Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote:Treba mi savjet...
Imam AMD Sempron 145 2,7GHz, Radeon 4670 512mb DDR3, 6Gb DDR3 ram, Win 7.
Kako vrijeme odmiče, sve mi je manji fps u WoT (na low settings).
Počinje opasno da šteka, i da me nervira.
Konekcija mi je OK.
Da imam para k'o što nemam, ne bih ni tražio savjet, ali evo mog pitanja...
Da li će problemi sa štopanjem nestati ako izbacim Semprona (koji je pravo fin mali CPU), a ubacim AMD Athlon II X3 450 Rana 3.2GHz?!
Siguran sam da će ovaj novi procesor biti sasvim OK za igranje, ali me interesuje da li će grafulja predstavljati problem, i uopšte koliko je ovaj Radeon 4670 uopšte dovljan da gura WoT na nekim mid settings (uz dobar CPU)?!
Bio bih prezadovoljan da novi CPU + stara grafulja mogu da rade upareno na WoT bez štopanja, na mid settings, 40-50fps.
Hvala na odgovorima!
odvrti neki od testova za grafiku i procesor, pa ces vidjeti sta ti je slabo ako grafa radi npr na 60% a procesor na 100% znaci da procesor bottlenecka grafiku u tom slucaju mjenjaj procesor ako je obrnu onda grafiku. Ako je i jedno i drugo na 100% mjenjaj sve skupa
Hvala na odgovoru!
Ima li preporuka za test, koji?!
Najjednostavnije ti je ovako, skines msi afterburner imas ga besplatno, na njemu mozes gledati iskoristenost grafike u postotcima vidjet ces pise GPU Usage evo ti i link za skidanje http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm onda mozes skinuti neki program za procesor gdje ce ti pisati cpu usage, odnosno mozes pokrenuti task manager, tako sto ces pritisnuti ctrl alt i del zajedno i odabrati start task manager. U task manager imas CPU usage history i tu ces pratiti iskoristenost procesora. Pokreni tenkove i kad se zahukta igra samo pritisni win key i pregledaj iskoristenost svoje grafike i procesora onda se drzis onih pravila sto sam prije rekao i to ti je to
Eh eto kao što sam i pretpostavljao došao je kraj ovom. S ovim novim patchem sam izgubio jedinu prednost koju ima tigar P i svi njemački tenkovi, a to je preciznost. Sada svi imaju dobru preciznost (kažu ne moraju ni nišaniti samo stave miša na metu ) što je meni oduzelo jedinu draž igranja s tigrom a pretpostavljam i svima sa njemačkim tenkovima. Vjerovatno će igrati ovi ostali ali meni nema više ništa zanimljivo.
Vrijeme je za neku novu igricu, dajte link ako neko ima neku ideju
amko761 wrote:Eh eto kao što sam i pretpostavljao došao je kraj ovom. S ovim novim patchem sam izgubio jedinu prednost koju ima tigar P i svi njemački tenkovi, a to je preciznost. Sada svi imaju dobru preciznost (kažu ne moraju ni nišaniti samo stave miša na metu ) što je meni oduzelo jedinu draž igranja s tigrom a pretpostavljam i svima sa njemačkim tenkovima. Vjerovatno će igrati ovi ostali ali meni nema više ništa zanimljivo.
Vrijeme je za neku novu igricu, dajte link ako neko ima neku ideju
Sta bolan, ne moraju ni nisaniti? Gdje si to cuo? Ja koliko znam, samo je arty nerfan, pa im je smanjen damage i preciznost, ostalo su uglavnom neznatne promjene...
"Changed the mechanism for shot accuracy calculations. Now, the amount of shells falling on the side of the aiming circle will decrease by 20%. Shells will fly more accurately and closer to the aim centre"
Kažu ne moraju uopšte nišaniti, sad je samo pitanje ko je brži. Ovaj jedan tip je stavio i screeenshot šta je uradio sa smećem od tenka
Pusti šta pišu, itekako se može promašit... Kakve veze ima što granata leti više ka centru nišana ako ga nisi uperio gdje treba Čik pogodi kornjaču (engleski tier IX TD) u weak spot na 300m kad je tako lako ciljat
amko761 wrote:Bome ne lažu, mene niko nije promašio, unište me odmah nakon otkrivanja. Svi pogađaju.
A to je bila moja jedina prednost. Njima je super sigurno, ali meni nije.
Vala ja nisam primjetio da sam išta precizniji nego što sam bio i ne ubijaju me ništa češće nego inače. Jedino mi lorena (arty) sporije sužava nišan, ostalo, sem zvuka, čini mi se da se nije Bog zna šta promijenilo
Da, da, kako sada stvari stoje, ne isplati se igrati ništa osim rusa. A pošto nema šanse da igram ispočetka njihovu liniju, ne igram više. Ostaviću je instaliranu ako poprave ovo sranje sa preciznošću, jer se dosta žale na forumu, pošto su sada svi snajperi, ako ne, uninstall
amko761 wrote:Da, da, kako sada stvari stoje, ne isplati se igrati ništa osim rusa. A pošto nema šanse da igram ispočetka njihovu liniju, ne igram više. Ostaviću je instaliranu ako poprave ovo sranje sa preciznošću, jer se dosta žale na forumu, pošto su sada svi snajperi, ako ne, uninstall
Ne isplati se ništa igrat na visokim tierovim, nije to samo kod Švaba... Vidi se da nisi vozo IS-3 bez BL-9 topa
evo jedna sa svabama od maloprije moze se vala... sedmorica su zaplatila ovu bitku, a kasnije cu pokusati napraviti upload kako ste mi objasnili, ono snimanje borbe sa nekim capture programom i onda upload