da je izbace u dogledno vrijeme.
Može li se kako urgirati da je izbace. Čini mi se da za android postoji.
-
azdralovic
#487 Re: Unicredit banka, all about
Smart Banking aplikacija ima za windows phone na globalu... jesu nasi ukljuceni u to ne znam fktmoke_31 wrote:Ima li Unicredit aplikaciju za windows phonu i ima li kakve šanse da je izbace u dogledno vrijeme.
- Libyano
#488 Re: Unicredit banka, all about
Kada dižeš novac, on se skida sa KM računa, oni sami vrše pretvaranje u EUR. To što si prebacila novac na EUR račun ti je onemogućilo pristup sredstvima, jer sada na ovom nemaš novac. Vrati novac na KM-ovski račun i sve OKazdralovic wrote:imas karticu za taj u eurima ? ne vidim da bi trebao biti neki problem... limit je obicno 500€ dnevno... posalji mail ako nije neka zurbaterremoto wrote:Ja imam Yes paket sa e-ba,racun u eurima i KM,trenutno sam vani i prebacim novac prije par dana sa KM racuna na ovaj u eurima i ne mogu da podignem novac,niti da platim sa karticom.Zna li neko sta je problem? Ne sjecam se dali sam ikad podizala na bankomatu vani manje od 50 eura, mozda je to problem,ne sjecam se dali ima neki limit
-
mini2
#489 Re: Odg: Unicredit banka, all about
nije moguće nikakvo objašnjavanje bez dokaza, odlučila sam se za drugu banku. hvala u svakom slučaju.azdralovic wrote:pa moze neka potvrda sa fakulteta... ali ti trenutno nisi ni na kakvom studiju...mini2 wrote:pozdrav. želim maestro student debitnu karticu, ali problem je sljedeći; završila sam dodiplomski studij tako da neću imati indeks da pokažem, a svakako planiram na master. sad, postoji li ikakvo drugo rješenje jer mi je hitno pa ne bih čekala dva mjeseca dok sa studentske ne dobijem indeks?
jedino da nadjes nekog' razumnog tamo pa mu objasnis situaciju... mada i onaj obicni racun nije neka pljacka
- Truba
#490 Re: Unicredit banka, all about
kako mi je najlakše uplatiti neku siću u unicredit ad banja luka 
- Nisrin
#491 Re: Unicredit banka, all about
Meni su aktivirali prekoracenje po racunu, BEZ konsultacije sa mnom kao klijentom, jako neprofesionalno, jedva cekam da nadjem pola sata vremena da odem i da im se nagovorim...
-
Vezirbh
#492 Re: Unicredit banka, all about
Mislim da je takva praksa kad ti na taj račun ide plataNisrin wrote:Meni su aktivirali prekoracenje po racunu, BEZ konsultacije sa mnom kao klijentom, jako neprofesionalno, jedva cekam da nadjem pola sata vremena da odem i da im se nagovorim...
- vjesticanametli
#493 Re: Unicredit banka, all about
to sa limitom je normalno.....prati na izvodu i onda kad dignu da prostis trci u banku da ga smanje
i jos kazu aaaaaaa cuj smanjenje e podnesite zahtjev
i tako stalno
eh sad moj problem.... imam devizni u UC i zelim ga povezati sa net acc. na stranici elance koja mi nudi 2 opcije za povezivanje deviznog racuna a ja ne znam sta da kliknem i sta je ispravno
izbor je savings i checking bank acc
sta je od ovog devizni.....ovaj drugi nije a i prvi je
hvala
eh sad moj problem.... imam devizni u UC i zelim ga povezati sa net acc. na stranici elance koja mi nudi 2 opcije za povezivanje deviznog racuna a ja ne znam sta da kliknem i sta je ispravno
izbor je savings i checking bank acc
-
tagomago
#494 Re: Unicredit banka, all about
šta BA, bez konsultiranja? you gotta be kidding me.Vezirbh wrote:Mislim da je takva praksa kad ti na taj račun ide plataNisrin wrote:Meni su aktivirali prekoracenje po racunu, BEZ konsultacije sa mnom kao klijentom, jako neprofesionalno, jedva cekam da nadjem pola sata vremena da odem i da im se nagovorim...
vidi fakat jesu, stokica. pa da ne vidjeh vaše postove ne bih izvod detaljno ni zagledala. aj kako jedva čekam onu radnu subotu im. božebože
-
Voltriz
#495 Re: Unicredit banka, all about
Checking odaberi, kod mene je povezan devizni na elancu, pored IBANA i SWIFT coda nista vise ne treba. Vec dvije godine bez problema podizem lovuvjesticanametli wrote:to sa limitom je normalno.....prati na izvodu i onda kad dignu da prostis trci u banku da ga smanjei jos kazu aaaaaaa cuj smanjenje e podnesite zahtjev
i tako stalno
izbor je savings i checking bank accsta je od ovog devizni.....ovaj drugi nije a i prvi je
![]()
hvala
- Truba
#496 Re: Unicredit banka, all about
kaže ne može proknjižiti uplatu za unicredit ad banja luka 
idi u sberbank

idi u sberbank
-
nino90
#497 Re: Unicredit banka, all about
je li ima jos uvijek sms usluga da javi kad se digne novac s racuna ili uplati? Cuo sam da su ukinuli to
Sent from my iPad using Tapatalk
-
doktor78
#498 Re: Unicredit banka, all about
Ima da provjeris stanje racuna, i to na nacin da ti saljes SMS, a onda dobijas povratnu informaciju. Ono sto je prije bilo, da ti automatski javi kada stigne neka uplata, sada nemanino90 wrote:je li ima jos uvijek sms usluga da javi kad se digne novac s racuna ili uplati? Cuo sam da su ukinuli to
- Dr.medicine
#499 Re: Unicredit banka, all about
najgore mi je kad kupujem nesto petak, subota, nedelja.....provjeris račun a ono isto stanje i tako se zalaufaš
zaboravim na kraju i kad provjerim

zaboravim na kraju i kad provjerim
- Nisrin
#500 Re: Unicredit banka, all about
vjesticanametli wrote:to sa limitom je normalno.....prati na izvodu i onda kad dignu da prostis trci u banku da ga smanjei jos kazu aaaaaaa cuj smanjenje e podnesite zahtjev
i tako stalno
izbor je savings i checking bank accsta je od ovog devizni.....ovaj drugi nije a i prvi je
![]()
hvala
Meni nije normalno, ukinut cu, ne zelim nikakvo prekoracenje!!!