Kad pricas o SDA trebas da znas da je to kriminalna organizacija a i SDP takodjer a i SBiH koliko ovi partija imaju nastimani tendera i ostalih stvari pa to je za plakati, Što se tice SBB treba mu dati sansu da urade nesto mada mi po matrici misljenja u BiH cim je novo ne valja. Treba ljudima dati sansu ako smo mogli SDA dati 20 i SDP malo manje da damo i njima. Moj glas nikad nece otici za SDA nit za SDP jer za ove prve sam upoznat masu neki malverzacija.SA 071 wrote:Najbolja stvar koja se mogla desiti SDA, a pogotovo SBiH je sto se pojavio SBB, jer su se ovi zahvaljujuci Fahri i SBB-u dobrim dijelom ocistili od karijerista, lopova i "plutaca". Naravno, to ne znaci da je sada tamo samo cvijece, ali im se krvna slika znatno ocistila. A sa druge strane, zarazen je njihov ljuti suparnik SDP. Ko ih sada moze oprati od koalicije sa kriminalcem kao sto je Fahro? Pa pricamo o tipu ljudi kao sto je Kelmendi, aovi za covjeka sa njima koaliraju... Nema tu covjeka ni u tragovima...
LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
-
MT87TM
#476 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
-
SA 071
#477 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Kome dati sansu? Ovima sto su stimali tendere i uzivali beneficije, pa kada su se pozicije pocele drmati, presli u SBB ocekujuci njihov uspjeh i da ce opet biti na pozicijama? Dati sansu Fahri? Pa dala mu je sansu ista ta SDA koju ti prozivas i napravila od njega to sto je on danas, pa vidi dokle ih je to dovelo, umalo im je postao grobar i zive ih zakopao. Da ne mislis da je toranj od svojih para napravio ili da ga iz tekuceg poslovanja (nije ni cetvrtinu izdao) sada odrzava. Pogledaj samo plejadu ljudi koji su bili SDA ili SBiH pa presli u SBB ili su bliski Fahri i provode njegove naloge iako formalno nisu u SBB-u: Sadik Bahtic, Bimo Jusufranic, Safet Halilovic, Spomenka Micic, Adnan Terzic, Haris Ihtijarevic...MT87TM wrote:Kad pricas o SDA trebas da znas da je to kriminalna organizacija a i SDP takodjer a i SBiH koliko ovi partija imaju nastimani tendera i ostalih stvari pa to je za plakati, Što se tice SBB treba mu dati sansu da urade nesto mada mi po matrici misljenja u BiH cim je novo ne valja. Treba ljudima dati sansu ako smo mogli SDA dati 20 i SDP malo manje da damo i njima. Moj glas nikad nece otici za SDA nit za SDP jer za ove prve sam upoznat masu neki malverzacija.SA 071 wrote:Najbolja stvar koja se mogla desiti SDA, a pogotovo SBiH je sto se pojavio SBB, jer su se ovi zahvaljujuci Fahri i SBB-u dobrim dijelom ocistili od karijerista, lopova i "plutaca". Naravno, to ne znaci da je sada tamo samo cvijece, ali im se krvna slika znatno ocistila. A sa druge strane, zarazen je njihov ljuti suparnik SDP. Ko ih sada moze oprati od koalicije sa kriminalcem kao sto je Fahro? Pa pricamo o tipu ljudi kao sto je Kelmendi, aovi za covjeka sa njima koaliraju... Nema tu covjeka ni u tragovima...
