Pa ja kad sam vidjela kakva je situacija od sad šutim i uzmem pare ako meni daje,ali muž još uvijek govori ok jezvrk wrote:ekonomistica78 wrote:E moja draga,sanjam-te wrote:A de mi recite kako reagujete kad vaš muž daje novac svojoj mami,a koja radi i ima primanje jednaka vašim???
Meni zna zasmetati kod svekrve npr.kad se potrefi da dogovorimo da nam ona nešto kupi ono kao usput(stinica neka tipa kila paprika il nešto u tom smislu) i naravno kad dođe najnormalnije izvadim i dam pare i ona svaki put uzme i nema veze neka uzme, al kad ona nas nazove isto tako nešto da kupimo i mi donesemo i ona kaže "trebam vam dati pare",mi na to "ma hajd nema veze,šta ćeš davati" i na tome se sve završimislim to je sve sitnica i naravno ne pravimo nikakvu svađu oko toga,al eto ostane mi u glavi. Dok s druge strane ako bilo šta kažem mami,onako usput,joj trebala bih to kupiti ona kad me sljedeći put vidi dođe i donese to. Znam sad će mnogi reći eto svekrva loša,a mama ti kao dobra...meni su one obje dobre,hvala bogu,zanima me samo jel i drugi imaju takvih situacija. Još primjera:došla moja mama otišli mi na sladoled,nije bilo ama nikakve šanse da ćemo mi to platiti, sljedeće hevte otišli s njegovom mamom podrazumijevalo se da ćemo mi platiti; aktuelna ova zimnica,moja mama nakupovala čini mi se tonu onih crvenih paprika i ispekla za zime da imamo svi, njegova kaže trebate mi dati pare da kupimo paprika pa da napravimo salate; moja svako malo pošalje dopunu kredita, njegovoj mi kupujemo.Opet kažem,sve su to sitnice i gluposti al..
mama je mama, jedini iskreni i pravi prijatelj i dost na ovom svijetu.
zasto ne uzmete novac?
zasto govorite u redu je ako nije u redu ?
Punice i Svekrve
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sanjam-te
#476 Re: Punice i Svekrve
-
zvrk
#477 Re: Punice i Svekrve
postenosanjam-te wrote:
Pa ja kad sam vidjela kakva je situacija od sad šutim i uzmem pare ako meni daje,ali muž još uvijek govori ok je..mada hajd da je ne kudim previše,isto kao da je čitala forum, u petak bila kod nas i daje nam 5km za nešto što smo kupili,muž kaže ma hajde ba šta ćeš davati ostavi,a ona kaže neka uzmi pa ako mi bude trebalo ja ću tražiti.
cist racun - duga ljubav
kod nas je nekakvo pravilo: ako nesto neko kaze da se kupi - to se i placa
imao ko pare ne imao
a ako neko zove na rucak i ovaj pita: sta trebam ja kupiti, onda se ne uzimaju pare
u svim pravcima tako funkcionisemo
a ko kome hoce sta da kupi i da da - to se da
ali ovo "po narudzbi svi placamo"
iz prostog razloga (meni se cini) da ne postane navika pa ond ai kad nemas para da te i ne ponudi da plati...
a drugo: i lakse mi je reci sta mi sve treba u prodavnici (bilo da dolazi zaova ili snaha) i da to platim, nego da ja idem u prodavnicu
a tvojoj materi ako je zao da uzme novac za nesto sto je kupila, reci joj lijepo da uzima i ostavlja u kasicu (ako vec svekrva ne plaća)
ps: svekrvo, ako citas: plati svoje račune :p
- sanjam-te
#478 Re: Punice i Svekrve
de da kažem jednu u korist svekrve,a protiv mame...svekrva me još ni jednom nije pitala "Imal šta novo",a moja mama je par puta pitala i već se kanim da joj odbrusim ako bude pitala opet.
- bezbrizna
#479 Re: Punice i Svekrve
Zakljucak: uputite punice i svekrve da citaju forume, mozda se u nekim postovima ''slucajno'' pronadju, uvide svoje greske i pokusaju ih ispraviti.sanjam-te wrote:
Pa ja kad sam vidjela kakva je situacija od sad šutim i uzmem pare ako meni daje,ali muž još uvijek govori ok je..mada hajd da je ne kudim previše,isto kao da je čitala forum, u petak bila kod nas i daje nam 5km za nešto što smo kupili,muž kaže ma hajde ba šta ćeš davati ostavi,a ona kaže neka uzmi pa ako mi bude trebalo ja ću tražiti.
- Aleluja
#480 Re: Punice i Svekrve
ma skot ostaje skot!bezbrizna je napisao/la:
uputite punice i svekrve da citaju forume, mozda se u nekim postovima ''slucajno'' pronadju, uvide svoje greske i pokusaju ih ispraviti.
