IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
krusko37

#476 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by krusko37 »

Vidim nema komentara o tekbiranju na javnoj raspravi o problemima građana Općine NS u režiji velikog načelnika, koji nema niti stručnih niti ljudskih kvaliteta da uđe u debatu sa protukandidatima. Stvarno je žalosno kakvi smo mi majmuni i ko nam je na vlasti svih ovih godina. Vjerovatno najtužnije od svega je što će Kolđo prekucati izbore sa preko 50% glasova "zadovoljnih". Umjesto da su se ove opozicione stranke skupile pa postavile jednoj zajedničkog kandidata, oni postave redom: bivšeg fudbalere koji za profi karijere nije dovoljno zaradio, i nema veze sa životom, nekog delegata iz tuzle za kojeg niko nije cuo, i Sabinu koja jedina ima kapacitet da se suprotstavi Kolđi, a koja u ovoj konstalaciji teško da može dobiti preko 15%, ostale da ne nabrajam!
Jadni li smo prejadni!
FOČANSKI PROPISI

#477 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Lud i ponosan wrote:Rekao sam vec svoje stajaliste, ali evo da ponovim, jer SBB-ovske krvopije nastavljaju teror na ovom forumu, te nam podvaljuju muda pod bubrege.

Dakle, komsinica Sabina, Nasa Stranka - jedina moguca opcija. Sve ostalo ne vrijedi ni komentarisati. Izbora ima, tako da nemate alibi u slucaju da isti ostanu u fotelji i nista se ne promjeni. Onda, niste bolje ni zasluzili i ko vas je**, a i mene sa vama. Elem, status quo NE.
BNS predlaže, isto, dvije žene:
Kandidat za načelnika ČELIK BAHRIJA
Nosilac liste ISAKOVIĆ ALMA
coek

#478 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:20, edited 1 time in total.
zoka08

#479 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by zoka08 »

Mironis wrote:Uvredama, galamom i tekbirima prekinuli debatu kandidata za načelnika

Sinoćnja javna debata o konkretnim problemima građana u općini Novo Sarajevo prekinuta je nakon što se velika grupa osoba iz publike počela agresivno ponašati i vrijeđati učesnike i moderatoricu debate.
Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo
"Na otvaranju debate, prilikom ulaska aktuelnog načelnika Nedžada Koldže, grupa je počela skandirati 'Tekbir, Allahu ekber'. Nakon toga su uslijedile uvrede drugim učesnicima i moderatorici debate. Debata je ometana vulgarnim dobacivanjem, osim u trenucima kada je govorio kandidat stranke SDA Koldžo, te je na kraju morala biti prekinuta zbog eskalacije neprimjerenog ponašanja", kažu iz Naše stranke i osuđuju ovakvo ponašanje na okupljanju na kojem se trebalo diskutovati o tome kako kandidati za načelnike vide rješenje problema vodosnabdijevanja, socijalne zaštite, gradskog prijevoza i druge, a koje su građani u istraživanju naveli kao prioritete.

GLASAJ ZA SDA- SNAGA ŠERIJATA

Ako je šerijat ovo što radi Koldžo, onda sam ja kao crnogorac, Pravoslavne vjeroispovijesti, a koji u ovoj opštini živi više od 40 godina, prvi za takvo uređenje. Mi boljeg načelnika imali nijesmo niti ćemo imati. Nisam bio na sinošnjem skupu, ali ovi postovi očajnika, koji pokušavaju na sve načine da se domognu vlasti (Naša Stranka, SBB i SDP za koji sam nekada i ja glasao ali više neću nikada) škrabajući izmišljotine i gluposti su smiješni. Jedva čekam 08.10. da vam se javim i da vidim gdje ćete tada biti. Jadni ste.
coek

#480 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
AmirZ

#481 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by AmirZ »