-
MT87TM
#478 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Kod nas ocigledno mislim u Bosni je pogresno misljenje o politici to je necasna stvar da se razumijemo, samo se ovdje jedni pokusavju valorizirati dok drugi pokusavaju smjestiti na crnu stranu stvarnosti. Mada su oni svi isti i svi gledaju svoj interes. Ja nisam glasac SDA jer ta ista SDA nas dovela do prosjackog stapa ko ne vidi njegov problem. AKo imas priliku da malo putujes svijetom u zracnim lukama nas lagano skidaju pretresaju kao teroriste i slicno to nije kriv radoncic jer formalno pravno nije imao polugu vlasti. Meni je zao SDA sto je ispala naivna i kada je napravila Radoncica nije vodila brigu o njegovom bogastvu odnosno o njegovom ogromnom akomuliranju kapitala. On je postao previse mocan i nije mu vise postalo interesatno da bude neciji poslusnik pa se covjek osnazio osnovao svoju stranku hoce politcku moc. Mozda se neko sjeca slucaja brace Karic isti slucaj u sRBIJI JE bio. Misljenje koje namece SDA da nakon njih je propast drzave je tako jeftina propaganda. A sto navodis te ja znam ljude koji su danasnja SDA i stimaju tendere i vrh su stranke. A sto se tice Adnan Terzica kao jedan od sposobnijih politicara u SDA kad je trebao dobiti ministarski resor dobije ga neki anonimus tipa Ahmetovi ili potencijalni ratni zlocinac Cikotic. Za vrijeme terzica najvise je BiH napravila prema EU, sada se po njemu poljuje jer je izdao SDA a licno je ucestvovao u osnivanju SIPE koja kkava takva policijska agencija.SA 071 wrote:Kome dati sansu? Ovima sto su stimali tendere i uzivali beneficije, pa kada su se pozicije pocele drmati, presli u SBB ocekujuci njihov uspjeh i da ce opet biti na pozicijama? Dati sansu Fahri? Pa dala mu je sansu ista ta SDA koju ti prozivas i napravila od njega to sto je on danas, pa vidi dokle ih je to dovelo, umalo im je postao grobar i zive ih zakopao. Da ne mislis da je toranj od svojih para napravio ili da ga iz tekuceg poslovanja (nije ni cetvrtinu izdao) sada odrzava. Pogledaj samo plejadu ljudi koji su bili SDA ili SBiH pa presli u SBB ili su bliski Fahri i provode njegove naloge iako formalno nisu u SBB-u: Sadik Bahtic, Bimo Jusufranic, Safet Halilovic, Spomenka Micic, Adnan Terzic, Haris Ihtijarevic...MT87TM wrote:Kad pricas o SDA trebas da znas da je to kriminalna organizacija a i SDP takodjer a i SBiH koliko ovi partija imaju nastimani tendera i ostalih stvari pa to je za plakati, Što se tice SBB treba mu dati sansu da urade nesto mada mi po matrici misljenja u BiH cim je novo ne valja. Treba ljudima dati sansu ako smo mogli SDA dati 20 i SDP malo manje da damo i njima. Moj glas nikad nece otici za SDA nit za SDP jer za ove prve sam upoznat masu neki malverzacija.SA 071 wrote:Najbolja stvar koja se mogla desiti SDA, a pogotovo SBiH je sto se pojavio SBB, jer su se ovi zahvaljujuci Fahri i SBB-u dobrim dijelom ocistili od karijerista, lopova i "plutaca". Naravno, to ne znaci da je sada tamo samo cvijece, ali im se krvna slika znatno ocistila. A sa druge strane, zarazen je njihov ljuti suparnik SDP. Ko ih sada moze oprati od koalicije sa kriminalcem kao sto je Fahro? Pa pricamo o tipu ljudi kao sto je Kelmendi, aovi za covjeka sa njima koaliraju... Nema tu covjeka ni u tragovima...
-
SA 071
#479 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma pretresaju nas kao teroriste i kriminalce zbog Kelmendija i slicnih (a Fahro je njegov drugar, je l' te?). Mozda bi najbolje bilo da postupe sa Fahrom kao sa Karicem u Srbiji. Pa nije se niko obogatio prodajuci novine, u svijetu svi papirnati mediji propadaju samo kod nas oni profitabilnije i od droge, ha? Ili mozda imaju veze i s tim?! Ko ce znati, valjda CIA, FBI, SIPA i druge obavjestajne agencije?!MT87TM wrote: Kod nas ocigledno mislim u Bosni je pogresno misljenje o politici to je necasna stvar da se razumijemo, samo se ovdje jedni pokusavju valorizirati dok drugi pokusavaju smjestiti na crnu stranu stvarnosti. Mada su oni svi isti i svi gledaju svoj interes. Ja nisam glasac SDA jer ta ista SDA nas dovela do prosjackog stapa ko ne vidi njegov problem. AKo imas priliku da malo putujes svijetom u zracnim lukama nas lagano skidaju pretresaju kao teroriste i slicno to nije kriv radoncic jer formalno pravno nije imao polugu vlasti. Meni je zao SDA sto je ispala naivna i kada je napravila Radoncica nije vodila brigu o njegovom bogastvu odnosno o njegovom ogromnom akomuliranju kapitala. On je postao previse mocan i nije mu vise postalo interesatno da bude neciji poslusnik pa se covjek osnazio osnovao svoju stranku hoce politcku moc. Mozda se neko sjeca slucaja brace Karic isti slucaj u sRBIJI JE bio. Misljenje koje namece SDA da nakon njih je propast drzave je tako jeftina propaganda. A sto navodis te ja znam ljude koji su danasnja SDA i stimaju tendere i vrh su stranke. A sto se tice Adnan Terzica kao jedan od sposobnijih politicara u SDA kad je trebao dobiti ministarski resor dobije ga neki anonimus tipa Ahmetovi ili potencijalni ratni zlocinac Cikotic. Za vrijeme terzica najvise je BiH napravila prema EU, sada se po njemu poljuje jer je izdao SDA a licno je ucestvovao u osnivanju SIPE koja kkava takva policijska agencija.