- bezbrizna
#481 Re: Punice i Svekrve
nada zadnja umire.....Aleluja wrote: ma skot ostaje skot!
ili cu ostati neudata
- Aleluja
#482 Re: Punice i Svekrve
...eh i magare je crklo nadajući se...bezbrizna je napisao/la:
nada zadnja umire.....
ili cu ostati neudata
...a ne udaješ se za svekrvu pobogu..?!
- bezbrizna
#483 Re: Punice i Svekrve
Aleluja wrote: ...eh i magare je crklo nadajući se...![]()
...a ne udaješ se za svekrvu pobogu..?!
pa nijedna od ovih forumasica se nije udala za svekrvu, a opet se ne bih voljela naci u kozi vecine onih koje su iznijele svoja losa iskustva sa njima.
- Aleluja
#484 Re: Punice i Svekrve
bezbrizna je napisao/la:
pa nijedna od ovih forumasica se nije udala za svekrvu, a opet se ne bih voljela naci u kozi vecine onih koje su iznijele svoja losa iskustva sa njima.
...vođeni tvojom logikom, niko se ne bi želio naći u takvim situacijama osim ako neko nije mazohista,to je već nešto drugo...
...naravna stvar da se nije udala za svekrvu, čekaj da ti spelujem to je bilo a propo tvoje izjave "ili ću ostati neudata" opet i iznova ne udaješ se za svekrvu...plus nikad ne reci to se meni ne može desiti ko zna kakve nam svekrve život kuha!
- bezbrizna
#485 Re: Punice i Svekrve
Aleluja wrote: ko zna kakve nam svekrve život kuha!
- Digla_da_kreci
#486 Re: Punice i Svekrve
zvrk wrote:ps: svekrvo, ako citas: plati svoje račune :p
-
FemaleMe
#487 Re: Punice i Svekrve
Nisam udata, ali evo moja prica.
U vezi smo skoro 3 godine, i nije me jos upoznao sa svojim roditeljima!
Razlog je, on je povuceniji sto se tice te teme, njegove roditelje izgleda i ne zanima jos njegova djevojka jer im je prioritet njegov fakultet, misle mozda ja smetam u tome. Mislim da rijetko ili nikako ne prica sa svojim roditeljima o meni, kao da i ne postojim. To me ljuti i vec skoro od pocetka nase veze se svadjam/o oko toga. Ali vidite koliko to vec vucem sa sobom, ovdje ja izgleda glupa ispadam. Gledam normalne parove koji vec nakon par mjeseci upoznaju djevojka/momka s roditeljima, normalno se ponasaju.
On je upoznao moju mamu, i mog oca jednom prilikom, nakon sto je dosao kod mene (ili ja ga prisilia da vise dodje jednom jer on se ne osjeca spreman za to jos).
Osjecam se ponizeno, bezvrijedno, kao da sam neka drolja, neskolovana seljanka pa me ne zele da upoznaju.
U vezi smo skoro 3 godine, i nije me jos upoznao sa svojim roditeljima!
Razlog je, on je povuceniji sto se tice te teme, njegove roditelje izgleda i ne zanima jos njegova djevojka jer im je prioritet njegov fakultet, misle mozda ja smetam u tome. Mislim da rijetko ili nikako ne prica sa svojim roditeljima o meni, kao da i ne postojim. To me ljuti i vec skoro od pocetka nase veze se svadjam/o oko toga. Ali vidite koliko to vec vucem sa sobom, ovdje ja izgleda glupa ispadam. Gledam normalne parove koji vec nakon par mjeseci upoznaju djevojka/momka s roditeljima, normalno se ponasaju.
On je upoznao moju mamu, i mog oca jednom prilikom, nakon sto je dosao kod mene (ili ja ga prisilia da vise dodje jednom jer on se ne osjeca spreman za to jos).
Osjecam se ponizeno, bezvrijedno, kao da sam neka drolja, neskolovana seljanka pa me ne zele da upoznaju.
- sanjam-te
#488 Re: Punice i Svekrve
Većina parova nakon par mjeseci upoznaje roditelje i kasnije svu užu i širu rodbinu, po mom mišljenju bespotrebno, pa kad prekinu onda hajde sve ponovo. Ok,nakon 3 godine mogao bi te upoznati sa roditeljima...ali da ti bude lakše evo moja situacija:imala vezu od 5 godina i nikad ga nisam upoznala sa roditeljima, ja njegove jesam jednom srela i to je to. Moj brat isto tako, tek kad je trebalo da se oženi upoznao roditelje sa curom, ja sam je upoznala ranije doduše,al ni jednu prije nje nisam upoznalaFemaleMe wrote:Nisam udata, ali evo moja prica.