Primitivcima sada smeta i tekbir. Koldžo je načelnik za sve građane općne Novo Sarajevo bez obzira što je on vjernik musliman i gospodo draga iz ovih provincijskih stranaka, a koji pišete sve ove budalaštine, udarili ste na najjači bedem i to glavom, a glavom u bedem može udariti samo budala. Uzgred evo vam i jedan link da vidite da Koldžu ne podržavaju samo muslimani.
http://www.radiosarajevo.ba/novost/8982 ... didata-sda
AmirZ

#482 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by AmirZ »

AmirZ wrote:Primitivcima sada smeta i tekbir. Koldžo je načelnik za sve građane općne Novo Sarajevo bez obzira što je on vjernik musliman i gospodo draga iz ovih provincijskih stranaka, a koji pišete sve ove budalaštine, udarili ste na najjači bedem i to glavom, a glavom u bedem može udariti samo budala. Uzgred evo vam i jedan link da vidite da Koldžu ne podržavaju samo muslimani.
--- NO LINKS ---/novost/89821/novo-sarajevo-hdz-ovi-ce-podrzati-kandidata-sda
Može i ovako:
Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Nedžad Koldžo na ovim će izborima imati i hrvatsku podršku. Naime, kako Koalicija za Novo Sarajevo - u kojoj su Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZBiH), zatim HDZ1990, te Hrvatska seljačka stranka (HSS) i Nova hrvatska inicijativa (NHI) - nema svog kandidata, na ovim izborima odlučili su podržati Koldžu. Koldžo je danas, u svom načelničkom uredu, potpisao Sporazum o saradnji s Koalicijom
Radi se o vrlo zanimljivoj saradnji, imajući u vidu da su dva ha-de-zea na federalnom nivou od proteklih općih izbora ljuti neprijatelji s predstavnicima SDA. Podsjećanja radi, SDA je, uz Socijaldemokratsku partiju (SDP) BiH, na nivou FBiH ušla u koaliciju sa Hrvatskom strankom prava (HSP) i Narodnom strankom Radom za boljitak iako su dva HDZ-a na izborima dobili više glasova.
Potom, nakon višemjesečnog neslaganja oko nekoliko pitanja, SDP napušta navedenu koaliciju i upušta se u formiranje federalne vlasti sa Savezom za bolju budućnost (SBB). Ovom partnerstvu priključili su se i HDZBiH te HDZ1990. Stoga, sad se pojavljuje pitanje je da li se sporazumom, danas potpisanim između Koldže i četiri hrvatske stranke, najavljuje zaokret i u politici na višem nivou?
Objašanjavajući ovu podršku za kandidata SDA, nosilac liste Koalicije za Novo Sarajevo Blago Mikulić je rekao kako smatra da je Koldžo, aktuelni općinski načelnik, dosad odlično i savjesno radio svoj posao, dok je predstavnik Koalicije Borislav Čuljak rekao:
„Do sada smo imali dobre odnose, ali ćemo učiniti sve kako bi još više poboljšali našu postojeću suradnju. Jednoglasno smo na sjednici HDZ BiH, HDZ 1990, HSS-NHI - Koalicija za Novo Sarajevo usvojili odluku da kao najboljeg kandidata trebamo podržati Koldžu te ovom prigodom pozivamo naše glasače da pruže podršku dosadašnjem načelniku općine. Radujemo se našoj daljnjoj suradnji na obostrano zadovoljstvo."

L. R., Radiosarajevo.ba
coek

#483 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
hAZNADAR

#484 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by hAZNADAR »

coek wrote:
Mironis wrote:Uvredama, galamom i tekbirima prekinuli debatu kandidata za načelnika

Sinoćnja javna debata o konkretnim problemima građana u općini Novo Sarajevo prekinuta je nakon što se velika grupa osoba iz publike počela agresivno ponašati i vrijeđati učesnike i moderatoricu debate.
Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo
"Na otvaranju debate, prilikom ulaska aktuelnog načelnika Nedžada Koldže, grupa je počela skandirati 'Tekbir, Allahu ekber'. Nakon toga su uslijedile uvrede drugim učesnicima i moderatorici debate. Debata je ometana vulgarnim dobacivanjem, osim u trenucima kada je govorio kandidat stranke SDA Koldžo, te je na kraju morala biti prekinuta zbog eskalacije neprimjerenog ponašanja", kažu iz Naše stranke i osuđuju ovakvo ponašanje na okupljanju na kojem se trebalo diskutovati o tome kako kandidati za načelnike vide rješenje problema vodosnabdijevanja, socijalne zaštite, gradskog prijevoza i druge, a koje su građani u istraživanju naveli kao prioritete.

