Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#476 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: To zaista moram pisati po čemu je Stilo bolji od četvorke?...Je li to nije? Samo mi to reci, pa da vidim da li se onda sa tobom vrijedi dalje raspravljati...eto, samo sam ja izgubio pare, a to što je vlasnik Golfa izgubio malo manje od mene, to je kao ok...

p.s. kad bi ovdje pazio šta pišem, ne bi posta nikad napisao...u brzini se masu stvari zna promijeniti i ne brini, znam i sam da su mi postovi često pravopisno neispravni, što ne znači da sam nepismen... ;-)
Da, ako tvrdis jeste onda onda moras, ja nisam iznio nikakvu tvrdnju da bih je morao/trebao opravdati nego ti!
Da ne analiziram smisao tvog posta iz kojeg se zakljucuje da si platio jeftinije, a da ces ga prodati za iste pare. Gubitak para u novcanoj ekvivalenciji je srazmjeran cijeni, preracunaj u % pa vidi ko je vise izgobio.

p.s. Pismenost i gramatika za nekog ko se prof. bavi pisanom rijecju bi trebala biti rutina, a ne nesto za sta treba paznja... :wink:
Last edited by goran16v on 06/09/2012 10:14, edited 1 time in total.
Maystor

#477 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Tema je Golf 7, ali kao i svaka druga ovdje na autima, više služi liječenju nečijih životnih frustracija nego raspravi o automobilima.

A golf k'o golf, ponovo nikoga nije oborio s nogu na prvi pogled, ali sasvim je izvjesno da će ostati vladar klase. Meni se sviđa pravac u kojem ide, lakši je, brži, štedljiviji i sigurniji (audi a3 na istoj platformi ostvario je impresivnih 95% na crash testu). Neka dizajnerska rješenja mi se ne sviđaju, kao npr. kosi nosač retrovizora i malo "leptir" staklo naprijed - kao da je koncept retrovizora posudio od pežoa :sad:
Dizel motori su iz temelja novi, iako nose iste oznake i zapremine kao stari, 1.6 TDI i 2.0 TDI.
A svaki golf 7 će imati sjedišta čija je tkanina sašivena u Goraždu 8-)

Na kraju priče ostaje činjenica da će ga mnogi osporavati i mrziti, ali golf 7 će volkswagenu donijeti veći profit nego što će ga ukupno ostvariti svi proizvođači automobila iz Italije i Francuske zajedno.

http://www.klix.ba/biznis/news/bez-posl ... /120906031
Kio

#478 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Kio »

Image razvojni put :)
johntra

#479 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote: Da, ako tvrdis jeste onda onda moras, ja nisam iznio nikakvu tvrdnju da bih je morao/trebao opravdati nego ti!
Da ne analiziram smisao tvog posta iz kojeg se zakljucuje da si platio jeftinije, a da ces gaprodati, gubitak para u novcanoj ekvivalenciji je srazmjeran cijeni, preracunaj u % pa vidi ko je vise izgobio.

p.s. Pismenost i gramatika za nekog ko se prof. bavi pisanom rijecju bi trebala biti rutina, a ne nesto za sta treba paznja... :wink:
pa dobro, inače kad nemaš nekih ekstra argumenata, hvataš se sitnica...ali, u ovakvim stvarima, kad se većina postova piše brzo, da bi se brže i odgovorilo, onda nekad i ne pazim..i šta sa tim? prijavi me Hanki Vajzović, slobodno... ;-)
dalje, samo neko ograničen može misliti da je auto koje je izašlo četiri ili pet godina prije drugog auta, bolje od novijeg...to je samo još jedan dokaz zaluđenosti i branjenja neodbranjivog...greška Italijana kod Stila je što su se ugledali na Golfa i što su htjeli napraviti auto kao Golf...u tom im je djelimično i uspjelo, ali su zato izgubili masu stalnih kupaca, koji su cijenili ranije FIAT-e, ali nisu privukli dovoljno novih...
dalje, ja sam zijanio pola cijena auta, skoro pola, ali nije baš toliko, a vlasnik Golfa je zijanio skoro 40 posto...znači, opet sam ja na gubitku iako sam uložio manje para na početku?
da se Golfovi tako dobro prodaju i da idu ko halva, ne bi ih bilo toliko na piku i ne bi se nudile razne zamjene...jaran mi četvorku TDI prodaje tri mjeseca i ima samo ponude za drva i parket...ali, ne to je traženo auto i uvijek se može prodati...
zli_hordas

