Nebi ti znao reci, ja auta sarafam svojim rukama a ti vidi na google jel se ulje treba mijenjati ili dosipati (posto si zamjenu ulja povezao sa potrosnjom odnosno dosipanjem a to su 2 totalno razlicita pojma) pa onda raspali novu cyber diskusiju sa tebi slicnim pametolozimajohntra wrote:Zar se u Audiju treba mijenjati ulje, zar on ikako troši ulje? kako si me samo razočarao, ja kontao kupiti jednog, da ne moram ni šarafa na njemu promijeniti...
Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bomba
#476 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
-
Reneee
#477 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Sa_u_srcu wrote:Zao mi je ljubitelji Alfe...nije to lose auto ali ipak Audi je Audi...hiljadju razloga jeeeeee
Od ovih ovdje jedino što Goran zna pametnu reći, ovo ostalo su blećci sve.bomba wrote:Tako ti je to kad se na internetu sretnu cyber strucnjaci. A mogu se kladit da u stvarnom zivotu ni ulja na autu ne znaju zamjenit... A siguran sam da bi ti zato znali izbiflat koje ulje trebas nasut, koja kolicina, koji filter....romeomoraprezivjeti wrote:Joj oko cega se vi prepucavate,..tema vec odavno trebala pod lock. Covjek vec odlucio sta ce uzeti.
Last edited by Reneee on 30/11/2012 11:25, edited 1 time in total.
- johntra
#478 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
uuu, kako si me prešao, nema dalje...nemam ja pojma, čak nemam ni vozačku, samo čitam po internetu i forumima...bomba wrote: Nebi ti znao reci, ja auta sarafam svojim rukama a ti vidi na google jel se ulje treba mijenjati ili dosipati (posto si zamjenu ulja povezao sa potrosnjom odnosno dosipanjem a to su 2 totalno razlicita pojma) pa onda raspali novu cyber diskusiju sa tebi slicnim pametolozima
nego, šarafa se Audi znači?
-
romeomoraprezivjeti
#479 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Glavni faktor kod kupovine automobila,kod mene a siguran sam i kod velike vecine je taj da nesto treba da ti se svidja. Ne moze se uzeti samo stavka kvalitet,to nek nam potvrde i ovi sto uzimaju audi ili nekog drugog njemca. Postoji jos milion faktora,kvalitet je samo jedan od njih.
-
bomba
#480 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Napisah prije par dana u ovoj temi da radim sa autima pa tako ih i sarafam, u to spadaju i Alfejohntra wrote:uuu, kako si me prešao, nema dalje...nemam ja pojma, čak nemam ni vozačku, samo čitam po internetu i forumima...bomba wrote: Nebi ti znao reci, ja auta sarafam svojim rukama a ti vidi na google jel se ulje treba mijenjati ili dosipati (posto si zamjenu ulja povezao sa potrosnjom odnosno dosipanjem a to su 2 totalno razlicita pojma) pa onda raspali novu cyber diskusiju sa tebi slicnim pametolozima
nego, šarafa se Audi znači?
Niko ti nije rekao da ti nemas pojma ali ono sto se iz aviona moze vidjeti je da si obicni cyber mudrolog i teoreticar.
I vjerovatno, unatoc sto na forumu sve znas, kad ti se sta na tvom autu pokvari, vozis ga kod mehanicara da ti sarafa. Zasto ? Pa zato sto ti to jednostavno ne znas srediti u praksi. Znas u teoriji
Upravo tako ! Svaki brand pa tako i auto, ima svoje kupceromeomoraprezivjeti wrote:Glavni faktor kod kupovine automobila,kod mene a siguran sam i kod velike vecine je taj da nesto treba da ti se svidja. Ne moze se uzeti samo stavka kvalitet,to nek nam potvrde i ovi sto uzimaju audi ili nekog drugog njemca. Postoji jos milion faktora,kvalitet je samo jedan od njih.
