Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#476 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bilki wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Bilki wrote:tko je rekao da se kurcim, ako je kurcenje gdje te na otvorenom putu uhvate da vozis 87 na ogranicenju od 70 onda fakat neznam sta je sa tobom, opet kazem necu platiti a ti skaci koliko hoces, sta vise zezam se sa kamerama od granice do sarajeva, probam dali blicaju, ako sam ja seljak neka sam, jebo drzavu gdje nemoze seljaku kaznu naplatiti :mrgreen:
svatko zna kako je voziti od granice do sarajeva iza pola noci, halo ba ides 50, kao da stojis, nigdje ziva roba :lol: ajd vristi jos malo :lol:

a baš nećeš kaznu platiti?
platit će kad mu ne budu dali saobraćajnu - hajde šta se brigate

šta ima narode :-D
sta ce mi saobracajna :D[/quote]

pametni ljudi imaju važeću saobraćajnu dozvolu kad upravljaju vozilom
Bilki

#477 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

tko kaze da je ja nemam :?
kakavdanakneiskustvu

#478 Re: mobilni radari tj kamere

Bilki wrote:tko kaze da je ja nemam :?

niko.zar je neko to rekao?
Bilki

#479 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

ma nesto mi pokusajes reci :D ne treba mi saobracajna bosanska, i moze milicija da me cmokne u dupe :D
kakavdanakneiskustvu

#480 Re: mobilni radari tj kamere

Bilki wrote:

ma nesto mi pokusajes reci :D ne treba mi saobracajna bosanska, i moze milicija da me cmokne u dupe :D

ne treba ti nikakva ako neces da je nosis sa sobom
Bilki

#481 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

:run:
eluna

#482 Re: mobilni radari tj kamere

Post by eluna »

Bilki wrote:

aha ...... samo se zezaj, pa ćeš ostati na granici na izlazu iz BiH ...... moj ti je savjet da kada se budeš vraćao odavdje tamo gdje več ideš, obavezno ideš radnim danom, ni slučajno vikendom - NEĆEŠ stići na posao, vjeruj mi, posebno ako budeš izlazio preko USK :D - pajde su nabavile sve što im treba da te zadrže, a pravo imaju :kiss: ljubi ih majka
Bilki

#483 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

vec mi se to desavalo :D samo se slozim da sam napravio prekrsaj i dam im autogram :izet:
eluna

#484 Re: mobilni radari tj kamere

Post by eluna »

Bilki wrote:vec mi se to desavalo :D samo se slozim da sam napravio prekrsaj i dam im autogram :izet:
do unazad 3 godine - da ...... sada te fino vrate da platiš ili nema preko grane, kao što rade u srbiji :D

a brzo će nadoć kako da iskoriste i diplomatske krugove pa ti se može desiti da odeš tamo negdje u švabiji da registruješ auto a ovi kažu ne može - imate kaznu u BiH ..... jesi vidio novi britanskoo-njemački prijedlog za BiH??? :wink:

a za njemačku banku - pobjeći od odgovornosti bilo gdje lako može biti izgovor da za traženu pozajmicu kaže "imate loš kredibilitet" ..........iskreno rečeno - voljela bih da se nikada u životu ne sjetiš ovog posta, ali se bojim da će biti obratno
Bilki

#485 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

eluna wrote:
Bilki wrote:vec mi se to desavalo :D samo se slozim da sam napravio prekrsaj i dam im autogram :izet:
do unazad 3 godine - da ...... sada te fino vrate da platiš ili nema preko grane, kao što rade u srbiji :D

a brzo će nadoć kako da iskoriste i diplomatske krugove pa ti se može desiti da odeš tamo negdje u švabiji da registruješ auto a ovi kažu ne može - imate kaznu u BiH ..... jesi vidio novi britanskoo-njemački prijedlog za BiH??? :wink:

a za njemačku banku - pobjeći od odgovornosti bilo gdje lako može biti izgovor da za traženu pozajmicu kaže "imate loš kredibilitet" ..........iskreno rečeno - voljela bih da se nikada u životu ne sjetiš ovog posta, ali se bojim da će biti obratno
to apsolutno nije tacno da te vrate, ja samo izvadim bosansku licnu, dam im autogram i nalog bacim u prvu korpu, na licu mjesta mora da placa onaj koji nema bosanski vazeci dokumenat, evo sav strepim sto necu da tovim debelu administraciju :D
eluna

#486 Re: mobilni radari tj kamere

Post by eluna »

Bilki wrote:
eluna wrote:

to apsolutno nije tacno da te vrate, ja samo izvadim bosansku licnu, dam im autogram i nalog bacim u prvu korpu, na licu mjesta mora da placa onaj koji nema bosanski vazeci dokumenat, evo sav strepim sto necu da tovim debelu administraciju :D
ma super, baš mi drago zbog tebe, ali ipak provjeri kolike su kamate - nema države koja je odustala od svoga potraživanja od sitne buranije
drug_profi