Za Terzica se skoro pa mogu sloziti da je najvise posla uradjeno u njegovom mandatu. Ali on je imao Pedija koji ga je gurao i imao je podrsku. Ali on se vec, cini mi se, distancirao od SBB-a i Fahre. Sama cinjenica da Fahro ima svoj biznis, svoju politicku partiju, a sada hoce da ima i svoju drzavu je opasna, a istovremeno tragikomicna, jer bi onda bilo po onoj staroj "svaka drzava u svijetu ima svoju mafiju, samo u BiH mafija ima svoju drzavu".
-
FTV
#480 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Samo u BiH neko ko nije rođeni Bosanac i Hercegovac moze se kandidovati i baviti politikom BiH i ''dobrobiti'' građana BiH.(ne brkajte dodjeljeno državljanstvo i rođenje) Jos malo pa cemo dovesti nekog siromaha iz Indije da osnuje stranku i mazne lovu,a mi cemo tvrditi da se bori za nas i ,zaboga, da on nasu drzavu voli vise nego njeni Bosanci i da se bori za nas...Dajte ljudi, ne budite smijesni!Cuj daj mu sansu! Za sta ?
- Tvrtko II Kotromanić
#481 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
eno ti Svarcnegera u sred KalifornijeFTV wrote:Samo u BiH neko ko nije rođeni Bosanac i Hercegovac moze se kandidovati i baviti politikom BiH i ''dobrobiti'' građana BiH.(ne brkajte dodjeljeno državljanstvo i rođenje) Jos malo pa cemo dovesti nekog siromaha iz Indije da osnuje stranku i mazne lovu,a mi cemo tvrditi da se bori za nas i ,zaboga, da on nasu drzavu voli vise nego njeni Bosanci i da se bori za nas...Dajte ljudi, ne budite smijesni!Cuj daj mu sansu! Za sta ?
-
Sarajlija123
#482 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Hajmo mrziti i ogovarati ljude koje smo do juce volili i pricali najbolje od njima, zasto, zato sto su presli u drugu stranku. To je tako providno i licemjerno kao i mnogo drugih poteza koje SDA pravi ovih dana. Nije mi jasno da ljudski razum moze takve stvari napraviti samo zbog toga da sacuva vlast i dobije jeftine poene...SA 071 wrote:Kome dati sansu? Ovima sto su stimali tendere i uzivali beneficije, pa kada su se pozicije pocele drmati, presli u SBB ocekujuci njihov uspjeh i da ce opet biti na pozicijama? Dati sansu Fahri? Pa dala mu je sansu ista ta SDA koju ti prozivas i napravila od njega to sto je on danas, pa vidi dokle ih je to dovelo, umalo im je postao grobar i zive ih zakopao. Da ne mislis da je toranj od svojih para napravio ili da ga iz tekuceg poslovanja (nije ni cetvrtinu izdao) sada odrzava. Pogledaj samo plejadu ljudi koji su bili SDA ili SBiH pa presli u SBB ili su bliski Fahri i provode njegove naloge iako formalno nisu u SBB-u: Sadik Bahtic, Bimo Jusufranic, Safet Halilovic, Spomenka Micic, Adnan Terzic, Haris Ihtijarevic...MT87TM wrote:Kad pricas o SDA trebas da znas da je to kriminalna organizacija a i SDP takodjer a i SBiH koliko ovi partija imaju nastimani tendera i ostalih stvari pa to je za plakati, Što se tice SBB treba mu dati sansu da urade nesto mada mi po matrici misljenja u BiH cim je novo ne valja. Treba ljudima dati sansu ako smo mogli SDA dati 20 i SDP malo manje da damo i njima. Moj glas nikad nece otici za SDA nit za SDP jer za ove prve sam upoznat masu neki malverzacija.SA 071 wrote:Najbolja stvar koja se mogla desiti SDA, a pogotovo SBiH je sto se pojavio SBB, jer su se ovi zahvaljujuci Fahri i SBB-u dobrim dijelom ocistili od karijerista, lopova i "plutaca". Naravno, to ne znaci da je sada tamo samo cvijece, ali im se krvna slika znatno ocistila. A sa druge strane, zarazen je njihov ljuti suparnik SDP. Ko ih sada moze oprati od koalicije sa kriminalcem kao sto je Fahro? Pa pricamo o tipu ljudi kao sto je Kelmendi, aovi za covjeka sa njima koaliraju... Nema tu covjeka ni u tragovima...