#480 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by zli_hordas »

Sestica po meni najlosiji dizajn.
eeddiinn

#481 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by eeddiinn »

johntra wrote:
goran16v wrote: Da, ako tvrdis jeste onda onda moras, ja nisam iznio nikakvu tvrdnju da bih je morao/trebao opravdati nego ti!
Da ne analiziram smisao tvog posta iz kojeg se zakljucuje da si platio jeftinije, a da ces gaprodati, gubitak para u novcanoj ekvivalenciji je srazmjeran cijeni, preracunaj u % pa vidi ko je vise izgobio.

pa dobro, inače kad nemaš nekih ekstra argumenata, hvataš se sitnica...ali, u ovakvim stvarima, kad se većina postova piše brzo, da bi se brže i odgovorilo, onda nekad i ne pazim..i šta sa tim? prijavi me Hanki Vajzović, slobodno... ;-)
dalje, samo neko ograničen može misliti da je auto koje je izašlo četiri ili pet godina prije drugog auta, bolje od novijeg...to je samo još jedan dokaz zaluđenosti i branjenja neodbranjivog...greška Italijana kod Stila je što su se ugledali na Golfa i što su htjeli napraviti auto kao Golf...u tom im je djelimično i uspjelo, ali su zato izgubili masu stalnih kupaca, koji su cijenili ranije FIAT-e, ali nisu privukli dovoljno novih...
dalje, ja sam zijanio pola cijena auta, skoro pola, ali nije baš toliko, a vlasnik Golfa je zijanio skoro 40 posto...znači, opet sam ja na gubitku iako sam uložio manje para na početku?
da se Golfovi tako dobro prodaju i da idu ko halva, ne bi ih bilo toliko na piku i ne bi se nudile razne zamjene...jaran mi četvorku TDI prodaje tri mjeseca i ima samo ponude za drva i parket...ali, ne to je traženo auto i uvijek se može prodati...
Ja u ovom tvom postu nigdje nisam našao argument zašto je stilo bolji, osim što je izašao kasnije pa se to kao podrazumjeva.
muha-V8

#482 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by muha-V8 »

Vozio sam par modela WV i poslije tri godine kako vozim druge marke automobila, jucer sam sjeo u golfa 6 . Kad bi se udobnos u voznji Golfa mjerila u gramima to auto ne bi imalo ni grama udobnosti pored talijana,francuza,svaba ali bmw i merc pa nek troši i 1l na 100km ,a druga 10l .Kad kreneš na duži put tek onda vidiš šta je automobil,a sta kocija po udobnosti . Bez uvrede ali to je moje iskustvo tako da ga ne bih Golfa pa i VII ni na poklon ako ga ne mogu prodati jer sumnjam da je ista udobnij od dosadašnjih.
goran16v

#483 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote: pa dobro, inače kad nemaš nekih ekstra argumenata, hvataš se sitnica...ali, u ovakvim stvarima, kad se većina postova piše brzo, da bi se brže i odgovorilo, onda nekad i ne pazim..i šta sa tim? prijavi me Hanki Vajzović, slobodno... ;-)
Znaci nemas nikakvog argumenta po kojem je Stilo tehnicki bolji od Golfa. Prije svega Stilo nije izasao 4-5 god prije drugog, nego 2 god i buduci da se proizvodio od 2001 do 2007 onda je pandan Golfu V (2003 - 2008).
Za pocetak cu ti navesti samo jednu sitnicu koja demantuje tvoju tvrdnju, da ne kazem glupost: G-V nazad ima multilink, a Stilo polukrutu osovinu...
Za gubitak si sam sebi odogovrio, po vlastitoj tvrdnji ti si izbubio skoro 50% ulozenog, a vlasnik Golfa 40%. Kad budes prodavao Stila vidjeces kako to ide...
Last edited by goran16v on 06/09/2012 10:34, edited 1 time in total.
johntra

