Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#476 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

Image
:nargila:
shake69

#477 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

Vele danas počinje postavljanje onih polugotovih elemenata na polovicu tribine prema Sjeveru gdje će se uskoro i plave stolice zavrnuti. Idemo!
BlueBlood

#478 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

Image
MOSALJOZE

#479 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

Jedan radi,sedam gleda :bih:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#480 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Istina o Bosni :D :bih:
BlueBlood

#481 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

Image
mali_milojica

#482 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

:zekzek:
thekupus

#483 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by thekupus »

joj tog jednog sto je vrijedan :lol:
AmarildoZdenex

#484 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Ljudi imam ideju, ako niste sigurni da li će se tribina raditi do kraja ili samo do pola znam kako da to provjerite.
Odete fino tamo na gradilište i pitate čika majstore hoće li tribina ići do kraja u visini sjevera ili ne, :lol: :lol: :lol:
To je rješenje a ne da se mislimo :lol: :lol: :lol:
shake69

#485 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

BlueBlood wrote:Image
:thumbup: Ova fotka, i brzi radovi na dizanju drugog sprata (dva stuba uz Sjever skoro spremna za betoniranje) govore da bi vjerovatno do nedjelje trebalo to biti gotovo. Uz redanje elemenata do polovice tribine otprilike, dici ce optimizam svima pa MegaMiske i nece trebati dovesti dva busa novih radnika da zavrse posao! :wink:
Neko veli da ce led reklame biti u dijelu tribine do terena. E, to ce tek uljepsati tribinu.
ODVRATAN_i_GADAN

#486 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Greška
DonaldDuck

#487 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Ne znam stvarno što ste toliko skeptični vezano za to da li će se tribina završiti do roka. Eto vidite šta su uradili za jedan dan sa ovim elementima, več su trećinu prekrili, za par dana će biti kompletna prekrivena (ova polovina bliže sjeveru) zajedno sa svim pripremnim radnjama za betoniranje, koje će biti betonirano u toku jedne noći. Eto, 1/4 tribine time je već završena, samo stolice da se postave. Ovi što se boje da li će biti u visini sjevera trebaju znati da se gornji dio ne može početi graditi dok se ne osuši donji dio. Treba malo vremena. Poslije toga najviše sedam dana za drugi dio i par dana da poredaju elemente i betoniraju, kao što ste vidjeli po ovim. Već sam rekao da ne sumnjam da će ovo biti završeno do roka, ako bude trebalo radiće i vikendima, veći broj radnika i duže radno vrijeme ali će biti završeno.

@shake69 Vjeruj i ja sam se pitao zašto nisu kompletni elementi, kao recimo na sjevernoj tribini. Maloprije kontam nešto, možda je razlog tome to što tribina neće biti natkrivena, bar ne u ovoj fazi. Vjerovatno nisu mogli redati kompletne elemente jer bi oni prokišnjavali.
shake69

#488 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

DonaldDuck wrote:Ne znam stvarno što ste toliko skeptični vezano za to da li će se tribina završiti do roka. Eto vidite šta su uradili za jedan dan sa ovim elementima, več su trećinu prekrili, za par dana će biti kompletna prekrivena (ova polovina bliže sjeveru) zajedno sa svim pripremnim radnjama za betoniranje, koje će biti betonirano u toku jedne noći. Eto, 1/4 tribine time je već završena, samo stolice da se postave. Ovi što se boje da li će biti u visini sjevera trebaju znati da se gornji dio ne može početi graditi dok se ne osuši donji dio. Treba malo vremena. Poslije toga najviše sedam dana za drugi dio i par dana da poredaju elemente i betoniraju, kao što ste vidjeli po ovim. Već sam rekao da ne sumnjam da će ovo biti završeno do roka, ako bude trebalo radiće i vikendima, veći broj radnika i duže radno vrijeme ali će biti završeno.

@shake69 Vjeruj i ja sam se pitao zašto nisu kompletni elementi, kao recimo na sjevernoj tribini. Maloprije kontam nešto, možda je razlog tome to što tribina neće biti natkrivena, bar ne u ovoj fazi. Vjerovatno nisu mogli redati kompletne elemente jer bi oni prokišnjavali.
Razmisljamo naglas dok mudraci na ovoj temi cute i glume da sve znaju. Znaju hurac!
Mene kao laika malo zanima zasto u cijeloj Evropi, od Madjarske, Ceske do Engleske, se prave puni profili elemenata za tribine i samo poredaju na stubove, naravno prethodno ucvrsceni kukama medjusobno za sto sam postavljao vec fotku, a kod nas iz dva koraka i uz puno vise rucnog rada (salovanje i ponovo betoniranje) a vrijeme Butmiru nije saveznik? Kako ovo moze biti jeftinije a davno se mogli napraviti kalupi i sve izliti u nekim halama i gotov pos'o! I ja sam pomislio da to ima veze sto ce tribina biti neki duzi period bez krova pod maksimalnim vanjskim udarima kise, snijega, vlage u odnosu na pokriveni Sjever, recimo. Ne razumijem se u to, ali eto sumnjam kao i ti.
golfiista