Tako mi je zao sto gubimo svi vrijeme ovdje, ali izgleda da smo svi u istim (da se ne izrazavam prostacki), pa imamo previse slobodnog vremena, a to je zato jer su nas trenutno vladajuce stranke dovele do toga da sjedimo i da raspravljamo o tome ko je "bolji". Uz to, kada sam vec rekao vladajuce, pa zar ne bi bilo logicno dok su te stranke na vlasti da ociste kriminal. Evo najbolje prilike, ako je sve tako kao sto govorite, da su tornjevi izgradjeni od kriminala, pa zasto to nije na sudu. Ne branim nikoga,ali kada vec toliko spominjete kriminal i pricate konstantno o tome nejasno mi je kako da to niko nije dokazao, pa nije to 100 000km, to je toranj, pa ako je nelegalan, valjda se moze dokazati da je tako i procesuirati sve ljudi koji su ucestvovali u njegovoj izgradnji. Zar ne??
SDA dala Fahri ovo ili ono. Bila je jedna emisija ne mogu se setiti gdje, vjerovatno 60minuta gdje mu je to i receno, ali sada cu citirati Fahru, a mislim da je ispravno i da se moze provjeriti :" Niste mi dali zemljiste za Radon Plazu, prodali ste ga, medjutim prodali ste i ASA group u istoj opstini zemljiste sto je dobro jer je to nas dobar strateski partner, ali su oni platili znatno jeftinije kvadratni metar nego ja". Tada sam vec poceo vjerovati tom covjeku, a kada je jos rekao da je kredit za izgradnju tih objekata uzo u domacim bankama i po vecoj kamatnoj stopi ( samo da bi pare ipak ostale u BiH), eh tada sam shvatio da je to covjek koji cijeni i voli ovu zemlju i koji je sposoban da nesto napravi. To je sve bilo pred prosle izbore. Naravno uz to nije nikada pljuvao po sposobnim ljudima, nisam previse u politici, ali se dobro sjecam da je naveo sigurno 4-5 imena ljudi koji su tada bili u VM za koje je rekao da ukoliko pobijedi nikada te ljude nece zamjeniti drugima, jer ljudi rade svoj posao kako treba. I sada postoje u svim strankama sposobni ljudi koji su dobro radili, koje SDP nemilice izbacuje iz vlasti, sto je isto tako uzasan potez... Ali koliko sam mogao primjetiti svi ti ljudi, koji su dobro radili su napustili svoje dugogodisnje stranke, daleko od toga da su svi presli u SBB, ali su ljudi vjerovatno u zelji da sacuvaju svoje dostojanstvo jednostavno napustili stranke, koje se usude pored svih sehida i palih boraca na listu organizatora otpora staviti Sulejmana.
Znate sta, nema veze ko ce pobjediti, ali je mislim Ustamujic Mirsad ili Mirza(nisam siguran kako se tacno zove ne pratim politiku previse) ispred SBB-a je ipak "izborio" zakon da volontiranje ide u radni staz, to meni strasno treba i to je za mene konkretan potez, koji ce vjerovatno donjeti mnogo glasova SBB-u na ovim izborima, nadam se da ce mladi ljudi kao sto sam i ja primjetiti ko je spreman raditi i napraviti bolje za nas, meni je ovaj potez bio dokaz, da kada se neko potrudi moze i pored opstrukcija drugih vecinski vladajucih stranaka predloziti i "izboriti" ovakav jedan zakon...
-
FTV
#483 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Lutko moja, mali kratki puca na predsjednistvo-u Americi ako nisi rođeni amerikanac mozes se kandidovati samo za upravu vodovoda.Tvrtko II Kotromanić wrote:eno ti Svarcnegera u sred KalifornijeFTV wrote:Samo u BiH neko ko nije rođeni Bosanac i Hercegovac moze se kandidovati i baviti politikom BiH i ''dobrobiti'' građana BiH.(ne brkajte dodjeljeno državljanstvo i rođenje) Jos malo pa cemo dovesti nekog siromaha iz Indije da osnuje stranku i mazne lovu,a mi cemo tvrditi da se bori za nas i ,zaboga, da on nasu drzavu voli vise nego njeni Bosanci i da se bori za nas...Dajte ljudi, ne budite smijesni!Cuj daj mu sansu! Za sta ?
