TK je jedan od najmnogoljudnijih kantona pa ove šeme nisu ni malo sreća.malakh wrote: sanse da neki funkcioner napusti pda su minimalne, male, nikakve. to je stranka sa najsigurnijim clanstvom i trenutno jedina stranka koja tacno zna koliko ce glasova imati na izborima. dakle, tacno u broj znaju i to se samo moze povecavati kroz uhljebljavanje u javne institucije. jedina sreca svima nama jeste sto je to stranka lokalnog karatkera i ne djeluje izvan tk.
SDP
- vatrogasac
#47451 Re: SDP
-
putokaz1
#47452 Re: SDP
Nazire se svašta nešto
Djela govore više od negiranja
Ja bi trebao glasat za SDP da Kkuo budeglavni,ne želim
Ukoliko dođe do zvanične koalici s PDA ili SDA ,SDP nestaje
Djela govore više od negiranja
Ja bi trebao glasat za SDP da Kkuo budeglavni,ne želim
Ukoliko dođe do zvanične koalici s PDA ili SDA ,SDP nestaje
- drug_profi
#47453 Re: SDP
Sve te najave mogu biti i podvale ta da se biraci odvrate od neke stranke.
-
putokaz1
#47454 Re: SDP
može biti
može se desiti nova 2010,miriše
ili pušu neki novi vjetrovi
može se desiti nova 2010,miriše
ili pušu neki novi vjetrovi
- vatrogasac
#47455 Re: SDP
Kuko je ušao u Tuzlu duboko.putokaz1 wrote: Ja bi trebao glasat za SDP da Kkuo budeglavni,ne želim
Više od 600 žena, iz GO PDA Tuzla, prisustvovalo je panel diskusiji „Glas žene je temelj uspješnog društva – Dame biraju“, koju je u subotu organizovala Asocijacija žena Gradskog odbora PDA Tuzla.
Hidajeta Jarčević, predsjednica AŽ GO PDA Tuzla, opredijelila se da bude aktivni sudionik u politici, a priliku joj je pružila, kako je kazala, upravo ova stranka.
![]()
-
putokaz1
#47456 Re: SDP
TZ JE velika
SBB je 2016 pobjedio na anti SDA politici,glasalo dosta SDP ovaca za SBB a sad neče za PDA
Nevjerujem da PDA može pobjediti u TZ,jersu dio SDA koja nikad nije pobjedila u TZ
Mogu dobiti u Simin Hanu i još ponegdje gdje Husić dobro podplati
Pokušava Husić da ucjeni seoske klubove i da kupi glasače a što se tiče TZi LK to neće proći
SBB je 2016 pobjedio na anti SDA politici,glasalo dosta SDP ovaca za SBB a sad neče za PDA
Nevjerujem da PDA može pobjediti u TZ,jersu dio SDA koja nikad nije pobjedila u TZ
Pokušava Husić da ucjeni seoske klubove i da kupi glasače a što se tiče TZi LK to neće proći
- славянин
#47457 Re: SDP
Da oce jos te osnovne skole otvoriti da ljudi nauce barem osnove gramatike pa kud puklo da pukloputokaz1 wrote:TZ JE velika
- Leverage
#47458 Re: SDP
PDA da pobijedi u Tuzli? De ba, uzobiljite se. Ovakav skup na istom mjestu imao je i LDS, doduše pukla je šuplja da će doć Čedo Jovanović 
Što više ljudi shvati da je razlika između SDA i PDA jedino u prvoj riječi imena utoliko bolje. Prije nego što se desio ovaj raskol očekivao sam fijasko SDA na TK, nadam se da raskol neće donijeti više glasova ovom dvojcu u zbiru nego što bi dobili skupa. Vjerujem da TK ima snage da ih kazni, nisam tako veliki optimista za druge kantone, ali se iskreno nadam.
Što više ljudi shvati da je razlika između SDA i PDA jedino u prvoj riječi imena utoliko bolje. Prije nego što se desio ovaj raskol očekivao sam fijasko SDA na TK, nadam se da raskol neće donijeti više glasova ovom dvojcu u zbiru nego što bi dobili skupa. Vjerujem da TK ima snage da ih kazni, nisam tako veliki optimista za druge kantone, ali se iskreno nadam.