- johntra
#481 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
na osnovu čega si zaključio da ne znam šarafati? na osnovu toga što pišem dosta teorije, a zbog toga ispada da ne znam praksu? nisam mehaničar, mada bi volio biti, ali znam na svom autu uraditi dosta stvari radi čega neki već voze auto u servis...moj ozbiljniji rad na mom autu je ograničen alatima, prostorom, vremenom i poslom kojim radi, a ne time što ne znam...na kraju krajeva, ima dosta ljudi, pa čak i na ovom forumu, od kojih uvijek nešto mogu naučiti, a ni raznih upustava i tutoriala na internetu ne nedostaje, tako da je bitno samo uključiti moždane vijuge i ne sramiti se pitati ako nešto ne znaš...bomba wrote:
Napisah prije par dana u ovoj temi da radim sa autima pa tako ih i sarafam, u to spadaju i Alfe![]()
Niko ti nije rekao da ti nemas pojma ali ono sto se iz aviona moze vidjeti je da si obicni cyber mudrolog i teoreticar.
I vjerovatno, unatoc sto na forumu sve znas, kad ti se sta na tvom autu pokvari, vozis ga kod mehanicara da ti sarafa. Zasto ? Pa zato sto ti to jednostavno ne znas srediti u praksi. Znas u teoriji
-
530i
#482 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Konsultuj se s nekim da ti objasni značenje pojma kvalitet. Cijena je samo činjenica i ne ulazi sa kvalitetom u paralelne odnose nikad i nigdje.goran16v wrote:
A sta je mjerilo kvaliteta, duzni metri auta? Opet prica napamet i bez argumenata.
PS
Kad budeš tražio šta kvalitet zapravo znači, znaj da kvalitet nije tipična bosanska priča "pet godina nisam digo haube" i drugi, slični lažni hvalospjevi vozača golfa dvojke i prometala sličnog profila...
-
citroen xm
#483 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Kako si dosadan sa cijenom, pa to je strašno. Imaš li išta više sem te cijene da uzmeš u svoju odbranu. Da ti malo pojasnim, tvoja Oktavija polovna možda može biti skuplja od polovne 159, ali bolja može biti samo u tvojim snovima. I to ako gledamo onaj model RS. Džaba cijena jaro, džaba cijena. To samo važi u nekom tvom virtuelnom svijetu. Sjedi u AR159 i u A3 pa ih uporedi u vožnji i svemu ostalom. Ne da su razlike, nego su nebo i zemlja. Treba li napomenuti da je razlika u korist AR159?
Takođe, najjača izjava mi je Audi je Audi. Ma nemoj zajebavati. I mala ćuna je mala ćuna pa je 10 Audija ne može povećati.
Takođe, najjača izjava mi je Audi je Audi. Ma nemoj zajebavati. I mala ćuna je mala ćuna pa je 10 Audija ne može povećati.
-
goran16v
#484 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Prvo nije me sramota jer je cijenaod 27k EUR sa konfiguratora, a ne akcijska cijena koja je 22k EUR. Drugo da je 159-ka bolja cijena m=bi bila veca da je ne znam ti koliko star model. Trece ovo su sve zvanicni podaci a ne tvoja nagadjanja i gatanja.johntra wrote:@goran...kao prvo, kako te nije sramota uzimati cijene Alfe 159 koja se ne proizvodi više od godinu dana i koja se prodaje po abnormalnim akcijskim cijenama, da bi se rasprodali modeli...znači, poređenje ti ne pije vode nikako, ama baš nikako...i još plus da dokaže superiornost neku, stavlja cijenu novog Audija A3, koji je u svemu bolji od prethodne verzije trice, a samim tim i skuplji...kad mi nađeš cijene nove trice iz 2005. godine, kad je započela prodaja 159, onda se javi, a do tad, nemoj više porediti ništa, tita ti...
dalje, ja kad sam nalazio cijene, nalazio sam cijene modela iz 2005. godine, 2006 i 2007 nisam gledao..ali evo, kad kažemo 2006. godina, jer je to vlasnik teme i tražio (nije rekao koliko km), najjeftinija dizelska Alfa iz Njemačke, pazi iz Njemačke, je 5.000 eura, dok je najjeftiniji Audi A4 iz Njemačke, pazi iz Njemačke, skuplji za 445 eura...naravno, sve to lako možeš pronaći i provjeriti...i šta ćemo sad?
