Djela koja izvode covjeka iz Islama

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
avicena

#476 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote:
avicena wrote:
DaysleepeR wrote:nisi ti baš nešta informisana jelda? informiši se malo u šta selefije vjeruju.
Evo još jednog koji misli da je Avicena žensko. A šta ti nije jasno u filmu?
meni je film dobar, ne kontam što je bio i dalje jeste zabranjen u islamskim zemljama

i nije mi jasno što uglavnom vijernici na pitanja odgovaraju pitanjima? jel to neka doktrina?
Budi konkretan pa neće biti potrebe za pitanjima kao u ovom slučaju gdje opet nisi upravu. Al-Azhar, egipatska najveća vjerska institucija, odobrila je njegovo prikazivanje, a sniman je u Libiji i Maroku i nije zabranjen u islamskim zemljama. Bilo je nekih grupa u Egiptu i Americi koje su se bunile kada se tek počeo prikazivati i to je pluskvamperfekt.
DaysleepeR

#477 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
Budi konkretan pa neće biti potrebe za pitanjima kao u ovom slučaju gdje opet nisi upravu. Al-Azhar, egipatska najveća vjerska institucija, odobrila je njegovo prikazivanje, a sniman je u Libiji i Maroku i nije zabranjen u islamskim zemljama. Bilo je nekih grupa u Egiptu i Americi koje su se bunile kada se tek počeo prikazivati i to je pluskvamperfekt.
izvor?
avicena

#478 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote:
avicena wrote:
izvor?
Interviewu web sitea IslamOnline.net napravljenog tokom Akkadove kratke posjete Egiptu tokom Cairo International Film Festivala 2003. godine. Zašto ti nije bio dovoljan podatak da ga je finansirala Libija i da se snimao u Libiji i Maroku i da je Al-Azhar ga odobrio kao film snimljen po istinitim događajima?

Mustafa el-Akkad, režiser filma, je ubijen u terorističkom napadu krajem 2005. u Amanu od strane istih onih koji su srušili i kuću Muhammeda a.s. Ako imaš satelitsku antenu provjeri da li se taj film povremeno prikazuje u islamskim zemljama od Maroka do Indonezije, a dostupan je na YT i u engleskoj i u arapskoj verziji. Niko ne pravi proeteste zbog toga evo već 30 godina.
harač

#479 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by harač »

istrošile se djevice za taj zadatak :lol: :-)
avicena

#480 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

harač wrote:istrošile se djevice za taj zadatak :lol: :-)
Kad ti to počneš pive otvarat' pa te uhvate već prije ponoći? :mrgreen:
Kroksica

#481 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Kroksica »

DaysleepeR wrote:nisi ti baš nešta informisana jelda? informiši se malo u šta selefije vjeruju.

inače čudna su sorta muslimani, ja sam mislio da je ovaj film beton svima kad ono
Kako ba nije beton? Pored postivanja islamskih i imanskih sartova, Musliman je DUZAN svako četeres dana pregledati ovaj film. TV mora biti okrenut prema Kibli a daljinski upravljač(i) sa desne strane gledaoca. Naravno, prije pocetka gledanja potrebno je zanijetiti.
avicena

#482 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

Kroksica wrote:

inače čudna su sorta muslimani, ja sam mislio da je ovaj film beton svima kad ono
Kako ba nije beton? Pored postivanja islamskih i imanskih sartova, Musliman je DUZAN svako četeres dana pregledati ovaj film. TV mora biti okrenut prema Kibli a daljinski upravljač(i) sa desne strane gledaoca. Naravno, prije pocetka gledanja potrebno je zanijetiti.

A abdest? :mrgreen:
Kroksica

#483 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Kroksica »

avicena wrote:
Kroksica wrote:

Uuuu! zaboravih i to napomenuti. Naravno, abdest prije nijjeta.
stotka12

#484 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by stotka12 »

avicena wrote:
Kroksica wrote:

:thumbup:

........samo sto htjedoh pitat za abdest :lol:
DaysleepeR

#485 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
DaysleepeR wrote:
avicena wrote:
izvor?
Interviewu web sitea IslamOnline.net napravljenog tokom Akkadove kratke posjete Egiptu tokom Cairo International Film Festivala 2003. godine. Zašto ti nije bio dovoljan podatak da ga je finansirala Libija i da se snimao u Libiji i Maroku i da je Al-Azhar ga odobrio kao film snimljen po istinitim događajima?