#484 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

eeddiinn wrote: Ja u ovom tvom postu nigdje nisam našao argument zašto je stilo bolji, osim što je izašao kasnije pa se to kao podrazumjeva.
pa dobro, vama Golfašima je i dvica danas najbolje auto, tako da vjerujem da će i četvorka do 2023. godine biti najbolja...
pošto vidim da se to kod tebe ne podrazumijeva, hajmo ovako...više prostora, malo veći gepek, bolja oprema (koju Golf nema ni u doplati, što je i logično), bolji dizel i manji benzinski motori...jedini za čim Stilo zaostaje je top sportska verzija, ali samo zato što je to prepušteno Alfama...i naravno, Stilo ne drži cijenu kao Golf, a to vam je jedini argument, ali to sam vam raščlanio više puta...

@goran...Stilo je pandan četvorci, nisam ja kriv što je predstavljen u vrijeme kada je četvorka bila pri kraju proizvodnje...da bi svi imali fer odnos, onda bi svi trebali predstavljati automobile u isto vrijeme, što je nemoguće...
ali eto, Stilo takav-kakav je, opet je imao manje problema od Golfa petice...nećemo sad nabrajati standardne nedostatke tehničkog dragulja iz Volfsburga, od famoznih 2.0 TDI motora i tome slično...a multilink jeste prednost, ali nije tako drastičan nedostatak, u što sam se uvjerio više puta...

Što se tiče prodaje Stila, znam da ću se načekati, ali kako sam vam hiljadu puta rekao da me ne zanima gubljenje para, spreman sam ga dati i ispod cijene, što danas rade svi, pa čak i vlasnici Golfova..dalje, koliko mi je bitno držanje cijene, dokazuje podatak da će sljedeće auto vjerovatno biti jedno kojem cijena pada na pogled... :D
emko1234

#485 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

johntra wrote:

e moj johntra, propali studentu fakulteta politickih nauka u sarajevu. da ti hanka vidi kako si pismen proklela bi dan kad ti je upisala sesticu i index.
i stvarno si nam dao puno argumenata. :D
covjece kako na shvatas da si ti diletant koji misli da je popio svu pamet svijeta, koji je uz to jos toliko subjektivan da ne vidi dalje od svog nosa. stilo koji je bio generacijski konkurent golfa V ce pojest i golf IV po svim parametrima, ti jednostavno nemas argumenata i presipas konstantno iz supljeg u prazno.
sve ti se vrti oko 3 iste stvari, cijene kupovine, nepostojeceg cejfa i mrznje prema golfu.
daj ba sta opipljivo ako vec toliko sseres.
nineinchnails

#486 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by nineinchnails »

Ja cu kupiti Golf serije 32. E taj ce biti odlican :-D
drndalo

#487 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

emko1234 wrote:koji misli da je popio svu pamet svijeta
A on je valjda ovdje jedini takav ? :lol:
goran16v

#488 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
eeddiinn wrote: Ja u ovom tvom postu nigdje nisam našao argument zašto je stilo bolji, osim što je izašao kasnije pa se to kao podrazumjeva.
pa dobro, vama Golfašima je i dvica danas najbolje auto, tako da vjerujem da će i četvorka do 2023. godine biti najbolja...
pošto vidim da se to kod tebe ne podrazumijeva, hajmo ovako...više prostora, malo veći gepek, bolja oprema (koju Golf nema ni u doplati, što je i logično), bolji dizel i manji benzinski motori...jedini za čim Stilo zaostaje je top sportska verzija, ali samo zato što je to prepušteno Alfama...i naravno, Stilo ne drži cijenu kao Golf, a to vam je jedini argument, ali to sam vam raščlanio više puta...