Sandzaklija ima i previše ovdje, dosta se svakako doslja naselilo i pozaposljavalo-jos njih staviti na funkcije i da selimo ne iz grada vec i iz drzave.
Dalje, kako ce neko voljeti nas grad a nema pojma o njemu.Sutra ce ti srusiti Skenderiju da napravi neku zgradu a nema pojma sta nama Skenderija predstavlja.
Svako na svoje!
- Tvrtko II Kotromanić
#484 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
lutko moja do tebe je pa ne znas zajebanciju prepoznatFTV wrote:Lutko moja, mali kratki puca na predsjednistvo-u Americi ako nisi rođeni amerikanac mozes se kandidovati samo za upravu vodovoda.Tvrtko II Kotromanić wrote:eno ti Svarcnegera u sred KalifornijeFTV wrote:Samo u BiH neko ko nije rođeni Bosanac i Hercegovac moze se kandidovati i baviti politikom BiH i ''dobrobiti'' građana BiH.(ne brkajte dodjeljeno državljanstvo i rođenje) Jos malo pa cemo dovesti nekog siromaha iz Indije da osnuje stranku i mazne lovu,a mi cemo tvrditi da se bori za nas i ,zaboga, da on nasu drzavu voli vise nego njeni Bosanci i da se bori za nas...Dajte ljudi, ne budite smijesni!Cuj daj mu sansu! Za sta ?
Sandzaklija ima i previše ovdje, dosta se svakako doslja naselilo i pozaposljavalo-jos njih staviti na funkcije i da selimo ne iz grada vec i iz drzave.
Dalje, kako ce neko voljeti nas grad a nema pojma o njemu.Sutra ce ti srusiti Skenderiju da napravi neku zgradu a nema pojma sta nama Skenderija predstavlja.
Svako na svoje!
to oko doslja i starosjedioca je druga tema, milion puta prezvakana, koja se opet svodi na isto, ne mozes ti nikom odredjivati gdje ce zivjeti
u svakom slucaju, da bude jasno, ne pada mi na pamet glasati za Utemeljitelja, znam u kojoj stranci sam clan a to zasigurno nije SBB, ne iz tih dosljo-nedosljo razloga, vec iz nekih drugih, vise logicnih
-
FTV
#485 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
ne zivjeti al se moze odrediti gdje se kandidovati!
Alergija na SBB mi je ogromna tako da tu sve shvatam ozbiljno( kao sto se da vidjeti iz prilozenog).
Sto se tice ostalih stvari to je jos slag na govno.
U svakom slucaju svaka cast za glas protiv ,ma za koga drugog glasao.

Alergija na SBB mi je ogromna tako da tu sve shvatam ozbiljno( kao sto se da vidjeti iz prilozenog).
Sto se tice ostalih stvari to je jos slag na govno.
U svakom slucaju svaka cast za glas protiv ,ma za koga drugog glasao.
-
MT87TM
#486 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
@ SA 071
Nije tačno da nas pretresaju zbog Keljemendija, jer ta ista država koja mu je omogucila bespravno djelovanje i napravila kriminalni milje a u vlasti je 20 godina bila SDA znaci u konacnici SDA je kriva sto nas teroriziraj gdje stignu. Ja govorim za svoju opcinu gdje je klasicno pravljenje drzave od SDA stimaju se tenderi, zaposljavaju se ljudi bez konkursa. A samo da te pitam znas li ko je Rupert Murdoch, znas li kako s eon obogatio? Danas ga nazivaju medijskim mogulom, Znas li koje Berluskoni i on se prkeo medija obogatio. Problem je Radoncic imao Avaz i prodavao 90 hiljada primjera dnevno i postao bogat. Meni je to matematicki moguce da poatane bogat jer jedan Avaz ne kosta 1 km on kosta mnogo vise jer kroz marketinsaki prostor on mnogo vise zaradjuje. Zasto SDA ne donese pravnu legislativu i ne pohapsi Keljmendija, Radoncica, Saju Brankovica, Covica????
