POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
FrozenCastle

#476 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FrozenCastle »

mirsek wrote:
o.b. wrote:pa to i jeste bio prostor za manipulacije... mislim ko su one dvije cure što su bile u kancelariji kada sam popunjavala obrazac, da me ocijene i daju svoj dojam??? halo??? btw. prepričavale su neku seriju dok sam popunjavala obrazac... koji dojam, čiji dojam???
Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
S obzirom da mnogi nisu ni riječi progovorili sa tom komisijom, šta im dođe taj dojam? Fizički izgled? Osoba koju znam, uredna, sportski građena dobila samo jedno pitanje: "gdje studiraš"(što je opet predstavljalo više interakcije nego što su drugi uspjeli da imaju) na šta je i dala odgovor i 0 bodova.

Ako primjetite, na online popisu za NS, su sad izbrisali bodove i ostavili samo status. Valjda se raja uzburkala i počela da postavlja previše pitanja. :evil:
Potočna pastrmka

#477 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Ima li za Novi Grad išta. Bio sam u 14 h i 10 min. danas u općini nije bilo rezultata. Pojma niko nema o tome. :-)

Laly meni nisu primili žalbu, kasno je poslao, al barem da me "imaju u vidu". Iako nemam štele , ne nadam se ničemu, al imam i VSS i nezaposlen sam. :-?
lavorpunvode

#478 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

lolol wrote:
lolol wrote:Na opstini Ilidža izasao spisak i ispod pise, prijem dokumenata od 26-30-og ??????????????????????????
usput i ja sam primljena bez stele, i znam jos jednu curu koja je primljena bez stele
i ja sam primljena bez stele, opstina Centar :D
ali nazalost, iz subjektivnih razloga, vjerovatno se necu moci odazvati u roku ostavljenom za predaju dokumenata..
tako da ce neko od vas koji niste prosli ipak biti pozvan da uskoci :)
Potočna pastrmka

#479 Re: POsao-Popis stanovnistva

Jel se "morao" imati Master završen za instruktora ?
T.j., jel se moglo i sa VSS biti instruktor ?
o.b.

#480 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

mirsek wrote:
o.b. wrote:pa to i jeste bio prostor za manipulacije... mislim ko su one dvije cure što su bile u kancelariji kada sam popunjavala obrazac, da me ocijene i daju svoj dojam??? halo??? btw. prepričavale su neku seriju dok sam popunjavala obrazac... koji dojam, čiji dojam???
Te sto su prepricavale seriju su tu bile samo da ti daju naputke za popunjavanje ako ti nesto nije jasno a za dojam je bila zaduzena komisija kojoj si donosio licnu kartu u drugu prostoriju a koja se koliko znam sastojala od 3 osobe.
E Boga mi ja te komisije nisam očima vidjela, niti ona mene. Dala im ličnu, popunila obrazac, predala, pitala treba li još šta, kažu: "To je to." I ja preko vrata. Na preliminarnoj sam listi, nisam još vidjela konačnu.
FrozenCastle

#481 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FrozenCastle »

Bašto boje sljeza :) imaš li uslikano od 100-200 rednog broja?
Last edited by FrozenCastle on 29/08/2013 17:28, edited 1 time in total.
GoodTaste

#482 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Potočna pastrmka wrote:Jel se "morao" imati Master završen za instruktora ?
Mozes biti instruktor i sa SSS :thumbup:
Potočna pastrmka

#483 Re: POsao-Popis stanovnistva

GoodTaste wrote:
Potočna pastrmka wrote:Jel se "morao" imati Master završen za instruktora ?
Mozes biti instruktor i sa SSS :thumbup:
Znam kako. :D :mrgreen:
mirs

#484 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirs »

basta boje sljeza wrote:Općina Centar Sarajevo
Instruktori:
Image
Image

Popisivači:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Nadam se da ćete se snaći, sorry zbog loše kvalitete :sad:
Super :) Hvala ti, ja sam se snasla :)
lavorpunvode

#485 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

šefica wrote:
mirsek wrote:
S obzirom da mnogi nisu ni riječi progovorili sa tom komisijom, šta im dođe taj dojam? Fizički izgled? Osoba koju znam, uredna, sportski građena dobila samo jedno pitanje: "gdje studiraš"(što je opet predstavljalo više interakcije nego što su drugi uspjeli da imaju) na šta je i dala odgovor i 0 bodova.