@goran...Stilo je pandan četvorci, nisam ja kriv što je predstavljen u vrijeme kada je četvorka bila pri kraju proizvodnje...da bi svi imali fer odnos, onda bi svi trebali predstavljati automobile u isto vrijeme, što je nemoguće...
ali eto, Stilo takav-kakav je, opet je imao manje problema od Golfa petice...nećemo sad nabrajati standardne nedostatke tehničkog dragulja iz Volfsburga, od famoznih 2.0 TDI motora i tome slično...a multilink jeste prednost, ali nije tako drastičan nedostatak, u što sam se uvjerio više puta...

Što se tiče prodaje Stila, znam da ću se načekati, ali kako sam vam hiljadu puta rekao da me ne zanima gubljenje para, spreman sam ga dati i ispod cijene, što danas rade svi, pa čak i vlasnici Golfova..dalje, koliko mi je bitno držanje cijene, dokazuje podatak da će sljedeće auto vjerovatno biti jedno kojem cijena pada na pogled... :D
iI dalje nemas argument jer su sve i dalje tvoje ameterske opisne observacije. Da ti ponovim, tvrdio si da je Stilo tehnickio bolji auto od Golfa...
Kao sto ti nisi kriv sto je G-IV bio pred kraj karijere kad je Stilo predstavljen (s kojim se uporedio priozvodio tek 2 god), tako ni ja nisam kriv sto je Golf VI bio predstavljen pred kraje karijere Brava/e, a Golf V predstavljen u sred karijere Stila, ako cemo posteno najduze su se zajedno proizvodili G-V i Stilo (5 god).
Koliko je relevantno pominjati nedostake G-V toliko je relevantno pomenuti i mane Stila, a to je nejak osnovni motor (koji ti navodis kao nesto pizitivno - apsurd), tezina, lezanje na cesti, problemi sa trapovima, curenjem u unutrasnjosti, problemi sa AC, aa servo pumpama. na kraju u odnosu na to sta je tebi prednost Stila u odnosu na G-V multilink me megadrastica prednost.
Da 1000 x si napisao da ti gubitak para pri prodaji nije bitan, ali si isto tako 1000 x poceo obrazlaganje zasto si kupio Stila time da da ustedio pare pri kupovini, znaci pare ti jesy bitne, tako da ti je ta prica od neinteresovanju za pare tanka k'o samija, a upravo iz tog razloga ce tvoj sljedeci auto biti onaj kojem cijena pada na pogled - jer ga ne kupujes novog.
Last edited by goran16v on 06/09/2012 10:53, edited 1 time in total.
johntra

#489 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

emko1234 wrote: e moj johntra, propali studentu fakulteta politickih nauka u sarajevu. da ti hanka vidi kako si pismen proklela bi dan kad ti je upisala sesticu i index.
covjece kako na shvatas da si ti diletant koji misli da je popio svu pamet svijeta, koji je uz to jos toliko subjektivan da ne vidi dalje od svog nosa. stilo koji je bio generacijski konkurent golfa V ce pojest i golf IV po svim parametrima, ti jednostavno nemas argumenata i presipas konstantno iz supljeg u prazno.
sve ti se vrti oko 3 iste stvari, cijene kupovine, nepostojeceg cejfa i mrznje prema golfu.
pa jbga, nema svako bogatog tatu da mu plati fakultet i da mu kupi auto...nije ni tebi lako moj emko...
nego, kako nešto može biti pandan nečemu što još nije izašlo? samo mi to objasni, matere ti...
i na kraju, nikako da shvatiš da ja ne mrzim Golfa, nego mrzim kloceve koji me pokušavaju ubijediti da su kupovinom Golfa riješili sve svoje životne probleme, koji se pravdaju zašto su ga skupo platili, a kvari se i ide isto ko i svaki prosječan auto...ja sve napisao kako jeste u pravom životu i kako se i danas kupuju auta i Golfovi...ok, prihvatit ću da sam, prema vašem shvatnju, glupan, kojem je ostalo više para u džepu, koji se nauživao i navozao auta kao i svaki vozač Golfa, a da ste vi pametni likovi koji kupovinom skupljeg auta ostale gledaju sa visine i pljuju ih...jer, vi ste samo to, obični pljuvači ostalih, neko to fino upakuje, a neko je direktan, jer ne zna upakovati...
eeddiinn