Nije tačno da nas pretresaju zbog Keljemendija, jer ta ista država koja mu je omogucila bespravno djelovanje i napravila kriminalni milje a u vlasti je 20 godina bila SDA znaci u konacnici SDA je kriva sto nas teroriziraj gdje stignu. Ja govorim za svoju opcinu gdje je klasicno pravljenje drzave od SDA stimaju se tenderi, zaposljavaju se ljudi bez konkursa. A samo da te pitam znas li ko je Rupert Murdoch, znas li kako s eon obogatio? Danas ga nazivaju medijskim mogulom, Znas li koje Berluskoni i on se prkeo medija obogatio. Problem je Radoncic imao Avaz i prodavao 90 hiljada primjera dnevno i postao bogat. Meni je to matematicki moguce da poatane bogat jer jedan Avaz ne kosta 1 km on kosta mnogo vise jer kroz marketinsaki prostor on mnogo vise zaradjuje. Zasto SDA ne donese pravnu legislativu i ne pohapsi Keljmendija, Radoncica, Saju Brankovica, Covica????
- bogumila
#487 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Znaci tvrdis da je SDA u relativno kratkom roku i porusenoj zemlji dugorocno i kvalitetno osigurala egzistenciju vise od polovice Bosnjaka, ili cetvrtine stanovnika BiH, ali da ih ne treba ni slucajno podrzati?nikidrug wrote:Bosna ima oko 4 mil.stanovnika.
Od toga je 200-300. 000 ljudi koji su zaposleni u državnoj upravi, državnim firmama ili na neki drugi način dobivaju lovu iz državne kase, a uz pomoć i po kriterijima SDA-a.
Znaci da tih ljudi zajedno sa članovima porodica realno ima oko 1 milion.
To je 1 milion životno zainteresovanih i odlično organizovanih stanovnika Bosne, kojima nikakve promjene ne odgovaraju.
Oni su sredili svoje živote...
(Molim da se uzdrzite od etiketiranja, ovo sam rekla kao pitanje, a ne kao propagandu. Odgovor je dobrodosao i razmotrit cu ga racionalno).
-
Seawolf
#488 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
MT87TM wrote: Trebao bi znati da je ne prihvatljivo da neku zenu nazivas gospodjom ili gospodjicom!
-
MT87TM
#489 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Po novoj uredbi EK koja regulira ravnopravnost polova pa su ta dva termina izbacena iz upotrebe dovoljno je ime. NIsta opasno malo sam se nasalio. nadam se da neces uzeti za zlo. POzzSeawolf wrote:MT87TM wrote: Trebao bi znati da je ne prihvatljivo da neku zenu nazivas gospodjom ili gospodjicom!Zbog čega je neprihvatljivo
-
cvrkisarajevo
#490 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Amer Jerlagic nije poznat kao politicar. Veliki je menadzer, radnik i borac. Treba mu politickog iskustva. Sto se tice optuznica iz "onih novina", da imaju jake dokaze vec bi njega strpali u zatvor. Nemaju nista protiv covjeka, to znam od ljudi koji rade u Elektroprivredi. Amer je za kratko vrijeme veci dio SBiH reformisao. U Sarajevu je promjenjeno sve u Starom Gradu, Ilidzi i Novom Gradu. U ostalom, sve ce se pokazati 07. 10., tada svi vide gdje su .Maystor wrote:Podržavam i ja sve koje si nabrojao. Osim Amera Jerlagićacvrkisarajevo wrote:Ocigledno da mnogima jos uvijek smeta da je ziva SBiH. Izgleda da je ziva i polako jaca svaki dan. malo se raspitaj okolo, a ne prenosi svoje licne utiske. Koliko znas o SBiH jasno je iz skracenice koju koristis "SzBiH". Vjerovatno si pokorni clan Nase stranke ili SDP.Lud i ponosan wrote:Jos se nije ugasila SzBiH?
Onda ce nakon ovih izbora, pa nek' se bori za BiH kroz udruzenje gradjana, ili NGO. Ako im to nije preveliki zalogaj.
Nikom iz te stranke ne bih povjerio nacrtane ovce na cuvanje, kamoli nesto drugo.
Postujem svaku promjenu, pa i promjenu u SBiH jer time samo mozemo naprijed. Od Lagumdzije, Radoncica, Tihica, Covica, Dodika nema nikakve koristi. Podrska Komsicu, podrska Kojovicu i Gratzu iz NS, i jedino novo lice u vrhovima strnaka je Amer Jerlagic. OStalo je staro i ofucano!!!![]()
Stranka za BiH će trebati puno više od novog imena u vrhu da bi dokazala da se reformisala.