GLASAJ ZA SDA- SNAGA ŠERIJATA
Žalosno je kad vidim kako primitivci tipa koldze i njegovih pristalica zloupotrebljavaju vjeru.
Odron, odron ...
Meni tu nesto smrdi.
- Nema logike da likovi koji uzvikuju tekbire uopce ucestvuju i pokazuju interesovanje za izbor nacelnika - to je nesvakidasnje.
- Ocigledno nisu vehabije inace bi to bila veca vijest na mnogim portalima.
- Nema logike da tekbirasi ili bilo kakvi islamisti, nabusani muslimani maksuz podrzavaju Koldzu - na osnovu cega?
- Nema logike da Koldzini fanovi misle njemu pomoci i podrzati ga na onakav nacin psovkama i uredama - pa i najveci glupan bi znao da tako mozes samo ga ocrniti.

Jedini realan zakljucak je da je ovo naruceno od strane njegovih protivnika. Poznata mafijaska reketaska metoda – platis par klinaca da se pobiju u nekom restoranu ili maltretiraju goste – ako mislis pritisnuti vlasnika. Platis neke dangube da ocrne nekoga tako sto ce ga podrzavati na odvratan nacin. Slusajuci vase reakcije na ovo – taj ko je to narucio je postigao pun pogodak. Samo neko ko misli ocrniti i potuci Koldzu ga moze na ovakav nacin "podrzavati". Ne zaboraviti da nisu samo tekbiri pali – vec mnostvo uvreda i psovki drugima.

Ljudi – ovo je naruceno i placeno od strane ili Radoncica ili Lagumdzije – jer samo njima najvise odgovara ovakve reakcije na SDA pred izbore. Radoncic odavno vodi hajku na SDA u Avazu gdje pocesto prelazi granice ukusa i logike, a Zlaja je poznati "teniser".

Ne branim SDA, ne glasam za njih i mislim da je vrijeme da odu sa scene – ali ovakve metode su mi jos odvratnije. Razmislite makar minutu o ovome.
Last edited by hAZNADAR on 26/09/2012 11:06, edited 1 time in total.
AmirZ

#485 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by AmirZ »

coek wrote:Jadan je to nacelnik i jadni ste vi njegovi glasači kada vam ne da ne pada na pamet da osudite "divljanje" na skupu već vi to očigledno podržavate. Dno dna. Potpuni moralni sunovrat.
Skup je bio javni. Mogao je prisustvovati tko je htio. Odgovornost za takvo što može nositi samo organizator a to je CCI.
Chisum

#486 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Chisum »

zoka08 wrote:
Ako je šerijat ovo što radi Koldžo, onda sam ja kao crnogorac, Pravoslavne vjeroispovijesti, a koji u ovoj opštini živi više od 40 godina, prvi za takvo uređenje. Mi boljeg načelnika imali nijesmo niti ćemo imati. Nisam bio na sinošnjem skupu, ali ovi postovi očajnika, koji pokušavaju na sve načine da se domognu vlasti (Naša Stranka, SBB i SDP za koji sam nekada i ja glasao ali više neću nikada) škrabajući izmišljotine i gluposti su smiješni. Jedva čekam 08.10. da vam se javim i da vidim gdje ćete tada biti. Jadni ste.
Eki "Zoke", crnogorca i pravoslavca, maksuz se javio na forum svake prestupne godine da malo opere SDA, a sad i "serijat" :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa dokle ide ovo ofiranje po forumu... :lol: Ovo vise nije ni smijesno.
coek

