Tako je.Mračajski proto wrote:Svi namještaju, samo mi ne?
Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#476 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
-
mekaba
#477 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Nije 40 godina nego 20. Znash kad bi klub iz BiH zaigrao medjunarodnu tekmu?? Nikad a mozda ni tad. Sto se para tice ovi jaci klubovi iz BiH bi imali sigurno manje nego sto imaju danas. Uvlacenje u takav belaj iz kog povratka nema je potpuno bespotrebno. Nije tema al prosto izvlacish reakcije. Srbi i Hrvati nisu problemi niko ih nije spominjao. Problem je zajednicka liga. Tema je AFH ili ti Kosevo._Reds_ wrote:Pa imas Srbe i Hrvate u domacoj ligi. I poredjenje sa nečim prije 30-40 godina je smiješno. Nece UEFA i FIFA fozvoliti takva namještanja.Nekako s proljeća wrote:mekaba wrote:
Ko se zalaze za regionalnu ligu???? Oni koji nemaju pojma sta je bila YU liga a ona je bila sve samo nije bila postena. Srbi i Hrvati drmali i dogovarali ko ce kada biti prvak, ko ce igrati u UEFA kupu itd...... Regionalna liga je nesto sto treba dekretom zabraniti. Nije tema ali sam morao reagovati.
A šta tek dobijaš. Pa ne bilo posjete isod 10.000. Prosjel 15k gledalaca sa reginalnom ligom. TV prava, lova od toga, puno viće sponzore. Ali eto nije tema.
Bolje je igrati sa Obarskomi Travnikom koji btw ne namještaju, eto ne nikako.
- ZonFon
#478 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Citajuci postove dolazi se do zakljucka da bi za navijace i simpatizere naseg kluba idalan stadion izgledao ovako:
Kapacitet 45.000 na tri nivoa/sprata/etaze nazovite kako hocete, gdje bi:
- kapacitet prve etaze bio 15.000 i koristila bi se za domace tekme;
-kapacitet druge etaze 15.000 sto ukupno sa prvom etazom cini 30.000 i koristile bi se za derbi i evropske tekme
- kapacitet trece etaze 15.000 sto ukupno cini 45.000 i koristile bi se za te utakmice sa mancesterima realima i ostalim velikanima.
Evo rijesenja pisite upravi, Tanu, TA i ostalim
-kapacitet druge etaze 15.000 sto ukupno sa prvom etazom cini 30.000 i koristile bi se za derbi i evropske tekme
- kapacitet trece etaze 15.000 sto ukupno cini 45.000 i koristile bi se za te utakmice sa mancesterima realima i ostalim velikanima.
- Mračajski proto
#479 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Baniraj se, Mirza.Logovan wrote:Tako je.Mračajski proto wrote:Svi namještaju, samo mi ne?
- Logovan
#480 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Dobro.Mračajski proto wrote:Baniraj se, Mirza.Logovan wrote:Tako je.Mračajski proto wrote:Svi namještaju, samo mi ne?
- madesa
#481 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
nek nam Tan napravi nesto slicno juventusovom 
-
NuraharuN
#482 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Kad se govori o kapacitetu stadiona, treba imati na umu ne samo gdje smo sada, nego koje su nam realne ambicije. Da idemo po dosadasnjem, realno bi bilo da kup utakmice igramo po nekom pomocnom stadionu ili na Otoci (mislim barem sto se tice kapaciteta, nije ovo sad ozbiljan prijedlog). Ali gledaj, ako se smanji liga i poboljsa kvalitet - ako je vise utakmica sa jacim i popularnijim klubovima iz nase lige a manje tipa Obarska i slicne gluposti - ako i dalje poboljsamo igracki kadar pa cak eventualno budemo u stanju dovesti igrace tipa Misimovica, ako se eventualno uspijemo plasirati u grupnu fazu nekog evropskog takmicenja, i ako jos na sve to uspijemo izgraditi stadion gdje ne trebas nositi kisobran i/li stare novine... onda je valjda logicno i da ce nam trebati veci kapacitet. Naravno da jos nismo na tom nivou, ali to vise nije naucna fantastika nego neki nas ambiciozan ali i dohvatljiv cilj. Onda ne vidim zasto se ne bismo mogli nadati prosjeku iznad 10.000 za ligaske utakmice, te jos 10ak utakmica gdje bi bilo vise od 20,000 ljudi (derbiji, odlucujuce tekme lige, finali kupa, kvalifikacije i grupna faza evrope, itd.). Za sve to je kapacitet od negdje izmedju 20.000 i 24.000 taman... napola pun na vecini utakmica, a rasprodan za sve bitnije. Mislim da mi to mozemo.