-
FTV
#491 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Fahrudin Radončić nije završio srednju školu redovnim putem, nego da je naknadno pristupio polaganju srednje škole, i to u Vučitrnu na Kosovu i ne baš tako uspješno (sve predmete nije uspio položiti iz prvog pokušaja).Neka jednostavno objavi svoju diplomu (ne fakultetsku, znamo da je nema, nego ovu srednjoškolsku) u svom stranačkom biltenu.A mozda navedu, iz pozdanih izvora, da Fahru ustvari ima zavrsena dva fakulteta i daje bio ucenik generacije
Last edited by FTV on 09/08/2012 08:22, edited 1 time in total.
-
FTV
#492 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
AVAZ saznaje iz pouzdanih izvora...ma da legnes od smijeha!Ne vjerujem im ni kad datum upisu kad su izasle novine da ne ukraju jedan danMT87TM wrote:@ SA 071
Poredis sandžu sa inostranim politicarima maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahhahahaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
-
Seawolf
#493 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Naravno da neću uzeti za zlo takvu sitnicu.MT87TM wrote: Po novoj uredbi EK koja regulira ravnopravnost polova pa su ta dva termina izbacena iz upotrebe dovoljno je ime. NIsta opasno malo sam se nasalio. nadam se da neces uzeti za zlo. POzz
Kada se dopisujem na engleskom jeziku, i ne znajući za taj propis EK, koristim titulu Ms. (umjesto Miss ili Mrs.). Naš jezik mi, nažalost, ne dopušta tu mogučnost.
No, nezavisno o tituli, volio bih da Lejla Somun-Krupalija bude načelnica opštine Centar i 7. oktobra ću učiniti ono što je u skromnoj mogučnosti pojedinca, da joj (i svim stanovnicima opštine Centar) pomognem u tome.
-
palamuda
#494 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ovi Fahrini svi isto
Kriminal 20 godina predvodila SDA, Izetbegović ovo Izetbegović ono, a šta vam je prešednik radio sve te godine, on je izmuzo telekom preko oglašavanja više nego ijedna vlast ikad, taj isti Fahro je dobio kredit pazi sad RAZVOJNE BANKE, znači razvojne za svoj drugi toranj sa grace periodom koji još nije istekao. Koji je klinac taj Crnogorac da nas ovako drnda od kad se pojavio na ovim prostorima. Još je sad izumio hordu poltrona koji nas ubjeđuju u njegovu čistoću.
Kriminal 20 godina predvodila SDA, Izetbegović ovo Izetbegović ono, a šta vam je prešednik radio sve te godine, on je izmuzo telekom preko oglašavanja više nego ijedna vlast ikad, taj isti Fahro je dobio kredit pazi sad RAZVOJNE BANKE, znači razvojne za svoj drugi toranj sa grace periodom koji još nije istekao. Koji je klinac taj Crnogorac da nas ovako drnda od kad se pojavio na ovim prostorima. Još je sad izumio hordu poltrona koji nas ubjeđuju u njegovu čistoću.
-
Doktor29
#495 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
palamuda wrote:Ovi Fahrini svi isto
Kao iz Fabrike
-
edibmuratovic
#496 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ja ne mogu vjerovati primitivno razmišljanje pojedinih osoba. Napadaju Izetbegovića, koji je stvorio ovu zemlju, koji je na kraju krajeva i odbranio istu. Ljudi u BiH prvo trebaju da steknu zahvalnost prema tom čovjeku, i da vidi sve ono što je on uradio, pa tek onda da mu sude. Situacija u državi je takva, da je SDA jedina stranka koja ese drži svega onoga što je obećala na Izborima, niko iz SDA ne učestvuje u dogovorima sa Dodikom, Čavićem i ostalim osobama koje žele podjelu BIH. SDA ima jedinstven, evropski stav, jedinstvena BiH, Međunarodno priznata BiH, i mislim da bi ove godine narod konačno mogao da u velikoj većini donese pobjedu na lokalnim izborima, jer su uvidjeli kakvu prljavu političku igru igraju ostale stranke u BiH.
- dino84
#497 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Treba ukinuti mogucnost registrovanja na forum do Izbora,majke mi.
Svaki dan po jedno 8-9 novih trolova sa starim nebulozama.Odakle vam snaga vise.
Svaki dan po jedno 8-9 novih trolova sa starim nebulozama.Odakle vam snaga vise.
