onda smo mujke došli konačno na približnu fekvenciju. a de mi reci, ima li tih rafidija u bosni? jesu li prijetnja bosanskim muslimanima? vidim da ih ni šije ne simpatišumujke82 wrote:Ja kazem za sije Rafide, dobro procitaj drugi put.zagortenej wrote:a što ne kažeš istinu da samo neke šiitske sekte vrijeđaju ashabe, a da većina šija to ne radi? ti čitaš vehabijske knjige o šijama. jesi čuo za Amansku deklaraciju, ili fetvu šejha Šeltuta, rektora Al Azhara? jel misliš da bi neko potvrdio da su šije muslimani da je to istina za njih?mujke82 wrote:Allahov rob alhamdulillah, i molim Allaha da bude zadovaljan samnom i da umrem kao musliman amin
Citaj malao knjige sija pa ces da vidis ko su oni.
Pa zar tebi moze biti brat neko koji tekfiri najbolje ljude ovoga umeta, i govore da je majka pravovjerni Aisa radijallahu anha.... ja to ne mogu ni na pisati.
Da nas Allah uputi amin
Kako covjek moze da se odjavi sa ovoga foruma, mislim skroz?
Govor o tekfiru na rafidije
- zagortenej
#476 Re: Govor o tekfiru na rafidije
- NIN
#477 Re: Govor o tekfiru na rafidije
A zar je islamski lagati i fabrikovati s namjerom da siris mrznju prema jednom narodu? Ja ne bih rekao.mujke82 wrote:Kako treba covjek da bude bolestan da brani ovog sejtana i njegove sljdbenike auzubillah
Posto ih branis, kako ti ide sam muta brakom? Koristis li ga?
Kada dijete rodis hoces li dati da ti se neko nasladjuje seksualno sa njim?
Fuj i onda kazu ovo je islam. Hvala Allahu islam je cist od svega sta su mu ljudi pripisali.
Knjiga iz koje si povadio one gluposti ne postoji! Zapravo, postoji ono sto su odredjene saudijske usijane glave fabrikovale i podvalile pod ime Homeini, naravno, s jasnom namjerom.
P.S. Koga stvarno zanima sta je Homeini napisao ima engleski prijevod s perziskog i uz malo guglanja ima se skinuti u PDF-u.
- zagortenej
#478 Re: Govor o tekfiru na rafidije
lakše je dobiti sve servirano. dijete kad hoće da proba novu hranu, prvo je malo provalja po ustima, pa onda ili ispljune ili guta, a pojedinci gutaju bez žvakanja. 
- fatamorgana
#479 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ma najbolje da prijaviš par novih nick-ova, jedno pet komada za početak ako već nemaš koji u rezervi,mujke82 wrote:[
Kako covjek moze da se odjavi sa ovoga foruma, mislim skroz?
-
udrch
#480 Re: Govor o tekfiru na rafidije
r.a. je skraćenica samo za ashabe Muhameda a.s.Teea wrote:a jel a ko je to reko ? Ti donio fetvu?basicm wrote:Ne mom tumacenju, nego radijallahu anhu se dodaje ashabima Poslanika s.a.v.s., a ne kome bi mi htjeli.
vako jarane
r.a je skracenica za radiallahu anhu sto znaci Allah bio zadovoljan njime?Iz kojih razloga nemozes to pozeljeti i nekome drugome osim poslaniku?Zato sto to ne zelis ili zato sto ne znas.Ne vjerujem da je to niti Kuran niti sunnet zabranio,jedino mogu tome da se protive neznlice.A ti ako imas neki dokaz prinesi ga da ga protefsirimo.
ti naravno možeš da dodaješ to kome god ti hoćeš..to je već tvoja stvar, a ne nešto na što bi neki musliman trebao obratiti pažnju..piši Franjo r.a. meni svejedno..
ona bi tefsirila
- Teea
#481 Re: Govor o tekfiru na rafidije
vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
- Kroksica
#482 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ko ti rece da ne smijemo govoriti za nekog drugog?Teea wrote:vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
-
udrch
#483 Re: Govor o tekfiru na rafidije
prva rečenica se odnosi za ove što vjeruju i praktikuju kao ja..Teea wrote:vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
druga rečenica se odnosi na one koji vjeruju i praktikuju kao ti..
nikome ne uskraćujem nikakvu mogućnost, sami pravimo razliku i biramo sebi..
nemam potrebe niti svrhe da tebi iznosim argumente..
- fatamorgana
#484 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ja, k'o biva ti si bolji od nje .....udrch wrote:prva rečenica se odnosi za ove što vjeruju i praktikuju kao ja..Teea wrote:vazi,samo mi jos argumentuj zbog cega samo za ashabe smijemo reci da Allah bude zadovoljan njma a ne smejmo reci za nekog drugog ko nije bio ashab,mozda i prihvatim tvoje uvjetrnje.I ako imas jos da potkrjepis to kojim ajetom il hadisom bilo bi pozeljno ali nije neminovno,moze i samo argumentovano objasnjenje.
druga rečenica se odnosi na one koji vjeruju i praktikuju kao ti..
nikome ne uskraćujem nikakvu mogućnost, sami pravimo razliku i biramo sebi..
nemam potrebe niti svrhe da tebi iznosim argumente..
- basicm
#485 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Nije istina, ashabe vrijedjaju sve sije! To je temelj vjerovanja, koliko pretjerana ljubav prema nekima toliko i mrznja prema ostalima.zagortenej wrote: a što ne kažeš istinu da samo neke šiitske sekte vrijeđaju ashabe, a da većina šija to ne radi? ti čitaš vehabijske knjige o šijama. jesi čuo za Amansku deklaraciju, ili fetvu šejha Šeltuta, rektora Al Azhara? jel misliš da bi neko potvrdio da su šije muslimani da je to istina za njih?