Mustafa el-Akkad, režiser filma, je ubijen u terorističkom napadu krajem 2005. u Amanu od strane istih onih koji su srušili i kuću Muhammeda a.s. Ako imaš satelitsku antenu provjeri da li se taj film povremeno prikazuje u islamskim zemljama od Maroka do Indonezije, a dostupan je na YT i u engleskoj i u arapskoj verziji. Niko ne pravi proeteste zbog toga evo već 30 godina.
znači opet smo se vratili na unhappy muslims
avicena

#486 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote: znači opet smo se vratili na unhappy muslims
Suza suzu goni.

avicena

#487 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

kojeime wrote: Kako ne mogu pripisivati islamu, mogu naravno.

Ali znam ja sta ti zelis reci. Za sve dobro u islamu zasluzan je sam islam. Za sve lose krivi su ljudi, ne sam islam. To je ves otrcan pristup.
Ne možeš.

Upitan si već. Kako to da je šerijat i u Iranu i u S.Arabiji i pozivaju se na istu Knjigu, a tako im različiti zakoni? A tu je i Islamska Republika Pakistan itd.
DaysleepeR

#488 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
DaysleepeR wrote: znači opet smo se vratili na unhappy muslims
Suza suzu goni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U9ztQq1JHjA[/]
kako god okreneš, unhappy preovladava nad happy

Image

Image

cijeli svijet ismijava islam, vrijeme je da muslimani sebi pogledaju u oči i mijenjaju nešto, a ne ko nojevi da zabijaju glavu u pijesak i ko papagaji da ponavljaju jedno te isto
avicena

#489 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote: cijeli svijet ismijava islam, vrijeme je da muslimani sebi pogledaju u oči i mijenjaju nešto, a ne ko nojevi da zabijaju glavu u pijesak i ko papagaji da ponavljaju jedno te isto
U kojem svijetu ti živiš? Baš cijeli?

DaysleepeR

#490 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

ja sve zaboravim da pričam sa nekom koja bukvalno shvata stvari. OK ne CIJELI. jel sad OK? poenta je bila nešto drugo.
avicena

#491 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote:ja sve zaboravim da pričam sa nekom koja bukvalno shvata stvari. OK ne CIJELI. jel sad OK? poenta je bila nešto drugo.
Koji svijet? Nije cijeli svijet Darko Tanasković i Dževad Galijašević. Ti ovdje poturaš slike osoba koje ni po čemu ne mogu biti reprezenti islama i duboko upadaš u generalizovanje i turaš tu i mene i @nasu i @miskina i @kroksicu i Hofmanna i Asada i Kavazovića i Karića i da nas ne nabrajam sve jer bi rikn'o server. :mrgreen:
DaysleepeR

#492 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
DaysleepeR wrote:ja sve zaboravim da pričam sa nekom koja bukvalno shvata stvari. OK ne CIJELI. jel sad OK? poenta je bila nešto drugo.
Koji svijet? Nije cijeli svijet Darko Tanasković i Dževad Galijašević. Ti ovdje poturaš slike osoba koje ni po čemu ne mogu biti reprezenti islama i duboko upadaš u generalizovanje i turaš tu i mene i @nasu i @miskina i @kroksicu i Hofmanna i Asada i Kavazovića i Karića i da nas ne nabrajam sve jer bi rikn'o server. :mrgreen:
ubrajate i vi mene i ostale u svašta nešta, prvi ste počeli, prije 1400 i kusur godina
avicena

#493 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote:
avicena wrote:
ubrajate i vi mene i ostale u svašta nešta, prvi ste počeli, prije 1400 i kusur godina
Ima više od 1400 godina. Niko tebe ne ubraja nego si se ti prepoznao u onome što si sam svojom voljom izabrao šta ćeš biti. Meni si po najgrubljoj definiciji.... nebitan. Bogu sigurno nisi.
kojeime