U vezi smo skoro 3 godine, i nije me jos upoznao sa svojim roditeljima!![]()
tako da nemoj da se brineš,to je moje mišljenje, to što te ne upoznaje sa roditeljima ne mora značiti ništa loše, možda je jednostavno odrastao u takvom okruženju gdje nije uobičajeno to upoznavanje.
Ja sam svoju svekrvu prije udaje uglavnom viđala slučajno, nisam nikad otišla kod nje kući na kafu il ručak.Na neke svečanosti nismo išli skupa ako će tamo biti masa rodbine(mislim na starije)..ako je ugl.naša generacija onda smo išli skupa,ako su neke svadbe velike npr.onda odvojeno.
-
Gray
#489 Re: Punice i Svekrve
FemaleMe wrote:Nisam udata, ali evo moja prica.
Mislim da mal pretjeruješ, ne mora se uopšte raditi o tome. Ni ja nisam upozao svoju djevojku sa roditeljima prve dvije godine možda, a rzalog je što nemam toliko blizak odnos sa njima, manje više svako vodi svoj život, tako da mi uopšte nije bilo stalo da je upoznaju niti šta će misliti o njoj, a nisam želio da se ona bezveze neugodno osjeća pred njima. Isto tako nisam sa njima pričao o njoj, jer generalno nisam sa njima puno pričao.
Možda je i kod tvog momka tako, nemoj odmah tako da misliš negativno
-
zvrk
#490 Re: Punice i Svekrve
sve dok ne moras - i nemoj
sutra se razidjete
a tebi nije kao dosta tvojih stvari nego eventualno jos trebas i njegovim roditeljima ako ih sretnes da nesto o tome govoris...
ili on tvojim ...
sutra se razidjete
a tebi nije kao dosta tvojih stvari nego eventualno jos trebas i njegovim roditeljima ako ih sretnes da nesto o tome govoris...
ili on tvojim ...
Last edited by zvrk on 09/10/2012 12:50, edited 1 time in total.
-
FemaleMe
#491 Re: Punice i Svekrve
Pa i kod njega je tako, on uopste sa roditeljima puno ne komunicira, pogotovo o tim temama i o djevojci. Kaze kod njega u familiji nije takav obicaj, ni njegovi rodjaci ne upoznaju djevojke s roditeljima, tek pred zenidbu. A ja sam vec iz tog ponasanja stvorila mrznju prema njegovim roditeljima, i mislim ako se nekad upoznamo mozda se ne budemo nikako slagali, a i to je mislim bitno da bi nasa veza funkcionisala.Gray wrote:FemaleMe wrote:Nisam udata, ali evo moja prica.
Mislim da mal pretjeruješ, ne mora se uopšte raditi o tome. Ni ja nisam upozao svoju djevojku sa roditeljima prve dvije godine možda, a rzalog je što nemam toliko blizak odnos sa njima, manje više svako vodi svoj život, tako da mi uopšte nije bilo stalo da je upoznaju niti šta će misliti o njoj, a nisam želio da se ona bezveze neugodno osjeća pred njima. Isto tako nisam sa njima pričao o njoj, jer generalno nisam sa njima puno pričao.
Osjecam se i glupo u drustvu jer sve moje prijateljice koje su u duzoj vezi, su upoznale svoje "svekrve" i u dobrim odnosima su.
- sanjam-te
#492 Re: Punice i Svekrve
jah još sam se sjetila
meni tačno idu na živce kad vidim poslije 4-5mjeseci počnu hodati kod tetki,strini i ostale rodbine po kafama,ručkovima,pa kad prekinu onda sa nekom drugom, nekim trećim pa bože sačuvaj..i onda se žale što im je cijela rodbina uključena u rješavanje svađa i prekida i pomirenja, normala je da te ljudi ako te vide pitaju gdje ti je momak/cura...a ti kažeš prekinuli,a oni jooooj pa šta je biloooo i tako u nedogled 
-
Gray
#493 Re: Punice i Svekrve
FemaleMe wrote:Pa i kod njega je tako, on uopste sa roditeljima puno ne komunicira, pogotovo o tim temama i o djevojci. Kaze kod njega u familiji nije takav obicaj, ni njegovi rodjaci ne upoznaju djevojke s roditeljima, tek pred zenidbu. A ja sam vec iz tog ponasanja stvorila mrznju prema njegovim roditeljima, i mislim ako se nekad upoznamo mozda se ne budemo nikako slagali, a i to je mislim bitno da bi nasa veza funkcionisala.Gray wrote:FemaleMe wrote:Nisam udata, ali evo moja prica.
