Be|smrt

Rasprave o vjerskim temama.

Vaš stav?

Smrt
30
38%
Besmrtnost
34
44%
Ne zanima me
14
18%

Total votes: 78

odr0n

#476 Re: Be|smrt

Post by odr0n »

klixo wrote:
odr0n wrote:
Great Cornholio wrote:
Vidjećemo ko je bio u pravu, jednog dana :evil: :D
Šalim se, ja vjerujem da ima, ti vjeruješ da nema, a ni ti, niti ja , nemamo neoborive materijalne dokaze čime bi potvrdili istinitost onoga u šta vjerujemo :)
Nećemo ništa tad vidjet, biće mrak. :evil: Oko dokazivanja, na vama je da priložite materijalne dokaze, a pošto ih nemate, odradili ste posao za nas koji tvrdimo suprotno, the end. :mrgreen:
A tvoji dokazi su ?
Nepostojanje vaših dokaza. :)
klixo

#477 Re: Be|smrt

Post by klixo »

Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
underwater

#478 Re: Be|smrt

Post by underwater »

odr0n wrote:
klixo wrote:A tvoji dokazi su ?
:thumbup:
Plitkoumnome i to dosta :D
odr0n

#479 Re: Be|smrt

Post by odr0n »

klixo wrote:Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
Vjera = dokaz, ne ide. :)
nasa

#480 Re: Be|smrt

Post by nasa »

odr0n wrote:
Za vjeru dokaz ima-covjek,a valjda si mislio na Boga da tu nema dokaza koji bi zadovoljili naucne kriterije :wink:
underwater

#481 Re: Be|smrt

Post by underwater »

odr0n wrote:
'A little philosophy inclineth men's minds to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion. ' - Francis Bacon
klixo

#482 Re: Be|smrt

Post by klixo »

odr0n wrote:
Ne budi tako samouvjeren :)

underwater wrote:
odr0n wrote:
klixo wrote:A tvoji dokazi su ?
:thumbup:
Plitkoumnome i to dosta :D
Kuci pa mamu i tatu vrijedjaj ovdje neces.
underwater

#483 Re: Be|smrt

Post by underwater »

nasa wrote:
odr0n wrote:
Za vjeru dokaz ima-covjek,a valjda si mislio na Boga da tu nema dokaza koji bi zadovoljili naucne kriterije :wink:
Ma ne brine disbeliverse pitanje postoji li Bog vec ih brine postoji li PAKAO. :x
underwater

#484 Re: Be|smrt

Post by underwater »

klixo wrote:Kuci pa mamu i tatu vrijedjaj ovdje neces.
Ako neko ovde vrijedja onda si to ti. Kvalitetom svojih upisa. :sad:
klixo

#485 Re: Be|smrt

Post by klixo »

Prosvjetili me , pls...
underwater

#486 Re: Be|smrt

Post by underwater »

klixo wrote:Prosvjetili me , pls...
Ne mogu ja prosvijetliti nikoga, cak ni sebe. Od Hakka je hidajet.

Ipak pogledaj sam pocetak Svete Knjige, poglavlje chudnog naziva Elif-Lam-Mim.
Tu se kaze "oni koji vjeruju u Gajb (nevidjeno)" ... itd itd

Vjerovanje (iman) je time stavljen u kategoriju, kako bi to moja r. nana voljela kazat, DOGME.
Izrazeno jezikom moderne filozofije, moras bit plaho glup da se upustas u dokaz imal Boga il ga nema.
Daj je On htio (kao svamoguci po defaultu) mogo se obaznanit. A nije jelde ...nije ga ni Mojsije mogo vidjet. Pa dze bi onda ovaj Odron, koji je on faktor da se njemu nesta pokaze ...
odr0n

#487 Re: Be|smrt

Post by odr0n »

underwater wrote:

Vjerovanje (iman) je time stavljen u kategoriju, kako bi to moja r. nana voljela kazat, DOGME.
Izrazeno jezikom moderne filozofije, moras bit plaho glup da se upustas u dokaz imal Boga il ga nema.
Daj je On htio (kao svamoguci po defaultu) mogo se obaznanit. A nije jelde ...nije ga ni Mojsije mogo vidjet. Pa dze bi onda ovaj Odron, koji je on faktor da se njemu nesta pokaze ...
Da je, a nije, nije ni u objavama, niđe ga. :)
underwater

#488 Re: Be|smrt

Post by underwater »

odr0n wrote:
underwater wrote:

Jes, jes, u Kur'anu lijepo pise (ikazktli) "za razumom obdarene"
Pltkoumni nece nikad shvatiti 8)
odr0n

#489 Re: Be|smrt

Post by odr0n »

underwater wrote:
odr0n wrote:
underwater wrote: Ne mogu ja prosvijetliti nikoga, cak ni sebe. Od Hakka je hidajet.

Jes, jes, u Kur'anu lijepo pise (ikazktli) "za razumom obdarene"
Pltkoumni nece nikad shvatiti 8)
To je samo fol na koji ste nasjeli, misleći da fakat jeste razumni vjerujući u nepostojeće. A i ta objave su poslate čime, faksom, blutuom, infrared? Ma nemoj mi reć da su anđelom, jao kako bajno. :lol:
underwater

#490 Re: Be|smrt

Post by underwater »

odr0n wrote:To je samo fol na koji ste nasjeli, misleći da fakat jeste razumni vjerujući u nepostojeće. A i ta objave su poslate čime, faksom, blutuom, infrared? Ma nemoj mi reć da su anđelom, jao kako bajno. :lol:
Pa fino sam ti napiso da tamo ne pise "nepostojece" nego pise "Gajb" sto je arapska rijec za ono sto je skriveno, in fact "van svijesti".