#487 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
hAZNADAR

#488 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by hAZNADAR »

cetmi wrote: Sve su to plaćenici i paćenici Fahrini.
Cijene se djela i rad sa ljudima. Zato oni i ne vole Koldžu. Novo Sarajevo je zaista najsrećnija opština u državi. Niko nije imao bolje načelnike od vas. Čestitam.
Ako pregledaš teme vidjećeš da su se ovi tornjaci najviše okomili na njega i na Novi grad. Zato što znaju da moraju uraditi sve i svašta da bi se domogli vlasti.
Ma bravo, drago mi je da barem neko koristi zdravu logiku u ovom slucaju. Opet ponavljam da nisam za SDA ali ovakve mafijaske metode su jos gore.
Kakav crni Koldzo i zastitnik serijata, islama,.. otkad to?
Ovi momci sto su galamili i vrijedjali su dosli da Koldzu ocrne a ne da pomognu - to je jasno ko dan. Ostaje samo da skontamo jeli ih narucio i platio Fahro ili Zlaja. Ili obojica.
coek

#489 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
AmirZ

#490 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by AmirZ »

hAZNADAR wrote:
Cijene se djela i rad sa ljudima. Zato oni i ne vole Koldžu. Novo Sarajevo je zaista najsrećnija opština u državi. Niko nije imao bolje načelnike od vas. Čestitam.
Ako pregledaš teme vidjećeš da su se ovi tornjaci najviše okomili na njega i na Novi grad. Zato što znaju da moraju uraditi sve i svašta da bi se domogli vlasti.
Ma bravo, drago mi je da barem neko koristi zdravu logiku u ovom slucaju. Opet ponavljam da nisam za SDA ali ovakve mafijaske metode su jos gore.
Ovi momci sto su galamili i vrijedjali su dosli da Koldzu ocrne a ne da pomognu - to je jasno ko dan. Ostaje samo da skontamo jeli ih narucio i platio Fahro ili Zlaja. Ili obojica.
ILI NAŠA (NJIHOVA) STRANKA
karanana

#491 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by karanana »

tekbir ostavite u dzamiji u kuci, na vasim privatnim skupljanjima i dernecima. drzava i tekbiri nemaju sta raditi zajedno.
cuo sam da je ludilo sinoc bilo, steta sto ne odoh.

i sumnjam da je ovo naruceno od fahre ili zlaje, jer da jeste prvi bi se koldzo pobunio protiv ovakvih prisutnih. a on jedini nije nista komentarisao nit se zalio na ovakav primitivizam.
Last edited by karanana on 26/09/2012 11:21, edited 1 time in total.
Akibh

#492 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Akibh »

Ma sve je jasno, SBB-ovska bagra placenicka opet u akciji.
Izborice se i ova opstina sa tim smecem, vidjecete.
Chisum

#493 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Chisum »

E'o sad im tekbirala Nasa Stranka :lol: :lol:

Ova SDA je stvarno komedija.

Prvo ponosni sto tekbiraju na DEBATI (!), nekakvi bedemi, ovo, ono... a sad ispade drugi Kojovic im tekbir'o. :lol:
Trebam te

#494 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Trebam te »

hAZNADAR wrote:

Tacno samo naruceni do Zlatka i Radoncica, oni ce i mater prodati samo da se domognu vlasti!! :mrgreen:

Podrska Koldzi :thumbup:
zoka08

#495 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by zoka08 »

Smio bih se zakleti, da su ovi što pišu protiv Koldža, oni koji su tražili od njega neku (nelegalnu) uslugu koju naravno nisu dobili. Nije im zaposlio sestru ili tetku ili nešto slično. U stvari to su oni uvlačiguzi, poltroni koji se neće libiti da mu i poslije ovih izbora (ima li iko normalan da sumnja u njegov reizbor) i traže uslugu, a sve sa smiješkom na licu.
Trebam te

#496 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Trebam te »