isto tako važi i za 2007. godinu, jer si ti na foru uzeo cijene modela iz drugih zemalja, ne iz Njemačke, najjeftinija dizelska Alfa na prvoj strani mobile.de košta 5.790 eura, a najjeftiniji dizelski Audi košta 5.980 eura...isto vrlo lako za provjeriti...i šta, ne padaju cijene A4? ccc
poređenje A3 je u svakom smislu besmisleno, pa i poređenje polovnih modela, a ti se u tome možeš držati samo cijene koju Audi bolje drži, ali ne drži je zato što je kvalitetniji, nego što je jeftiniji za održavanje, tako da sam u pravu sa tom pričom, jer vidimo da je polovan Audi A3 skuplji i od ekvivalentnog Audija A4...
i da, da ti jednom zauvijek kažem, serijsko manje auto ne može biti bolje od serijskog većeg auta, pa je tako i taj Twingo u seriji isto plastično govno kao i Sandero u seriji, a gle čuda, Sandero, iako je plastično govno, opet auto koje nudi više...
Sto se poredjenja cijena tice, ja sam od pocetka trazio auta po istim referencama 5 god star, dizel do 100k km i to ISKLJUCIVO iz Njemacke,jer ja dam link na kojem se sve vidi i ja ne petljam kao ti, najjeftinija Ar je bila jeftinija i od A3 i od A4 isto godiste. Takodjer odnos cijena A4 vs A3 nije kao sto ti radis neko napamet nagadjanje nego sa zvanicnih stranica.
Nisam te pitao da li je Twingo plasticno govno ili nije nego da li je bolji od Sandera ili nije, a "a gle čuda, Sandero, iako je plastično govno, opet auto koje nudi više..., nije odgovor nego nevjesto vrdanje u pokusaju da se izbjegne odgovor? Dakle, pitanje je, da li je Twingo losiji auto od Sandea, da ili ne?
A evo ti i novog nagradnog pitanja pitanja: Da li je osnovna Alfa Romeo Giulietta 1,4T, automobil C segmenta, koja u IT kosta 17.770 EUR bolja od automobila koji je klazu nize, Audia A1 1,4 TSI, automobil B segmenta koji u IT kosta 20.250 EUR???
-
goran16v
#485 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Eto necu vjerovati cijeni nego jednom internet strucnjak koji vozi tatin auto i koji ce mi reci sta je nebo i zemlja. Ish tamo...citroen xm wrote:Kako si dosadan sa cijenom, pa to je strašno. Imaš li išta više sem te cijene da uzmeš u svoju odbranu. Da ti malo pojasnim, tvoja Oktavija polovna možda može biti skuplja od polovne 159, ali bolja može biti samo u tvojim snovima. I to ako gledamo onaj model RS. Džaba cijena jaro, džaba cijena. To samo važi u nekom tvom virtuelnom svijetu. Sjedi u AR159 i u A3 pa ih uporedi u vožnji i svemu ostalom. Ne da su razlike, nego su nebo i zemlja. Treba li napomenuti da je razlika u korist AR159?
-
citroen xm
#486 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Jesmo li se mi u putu sreli? Šta znaš o meni? Jel treba tebi da vjerujemo, čovjeku ograničenom ko balkon koji samo zna mudrovati i hvaliti njemačku auto industriju kao nešto sveto. Treba da vjerujemo tvojim cijenama, a da ne vjerujemo problemima sa motorima, mjenjačima i svim ostalim sranjima koja dolaze iz VAG grupe. Uživaj i i dalje misli da je tvoja Škodica bolja od AR jer je skuplja.