#490 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by eeddiinn »

johntra wrote:

Ti opet donosiš zaključke bez ikakve agumentacije. Ja niti sam golfaš jer neposjedujem istog niti smatram golfa dvicu najboljim autom, niti sam u bilo kojem postu tako nešto dao i naslutiti. Tvoj zaključak je da je stilo pandan golfu IV iako su se uporedo proizvodili 2 godine, a ne golfu V sa kojim se uporedo proizvodio 4 godine. Na osnovu čega si donio taj zaključak??? I koja je to molim te oprema koju ima svemirski brod zvani stilo a ne može se naručiti kod golfa.
ChipyChips

#491 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

goran16v wrote:
johntra wrote:

iI dalje nemas argument jer su sve i dalje tvoje ameterske opisne observacije. Da ti ponovim, tvrdio si da je Stilo tehnickio bolji auto od Golfa...
Kao sto ti nisi kriv sto je G-IV bio pred kraj karijere kad je Stilo predstavljen (s kojim se uporedio priozvodio tek 2 god), tako ni ja nisam kriv sto je Golf VI bio predstavljen pred kraje karijere Brava/e, a Golf V predstavljen u sred karijere Stila, ako cemo posteno najduze su se zajedno proizvodili G-V i Stilo (5 god).
Da 1000 x si napisao da ti gubitak para pri prodaji nije bitan, ali si isto tako 1000 x poceo obrazlaganje zasto si kupio Stila time da da ustedio pare pri kupovini, znaci pare ti jesy bitne, tako da ti je ta prica od neinteresovanju za pare tanka k'o samija, a upravo iz tog razloga ce tvoj sljedeci auto biti onaj kojem cijena pada na pogled - jer ga ne kupujes novog.
...i treba dodati jos to,da ce upravo uzeti to auto,jer nema dovoljno para za nesto bolje,tipa Golf,Audi i sl...(nazalost )
johntra

#492 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:
pa ti fakat zaboraviš šta juče pročitaš ili? jesam li juče pričao kad sam kupovao auto, da sam kupio auto koje je 2002. godina proizvodnje? je li po toj godini pandan Stilu Golf 4? Jeste...Je li taj Golf skuplji, pa čak iako je stariji? naravno da jeste...znači, sve moje opservacije su vezane za Golf 4 i sve su tačne i nisu izmišljene...Golf 5 je normalno druga priča, jer je i izašao nakon Stila, to je valjda logika da nešto što kasnije dođe, da je i bolje, ali koja kod vas očigledno ne pali...
opet ti izvrćeš moje riječi...ja nisam gledao da štedim pare, potrošio sam svih 12 milja...ali sam uštedio u odnosu na kupca Golfa koji je za auto kompaktne klase istog godišta platio značajno više...ne moraš to zvati uštedom, zovi to boljim ulaganjem, kako god hoćeš..
johntra

#493 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

ChipyChips wrote:
...i treba dodati jos to,da ce upravo uzeti to auto,jer nema dovoljno para za nesto bolje,tipa Golf,Audi i sl...(nazalost )
otkud ti znaš da nemam više para? jesi neka baba gatara, vidovita džemila? je li to auto jedina stvar u životu koja se ne mora kupiti? pojma ti nemaš...
ChipyChips

#494 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

johntra wrote:
ChipyChips wrote:
otkud ti znaš da nemam više para? jesi neka baba gatara, vidovita džemila? je li to auto jedina stvar u životu koja se ne mora kupiti? pojma ti nemaš...
Pa ti si ovde na forumu javno rek'o da nisi imao više para??? :) i pruzio si se onoliko koliko si mogao,da si mogao skuckati za G4 uzeo bi je sigurno :D
johntra