Ako primjetite, na online popisu za NS, su sad izbrisali bodove i ostavili samo status. Valjda se raja uzburkala i počela da postavlja previše pitanja. :evil:
evo jedan pozitivan primjer.
ja sam usla unutra i sjela pred neku gospodju, i 2 covjeka, uzeli fino pregledali obrazac, pitali me koji fakultet sam zavrsila, sta radim, ukazali mi na neke sitnice-recimo crtice na 7 i z koje sam stavljala, a ne bih smjela, pitali me da li smatram da mogu odgovoriti na zadatak kako valja, jer je u pitanju terenski rad.. i sl.
ali cula sam da je stvarno bilo i ljudi koji nisu dvije progovorili s njima.
basta boje sljeza

#486 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by basta boje sljeza »

šefica wrote:Bašto bolje sljeza :) imaš li uslikano od 100-200 rednog broja?
Mislim da fale ove dvije slike
Image
Image
vješalica

#487 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by vješalica »

o.b. wrote:
mirsek wrote:
E Boga mi ja te komisije nisam očima vidjela, niti ona mene. Dala im ličnu, popunila obrazac, predala, pitala treba li još šta, kažu: "To je to." I ja preko vrata. Na preliminarnoj sam listi, nisam još vidjela konačnu.

Žalosno je to ko će sve ulaziti u lične podatke građana,kad nisu u stanju fer da uposle.
Neće ni popis biti fer,a malverzacija će biti na svakom koraku.
o.b.

#488 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

basta boje sljeza wrote:
o.b. wrote:
basta boje sljeza wrote:Koje su samo malverzacije rađene, pa to nije normalno.... Ja imam VSS, magistar, nezaposlen, vanzemaljac po opredjeljenju, rukopis mi je divan (objektivno), reklo bi se da je i ostavljen dobar utisak po reakcijama Komisije, ali ne prođoh.... No, primjetih da je prošlo 2 iz druge općine koju su bili volonteri u Općini Centar :-)
Sad sam već zabrinuta...
A hoćeš li se žaliti, ja bih svakako.
A valjda je istekao taj rok za žalbe, takva mogućnost je valjda bila otvorena pri preliminarnoj listi.. Ne znam šta reći i šta učiniti :roll:
Koliko sam razumjela ti si bio na preliminarnoj listi, a na konačnoj te nema? Ili sam pogriješila? Nije mi baš jasno, jer nisam još vidjela konačne liste, ali mora postojati rok za žalbe na isti ukoliko se razlikuje od preliminarnog. Ne može rok za žalbe na preliminarne spiskove važiti i za konačne... ne kontam... pojasni mi, molim te. Mora postojati način. Možda će mi zatrebati, jer ja imam najviše bodova za instruktora na preliminarnoj listi.
FrozenCastle

#489 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FrozenCastle »

Ima li kakav način za žalbu ili prigovor na listu ili je ovo konačno sve? Zar je bila razlika između finalne i preliminarne liste jer odmah je pisalo konačna lista.

@basta Thx
S4mpion

#490 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by S4mpion »

lavorpunvode wrote:
ja sam usla unutra i sjela pred neku gospodju, i 2 covjeka, uzeli fino pregledali obrazac, pitali me koji fakultet sam zavrsila, sta radim, ukazali mi na neke sitnice-recimo crtice na 7 i z koje sam stavljala, a ne bih smjela, pitali me da li smatram da mogu odgovoriti na zadatak kako valja, jer je u pitanju terenski rad.. i sl.
Vjerujem da nije bilo do tih kandidata, znam da u NS nije bilo nikakvog normalnog pitanja "Dobar dan" "Dobar dan" "izvolite" "hvala" "doviđenja" i na osnovu toga se ocjenjuje dojam :-?

Kada sam ja ušao u kancelariju, stolica je bila postavljena za stolom, pretpostavljam da je to mjesto za kandidata, ali ja nisam sjeo, jer mi niko nije ponudio da sjednem, a nekulturno bi bilo sjednem sam, na svoju inicijativu, niko ništa ne pita, samo predadoh papire "slobodan si" i preko vrata, dobih poprilično lošu ocjenu za dojam, jer nemam rodbine u opštini niti sam član neke stranke, ocjenu o dojmu nisu mogli oformiti ni na jedan drugi način.
GoodTaste

#491 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Ima li sta za Novi grad ???
ciacco

#492 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by ciacco »

Mene su zvali prosle sedmice sa sokoca kao da radim gore al i dalje nema konacne liste :/
lavorpunvode

#493 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

S4mpion wrote:
lavorpunvode wrote:
Vjerujem da nije bilo do tih kandidata, znam da u NS nije bilo nikakvog normalnog pitanja "Dobar dan" "Dobar dan" "izvolite" "hvala" "doviđenja" i na osnovu toga se ocjenjuje dojam :-?