-
Sa_u_srcu
#487 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Izvini buraz, al si fakat naporan i ti i slicni ljubitelji CItroena i Alfi i FIjata i slicno...citroen xm wrote:Jesmo li se mi u putu sreli? Šta znaš o meni? Jel treba tebi da vjerujemo, čovjeku ograničenom ko balkon koji samo zna mudrovati i hvaliti njemačku auto industriju kao nešto sveto. Treba da vjerujemo tvojim cijenama, a da ne vjerujemo problemima sa motorima, mjenjačima i svim ostalim sranjima koja dolaze iz VAG grupe. Uživaj i i dalje misli da je tvoja Škodica bolja od AR jer je skuplja.![]()
![]()
O cemu vi vise pricate, poredite kompaniju koja je 7 kompanija u svijetu po profitu, sa autoindustijama koja nisu dorasla Renolu ili nekom slicnom... W grupacija je nesto sto u svakom momentu moze da kupi, kompletan Fijat sa Juventusom, Alfu i Citroena i da ne osjeti toliko taj izdatak...
Audi je konkurentan BMW ili Mercedesu, to su kompanije sa kojima se oni takmice, i to sto vi forsirate je stvarno smijesno i zalosno, napisali ste 30 stranica o toj Alfi a i dalje je svaki Audi stari od Alfe po 3 ili 4 godine, opet skuplji od svakog modela te famozne Talijanske autoindustrije...zato prestani kume vise, cijena je meritorna, cijena odredjuje vrijednost odredjenog proizvoda, a ne strucnjaci iz Sarajeva.
- johntra
#488 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
provalio si se sa tom usporedbom, jer uspoređuješ automobil koji se NE PRAVI VIŠE, i plus ga uspoređuješ sa modelom koji se predstavio prije manje od pola godine...nađi cijene trojke iz tih godina, pa se onda javi, do tada ti ovo ništa ne pije vode...za tebe maleni hint, cijena Alfe 159 u najjeftinijoj verziji, dok se proizvodila, bila je 24 milje eura za benzinca, a 27 milja za dizela...i sad kao ovo nisu dampinške cijene, nemoj biti smiješan...goran16v wrote:
Prvo nije me sramota jer je cijenaod 27k EUR sa konfiguratora, a ne akcijska cijena koja je 22k EUR. Drugo da je 159-ka bolja cijena m=bi bila veca da je ne znam ti koliko star model. Trece ovo su sve zvanicni podaci a ne tvoja nagadjanja i gatanja.
Sto se poredjenja cijena tice, ja sam od pocetka trazio auta po istim referencama 5 god star, dizel do 100k km i to ISKLJUCIVO iz Njemacke,jer ja dam link na kojem se sve vidi i ja ne petljam kao ti, najjeftinija Ar je bila jeftinija i od A3 i od A4 isto godiste. Takodjer odnos cijena A4 vs A3 nije kao sto ti radis neko napamet nagadjanje nego sa zvanicnih stranica.
Nisam te pitao da li je Twingo plasticno govno ili nije nego da li je bolji od Sandera ili nije, a "a gle čuda, Sandero, iako je plastično govno, opet auto koje nudi više..., nije odgovor nego nevjesto vrdanje u pokusaju da se izbjegne odgovor? Dakle, pitanje je, da li je Twingo losiji auto od Sandea, da ili ne?
A evo ti i novog nagradnog pitanja pitanja: Da li je osnovna Alfa Romeo Giulietta 1,4T, automobil C segmenta, koja u IT kosta 17.770 EUR bolja od automobila koji je klazu nize, Audia A1 1,4 TSI, automobil B segmenta koji u IT kosta 20.250 EUR???
to što ti naveo neke svoje računice, a autor teme nije tražio kilometre, nego samo godišta, to je do tebe...ja sam ti vrlo lako dokazao da u njemačkim oglasima automobila A4 iste godine sa dizelskim motorom nije enormno skuplji od 159 i da mu pada cijena isto kao i Alfi...i šta ti petljam, je li to ne možeš naći ovo o čemu sam pisao ili da ti pomognem sa linkovima?