#495 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

eeddiinn wrote: Ti opet donosiš zaključke bez ikakve agumentacije. Ja niti sam golfaš jer neposjedujem istog niti smatram golfa dvicu najboljim autom, niti sam u bilo kojem postu tako nešto dao i naslutiti. Tvoj zaključak je da je stilo pandan golfu IV iako su se uporedo proizvodili 2 godine, a ne golfu V sa kojim se uporedo proizvodio 4 godine. Na osnovu čega si donio taj zaključak??? I koja je to molim te oprema koju ima svemirski brod zvani stilo a ne može se naručiti kod golfa.
pa ako nisi Golfaš, šta si onda? Onda voziš sigurno nešto iz VW programa, jer ne bi tako žustro ovdje branio neodbranjivo...
opet ponavljam, pročitaj moj post, imaš sve napisano...Stilo je nastao kao pandan Golfu četvorci i to mu je direktan konkurent, petica je druga priča...kakve veze ima što se uporedo proizvodio sa peticom, jesu li to trebali nakon dvije godine odmah predstaviti novo auto? da li si igdje pročitao prilikom predstavljanja Stila da su napravili auto koje bi trebao biti konkurent automobilima koji dolaze nakon dvije ili tri godine? naravno da nisi...
što se tiče opreme, imao je Stilo stvari koje nije bilo i čvrci, s obzirom na datum proizvodnje, ali i to je vama nerealno izgleda....
johntra

#496 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

ChipyChips wrote: Pa ti si ovde na forumu javno rek'o da nisi imao više para??? :) i pruzio si se onoliko koliko si mogao,da si mogao skuckati za G4 uzeo bi je sigurno :D
taj post je vezan za kupovinu drugog auta koje sad planiram, ne za ono što sam već kupio...prati malo...hoćeš da ti stavim slike trovratne verzije Golfa, da ti malo adrenalin proradi, pa ćeš valjda bolje pratiti prepisku? :D
Gost1515

#497 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Nego johntra, jesi li premjestio procesor sa motora na neko drugo mjesto u svom tehnički naprednom čudu :D
emko1234

#498 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

johntra wrote:
emko1234 wrote: e moj johntra, propali studentu fakulteta politickih nauka u sarajevu. da ti hanka vidi kako si pismen proklela bi dan kad ti je upisala sesticu i index.
pa jbga, nema svako bogatog tatu da mu plati fakultet i da mu kupi auto...nije ni tebi lako moj emko...
nego, kako nešto može biti pandan nečemu što još nije izašlo? samo mi to objasni, matere ti...
i na kraju, nikako da shvatiš da ja ne mrzim Golfa, nego mrzim kloceve koji me pokušavaju ubijediti da su kupovinom Golfa riješili sve svoje životne probleme, koji se pravdaju zašto su ga skupo platili, a kvari se i ide isto ko i svaki prosječan auto...ja sve napisao kako jeste u pravom životu i kako se i danas kupuju auta i Golfovi...ok, prihvatit ću da sam, prema vašem shvatnju, glupan, kojem je ostalo više para u džepu, koji se nauživao i navozao auta kao i svaki vozač Golfa, a da ste vi pametni likovi koji kupovinom skupljeg auta ostale gledaju sa visine i pljuju ih...jer, vi ste samo to, obični pljuvači ostalih, neko to fino upakuje, a neko je direktan, jer ne zna upakovati...
eto vidis kako ti na jeftine nacine pokusavas dobit dodatne poene od publike. neko ko je odrastao i sazrio mentalno, ne bi trebao da se koristi ovakvaim stvarima u dijalogu, koji je vezan za sve samo ne za ovo.
al eto nek ti bude, ovo prvo znaci necu ni komentarisat.
niko nikog ovdje ne ubjedjuje da je kupovina auta s vw karta za bolju buducnost. barem ne bukvalno. ljudi ti ovdje na 20 strana elaboracije pokusavaju objasnit da golf ko golf nikad nece donijet revolucionaran izgled, nego izgled koji ce se promjenit dovoljno da bi se moglo reci da je model nov. niko ti ne pokusava reci da auto bit najbolji auto kompakt klase u kosmosu, al bit ce dovoljno dobar da ostale igrace baci u sjenu sto generacijama radi. dakle poenta cijele nase price je da je golf ime koje je gradjeno desetljecima, oproban recept koji je neki genijalac il vise njih smislio, prilagodio ga sirim narodnim masama i koji se pokazao ko pun pogodak jer je to auto koje svake godine obori neki rekord.
tvoje subjektivno misljenje je da je stilo bolji od cetvorke. sve sto si nabrojao u stilu, moglo se uzet u golfu. s tim sto je golf imao razlicitije motore, mjenjace i neke stvari koje stilo nije imao svojevremeno.
i ja ne viidm da ovdje iko ikog pljuje zbog kupovine skupljeg auta. dapace, ti si taj koji je povukao cijenu ko glavni argument, a kad mi povucemo prodaju golfa ko glavni argument (sto prodaja naravno i jest, ne mozes maple-a prodat u 3 miliona komada godisnje kad se zna da je govno) onda je to neosnovana prica. i odmah ne mora znacit da nesto sto se dobro prodaje, da je u realnosti stvarno dobro. dakle za vas ne postoji valjan argument, a sve sto vi date nama je od boga dano. daj ba ne serite vise. mozete ga pljuvat, mrzit il ne volit, kako god hoces. al to ne mjenja cinjenicu da kad bi spojio c4, brava i megana ne bi dobio kvalitetnog pandana golfu. joj pogotovo kad izadju novi motori i mjenjaci.
eto cekamo testove i test voznje i ti i ja, pa cemo vidjet sta je i kako je. a mozda se i sretnemo.
johntra