-
odkuce
#498 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
O kakvi glupostima vi pisete kakvi "foteljasi", pa SDA ne zeli da napusti iste fotelje jos stavljaju misnistre ljude koji nemaju fakultet niti ikakve prakse u bilo kojoj oblasti.Sto se tice FOTELJASA pa imas SDA i SDP je pun takvih, sto tihic bojkotuje sad pravi talove sa Dodikom ne bi li Lagundziju unistio.@sloboda wrote:Mislim da su u SBB prešli oni kojima je stalo do fotelja i koji bi sve dali za fotelje, to su interesdžije koji mijenjanjem stranačkog dresa pokušavaju očuvati postojeće ili zauzeti nove fotelje. Za njih je SBB prolazna stanica sutra će kad se pojavi neka nova partija u kojoj vide šansu za novom foteljom već biti u toj partiji. Slažem se da tih 92 % nikada neće biti načelnici i parlamentarci oni će omogućiti ovim foteljašima da zadrže ili osvoje nove fotelje.Bosnjak333 wrote:Samo sto ti nikada nece dobiti priliku da budu nacelnici,poslanici,parlamentarci.Oni ce dobijati OV,a Radje,Skaljici,Hadzibajrici,Ramovici,Terzici i ostali ce opet biti nacelnici,premijeri,ministri...husein bolt wrote: Imaš zadnja istraživanja koja su vezana za stranku SBB u Kantonu Sarajevo 92 % članova je novi znači to su članovi koji nikad nigdje nisu bili aktivni to znači da tvoja teorija o prelasku tako velikog broja pada u vodu.
A što se tiće pojedinaca koji su prešli to je najbolje što smo mi mogli uzeti iz te stranke i to je to.
A tom istom SDP-u je najveci kiks sto nema vise Komsica...
Radzo,Skaljic Hadzibajric i slicni su ljudi koji pomazu narodu i rade dobre stvari za sve nas,kao sto ima i ostalih iz drugih stranaka ima i u SDA i SDP ljudi koji valjaju.
Ali moj stav je sada i ponavljam ga opet ljudi glasajte za kandidate MLADE,PAMETNE i definitivno "ONE KOJI JOS NISU IMALI SANSU".A proziv SDA sam sto jesu oni krivi sto je ovakva drzava zajedno sa SDP-om,a ne Fahro koji nije ni bio u politici...
I jos da nesto za kraj pojasnim Aliju Izedbegovica svi volimo i cijenimo,te ijedna osoba koja zivi u BiH ili koja je iz nase lijepe BiH mora da ga maximalno cijeni i postuje.Ne blati ovde niko Aliju,ali da je Bakir 10% kao otac svima bi bilo bolje.
-
odkuce
#499 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Imam prijatelja ciji roditelji nisu iz BiH rodjen je ovde, a otac mu je poginu kao sehid braneci Sarajevo,jesi li ti veci Bosnjak ili ti vise volis nasu lijepu drzavu od njega ili si ti dao vise od njega i njegovih za BiH ?FTV wrote:Lutko moja, mali kratki puca na predsjednistvo-u Americi ako nisi rođeni amerikanac mozes se kandidovati samo za upravu vodovoda.Tvrtko II Kotromanić wrote:eno ti Svarcnegera u sred KalifornijeFTV wrote:Samo u BiH neko ko nije rođeni Bosanac i Hercegovac moze se kandidovati i baviti politikom BiH i ''dobrobiti'' građana BiH.(ne brkajte dodjeljeno državljanstvo i rođenje) Jos malo pa cemo dovesti nekog siromaha iz Indije da osnuje stranku i mazne lovu,a mi cemo tvrditi da se bori za nas i ,zaboga, da on nasu drzavu voli vise nego njeni Bosanci i da se bori za nas...Dajte ljudi, ne budite smijesni!Cuj daj mu sansu! Za sta ?
Svako na svoje!
Ne budi smijesan i ne pricaj gluposti
- Hemera
#500 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
edibmuratovic wrote:Ja ne mogu vjerovati primitivno razmišljanje pojedinih osoba. Napadaju Izetbegovića, koji je stvorio ovu zemlju, koji je na kraju krajeva i odbranio istu. Ljudi u BiH prvo trebaju da steknu zahvalnost prema tom čovjeku, i da vidi sve ono što je on uradio, pa tek onda da mu sude. Situacija u državi je takva, da je SDA jedina stranka koja ese drži svega onoga što je obećala na Izborima, niko iz SDA ne učestvuje u dogovorima sa Dodikom, Čavićem i ostalim osobama koje žele podjelu BIH. SDA ima jedinstven, evropski stav, jedinstvena BiH, Međunarodno priznata BiH, i mislim da bi ove godine narod konačno mogao da u velikoj većini donese pobjedu na lokalnim izborima, jer su uvidjeli kakvu prljavu političku igru igraju ostale stranke u BiH.
upiša ga i ti