#494 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

avicena wrote:
Joj! Hocemo sada ko je prvi poceo gurati ljude u odredjene okvire i ko generalizuje? Bolje nemoj, tu ces izgubiti sigurno. Pocni od toga da je Bog stvorio sve. Ako to nije generalizovanje i guranje pod jedan kalup, ne znam sta jeste.
avicena

#495 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

kojeime wrote: Joj! Hocemo sada ko je prvi poceo gurati ljude u odredjene okvire i ko generalizuje? Bolje nemoj, tu ces izgubiti sigurno. Pocni od toga da je Bog stvorio sve. Ako to nije generalizovanje i guranje pod jedan kalup, ne znam sta jeste.
O kakvom generalizovanju govoriš? Porediš nekakvu tamo frakciju političkog islama sa mojim svjetonazorom o postanku čovjeka. Ne kontam te stvarno.
amatullah_

#496 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by amatullah_ »

asurbanipal wrote:
amatullah_ wrote:
Ta pokvarena ulema koja podrzava tagutsku kraljevsku vlast nije ista ulema koja stoji iza ovog teksta vec neko drugi
"Ova voda nije radioaktivna, ona je samo malo radioaktivna ! Ho'š ti popiti ?"
Za sva ova navedena djela koja covjeku ponistavaju njegov Islam postoji dokaz u Casnom Kur´anu gdje je nas ,ljude ,Uzviseni Allah poducio ,koje granice ne smijemo preci .

Ovih djela ,koja ruse covjekov Islam ,ima mnogo vise ,nego sto su ovdje pomenuta,ali uvazeni islamski ucenjak
Muhammed bin Abdulvehhab je samo upozorio ljude na ovih deset koji su najcesci oblici nevjerstva

Pomenuta ulema iz S Arabije samo prenosi ovaj tekst tako da ova "voda"dolazi sa najcistijeg izvora ,Kur´ana Casnog i ja je preporucujem drugima da je piju
kojeime

#497 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

avicena wrote:
kojeime wrote: Joj! Hocemo sada ko je prvi poceo gurati ljude u odredjene okvire i ko generalizuje? Bolje nemoj, tu ces izgubiti sigurno. Pocni od toga da je Bog stvorio sve. Ako to nije generalizovanje i guranje pod jedan kalup, ne znam sta jeste.
O kakvom generalizovanju govoriš? Porediš nekakvu tamo frakciju političkog islama sa mojim svjetonazorom o postanku čovjeka. Ne kontam te stvarno.
Znam.
avicena

#498 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

kojeime wrote:
avicena wrote:
Znam.
Mogu i ja tako. :mrgreen: Ništa lakše. :mrgreen:
DaysleepeR

#499 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
Ima više od 1400 godina. Niko tebe ne ubraja nego si se ti prepoznao u onome što si sam svojom voljom izabrao šta ćeš biti. Meni si po najgrubljoj definiciji.... nebitan. Bogu sigurno nisi.
nemoj biti sigurna. kako ispada bitnija su bogu židovska nego palestinska djeca. nemaš pojma o čemu pričaš. lafo islam religija mira i tolerancije a gdje god da vlada zakonski onemogućava bilo koga ko drugačije želi da živi da to i može.

gubite korak sa sadašnjošću definitivno. retrogradni sistem davno prevaziđen. lafo vječan. al aha
nasa

#500 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

DaysleepeR wrote:
avicena wrote:
nemoj biti sigurna. kako ispada bitnija su bogu židovska nego palestinska djeca. nemaš pojma o čemu pričaš. lafo islam religija mira i tolerancije a gdje god da vlada zakonski onemogućava bilo koga ko drugačije želi da živi da to i može.

gubite korak sa sadašnjošću definitivno. retrogradni sistem davno prevaziđen. lafo vječan. al aha
Pravo su vam dosadna ova testiranja Boga na primjeru Palestine.
Bog su bitna i muslimanska i jevrejska djeca!
A sta ti znas mozda bi Palestina nestala davno da nije Boga!
Ovo da islam onemogucava drugima u muslimanskim zemljama da zive ti je skroz netacno!
Post Reply