Twingo i Sandero imaju veze sa ovom pričom, kao lanjski snijeg...ali evo, da, Sandero je bolje auto od Twinga, jesi sad zadovoljan? evo, kao što vidimo, Sandero, iako je bio jeftiniji od novog Twinga, dobro drži cijenu, pa je sada kao polovan u nekim slučajevima skuplji od polovnog Twinga istog godišta...znači, prema tvom gledanju jednog jedinog argumenta, a to je držanje cijene, Sandero bolji od Twinga, a da ne spominjem ostale stvari koje su na strani Sandera, jer bi tada nastupio potop tvoje smiješne teorije...
da, Giullieta je bolje auto od A1, čak i u toj verziji, u to nema nikakve sumnje...ali, opet navodiš vodu na svoj mlin, zašto ne staviš početni model A1 od 17.300 eura, kao što si tako lako stavio početni model Giuliette, pa da mi onda postavljaš logična pitanja?
i da, hajde da postavimo malu anketu, pa da vidimo ko bi šta prije kupio, mali Audi A1od 20 milja eura ili Giuliettu od 17 milja iz tvoje usporedbe...
evo, ja prvi kažem Giullietta...
- johntra
#489 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
ko te ovo slagao?Sa_u_srcu wrote:
Izvini buraz, al si fakat naporan i ti i slicni ljubitelji CItroena i Alfi i FIjata i slicno...
O cemu vi vise pricate, poredite kompaniju koja je 7 kompanija u svijetu po profitu, sa autoindustijama koja nisu dorasla Renolu ili nekom slicnom... W grupacija je nesto sto u svakom momentu moze da kupi, kompletan Fijat sa Juventusom, Alfu i Citroena i da ne osjeti toliko taj izdatak...
Audi je konkurentan BMW ili Mercedesu, to su kompanije sa kojima se oni takmice, i to sto vi forsirate je stvarno smijesno i zalosno, napisali ste 30 stranica o toj Alfi a i dalje je svaki Audi stari od Alfe po 3 ili 4 godine, opet skuplji od svakog modela te famozne Talijanske autoindustrije...zato prestani kume vise, cijena je meritorna, cijena odredjuje vrijednost odredjenog proizvoda, a ne strucnjaci iz Sarajeva.
-
citroen xm
#490 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Sa_u_srcu wrote: Izvini buraz, al si fakat naporan i ti i slicni ljubitelji CItroena i Alfi i FIjata i slicno...
Tačno sam znao da ćeš poteći tu istu glupu priču kao Goran i kompanija.
Daj bolan neki dokaz sem nabrajanja tih cijena. Gdje su ti famozni dokazi superiornosti? I jesi li siguran u to što pričaš o kupovini kompanija? Ako si siguran, onda si smiješan kao i Goran i kompanija.
Last edited by citroen xm on 30/11/2012 15:48, edited 1 time in total.
- Don Zivconi
#491 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
A ti si kao strucnjak iz sarajeva koji zna ko se s kim takmici, jel kumeSa_u_srcu wrote:Izvini buraz, al si fakat naporan i ti i slicni ljubitelji CItroena i Alfi i FIjata i slicno...citroen xm wrote:Jesmo li se mi u putu sreli? Šta znaš o meni? Jel treba tebi da vjerujemo, čovjeku ograničenom ko balkon koji samo zna mudrovati i hvaliti njemačku auto industriju kao nešto sveto. Treba da vjerujemo tvojim cijenama, a da ne vjerujemo problemima sa motorima, mjenjačima i svim ostalim sranjima koja dolaze iz VAG grupe. Uživaj i i dalje misli da je tvoja Škodica bolja od AR jer je skuplja.![]()
![]()
cuj kume
-
Sa_u_srcu
#492 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
citroen xm wrote:Sa_u_srcu wrote: Izvini buraz, al si fakat naporan i ti i slicni ljubitelji CItroena i Alfi i FIjata i slicno...
Tačno sam znao da ćeš poteći tu istu glupu priču kao Goran i kompanija.
Daj bolan neki dokaz sem nabrajanja tih cijena. Gdje su ti famozni dokazi superiornosti? I jesi li siguran u to što pričaš o kupovini kompanija? Ako si siguran, onda si smiješan kao i Goran i kompanija.
evo kume javi ako jos bude trebalo...ima toga koliko hoces...
Njemački proizvođač automobila Volkswagen najjači je svjetski proizvođač automobila, bar po financijskoj dobiti. Tvrtka iz Stuttgarta pretekla je japansku Toyotu u godišnjoj prodaji, no još uvijek zaostaje za američkim General Motorsom po broju proizvedenih vozila.
