Govor o tekfiru na rafidije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zagortenej

#476 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

mujke82 wrote:
zagortenej wrote:
mujke82 wrote:Allahov rob alhamdulillah, i molim Allaha da bude zadovaljan samnom i da umrem kao musliman amin
Citaj malao knjige sija pa ces da vidis ko su oni.

Pa zar tebi moze biti brat neko koji tekfiri najbolje ljude ovoga umeta, i govore da je majka pravovjerni Aisa radijallahu anha.... ja to ne mogu ni na pisati.

Da nas Allah uputi amin
a što ne kažeš istinu da samo neke šiitske sekte vrijeđaju ashabe, a da većina šija to ne radi? ti čitaš vehabijske knjige o šijama. jesi čuo za Amansku deklaraciju, ili fetvu šejha Šeltuta, rektora Al Azhara? jel misliš da bi neko potvrdio da su šije muslimani da je to istina za njih?
Ja kazem za sije Rafide, dobro procitaj drugi put.

Kako covjek moze da se odjavi sa ovoga foruma, mislim skroz?
onda smo mujke došli konačno na približnu fekvenciju. a de mi reci, ima li tih rafidija u bosni? jesu li prijetnja bosanskim muslimanima? vidim da ih ni šije ne simpatišu
NIN

#477 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by NIN »

mujke82 wrote:Kako treba covjek da bude bolestan da brani ovog sejtana i njegove sljdbenike auzubillah
Posto ih branis, kako ti ide sam muta brakom? Koristis li ga?
Kada dijete rodis hoces li dati da ti se neko nasladjuje seksualno sa njim?

Fuj i onda kazu ovo je islam. Hvala Allahu islam je cist od svega sta su mu ljudi pripisali.
A zar je islamski lagati i fabrikovati s namjerom da siris mrznju prema jednom narodu? Ja ne bih rekao.

Knjiga iz koje si povadio one gluposti ne postoji! Zapravo, postoji ono sto su odredjene saudijske usijane glave fabrikovale i podvalile pod ime Homeini, naravno, s jasnom namjerom.

P.S. Koga stvarno zanima sta je Homeini napisao ima engleski prijevod s perziskog i uz malo guglanja ima se skinuti u PDF-u.
zagortenej

#478 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

lakše je dobiti sve servirano. dijete kad hoće da proba novu hranu, prvo je malo provalja po ustima, pa onda ili ispljune ili guta, a pojedinci gutaju bez žvakanja. :)
fatamorgana

#479 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

mujke82 wrote:[

Kako covjek moze da se odjavi sa ovoga foruma, mislim skroz?
Ma najbolje da prijaviš par novih nick-ova, jedno pet komada za početak ako već nemaš koji u rezervi, :mrgreen:
udrch

#480 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by udrch »

Teea wrote:
basicm wrote:Ne mom tumacenju, nego radijallahu anhu se dodaje ashabima Poslanika s.a.v.s., a ne kome bi mi htjeli.
a jel a ko je to reko ? Ti donio fetvu?

vako jarane

r.a je skracenica za radiallahu anhu sto znaci Allah bio zadovoljan njime?Iz kojih razloga nemozes to pozeljeti i nekome drugome osim poslaniku?Zato sto to ne zelis ili zato sto ne znas.Ne vjerujem da je to niti Kuran niti sunnet zabranio,jedino mogu tome da se protive neznlice.A ti ako imas neki dokaz prinesi ga da ga protefsirimo.
r.a. je skraćenica samo za ashabe Muhameda a.s.

ti naravno možeš da dodaješ to kome god ti hoćeš..to je već tvoja stvar, a ne nešto na što bi neki musliman trebao obratiti pažnju..piši Franjo r.a. meni svejedno..

ona bi tefsirila :lol:
Teea

#481 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Teea »

vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
Kroksica

#482 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

Teea wrote:vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
Ko ti rece da ne smijemo govoriti za nekog drugog?
udrch

#483 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by udrch »

Teea wrote:vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
prva rečenica se odnosi za ove što vjeruju i praktikuju kao ja..
druga rečenica se odnosi na one koji vjeruju i praktikuju kao ti..
nikome ne uskraćujem nikakvu mogućnost, sami pravimo razliku i biramo sebi..
nemam potrebe niti svrhe da tebi iznosim argumente..
fatamorgana

#484 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

udrch wrote:
prva rečenica se odnosi za ove što vjeruju i praktikuju kao ja..
druga rečenica se odnosi na one koji vjeruju i praktikuju kao ti..
nikome ne uskraćujem nikakvu mogućnost, sami pravimo razliku i biramo sebi..
nemam potrebe niti svrhe da tebi iznosim argumente..
Ja, k'o biva ti si bolji od nje .....
basicm

#485 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by basicm »

zagortenej wrote: a što ne kažeš istinu da samo neke šiitske sekte vrijeđaju ashabe, a da većina šija to ne radi? ti čitaš vehabijske knjige o šijama. jesi čuo za Amansku deklaraciju, ili fetvu šejha Šeltuta, rektora Al Azhara? jel misliš da bi neko potvrdio da su šije muslimani da je to istina za njih?
Nije istina, ashabe vrijedjaju sve sije! To je temelj vjerovanja, koliko pretjerana ljubav prema nekima toliko i mrznja prema ostalima.
Fetva jednog sejha ne mijenja skoro pa koncenzus svih ostalih da dzaferije nemaju mjesto sa 4 sunitska mezheba.
Meni je jasno da ljudi koji nisu imali kontakta sa ovom sortom nisu upoznati sa nacinom njihovog djelovanja. Ako tu dodamo jos vatrene govore iranskih duznosnika i prijetnje i kletve protiv Amerike, ponese to ljude da simpatizuju sve u paketu.
I ovaj forum je dovoljan dokaz da su generacije misionara dobro pripremljene i vjesto manevrisu izjavama kojima skrivaju svoje pravo lice.
fatamorgana

