Ma Haris Silajdzic je za ove sibicare igrac, klasa, internacionalac...JoseMujica wrote:fali doktoru vila u Antaliji...i meni odgovor od kojih para doktor kupio to imanjeJosko Domorocki wrote:Sta to H.S. faliJoseMujica wrote:Shaho sve piši ali nemoj molim te Harisa S. kao patriotu prodavati...povratićuPrvi je ustao protiv lagumdzije ali lagumdzija zbog sve podrske stranaca uspio ga otjerati jos mu mahati optuznicom za nepostojeci ratni zlocin.
jose gdje ti zivis ?
da li je to tal od prodaje Željezare Kuvajćanima za 1KM, da bi ti isti Kuvajćani Željezaru tušnuli Mittalu za cca 100 miliona
neka samo doktor kaže koliko je bio dobar na ovome...čisto da mu izmjerim patriotizam![]()
a da se ne vraćam dalje uprošlost i odluku njegove Vlade iz 1993 da se društveno vlasništvo pretvori u državno što je bio pravni osnov za pljačku, pardon minder privatizaciju.
Zatim njegovo (i Alijino) lobiranje tokom rata, među vodećim bošnjačkim intelektualcima, za podjelu RBiH (ovdje svaka čast danas zaboravljenom Rusmiru Mahmutčehajiću na historijskom NE) i Harijevo učešće u Daytonskoj ovjeri ratom zauzetog i genocidom purificiranog prostora.
To za Dejton je glupa prica, nije bilo druge nego da ga potpisu jer je Amerikancima bilo stalo da to zaustave i tako je moralo biti, a mi svi smo onda jedva docekali mir. Pa da je Lagumdzija bio na mjestu Alije, on bi potpisao i ostanak u Jugoslaviji, a mozda i pristanak na humano preseljenje.
A za Zeljezaru si ocito upucen iz "objektivne" informativne kuhinje Ratka Lagumdzije pod nazivom "60 minuta". Cinjenice su malo drugacije. Kuvajcani su privatizovali 50% Zeljezare u momentu kada je celik bio jeftiniji na trzistu nego sto je kostala njegova proizvodnja (!) i donijeli pare u Zenicu (tacnije uplatili na Raiffeisen banku), gotovo 100 miliona dolara, ulozili u opremu, finansirali izgradnju elektrolucne peci i sl., i shvatili da ne mogu uraditi nista po pitanju upravljanja Zeljezarom jer je drzava vlasnik preostalih 50% Zeljezare i nije dozvoljavala otpustanje viska radnika vec koristila firmu za rjesavanje socijalnih problema. U takvoj jednoj situaciji gdje su Kuvajcani shvatili da smo ih u sustini zajebali, jedva su docekali pojavu Mittala koji je bio spreman preuzeti njihov udio i isplatiti im do zadnje marke sve sto su ulozili. Na taj nacin su Kuvajcani izvukli samo svoje pare i pobjegli glavom bez obzira, a Mittal je svoj ulazak uslovio time da mu drzava da svojih 17% kako bi on bio dvotrecinski vlasnik i kako ga ne bi mogli zajebavati kao Kuvajcane, sto je drzava i uradila. Dakle Silajdzic je pomogao da se Zeljezara pokrene uz pomoc Kuvajcana, a nikako poklonio nekome nesto. Slucajno sam radio nesto vezano za Zeljezaru u ovom periodu pa znam. A ti posto sada nema 60 minuta "objektivne" informacije nastavi traziti u Fahrinim izdanjima. Sada je to ista kuhinja.