Kompanija Ernst&Young provela je, naime, istraživanje u kojem navode kako je VW lani ostvario prihod od više od 159,3 milijarde eura. Toyota je prošle godine imala 158,9 milijardi eura prihoda.
Lani je njemački proizvođač automobila prodao 8,3 milijuna vozila, dok je General Motors prodao devet milijuna. U prvom kvartalu ove godine VW već je prodao 1,36 milijuna automobila.
Najveći rast od čak 12,5 posto u prva tri mjeseca ove godine zabilježili su u Kini, ali znatan rast imaju i u Rusiji.
- johntra
#493 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Sine, to je informacija iz prošle godine i stara je ko snijeg iz februara ove godine...Još plus Toyota propala zbog cunamija...Kad nađeš nešto friškije, javi se, do tad se nemoj provaljivati...
-
Sa_u_srcu
#494 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Hehehe, pa kako te nije stid ovo napisati, cuj ako nadjem sta friskije....johntra wrote:Sine, to je informacija iz prošle godine i stara je ko snijeg iz februara ove godine...Još plus Toyota propala zbog cunamija...Kad nađeš nešto friškije, javi se, do tad se nemoj provaljivati...
- johntra
#495 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Je li se igdje u tvojoj vijesti spominje italijanska industrija ili griješim? ti si kao htio dokazati da je VW najjači na svijetu i da može kupiti čitavu Italiju, pa ja još čekam da mi objasniš kako je to moguće? zato, nemoj se provaljivati i dalje...
- drndalo
#496 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Sta znaci W grupacija ? Ti kao obozavalac bi prvo trebao poceti pisati ispravno... Da ne mislimo dal' se radi o npr. Westinghause-u.... Ja shvatam da ti donekle imas pravo, i da volis VW, i da ti se svidja, i da ti raste ponos kad ga vozis, ali sta si drugo, po mogucnosti BOLJE od toga probao, pa da mozes uporediti ? Ah, da, nema bolje od W-a...Sa_u_srcu wrote:Hehehe, pa kako te nije stid ovo napisati, cuj ako nadjem sta friskije....johntra wrote:Sine, to je informacija iz prošle godine i stara je ko snijeg iz februara ove godine...Još plus Toyota propala zbog cunamija...Kad nađeš nešto friškije, javi se, do tad se nemoj provaljivati...Pa sta je vama jeste li vi normalni uopste, gdje ces jadan nebio porediti talijansku autoindustriju sa W grupacijom, jesi li ti normalan?
Last edited by drndalo on 30/11/2012 16:02, edited 1 time in total.
-
goran16v
#497 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Pa grom te ne ubio, citas li ti ili opet palamudis napamet bez da procitas pa ces se vaditi izvini nisam obratio paznju na drugi dio????? Ja uporno navodim cijenu od 27.230 EUR za najjeftiniju AR Dizel i da je najjeftiniji A3 sa tim motorom 28.100 EUR. Ne poredim ja cijenu od 22k EUR koliko danas kosta.johntra wrote:goran16v wrote: provalio si se sa tom usporedbom, jer uspoređuješ automobil koji se NE PRAVI VIŠE, i plus ga uspoređuješ sa modelom koji se predstavio prije manje od pola godine...nađi cijene trojke iz tih godina, pa se onda javi, do tada ti ovo ništa ne pije vode...za tebe maleni hint, cijena Alfe 159 u najjeftinijoj verziji, dok se proizvodila, bila je 24 milje eura za benzinca, a 27 milja za dizela...i sad kao ovo nisu dampinške cijene, nemoj biti smiješan...
to što ti naveo neke svoje računice, a autor teme nije tražio kilometre, nego samo godišta, to je do tebe...ja sam ti vrlo lako dokazao da u njemačkim oglasima automobila A4 iste godine sa dizelskim motorom nije enormno skuplji od 159 i da mu pada cijena isto kao i Alfi...i šta ti petljam, je li to ne možeš naći ovo o čemu sam pisao ili da ti pomognem sa linkovima?