- vatrogasac
#47459 Re: SDP
Nema to veze da li će pobijediti ili ne u Tuzli jer ovo nisu lokalni izbori nego se ovdje sada vodi bitka za kanton, a očito da su se infiltrirali i u Tuzlu. Ovih dana slušam ko je sve njima prešao i ne mogu da se načudim. Ima i bivših SDP-ovaca i to sve na način kako je već urađeno u nekim slučajevima u Lukavcu. Sigurno je da pored SDP-a, SDA, i niza drugih manjih stranake neće imati većinu, ali poslije izbora teško će se većina napraviti bez njih. Moguće, ali vrlo teško.Leverage wrote:PDA da pobijedi u Tuzli? De ba, uzobiljite se. Ovakav skup na istom mjestu imao je i LDS, doduše pukla je šuplja da će doć Čedo Jovanović
- Leverage
#47460 Re: SDP
Nema veze u širem kontekstu, ali se potegla ta priča pa sam zato reagovao. Ipak, ima jedna izborna jedinica za Parlament FBiH koja se sastoji od Tuzle, Lukavca, Srebrenika i Živinica (ako se ne varam), i tu bi to moglo doći do izražaja.vatrogasac wrote: Nema to veze da li će pobijediti ili ne u Tuzli jer ovo nisu lokalni izbori nego se ovdje sada vodi bitka za kanton, a očito da su se infiltrirali i u Tuzlu. Ovih dana slušam ko je sve njima prešao i ne mogu da se načudim. Ima i bivših SDP-ovaca i to sve na način kako je već urađeno u nekim slučajevima u Lukavcu. Sigurno je da pored SDP-a, SDA, i niza drugih manjih stranake neće imati većinu, ali poslije izbora teško će se većina napraviti bez njih. Moguće, ali vrlo teško.
Mnogo će zavisiti od rezultata. Skoro nemoguće je da bilo ko sam ima većinu, ali velika je razlika da li će SDP imati 10 ili 15 zastupnika. Ako imaš 15 onda imaš potencijal da nađeš tri leteća i to je to, ako imaš 10 onda možeš ili u opoziciju ili u pakt sa đavolom iz RMU. Zato se nadam da će građani TK prepoznati ovo o čemu pričam.
Sve je to marketing, sjeti se kakve su sve face ulazile u SBB, kakav se hype tu stvarao, a realno sve šuplje. SBB nikad neće bit' vodeća stranka.
-
putokaz1
#47461 Re: SDP
Izborna jedinica su:TUZLA,LUKAVAC,SREBRENIK I ČELIĆ-Tu bi SDP trebao biti dominantan-ZA FBIH
Izborna jedinica:Banovići,Kladanj,Sapna,Kalesija,Živinice,Teočak -TU imajušanse SDA i PDA-ZA FBIH
Izborna jedinica:Gračanica Gradačac,BD FBIH te PK tu SDP i HDZ eventualno SDA-ZA FBIH
SDP mnogo očekuje ali može da podbaci(DF Zlatan Begić,NS Selim Bešlagić),čak i NB i NBL mogu ukast koji glas
Lukavac miriše crveno,preko fb grupa mobiliše se stanovništvo da se glasa za SDP i Bećirevića,Načelnik radi non stop,vratili su neke bivše članove,ujedinili s SDU, u Centru Lukavca će samljet,a sela mogu biti upitna,SDA PDA NB...
PDA ucjenjuje KUKO i HUSIĆ plaćaju dobro,Sakić mobiliše Gnojnicu,Zikrija i Salibaša Dobošnicu
Koliko će novonastala koalicija SDP-PDA,iako SDP negira,ugroziti poziciju SDP-a
Dali će profitirat DF ,NS,NB
Priča se po selima
''Ako ih sad ne šutnemo nećemo nikad''(Misli se na SDA)
Izborna jedinica:Banovići,Kladanj,Sapna,Kalesija,Živinice,Teočak -TU imajušanse SDA i PDA-ZA FBIH
Izborna jedinica:Gračanica Gradačac,BD FBIH te PK tu SDP i HDZ eventualno SDA-ZA FBIH
SDP mnogo očekuje ali može da podbaci(DF Zlatan Begić,NS Selim Bešlagić),čak i NB i NBL mogu ukast koji glas
Lukavac miriše crveno,preko fb grupa mobiliše se stanovništvo da se glasa za SDP i Bećirevića,Načelnik radi non stop,vratili su neke bivše članove,ujedinili s SDU, u Centru Lukavca će samljet,a sela mogu biti upitna,SDA PDA NB...