Delta000 wrote:
karanana wrote:tekbir ostavite u dzamiji u kuci, na vasim privatnim skupljanjima i dernecima. drzava i tekbiri nemaju sta raditi zajedno.
cuo sam da je ludilo sinoc bilo, steta sto ne odoh.
nazalost SDA spaja vjeru sa svojim lopovlukom,,,trebaju nauciti da to ne ide skupa

Ne spaja to SDA vec protivnici SDA:)
Trebam te

#497 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Trebam te »

:mrgreen:
JaSamNada wrote:
AmirZ wrote:
coek wrote:Jadan je to nacelnik i jadni ste vi njegovi glasači kada vam ne da ne pada na pamet da osudite "divljanje" na skupu već vi to očigledno podržavate. Dno dna. Potpuni moralni sunovrat.
Skup je bio javni. Mogao je prisustvovati tko je htio. Odgovornost za takvo što može nositi samo organizator a to je CCI.
Nije te stid braniti ih i kao pravdati time skup je javni. Prvo sto je za njih bonton nepoznanica, Tekbire predavatiii uzasno. Ne dopustiti drugima da se kazu svoje misljenje, mislim da je to pravo svakoga covjek, nije bitno da li se bvi politikom ili ne. Za takve ljude da glasam, gdje ja kao pojedinac nemam pravo glasa. Primitivan si kao i tvoje vodje. Ovo je za svaku osudu, pa da mi je otac rodjeni, a ti ih branis.SDA je seljacka tvorevina bas za vas primitivce.

I tebi muka, pa nemas nista drugo reci sem da pljujes :mrgreen: :skoljka:
Akibh

#498 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Akibh »

Chisum wrote:E'o sad im tekbirala Nasa Stranka :lol: :lol:

Prvo ponosni sto tekbiraju na DEBATI (!), nekakvi bedemi, ovo, ono... a sad ispade drugi Kojovic im tekbir'o. :lol:
Vidis, mozda si i ti tekbiro.
Ionako ti se cijela prica svodi na mekteb, islam, bradu, dzamiju, dzumu, reisa, IZ...
A svaki novi post gluplji od prethodnog
Chisum

#499 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Chisum »

Akibh wrote:

Vidis, mozda si i ti tekbiro.
Ionako ti se cijela prica svodi na mekteb, islam, bradu, dzamiju, dzumu, reisa, IZ...
A svaki novi post gluplji od prethodnog
Moguce, moguce.

De mi par tih svojih retardiranih postova, pa da pravimo kolaz.
hAZNADAR

#500 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by hAZNADAR »

Evo ja nisam za SDA, ne glasam za njih i mislim da je vrijeme da defintivno i nepovratno odu sa scene. Takodjer ne podrzavam ni Koldzu. Ali jos manje mafijaske metode.

-Nema logike da likovi koji uzvikuju tekbire uopce ucestvuju i pokazuju interesovanje za izbor nacelnika - to je nesvakidasnje.
- Ocigledno nisu vehabije inace bi to bila veca vijest na mnogim portalima.
- Nema logike da tekbirasi ili bilo kakvi islamisti, nabusani muslimani maksuz podrzavaju Koldzu - na osnovu cega?
- Nema logike da Koldzini fanovi misle njemu pomoci i podrzati ga na onakav nacin psovkama i uredama - pa i najveci glupan bi znao da tako mozes samo ga ocrniti.

Neznamo ko je narucilac ovoga - ali je sigurno da ovi sto su psovali i vrijedjali nisu tu dosli njega podrzati. Ne treba velika pamet za to da se skonta - dovoljno je samo odvojiti minut i razmisliti. Ove fore su odavno poznate u svijetu gdje narucuju face da glume neonaciste da "podrze" neciji izbor. Cak imas i u par americkih teen filmova fore gdje raja pomogne svom tako sto protivnika podrzava na vulgaran i primitivan nacin. Reketasi cesto placaju klince da se pobiju u restoranu gazde koji ne placa zastitu - opadne promet i gazda poslusa. Barem u Sarajevu ljudi znaju za ovakve metode gdje balavci po narudzbi rade bilo sta.
Post Reply