Twingo i Sandero imaju veze sa ovom pričom, kao lanjski snijeg...ali evo, da, Sandero je bolje auto od Twinga, jesi sad zadovoljan? evo, kao što vidimo, Sandero, iako je bio jeftiniji od novog Twinga, dobro drži cijenu, pa je sada kao polovan u nekim slučajevima skuplji od polovnog Twinga istog godišta...znači, prema tvom gledanju jednog jedinog argumenta, a to je držanje cijene, Sandero bolji od Twinga, a da ne spominjem ostale stvari koje su na strani Sandera, jer bi tada nastupio potop tvoje smiješne teorije...
da, Giullieta je bolje auto od A1, čak i u toj verziji, u to nema nikakve sumnje...ali, opet navodiš vodu na svoj mlin, zašto ne staviš početni model A1 od 17.300 eura, kao što si tako lako stavio početni model Giuliette, pa da mi onda postavljaš logična pitanja?
i da, hajde da postavimo malu anketu, pa da vidimo ko bi šta prije kupio, mali Audi A1od 20 milja eura ili Giuliettu od 17 milja iz tvoje usporedbe...
evo, ja prvi kažem Giullietta...
Da vidimo sta ce reci renaultisti na tvrdnju da je Sandero bolji od Twinga, a ja cu te pitati za argumentovano i logicno objasnjenje kako Giulietta 1,4t koja je jeftinija od A1 1,4 TSI moze biti bolja? Ja ne znam ni za jedan slucaj na novom svjetu gdje je jedaqn proizvod jeftiniji a bolji od drugog. Poredio bih ja i sa osnovnim A1 da u Giuliettu ide 1,2 TSI motor, a posto ne ide uporedio sam ekvivalentne aute.
-
goran16v
#498 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Eto rece mi jedan primitivac, koji glumi satro nekog civilizovanog i tolerantnog lika i koji poslije 3. posta ne moze savladati svoje komplekse pa pocne sa uvredama i ujedanjem, jesam li ili nisam ogranicen k'o balkon.citroen xm wrote:Jesmo li se mi u putu sreli? Šta znaš o meni? Jel treba tebi da vjerujemo, čovjeku ograničenom ko balkon koji samo zna mudrovati i hvaliti njemačku auto industriju kao nešto sveto. Treba da vjerujemo tvojim cijenama, a da ne vjerujemo problemima sa motorima, mjenjačima i svim ostalim sranjima koja dolaze iz VAG grupe. Uživaj i i dalje misli da je tvoja Škodica bolja od AR jer je skuplja.![]()
![]()
Last edited by goran16v on 30/11/2012 16:11, edited 1 time in total.
-
Sa_u_srcu
#499 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Vas par ovdje sto ima strucnjaka...
nema nigdje..
Vi ste fenomeni...
Nista vama nije meritorno, ni to sto su audi automobili stari po 4 godine i dalje skuplji od tih vasih modela...
Ni to sto sto je najveca kompanija na svijetu...
Ni to sto prodaje 8 miliona vozila godisnje...sirom svijeta...
I svi ti ljudi koji kupuju te modele su debili i neznalice, a vas par strucnjaka iz Sarajeva...prepoznaje kvalitete Alfe i fijata i slicnih brendova...
Haj zdravo, ovu temu i vase postove treba prebaciti u Viceve dana...
Nista vama nije meritorno, ni to sto su audi automobili stari po 4 godine i dalje skuplji od tih vasih modela...
Ni to sto sto je najveca kompanija na svijetu...
Ni to sto prodaje 8 miliona vozila godisnje...sirom svijeta...
I svi ti ljudi koji kupuju te modele su debili i neznalice, a vas par strucnjaka iz Sarajeva...prepoznaje kvalitete Alfe i fijata i slicnih brendova...
Haj zdravo, ovu temu i vase postove treba prebaciti u Viceve dana...
-
GaRGa
#500 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Alfa vs Audi
koliko Alfi iz 80-ih ima na cesti ? bilo gdje na svijetu ?
koliko Audia iz 80-ih ima na cesti ? bilo gdje ....
GG
koliko Alfi iz 80-ih ima na cesti ? bilo gdje na svijetu ?
koliko Audia iz 80-ih ima na cesti ? bilo gdje ....
GG