#499 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

@emko...pa kako da ti odgovorim na uvredu drugačije, nego uvredom? haj reci, iskreno...
dalje, Golf četvorka nije imala neke stvari u ponudi kao što je imao Stilo...evo na prvu, Stilo je imao navigaciju u boji i veliki LCD ekran, sa opcijom ubacivanja GSM kartice...četvorka to nije imala...ali to je meni ok, ne pljujem je radi toga, jer je Stilo razvijan u drugom vremenu od četvorke, to je bar toliko jasno, zar ne?
dalje, ma ne pljujete vi direktno, ali volite onako perfidno šuknuti po pitanju toga koliko neko ima para, te po pitanju doplate za kupovinu auta...lupate, a pojma nemate zašto sam ja kupio auto od 12 milja, a nisam Golfa za 17 ili zašto ću sada kupiti auto za XX para, a ne za XXXXX para...
dalje, haman svaki dan slušam pravdanja vlasnika VW programa nakon crkavanja prvog dijela na autu, kako je to neka sitna greška, kako se to ne može desiti autu koje je plaćeno više od prosječne cijene nekog drugog auta...i time sva njihova cerekanja o tome što su platili više i kao prošli bolje od prosječnog vlasnika nečeg drugog, padaju lagano u vodu...
i na kraju, ja ne sporim da je Golf dobro auto, samo me nervirate sa tom pričom da je opravdano skuplji, jer je lafo najprodavaniji i najmanje se kvari i ima najbolju tehnologiju, a svi znamo da se Golfovi kvare, da nisu najpouzdaniji i da nisu najprodavaniji...ali, vjerovatno i to izmišljam, zar ne?

p.s. što se tiče susreta, ja sam uvijek za, jer nije sve u pikseliziranom svijetu...koliko se sjeća, obećao si i neke gajbe pive... :D
johntra

#500 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Gost1515 wrote:Nego johntra, jesi li premjestio procesor sa motora na neko drugo mjesto u svom tehnički naprednom čudu :D
a znao sam da ćeš se toga uhvatiti, volim ja tvoja ubacivanja na ovaj način... :D
nemam vremena ovih dana da to završim, ali na putu sam da to uradim...jbga, greška inžinjera koju nikada nisu htjeli priznati, pa sad vlasnici 1,6 motora ispaštaju...nego, haj, šta misliš koliko sam platio polovan procesor...uuu mora da je skup, FIAT je to... :D
Post Reply