Osjecam se i glupo u drustvu jer sve moje prijateljice koje su u duzoj vezi, su upoznale svoje "svekrve" i u dobrim odnosima su.
Pa eto onda, vidiš da nije do tebe nego do njhovih odnosa
Mislim da nemaš potrebe da se loše osjećaš oko toga, on i njihov odnos su jednostavno takvi, što ja potpuno razumijem. Ni ja nikada nemam potrebu ni želju da dovodim djevojku da bude sa mojim roditeljima. Šta ima ona sa njima bezveze sjediti i naglabati, da se neugodno osjeća ili da oni nju nešto ispituju? Sa mnom je u vezi, ne sa njima.
Što te više drži na distanci od njih sada lakše će ti biti kasnije kada budete u braku (ako se vjenčate) jer neće dozvoljavati da vam se previše mješaju u vaše stvari.
Meni se čini da je ovdje jedini problem tvoj peer pressure, jer su, eto, sve tvoje prijateljice upoznale svoje svekrve
A ja mislim da će ti bolje ovako dugoročno, zato budi sretna
- insomnia78
#494 Re: Punice i Svekrve
Kad vidim razmisljanje pojedinih "snaha" i koje izraze koriste za muzeve roditelje...
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- sanjam-te
#495 Re: Punice i Svekrve
FemaleMe wrote: Osjecam se ponizeno, bezvrijedno, kao da sam neka drolja, neskolovana seljanka pa me ne zele da upoznaju.
Ako ste vi u vezi 3 godine budi sugurna da su oni tebe već "upoznali" i da im se ne sviđaš il da misle ovo što si navela već bi našli načina da svog sinčića sklone od tebe.
-
mp3problem
-
FemaleMe
#497 Re: Punice i Svekrve
Eh pa i on mi je to isto bas rekao, da oni imaju nesto protiv mene, oni bi njega udaljili od mene. Ali eto opet nesto mislim oni se prave nesto vazni i posebni, jer na pocetku nase veze njegova mama je bila nesto rekla za mene "ruzno", ali nebitno sad to.sanjam-te wrote:FemaleMe wrote: Osjecam se ponizeno, bezvrijedno, kao da sam neka drolja, neskolovana seljanka pa me ne zele da upoznaju.
Ako ste vi u vezi 3 godine budi sugurna da su oni tebe već "upoznali" i da im se ne sviđaš il da misle ovo što si navela već bi našli načina da svog sinčića sklone od tebe.
Kad meni moja mama kaze, pa kakvi su to roditelji koje ne interesuje ili ne vuce zelja da vide s kakvom djevojkom njihov sin hoda vec skoro 3 godine.
-
Gray
#498 Re: Punice i Svekrve
Ti baš voliš da čačkaš mečku 
Poslušaj ljude i budi sretna što je tako
EDIT: Možda njih i interesuje i možda su oni pitali, ali možda on neće da ti prenese. I ja sam bio takav, šta je imaju upoznavati, moja je djevojka, nije njihova, i nije mi uopšte bilo stalo šta će misliti ni da li će im se svidjeti. Puno je bolje to za tebe nego da je neki mamin sin da traži odobrenje za sve.
Poslušaj ljude i budi sretna što je tako
EDIT: Možda njih i interesuje i možda su oni pitali, ali možda on neće da ti prenese. I ja sam bio takav, šta je imaju upoznavati, moja je djevojka, nije njihova, i nije mi uopšte bilo stalo šta će misliti ni da li će im se svidjeti. Puno je bolje to za tebe nego da je neki mamin sin da traži odobrenje za sve.
Last edited by Gray on 09/10/2012 13:20, edited 1 time in total.
-
FemaleMe
#499 Re: Punice i Svekrve
Pa njegovi se izgleda nikako ne zanimaju za njegov ljubavni zivot i za mene, ali se zanimaju za njega, jer je on pomalo mamin sin. Zato me strah da ne bude previse pod uticajem roditelja, pa cak i kad budemo u braku da ne bude da njih za sve pita i njih slusa, jer to ne volim, budi musko!mp3problem wrote:Da mogu vratiti vrijeme, upoznala bih ga sa svojim i upoznala bih ja njegove tek dan pred vjenčanje.
Ne žali se na to, budi zahvalna
Što manje baba, to manje kilave djece, manje problema, manje svega, uživaj u svojoj sreći
Nemaš pojma kako je to kad se svi petljaju i s jedne i s druge strane, nikad svima udovoljiti, a jedino nama na štetu ide.
- Cholina_Lokica
#500 Re: Punice i Svekrve
Jesam to ja jedina kojoj je normala da se svi tako djuture druzimo i dernecimo