#486 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

basicm wrote: I ovaj forum je dovoljan dokaz da su generacije misionara dobro pripremljene i vjesto manevrisu izjavama kojima skrivaju svoje pravo lice.
Talkin' 'bout veh-bi-aj? :wink:
kerima1

#487 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by kerima1 »

Fatamorgana ti si ko vegeta,mijesas se u svasto:)
Ja sam islamski nastrojena,pa ne bih se mijesala na ovakve teme,a ti ateist pa pises :lol:
Salim se pisi gdje hoš. :D
fatamorgana

#488 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:Fatamorgana ti si ko vegeta,mijesas se u svasto:)
Ja sam islamski nastrojena,pa ne bih se mijesala na ovakve teme,a ti ateist pa pises :lol:
Salim se pisi gdje hoš. :D
Pa jesam, ali svi vole vegetu i koriste je, ljudi svih vjera, nacija, praktiĆno ne mogu bez nje, :kiss:
kerima1

#489 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by kerima1 »

Cuvaj ti se ovakvih tema mogo bi ti otic u tekfirce nikad se ne zna,zato se ja klonem ovih tema,volim moj selefizam. :D
Last edited by kerima1 on 29/08/2013 22:21, edited 1 time in total.
fatamorgana

#490 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:Cuvaj ti se ovakvih tema mogo bi ti otic u tekcirce nikad se ne zna,zato se ja klonem ovih tema,volim moj selefizam. :D
"u tekcirce" ... a šta je to?
kerima1

#491 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by kerima1 »

Jok ne znas :mrgreen:
Pratis bolje o islamu,neg ja i ovakvi :wink:
fatamorgana

#492 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
Jok ne znas :mrgreen:
Pratis bolje o islamu,neg ja i ovakvi :wink:
jesil' htjela reć možda u šije?
fatamorgana

#493 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:Cuvaj ti se ovakvih tema mogo bi ti otic u tekcirce nikad se ne zna,zato se ja klonem ovih tema,volim moj selefizam. :D
Ču' selefijka :shock: .... a ja mislio ti fina, :lol:
kerima1

#494 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by kerima1 »

jesil' htjela reć možda u šije?
No.
Pa et mogo bi i u šije otic cuvaj se :lol:
Kroksica

#495 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

Evo ja malo guglala i nigde ne nadjoh da je tukija jedan od Sijskih stubova vjere. Ili ije i to jedan oblik tukije? Ono kao paradoks sa dva sela, jedno uvijek laze drugo uvijek govori istinu.
zagortenej

#496 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

basicm wrote:
zagortenej wrote: a što ne kažeš istinu da samo neke šiitske sekte vrijeđaju ashabe, a da većina šija to ne radi? ti čitaš vehabijske knjige o šijama. jesi čuo za Amansku deklaraciju, ili fetvu šejha Šeltuta, rektora Al Azhara? jel misliš da bi neko potvrdio da su šije muslimani da je to istina za njih?
Nije istina, ashabe vrijedjaju sve sije! To je temelj vjerovanja, koliko pretjerana ljubav prema nekima toliko i mrznja prema ostalima.
Fetva jednog sejha ne mijenja skoro pa koncenzus svih ostalih da dzaferije nemaju mjesto sa 4 sunitska mezheba.
nije fetva samo jednog šejha, nego fetva azharske uleme. nadam se da imas jake argumente za ove navode gore, mogao bi ih i iznijeti. mislim, taj koncenzus i to. valjda si cuo i za Amansku deklaraciju, koju je potpisalo 200 učenjaka iz preko 50 zemalja svijeta...
zagortenej

#497 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by zagortenej »

Kroksica wrote:Evo ja malo guglala i nigde ne nadjoh da je tukija jedan od Sijskih stubova vjere. Ili ije i to jedan oblik tukije? Ono kao paradoks sa dva sela, jedno uvijek laze drugo uvijek govori istinu.
tukja je da nema tukje :wink:
basicm

#498 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by basicm »

fatamorgana wrote:
Talkin' 'bout veh-bi-aj? :wink:
Veh-bi-aj te optuzi, proglasi krivim, banuje iz islama za tren! Samo sto kod njih valja sto na sva zvona (eto nek' bude zvucnike) kazu ko su, dok sije to maskirano, trojanski...sredina bi bila fina, kad bi se znalo sta je prava sredina, jel udrobiti od sviju ili nesto trece.
Towelie

#499 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Towelie »

Kroksica wrote:Evo ja malo guglala i nigde ne nadjoh da je tukija jedan od Sijskih stubova vjere. Ili ije i to jedan oblik tukije? Ono kao paradoks sa dva sela, jedno uvijek laze drugo uvijek govori istinu.
Nije tukija stub vere u kontekstu u kojem je recimo to namaz ili post, tukija je njima metoda misionarstva i uopste ponasanja prema sunijama. U svakom slucaju, u pitanju je perfidna igra.
tesanj

#500 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by tesanj »

:lol: :lol: Taj tukija nikad ne govori istinu zato sto je tukija. :lol: :lol: Ja kako vidim na ovom forumu tukizam je jako raprostranjen. :mrgreen:
Post Reply