Stvar je u tome da uopce nije tesko zamisliti nekakvo regionalno takmicenje koje nema ni jednu tu manu. Na primjer, zamisli da ostane (smanjena) premijer liga u kojoj se odlucuju mjesta koja vode u Evropu (dakle kao i do sada), a da se onda na proljece igra kup takmicenje sa vodecim klubovima iz regiona koji su do tada ispali iz Evrope. Isti termin kao liga prvaka (ili dan prje / poslje), zabrana gostujucih navijaca, a pobjednik se direktno plasira u grupnu fazu lige prvaka za iducu sezonu. Sta bi onda falilo? Dodatan marketing, novac, kvalitet utakmica / protivnika, posjeta... a ne bi uopce uticalo na domacu ligu ili ugrozilo kvalifikacije za Evropu.mekaba wrote:Nije 40 godina nego 20. Znash kad bi klub iz BiH zaigrao medjunarodnu tekmu?? Nikad a mozda ni tad. Sto se para tice ovi jaci klubovi iz BiH bi imali sigurno manje nego sto imaju danas. Uvlacenje u takav belaj iz kog povratka nema je potpuno bespotrebno. Nije tema al prosto izvlacish reakcije. Srbi i Hrvati nisu problemi niko ih nije spominjao. Problem je zajednicka liga. Tema je AFH ili ti Kosevo.
- Logovan
#483 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ili sličan Cardiffovom.madesa wrote:nek nam Tan napravi nesto slicno juventusovom
- nKrkan
#484 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Kad bi krenula rekonstrukcija mogli bi u kampu igrat ioanko će tamo bit boljii tereni nego ove livade po tzv. Premijer ligi
- SmokingMan
#485 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Objektivno 15,000 vrh,pristojan natkrov,tribine blizu terena,šta ti više treba.ZonFon wrote:Citajuci postove dolazi se do zakljucka da bi za navijace i simpatizere naseg kluba idalan stadion izgledao ovako:
Sjever 4.000
Jug 2.000
Zapad i istok po 4,500
- Quaresma
#486 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
ništa ispod 40k, tribine odmah uz teren
-
todd_smith
#487 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Zaboravili ste vip loze za najmanje 15 osoba na svakom cosku stadiona i onaj krov sto se sam zatvara i teren da se moze rasklopiti da poslije utakmice ljeti mozemo bazen da imamo da se kupamo
- SmokingMan
#488 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Veoma ste ambiciozni,de istovarite svoje bankovne račune da sravnamo troškove... 
- Cossack
#489 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Kad nas je krenulo...
- klavirdžija
#490 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Tan je tu da pokupi džabalesku kajmak, a ne da ulaže dugoročno u nešto što ne može vratiti. Znam da su mnogi navikli na sadaku i uzimaju pravo na nju zdravo za gotovo, ali od sadake što se Tana tiče nema ništa.
S druge strane, nema razloga da grad ulaže u neisplativu investiciju, i to još pored toliko puno važnijih društvenih problema. Ukoliko se išta ovoga tipa i desi, desiće se samo radi sveopšte pljačke na koju smo i navikli.
S druge strane, nema razloga da grad ulaže u neisplativu investiciju, i to još pored toliko puno važnijih društvenih problema. Ukoliko se išta ovoga tipa i desi, desiće se samo radi sveopšte pljačke na koju smo i navikli.
- SmokingMan
#491 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ne pitajte o cijeni kvadrata zemljišta u centru grada,administativne peripetije,nije isplativo u ovakvim neuslovima.Dobro je sve ovo,šuti.... 
Last edited by SmokingMan on 01/06/2015 22:30, edited 1 time in total.