#487 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Na kraju ces im pasata kupit.
samo ti svoj poso.
kakavdanakneiskustvu

#488 Re: mobilni radari tj kamere

eluna wrote:

to je još uvijek naučna fantastika,u mup-u ze do kantona su šefovi nadošli na ideju da šalju prek. naloge u druge države,kad su skontali koliko je to skupo,pa na kojem jeziku slati prek. nalogu npr. mađarsku,portugal,kako natjerati italijana da plati tu kaznu kad nema načina da hiljade i hiljade naših građana koji imaju više od par hiljada maraka neplaćenih kazni natjeraju da to plate

koji prijedlog?
drug_profi

#489 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Siguran sam da je to neko negdje vec odgovarajuce rijesio i samo treba prepisati.
Granicni prelazi - cim su strane table odmah u bazu podataka checkin.
bang and blame

#490 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bang and blame »

drugi profil wrote:Siguran sam da je to neko negdje vec odgovarajuce rijesio i samo treba prepisati.
To ce biti uskoro, 100%
kakavdanakneiskustvu

#491 Re: mobilni radari tj kamere

drugi profil wrote:Siguran sam da je to neko negdje vec odgovarajuce rijesio i samo treba prepisati.

to je donekle uvezano
eluna

#492 Re: mobilni radari tj kamere

Post by eluna »

to je donekle uvezano
unsko-sanski kanton je sve uvezao i čini mi se brčko, ostali se čekaju, a da to je rješenje koje se primjenjuje - nema izaći iz države dok se ne plati
drug_profi

#493 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Jucer vidim dva auta sa BG tablama zaustavljena na Darivi a policajci pokazuju vozacima gdje je posta koja radi nedeljom i salju ih pjeske sa uplatnicom.
Ne znam sta su uradili.
eluna

#494 Re: mobilni radari tj kamere

Post by eluna »

drugi profil wrote:Jucer vidim dva auta sa BG tablama zaustavljena na Darivi a policajci pokazuju vozacima gdje je posta koja radi nedeljom i salju ih pjeske sa uplatnicom.
Ne znam sta su uradili.
plaćali kaznu - i srbija primjenjuje tu mjeru zabrane napuštanja države :D
zippoo87

#495 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zippoo87 »

drugi profil wrote:Jucer vidim dva auta sa BG tablama zaustavljena na Darivi a policajci pokazuju vozacima gdje je posta koja radi nedeljom i salju ih pjeske sa uplatnicom.
Ne znam sta su uradili.
tako i treba...dosta je bilo divljanja stranaca po nasim putevima a po tudjim sve normala,kultura i to
kakavdanakneiskustvu

#496 Re: mobilni radari tj kamere

eluna wrote:

to je donekle uvezano
unsko-sanski kanton je sve uvezao i čini mi se brčko, ostali se čekaju, a da to je rješenje koje se primjenjuje - nema izaći iz države dok se ne plati

mislim da je i ze-do kanton uvezan s graničnim prelazima
530i

#497 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

Koliko ja znam, neki kantoni su pravili vlastite baze podataka o automobilima stranih registarskih oznaka i onda kontrolom tražili, tj. provjeravali. Nikakva se granica nije spominjala, ni za domaća ni za strana vozila...
kakavdanakneiskustvu

#498 Re: mobilni radari tj kamere

530i wrote:Koliko ja znam, neki kantoni su pravili vlastite baze podataka o automobilima stranih registarskih oznaka i onda kontrolom tražili, tj. provjeravali. Nikakva se granica nije spominjala, ni za domaća ni za strana vozila...

tačno,ali je koliko znam mup ze-do kantona uvezan sa graničnim prelazima
Optimist

#499 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Kolege forumasi koji idu prema Zenici budite na oprezu. Vec tri puta u zadnjih 20-ak dana sam prosao pored mobilnog radara kod tunela Prvi mart na ulazu u Zenicu na autoputu. Dva puta je bio na izlazu iz tunela iz pravca Sarajeva a danas je bio na ulazu u tunel. Sva tri puta je bio nastiman na traku prema Zenici.
noviclan

#500 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

nidokralj wrote:raja, obratite paznju ulica Dzemala Bijedica na Ilidzi - mobilni radar Traffipatrol xrd slika i onda salju na adresu. Ja sam evo dvije dobio od jednom. Oba puta 79 na sat iso :? 16. i 19.10. i to u jutarnjim satima oko pola 9 :)
nesto slicno e sad jesul me opalili u autu ili pored puta :D

Image

ps imal ko kakav dobar jammer
Post Reply