Fetva jednog sejha ne mijenja skoro pa koncenzus svih ostalih da dzaferije nemaju mjesto sa 4 sunitska mezheba.
Meni je jasno da ljudi koji nisu imali kontakta sa ovom sortom nisu upoznati sa nacinom njihovog djelovanja. Ako tu dodamo jos vatrene govore iranskih duznosnika i prijetnje i kletve protiv Amerike, ponese to ljude da simpatizuju sve u paketu.
I ovaj forum je dovoljan dokaz da su generacije misionara dobro pripremljene i vjesto manevrisu izjavama kojima skrivaju svoje pravo lice.
- fatamorgana
#486 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Talkin' 'bout veh-bi-aj?basicm wrote: I ovaj forum je dovoljan dokaz da su generacije misionara dobro pripremljene i vjesto manevrisu izjavama kojima skrivaju svoje pravo lice.
-
kerima1
#487 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Fatamorgana ti si ko vegeta,mijesas se u svasto:)
Ja sam islamski nastrojena,pa ne bih se mijesala na ovakve teme,a ti ateist pa pises
Salim se pisi gdje hoš.
Ja sam islamski nastrojena,pa ne bih se mijesala na ovakve teme,a ti ateist pa pises
Salim se pisi gdje hoš.
- fatamorgana
#488 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Pa jesam, ali svi vole vegetu i koriste je, ljudi svih vjera, nacija, praktiĆno ne mogu bez nje,kerima1 wrote:Fatamorgana ti si ko vegeta,mijesas se u svasto:)
Ja sam islamski nastrojena,pa ne bih se mijesala na ovakve teme,a ti ateist pa pises![]()
Salim se pisi gdje hoš.
-
kerima1
#489 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Cuvaj ti se ovakvih tema mogo bi ti otic u tekfirce nikad se ne zna,zato se ja klonem ovih tema,volim moj selefizam. 
Last edited by kerima1 on 29/08/2013 22:21, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#490 Re: Govor o tekfiru na rafidije
"u tekcirce" ... a šta je to?kerima1 wrote:Cuvaj ti se ovakvih tema mogo bi ti otic u tekcirce nikad se ne zna,zato se ja klonem ovih tema,volim moj selefizam.
-
kerima1
#491 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Jok ne znas"u tekcirce" ... a šta je to?
Pratis bolje o islamu,neg ja i ovakvi
- fatamorgana
#492 Re: Govor o tekfiru na rafidije
jesil' htjela reć možda u šije?kerima1 wrote:Jok ne znas"u tekcirce" ... a šta je to?![]()
Pratis bolje o islamu,neg ja i ovakvi
- fatamorgana
#493 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ču' selefijkakerima1 wrote:Cuvaj ti se ovakvih tema mogo bi ti otic u tekcirce nikad se ne zna,zato se ja klonem ovih tema,volim moj selefizam.
-
kerima1
#494 Re: Govor o tekfiru na rafidije
No.jesil' htjela reć možda u šije?
Pa et mogo bi i u šije otic cuvaj se
- Kroksica
#495 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Evo ja malo guglala i nigde ne nadjoh da je tukija jedan od Sijskih stubova vjere. Ili ije i to jedan oblik tukije? Ono kao paradoks sa dva sela, jedno uvijek laze drugo uvijek govori istinu.
- zagortenej
#496 Re: Govor o tekfiru na rafidije
nije fetva samo jednog šejha, nego fetva azharske uleme. nadam se da imas jake argumente za ove navode gore, mogao bi ih i iznijeti. mislim, taj koncenzus i to. valjda si cuo i za Amansku deklaraciju, koju je potpisalo 200 učenjaka iz preko 50 zemalja svijeta...basicm wrote:Nije istina, ashabe vrijedjaju sve sije! To je temelj vjerovanja, koliko pretjerana ljubav prema nekima toliko i mrznja prema ostalima.zagortenej wrote: a što ne kažeš istinu da samo neke šiitske sekte vrijeđaju ashabe, a da većina šija to ne radi? ti čitaš vehabijske knjige o šijama. jesi čuo za Amansku deklaraciju, ili fetvu šejha Šeltuta, rektora Al Azhara? jel misliš da bi neko potvrdio da su šije muslimani da je to istina za njih?
Fetva jednog sejha ne mijenja skoro pa koncenzus svih ostalih da dzaferije nemaju mjesto sa 4 sunitska mezheba.
- zagortenej
#497 Re: Govor o tekfiru na rafidije
tukja je da nema tukjeKroksica wrote:Evo ja malo guglala i nigde ne nadjoh da je tukija jedan od Sijskih stubova vjere. Ili ije i to jedan oblik tukije? Ono kao paradoks sa dva sela, jedno uvijek laze drugo uvijek govori istinu.
- basicm
#498 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Veh-bi-aj te optuzi, proglasi krivim, banuje iz islama za tren! Samo sto kod njih valja sto na sva zvona (eto nek' bude zvucnike) kazu ko su, dok sije to maskirano, trojanski...sredina bi bila fina, kad bi se znalo sta je prava sredina, jel udrobiti od sviju ili nesto trece.fatamorgana wrote:
Talkin' 'bout veh-bi-aj?
- Towelie
#499 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Nije tukija stub vere u kontekstu u kojem je recimo to namaz ili post, tukija je njima metoda misionarstva i uopste ponasanja prema sunijama. U svakom slucaju, u pitanju je perfidna igra.Kroksica wrote:Evo ja malo guglala i nigde ne nadjoh da je tukija jedan od Sijskih stubova vjere. Ili ije i to jedan oblik tukije? Ono kao paradoks sa dva sela, jedno uvijek laze drugo uvijek govori istinu.
-
tesanj