A sto tvoja svijest ne moze pojmiti da i izvan nje nesto postoji je sasvim prirodno - ona je naime tako sazdana.
Od sta bi se referirao taj "posmatrac" u tebi ako izadje iz tebe i da li si to onda ti?

Andjeli opet ... sasvim suprotno ... vrlo jednostavni za shvatit, prosto emanirani od Apsuluta ex nihilo kao i sve drugo. Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele 8)

Mojne bit tako bukvalist. I opet : 'A little philosophy inclineth men's minds to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion. ' - Francis Bacon
fatamorgana

#491 Re: Be|smrt

Post by fatamorgana »

underwater wrote: Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele 8)
Jes' s malom razlikom što elektromagnetni talasi ne lete na krilima ko anđeli, :D
underwater

#492 Re: Be|smrt

Post by underwater »

fatamorgana wrote:
underwater wrote: Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele 8)
Jes' s malom razlikom što elektromagnetni talasi ne lete na krilima ko anđeli, :D
Pa ako evolucionistima nije bio problem da gmazovima daju krila i evoluiraju ih time u ptice, ne vidim sto je problem hipotetski pretpostaviti da andjeli imaju krila?
I zasto samo jedan par ... cak pise da ih je i vise ... dobronamjeran citalac mogao bi sebi predstaviti orbite ... fotone ... nisu li od svjetla sazdani?
fatamorgana

#493 Re: Be|smrt

Post by fatamorgana »

underwater wrote:... fotone ... nisu li od svjetla sazdani?
Ne jer je svjetlost sazdana od fotona ....
odr0n

#494 Re: Be|smrt

Post by odr0n »

underwater wrote:
odr0n wrote:To je samo fol na koji ste nasjeli, misleći da fakat jeste razumni vjerujući u nepostojeće. A i ta objave su poslate čime, faksom, blutuom, infrared? Ma nemoj mi reć da su anđelom, jao kako bajno. :lol:
Pa fino sam ti napiso da tamo ne pise "nepostojece" nego pise "Gajb" sto je arapska rijec za ono sto je skriveno, in fact "van svijesti".

A sto tvoja svijest ne moze pojmiti da i izvan nje nesto postoji je sasvim prirodno - ona je naime tako sazdana.
Od sta bi se referirao taj "posmatrac" u tebi ako izadje iz tebe i da li si to onda ti?

Andjeli opet ... sasvim suprotno ... vrlo jednostavni za shvatit, prosto emanirani od Apsuluta ex nihilo kao i sve drugo. Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele 8)

Mojne bit tako bukvalist. I opet : 'A little philosophy inclineth men's minds to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion. ' - Francis Bacon
Dovoljno si nam rekao oko talasa i andjela, svako dijete koje čita bajke bi se složilo sa tobom. :lol:
underwater

#495 Re: Be|smrt

Post by underwater »

fatamorgana wrote:
Andjeli ... kolega ..andjeli su od svjetla sazdani ... na to se odnosilo, ne da su fotoni od svjetla sazdani.
A sljepilo je nedostatak vida kolega 8)
fatamorgana

#496 Re: Be|smrt

Post by fatamorgana »

underwater wrote:
fatamorgana wrote:
Andjeli ... kolega ..andjeli su od svjetla sazdani ... na to se odnosilo, ne da su fotoni od svjetla sazdani.
A sljepilo je nedostatak vida kolega 8)
A kad neko vidi anđele to je near ludilo, :wink:
Koolin1

#497 Re: Be|smrt

Post by Koolin1 »

underwater wrote:
nasa wrote:
odr0n wrote:
Ma ne brine disbeliverse pitanje postoji li Bog vec ih brine postoji li PAKAO. :x
Ma naravno da postoji, sve postoji... Bog, meleci, svemirci, crvenkapica i vuk, 7 patuljaka Thor, zeus... sve je to stvarno... al samo je bog vama (vjernicima) dao dovoljno inteligencije da to vidite...
partybrakerica

#498 Re: Be|smrt

Post by partybrakerica »

underwater,nemoj se bezze raspravljati s njima,njima covjek da nacrta i oboji...oni ne zele da vide.nekom Allah dz.s. stavi koprenu na oci pa ne vidi dalje od nosa.Mozda dodju sebi,mnogi su dosli,amin! :)
klixo

#499 Re: Be|smrt

Post by klixo »

@Underwater

Cekaj , na cijoj si strani :lol: Nisam shvatio ironiju tvog post gore :)

Vec sam milion puta na pisao Bog se ne dokazuje Bog se osjeca i to je moj dokaz.
avicena

#500 Re: Be|smrt

Post by avicena »

Koolin1 wrote:
Ma naravno da postoji, sve postoji... Bog, meleci, svemirci, crvenkapica i vuk, 7 patuljaka Thor, zeus... sve je to stvarno... al samo je bog vama (vjernicima) dao dovoljno inteligencije da to vidite...
Nedostaje ti uz sve ove sabrane 'kruške i jabuke' još Russellov čajluk pa da sve ovako udrobljeno opravda ateizam.
Post Reply