-
nebitan lik
#492 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Ti imas info sta je Tanu plan? Nimo dugova i akademije ulozio je sigurno vise od 4 mil eura samo sto naravno nece u fening reci koliko je ulozio,a i turci su u igri oko stadiona,slucajno poslom prije par dana jedan arhitekt od mog druga koji radi za jednu projektantsku firmu trazi savjete za prezentaciju naseg stadiona,najbolja rijesenja itd sta ce biti vidjecemo! Ovo kako opisujes Tana recu ti da blage veze sa zivotom nemas i nemoj se provaljivati majke ti tvojeklavirdžija wrote:Tan je tu da pokupi džabalesku kajmak, a ne da ulaže dugoročno u nešto što ne može vratiti. Znam da su mnogi navikli na sadaku i uzimaju pravo na nju zdravo za gotovo, ali od sadake što se Tana tiče nema ništa.
- Baltazar_khan
#493 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
a fakat šta se ono gradi tamo? vidim uveliko bageri radeCossack wrote:
Kad nas je krenulo...![]()
- Koshpa
#494 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Pa ovo sto vidis na slici se gradiBaltazar_khan wrote:a fakat šta se ono gradi tamo? vidim uveliko bageri radeCossack wrote:
Kad nas je krenulo...![]()
- Baltazar_khan
#495 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
a valjda bi portali zatrubili malo o tome. pa ni na sinanovom tariguzu nema ni slovaKoshpa wrote:
Pa ovo sto vidis na slici se gradi
mislim ono, niko sretniji od mene da je to istina...
- Koshpa
#496 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Kako sam cuo, al ne dobro, neko ili neki "guzonja" fakat pravi stadion e sad kakav iskreno ne znam, to je ono sto bagerisu tuBaltazar_khan wrote:a valjda bi portali zatrubili malo o tome. pa ni na sinanovom tariguzu nema ni slovaKoshpa wrote:
Pa ovo sto vidis na slici se gradi![]()
mislim ono, niko sretniji od mene da je to istina...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#497 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Neminovno je da ce se nesto morati rjesavati. Prosto licence za vec sezonu poslije ove naredne, bit ce uslov za stadion minimalno 3000 natkrivenih sjedecih mjesta. Dakle, minimalno ce se morati u toku sezone krenuti u natkrivanje istocne tribine, najvjerovatnije, uz neku koncesiju, ili poslovnu saradnju kluba i Opstine Centar. Ili nesto slicno.
Ovi neki veci planovi, o kojima se sapuce, to ne mislim da je realno. Bar ne jos uvijek.
Daj Boze da imam pogresnu procjenu vezano za to.
Ovi neki veci planovi, o kojima se sapuce, to ne mislim da je realno. Bar ne jos uvijek.
Daj Boze da imam pogresnu procjenu vezano za to.
- Reglan
#498 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Pa vidite da ovaj gore stadion ima dvije etaze tribina, iako cemo nekad u buducnosti praviti stadion sigurno necemo praviti sa dvije etaze jer je to nepotreban trosak. Stadion od 25k mjesta je idealan.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#499 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Bas je realno to na fotci
. Stadion umanjen da bi mogao stati u taj prostor, i jos kao na dva sprata, konstrukcija krova perverzno velika i komplikovana.
Fotoshop, kao da taj koji ga je pravio, nije bio licno na toj lokaciji, i nije svjestan velicine i mogucnosti pozicioniranja svega toga tamo.
-
Registarska oznaka
#500 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".
Kad bi se napravio novi stadion, posjecenost sa ovih 6000 u prosjeku bi se digla na 8-9 hiljada..
Kunem se da bi..
Tako stadion od 20-25 hiljade je idealan sve preko ne valja sve ispod ne valja...
Uslovi na stadionu privlace gledaoce kao i dobar nogomet, a na uslovnom stadionu ces imati fenomenalnu travu i ravan teren, sto znaci automatski i bolji fudbal..
Dakle, evo ustagod hocete, da bi se otvaranjem novog stadiona prosjecna posjeta povecala za minimum dvije hiljade..
Kunem se da bi..
Tako stadion od 20-25 hiljade je idealan sve preko ne valja sve ispod ne valja...
Uslovi na stadionu privlace gledaoce kao i dobar nogomet, a na uslovnom stadionu ces imati fenomenalnu travu i ravan teren, sto znaci automatski i bolji fudbal..
Dakle, evo ustagod hocete, da bi se otvaranjem novog stadiona prosjecna posjeta povecala za minimum dvije hiljade..