#489 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by golfiista »

shake69 wrote:
DonaldDuck wrote:Ne znam stvarno što ste toliko skeptični vezano za to da li će se tribina završiti do roka. Eto vidite šta su uradili za jedan dan sa ovim elementima, več su trećinu prekrili, za par dana će biti kompletna prekrivena (ova polovina bliže sjeveru) zajedno sa svim pripremnim radnjama za betoniranje, koje će biti betonirano u toku jedne noći. Eto, 1/4 tribine time je već završena, samo stolice da se postave. Ovi što se boje da li će biti u visini sjevera trebaju znati da se gornji dio ne može početi graditi dok se ne osuši donji dio. Treba malo vremena. Poslije toga najviše sedam dana za drugi dio i par dana da poredaju elemente i betoniraju, kao što ste vidjeli po ovim. Već sam rekao da ne sumnjam da će ovo biti završeno do roka, ako bude trebalo radiće i vikendima, veći broj radnika i duže radno vrijeme ali će biti završeno.

Razmisljamo naglas dok mudraci na ovoj temi cute i glume da sve znaju. Znaju hurac!
Mene kao laika malo zanima zasto u cijeloj Evropi, od Madjarske, Ceske do Engleske, se prave puni profili elemenata za tribine i samo poredaju na stubove, naravno prethodno ucvrsceni kukama medjusobno za sto sam postavljao vec fotku, a kod nas iz dva koraka i uz puno vise rucnog rada (salovanje i ponovo betoniranje) a vrijeme Butmiru nije saveznik? Kako ovo moze biti jeftinije a davno se mogli napraviti kalupi i sve izliti u nekim halama i gotov pos'o! I ja sam pomislio da to ima veze sto ce tribina biti neki duzi period bez krova pod maksimalnim vanjskim udarima kise, snijega, vlage u odnosu na pokriveni Sjever, recimo. Ne razumijem se u to, ali eto sumnjam kao i ti.
Sto se petljate u nesto što ne razumijete, ima projekat, ima izvođač, ima rok. Na kraju krajeva nije ni važno hoće li se završiti u pet deset ili mjesec dana. bitno je da se gradi i da će se izgraditi.
Ima li neko novih slika?
mali_milojica

#490 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Golfista :thumbup:
Vala nek je zavrse do lige za prvaka super.
Cekali 30 godina radove na stadionu,mozemo sacekati jos 30 dana,nije secer u vodu.
Stvarno,imali novih slika?
Mutivoda

#491 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Mutivoda »

al' jesu l' stvarno ozbiljni ovi s pitanjima o visini tribine :lol:

golfista :thumbup:
donald, pozitivan :shock: :mrgreen: :thumbup:
shake69

#492 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

Golfisto, ne pravi se pametan! Pratimo gradnju stadiona, postavljamo pitanja i dileme bez nekih drugih ambicija!
golfiista

#493 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by golfiista »

shake69 wrote:Golfisto, ne pravi se pametan! Pratimo gradnju stadiona, postavljamo pitanja i dileme bez nekih drugih ambicija!
jes´ to nadzorni organ? :lol:
ganjeta

#494 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ganjeta »

GP Butmir 10 stolica [emoji106]
Charuga
Globalni moderator

#495 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

zipoo

#496 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by zipoo »

Ne zajebajite i mene zanima sto su ga ovako izvezali. Ne sada zbog brzine radova ili nesto slicno. Nego vise iz radoznalosti. Ni nana ga ne bi onako isheklala
MOSALJOZE

#497 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

:meza1: :pliska: :nargila: :jedekolac: :violina:
:navijacica: :strik:
mali_milojica

#498 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

zipoo wrote:Ne zajebajite i mene zanima sto su ga ovako izvezali. Ne sada zbog brzine radova ili nesto slicno. Nego vise iz radoznalosti. Ni nana ga ne bi onako isheklala
Zato sto nemaju vremena praviti elemente negdje drugo pa ih dovlaciti na teren i redati. Predugo traje,a bore se sa rokom. Polugotovi elementi se prave na licu mjesta,slazu se na tribini,vezu se i sve ce se zalit betonom i biti jos bolje.
orinoco

#499 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by orinoco »

S novom tribinom bit će i posjetilaca više. Je li iko razmišljao o parking mjestima za automobile, jer i sada su okolni trotoari na Grbavici, travnjaci i ulice zakrčene parkiranim automobilima, a s policijom sve izgleda kao opsadno stanje
BHF_Manijak

#500 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BHF_Manijak »

Mit je ogromni da ce izgradnjom istoka posjeta biti veca. Evo da bacimo opkladu? Vec sad nagovjestavam da to pada u vodu, nazalost.
Bice na otvorenju tribine 3-4 hiljade ljudi vise nego inace, eventualno kolo-dva poslije i onda opet sve zavisi od rezultata, a i to je kratkorocno. Ne mozes ovom narodu i mentalitetu ugodit da si hljeb.
Post Reply