PDA ucjenjuje KUKO i HUSIĆ plaćaju dobro,Sakić mobiliše Gnojnicu,Zikrija i Salibaša Dobošnicu
Koliko će novonastala koalicija SDP-PDA,iako SDP negira,ugroziti poziciju SDP-a
Dali će profitirat DF ,NS,NB
Priča se po selima
''Ako ih sad ne šutnemo nećemo nikad''(Misli se na SDA)
- Capsicum
#47462 Re: SDP
Damir Nikšić: "Kada bi Dodika postavili za člana Predsjedništva, vjerujte mi on bi bio najveći bh. patriota"
http://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/474560/dt

- Leverage
#47463 Re: SDP
To je obrnuta psihologija, Pokušavaju da mu skinu rejting kod njegovog biračkog tijela.Capsicum wrote:Damir Nikšić: "Kada bi Dodika postavili za člana Predsjedništva, vjerujte mi on bi bio najveći bh. patriota"
![]()
![]()
Nije on to prvi rek'o. To je prije par sedmica na intervjuu kod Senada rek'o Mijatović.
- Capsicum
#47464 Re: SDP
A šta o tom misli njihovo biračko tijelo, to ne mare? Znaju svi da je lik budaletina, ali sad sam već šokiran...
- NeDirajSirotinju
#47465 Re: SDP
Damirov rezon je da su Bošnjaci iznervirali Dodika, i on je iz svog hira počeo da sprovodi velikosrpsku politiku. Blago se nama sa ovakvim intelektualcima.
- Leverage
#47466 Re: SDP
Ja sam biračko tijelo SDP-a i uopšte ne mislim da je budaletina, imam o njemu puno bolje mišljenje nego recimo o tebi.Capsicum wrote:A šta o tom misli njihovo biračko tijelo, to ne mare? Znaju svi da je lik budaletina, ali sad sam već šokiran...
- Capsicum
#47467 Re: SDP
Šta da ti onda kažem. Sretno ti onda sa njim, Dodikom, Malagurskim i ostalom njegovom rajomLeverage wrote:Ja sam biračko tijelo SDP-a i uopšte ne mislim da je budaletina, imam o njemu puno bolje mišljenje nego recimo o tebi.Capsicum wrote:A šta o tom misli njihovo biračko tijelo, to ne mare? Znaju svi da je lik budaletina, ali sad sam već šokiran...
- Roccohljup
#47468 Re: SDP
Damiri baš nisu dobroCapsicum wrote:Damir Nikšić: "Kada bi Dodika postavili za člana Predsjedništva, vjerujte mi on bi bio najveći bh. patriota"
![]()
![]()
Arnaut: Dodik će biti mala maca ukoliko Radončić bude u Predsjedništvu BiH
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#47469 Re: SDP
da li je istina da je u sdpu nedavno završena anketa na uzorku od 2000 anketiranih i da su po popularnosti iza i naše stranke i dfa, odnosno u 0.5% ispred konakovićevog nipa, a da je becirevic puno popularniji od stranke i po istoj anketi je prvi?

- cyprus
#47470 Re: SDP
Damir je jedini razlog zbog kojeg razmišljam da glasam za SDP na Kantonu... Donedavno sam bio uvjeren da ću glasat za Našu stranku na tom nivou...
- vatrogasac
#47471 Re: SDP
Zavisi gdje je vršena anketa pa je moguće. Za Bećirovića se znalo još prije kandidovanja da će biti popularniji od stranke.malakh wrote:da li je istina da je u sdpu nedavno završena anketa na uzorku od 2000 anketiranih i da su po popularnosti iza i naše stranke i dfa, odnosno u 0.5% ispred konakovićevog nipa, a da je becirevic puno popularniji od stranke i po istoj anketi je prvi?![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47472 Re: SDP
malakh wrote:da li je istina da je u sdpu nedavno završena anketa na uzorku od 2000 anketiranih i da su po popularnosti iza i naše stranke i dfa, odnosno u 0.5% ispred konakovićevog nipa, a da je becirevic puno popularniji od stranke i po istoj anketi je prvi?![]()
- Leverage
#47473 Re: SDP
Naravno da nije tačno. Nemoguće je naći 2000 random osoba koje će na ovim izborima više glasova dati DF-u nego SDP-u. Možda NS-u i to samo u nekim dijelovima KS. I opet samo možda.
- cyprus
#47474 Re: SDP
Ja ne znam haman nikog da će glasat za DF... Naravno, za Komšića hoće, da šuknu onima ozdol, ali za stranku mu, na bilo kom od nivoa, još nikoga ne čuh da ima takve sklonosti...
- Leverage
#47475 Re: SDP
Pa svi u toj stranci govore da je najvažnije da Čović izgubi. Kakva je onda svrha da neko glasa za kandidate DF-a kad ni oni sami ne pozivaju da se glasa za njih. Čovića može pobijediti jedino Komšić, ne i liste njegove stranke. Al' njemu dobro još 4 godine, ostali kud koji mili moji.