Kada sam ja ušao u kancelariju, stolica je bila postavljena za stolom, pretpostavljam da je to mjesto za kandidata, ali ja nisam sjeo, jer mi niko nije ponudio da sjednem, a nekulturno bi bilo sjednem sam, na svoju inicijativu, niko ništa ne pita, samo predadoh papire "slobodan si" i preko vrata, dobih poprilično lošu ocjenu za dojam, jer nemam rodbine u opštini niti sam član neke stranke, ocjenu o dojmu nisu mogli oformiti ni na jedan drugi način.
bit ce da sam nekulturna po tvom, al ja fino usla pred njih, vidim stolicu, i pitam najnormalnije: Mogu li sjesti? ..i sjednem. naravno, klimnuli su glavom u znak odobravanja :D
mislim.. ako sam dosla da ostavim utisak sposobne, snalazljive, komunikativne osobe, valjda treba da ucinim nesto povodom toga.. a ne da spustim papire i cekam hoce li se oni smilovati da progovore.. iako bi morali i bez toga, ali nekako mi je previse bilo stalo da "upadnem" na spisak da bih prepustila sve slucaju.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#494 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bordo gandalf »

Na Ilidzi danas izbacili konacan spisak i do sutra se papiri moraju predati :?
Potočna pastrmka

#495 Re: POsao-Popis stanovnistva

Može li neko postaviti spisak za popisivače i instruktore za općinu Novi Grad ?
Ne mogu da otvorim stranicu. :-?
S4mpion

#496 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by S4mpion »

lavorpunvode wrote:
S4mpion wrote:

bit ce da sam nekulturna po tvom, al ja fino usla pred njih, vidim stolicu, i pitam najnormalnije: Mogu li sjesti? ..i sjednem. naravno, klimnuli su glavom u znak odobravanja :D
mislim.. ako sam dosla da ostavim utisak sposobne, snalazljive, komunikativne osobe, valjda treba da ucinim nesto povodom toga.. a ne da spustim papire i cekam hoce li se oni smilovati da progovore.. iako bi morali i bez toga, ali nekako mi je previse bilo stalo da "upadnem" na spisak da bih prepustila sve slucaju.
Ma nisam mislio na to da si nekulturna, zapravo je kulturno to što si pitala smiješ li sjesti, to ja samo govorim za svoj slučaj, kako bih ja ispao nekulturan da sam samo sjeo :D
Nisam pitao da li mogu sjesti, jer su svi kandidati veoma brzo završavali taj postupak(15-ak kandidata sam vidio i nijedan od njih se nije zadržao u toj prostoriji duže od 20 sekundi), još nas službenik uputi prema kancelariji riječima "samo predajte dokumente komisiji" , ako ću već samo predati dokumente onda nema potrebe da sjednem, da su me htjeli pitati nešto, vjerovatno bi mi ponudili da sjednem, a ne da ih ja( i svaki slijedeći kandidat) napominjem kako treba da rade svoj posao.
BadSanta

#497 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BadSanta »

bordo gandalf wrote:Na Ilidzi danas izbacili konacan spisak i do sutra se papiri moraju predati :?
Ima li možda neko informacije da su i na Ilidži prolongirali rok za predaju?
azurna_obala

#498 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

Ja sam na ovom konačnom spisku za N. Sarajevo, nisam imala nikakve štele, tako da se ne može reći da su baš VI imali nekoga tamo da ih progura, mislim da bi to ipak bilo malo previše rizično. :roll:

I da, od pitanja komisije je bilo samo, koji sam fakultet završila i doviđenja.

Potrebno je da se do 3.9.2013. godine javite u Općinu Novo Sarajevo, sala vijeća I sprat,

novi dio zgrade, između 9.00 i 15 časova, i da sa sobom ponesete fotokopije dokumenate uz originale na uvid:

- fotokopiju lične/osobne karte( nije potrebna ovjera)
- fotokopiju diplome o završenom fakultetu ( nije potrebna ovjera)
- fotokopiju dokaza o statusu studenta INDEX ( nije potrebna ovjera) koja je ujedno i dokaz o završenoj srednjoj školi
purgatorio

#499 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by purgatorio »

Eh, sad ovi sa konačne liste, jesu svi primljeni za popisivače? Jer, koliko vidim postoje neki koji ce biti rezerva, postoji testiranje kandidata...i nova mogućnost malverzacija? Jesam u pravu?
DON_eARL

#500 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

purgatorio wrote:Eh, sad ovi sa konačne liste, jesu svi primljeni za popisivače? Jer, koliko vidim postoje neki koji ce biti rezerva, postoji testiranje kandidata...i nova mogućnost malverzacija? Jesam u pravu?
Biće 20% rezerve. Obuka traje od 16. do 20. septembra, pa na osnovu tih rezultata se određuje ko će biti popisivač. a ko će da grije klupu i čeka svoju šansu. :)
Post Reply